Gość: Leric_202 Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:25 Wprowadzmy pojecie obrazy swiatopogladu (lub uczuc i swiatopoladu) i zacznimy podawac do sadu tych co go obrazaja. Uczucie religijne sa elementem wiekszej calosci. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agora7 Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych 12.02.06, 11:44 A nie prościej byłoby zachowywać się przyzwoicie i przestać bawić się w moralistów.Ci, którzy tak krzyczą, że ich uczucia religijne są obrażane - obrażają innych bez skrupułów.Czy tak wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:36 Tak też można ale wtedy rozmawiamy nie na temat, a to się nazywa brak kulury w dyskusji. A my należymy do ludzi kulturalnych /od kiedy wstąpiliśmy do UE/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych IP: 194.63.135.* 12.02.06, 12:15 Współczuje autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:29 Współczucie należy się tym, co się umocjonują przy odpowiedziach na tak niedorzeczny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
opt TEMAT ZASTĘPCZY I BEZ TREŚCI,WYGODNY DLA KLERU 12.02.06, 14:10 i rządzących,by odwrócić uwagę maluczkich od rzecz ważnych,a przy okazji umocnić swoją pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: TEMAT ZASTĘPCZY I BEZ TREŚCI,WYGODNY DLA KLER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:29 Temat przede wszystkim medialny, a media to przecież władza a więc kto rzuca takie hasło ten rządzi. Tylko czy tak powinno być? Czy media mają wpływać na nasze zdanie, nasze postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
n-trudny Re: TEMAT ZASTĘPCZY I BEZ TREŚCI,WYGODNY DLA KLER 12.02.06, 15:35 "Wyborcza" w radio reklamowała forum m.in. takim stwierdzeniem: "czy łatwo w Polsce być ateistą"(w tle słychać było dzwony kościelne). Łatwiej niż być (wierzącym) katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: obraza uczuc religijnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:01 Najpierw mówisz o obrażaniu uczuć religijnych używając siebie jako podmiotu, by kilka zdań dalej już się z nim nie identyfikować. Skoro stoisz z boku to nie możesz nic powiedzieć o uczuciach religijnych... podobnie z resztą jak i ta gazeta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Bo to polaczki, takie małe Polaki. IP: *.icpnet.pl 15.02.06, 13:14 > czemu rani ich zdjęcie z genitaliami, a nie rani pycha pseudopasterzy > tworzacych medialno-polityczne imperia? Bo to polaczki, takie małe Polaki. Moherowe berety są w ich rękach. Zalewają nas maluczcy. Komuna dała im wiarę, że mały coś znaczy. Kościół daje im wiarę, że ich świat dawno nie minął. Abstrahując od Polski: Najgorzej jest za granicą, szczególnie w USA i Kanadzie. Tam polaczkowo stanowi 95% populacji. Trzeba przed nimi ratować się ucieczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smarti Re: obraza uczuc religijnych - oskarżenie wytrych IP: *.microsoft.com 15.02.06, 14:01 Jestem w tej wierze a nie w innej,staram postepowac wedlug zasad,ale mnie obraza sam kosciol i glupota ludzka,bo jak nie owieczki tylko barany, stawiaja wszyscy na kazdym kroku falszywe swiadectwa i "bozki"....za koszt ktorych mozna by bylo dac wyzywienie wielu biednym ludziom.obraza mnie na kazdym kroku jadac po warszawie kazdy pomnik swietego itp...bo nie tego Jezus nauczal...tak wiec cala ta bande powinno sie oskarzyc o obraze uczuc religijnych kazdego prawdziwego CHRZESCIJANINA!!!obraza moje uczucia religijne dotowanie przez panstwo swiatynie opatrznosci,bo po co ten przepych kiedy Bog jest wszedzie i w kazdym z nas...to jest okradanie biednych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak luteranin Moje uczucia uraża stwierdzenie, że Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:05 jest krajem katolickim. Bo jak to? Ja nie jestem Polakiem? Moi znajomi, którzy chodzą do tego samego kościoła są "gorszymi" Polakami? Mikołaj Rej (zwolennik Reformacji kalwińskiej), ojciec literatury polskiej miałby nie być Polakiem? Wstyd pisać takie bzdury! Radyjo Maryja i rydzykowe imperium takie rzeczy wymyśla, ale niech to nie będzie obowiązująca norma w umysłach wykształconych ludzi. A co do urażenia uczuć religijnych: to wydaje mi się, że bardziej rażące jest stwierdzenie wypowiedziane przez katolickiego księdza "u protestantów sakramenty są nieważne" niż jakiś głupi obrazek w jakimś dennym czasopiśmie, który został przeznaczony na to, żeby zrobić reklamę i rozkręcić sprzedaż. Ja nie kupuję takich szmatławców jak "Nasz dziennik", "Nie", "Machina" - szkoda moich pieniędzy i nerwów. Wszystkim pobożnym katolikom doradzam podobne postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Moje uczucia uraża stwierdzenie, że Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 23:52 wszyscy porządni katolicy nie kupuja tych gazet a w Polsce jednak ogromna wiekszosc oraz tradycje narodu tworza katolicy ,a nie kalwinisci to fakt a nie wolne refleksje;) badź zdrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Moje uczucia uraża stwierdzenie, że Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 23:54 Poza tym nie obraź sie ale masz kompleksy religijne jak wszyscy protestanci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Echo Tania odwaga IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 17.02.06, 07:54 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > A ja jako ateista jestem ciekawy w jaki sposob mozna obrazic moje uczucia > religijne?Dla mnie to jest temat "zatkaj-dziura".Jak niema o czym pisac to > pisze sie o byle czym.Przeciez kazdy wie o tym,ze wszelkie takie akcje > wymyslaja ci,ktorzy chca cos osiagnac:ksieza wiecej na tacy,muzlumanie wiecej > za rope itd itd.Wszelkie nawolywanie do obrony uczuc religijnych powinno byc > traktowane jako nawolywanie do nienawisci wobec innych.Spojzcie na to z tej > strony i zastanowcie sie,czy warto dac sie "podpuszczac" przez tych,ktorzy >chca cos dla siebie "ugrac". W USA niejaki ateista Michael Newdow poczul sie obrazony salutem do flagi amerykanskiej wypowiadanym przez jego corke i wszystkie dzieci codziennie. Jest tam sformulowanie "one nation under God" (jeden narod pod Bogiem). Wzial szkoly do sadu i poczatkowo wygral ale przegral przed sadem najwyzszym. Teraz zlozyl pozew duzo wiekszy, bo czuje sie obrazony slowem "Bog" na pieniadzach i chce zeby go stamtad usunac, podobnie jak z wszystkich budynkow rzadowych. Chce tez zakazu choinek na placach miejskich i w bialym domu. Tak wiec ateisci sa czesto bardzo fanatyczni w obronie NICZEGO. Tylko muzulmlanie maja mocne argumenty ktore ateisci respektuja. W PRLu istnialo takie sformulowanie "nie wazne co powiedzial ale przeciwko komu powiedzial". Wolno bylo mowic wszystko przeciwko Bogu ale nic nie przeciwko partyjnym bogom sprawujacym wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: Tania odwaga IP: *.dsl.snfc21.sbcglobal.net 17.02.06, 07:59 > W PRLu istnialo takie sformulowanie "nie wazne co powiedzial ale przeciwko komu > powiedzial". Wolno bylo mowic wszystko przeciwko Bogu ale nic nie przeciwko > partyjnym bogom sprawujacym wladze. Dodam tylko ze ateistyczni bogowie byli bardzo obrazliwi i jeszcze bardziej msciwi. Trzeba bylo duzej odwagi zeby cos przeciwko nim powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Nastąpiły wielkie zmiany :) 17.02.06, 19:44 Kiedyś tematem szkolego wypracowania był temat;"Kto był najwibitnieszym człowiekiem na świecie i dlaczego uważasz,że lenin.?" Teraz Lenina zastąpił JP II Odpowiedz Link Zgłoś