Dodaj do ulubionych

Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką

08.03.06, 23:04
Wpisujcie się. Uwarzam, że skoro nie wiedziała, że ta bidulinka jest chora, miała prawo się naśmiewać. A wyszło jak wyszło, inna sprawa. Nie ma powodów do przebrosin. A Rydzyk i spółka niech się uczą tolerancji i przestaną wypisywać te paszkwile na Kazimierę. Pozdrawiam zdrowo myślących.
Obserwuj wątek
    • llukiz Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 08.03.06, 23:09
      A co ma choroba do rzeczy? Jak ktoś jest chory to nie można się z niego
      naśmiewać? Nie ma równości? Stalin też pewie był chory... Bo zdrowy człowiek by
      się zachowywał normalnie.
      • eeela Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 08.03.06, 23:10
        I Michael Jackson tez jest chory.
        Bidulinek.
        • wierzacy.katolik Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 08.03.06, 23:12
          Właśnie. Skoro niepełnosprawni walczą o równość - niech ją mają - z wszystkimi doznaniami. A ta cała bohaterka Buczek niech nie robi z siebie gwiazdy Naszego Dziennika, jedynej słusznej gazety.
      • heretic_969 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 01:09
        Kto twierdzi, że istnieje jedna prawdziwa normalność chyba sam jest chory.
        • wierzacy.katolik Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 01:58
          ;)
    • obraza.uczuc.kibicowskich Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 04:11
      tez ja popieram . ale uwazam ze nawet jesli by wiedziala ze ta osoba jest
      niepelnosprawna to mialaby prawo sie nasmiewac
      • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 07:25
        Jasne, przecież nie z niepełnosprawności się śmiała. Oprócz tego śmianie się z
        niepełnosprawności nie jest rzeczą złą, przecież często mamy ubaw z naszych elyt
        czy dumnych patriotów z ND.
    • Gość: babcia Felicja Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 08:31
      O tempora o mores ! Toć za moich czasów otrzymywalo się od co mądrzejszych
      rodzicow wpie..za naśmiewanie się z rudego albo garbatego. A teraz z TAKIEGO
      kalectwa można się naśmiewać ? Oswiećcie mnie, bom stara i moherowa, czy na tym
      właśnie polegają STANDARDY EUROPEJSKIE ? Jeśli tak, to chwała Bogu, że
      muzułmanie ante portas, bo chyba trzeba szybciutko zmienić te standardy.
      • kamajkore Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 09:35
        słuchałam co mówiła wtedy kazia - nie słyszałam ani słowa wyśmiewania się z
        kalectwa.
        • kotbehemot6 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 09:41
          ja też słyszałam , i szczerze powiedziawszy , abstrachjąc od Madzi, czułam się zażenowana patrząc na Szczukę, bo jej zachoanie żywo przypominało zachowanie dzieci w piaskownicy, a nie a to Ją cenię i szanuję.
      • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 10:12
        Babciu, słyszałaś tę rozmowę?

Wyśmiewanie się z choroby bądź ułomności świadczy o "dowcipnisiu", ale to
        przecież nie znaczy, że jeśli ktoś jest garbaty to każdy jego czyn musi być tym
        garbem chroniony.
        • kotbehemot6 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 11:17
          masz całkowitą rację,,tyle tylko że Pani Kazia własnie sposób mówienia ośmeszała, i w tym pies pogrzebany
          • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 12:08
            Sama niemiłosielninie poniewielając jhęzyk. Mnie się raczej to jako szoł podobało.
      • marysia_b Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 11:29
        Gość portalu: babcia Felicja napisał(a):

> O tempora o mores ! Toć za moich czasów otrzymywalo się od co mądrzejszych
        > rodzicow wpie..za naśmiewanie się z rudego albo garbatego. A teraz z TAKIEGO
        > kalectwa można się naśmiewać ? Oswiećcie mnie, bom stara i moherowa, czy na
        tym
        >
        > właśnie polegają STANDARDY EUROPEJSKIE ? Jeśli tak, to chwała Bogu, że
        > muzułmanie ante portas, bo chyba trzeba szybciutko zmienić te standardy.

I nawet przyslowie bylo: Nie smiej sie dziadku z cudzego wypadku ;)
        Standardy europejskie walcza z *zabobonami* chrzescijanskimi(katolickimi);
        walcza jako te lwy okrutne a...gdzie sie dwoch kloci....? No wlasnie,
        muzulmanie ante portas a oni nie maja poczucia humoru, za grosz nie maja!;)
    • markiz.de.sade Nie damy skrzywdzić Kazi! 09.03.06, 20:39
      Kazia jest OK :)
    • taus Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 21:43
      Popieram.
    • ciociaiwujek Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 09.03.06, 21:51
      Katoliku, ja z nas dwóch jestem wierzący .Ty tylko uwaRZasz , że wierzysz.
      I taka jest między nami subtelna różnica.
      Współczucie!!!!!!!!!!!!!!!111
    • Gość: lenore13 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:15
      Szczuka "się przedrzeźniała", jakby sama była starą dziewczynką, ale
      interpretacja tego, jako naśmiewanie się z kalectwa, to nadużycie. A jeśli dla
      niepełnosprawnych domagamy się nietykalności, to ich marginalizujemy, czego oni
      podobno nie chcą.
    • Gość: Joanna Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:56
      Trzeba być nierozgarniętym żeby uważać, że K.Szczuka naśmiewała się z
      niepełnosprawności.
      Przedrzeźniała wyegzaltowany, nadęty ton audycji, pseudo-dziecinny,
      pseudo-teologiczny, sekciarski...ton, manierę nie zaś tembr głosu ! Ktokolwiek
      myśli inaczej po prostu nie zrozumiał o co mówiącej chodziło...To stało się w
      programie rozrywkowym i K. Sczuka miało prawo opowiedzieć o swoich osobistych
      wrażeniach po wysłuchaniu tej audycji.
      Wypowiedziała się krytycznie i ironicznie co do treści i formy przekazu nie zaś
      co do poglądów autora.

Serdecznie pozdrawiam Panią Szczukę i życze miękkiego lądowania po tej nagonce -
      zdaje się, że jest Pani na czarnej liście szczególnie niewygodnych.

M. Buczek życzę z całego serca zdrowia i otwartego umysłu.
      J.

• Gość: jaija Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.03.06, 23:03
        Brawo, Joasiu :)
        • gosc126 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 11.03.06, 20:22
          Jak was czytam to żałuję ,że HITLER
          • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 11.03.06, 21:29
            ja też
            • Gość: parisparis1 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.aster.pl 11.03.06, 21:42
              Gosc123 nie odkończył swego "przesłania" dla świata. Może zorientowal się ,że to
              nie wątek o homoseksualizmie?
              • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 11.03.06, 21:46
                a tak, swoją drogą, to ciekawe co nim powoduje, że wziął sobie nicka bardzo
                podobnego do "malucha"
                • Gość: parisparis1 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.aster.pl 11.03.06, 21:50
                  może trzeby by mu zalożyć osobny wątek, gdzie będzie mogl dowoli kopiować i
                  wklejać jedno zdanie? ;-)))
                  • 17_mgnien_wiosny Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 11.03.06, 22:07
                    :D
        • Gość: senyszyn Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 23:30
          nawet nie ma co komentowac trzeba tylko kupic ak47 i zebrac was w "kupe"
          • Gość: qq33 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 11.03.06, 23:36
            i?
            • eeela Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 11.03.06, 23:53
              Mysle, ze wyslac nas na Madagaskar.
              Ale oczywiscie moge sie mylic.
    • jotkajot49 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 12.03.06, 00:15
      Użyczanie swojego głosu czy wizerunku jakiejś audycji powoduje, że użyczający
      staje się osobą medialną i może być publicznie oceniany, krytykowany lub
      parodiowany. Fakt ułomności fizycznej spikerki, sam w sobie smutny, tu nie ma
      nic do rzeczy.
      Pozdrawiam panią Kazimierę.
      • Gość: m Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:50
        Nie wierze,ze tylu idiotów chodzi po świecie.
        Juz slowO "nasmiewanie się z kogoś" ,nasmiewanie sie,które nie jest zartem i
        które obraża obojetnie kogo to zwykłe chamstwo i brak szacunku dla człowieka.
        Wysmiewanie się z kalectwa to faszyzm, który tępił słabsze jednostki.
        Wysmiewanie sie z czyjegos głosu spowodowanego chorobą to głupota do potegi.
        Wysmiewanie sie z czyjejs wiary publicznie przez osobe publiczna w TV to
        dyskryminacja i łamanie prawa.
        I Wy się na to zgadzacie??
        JESTEŚCIE NIC NIEWARTYMI IDIOTAMI.
        • jotkajot49 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 12.03.06, 11:25
          Chciałem Ci odpowiedzieć tak ,jak na to zasługujesz, ale wczytawszy się
          w Twój post :> Wysmiewanie się z kalectwa to faszyzm,< uznałem, że odebrałbyś
          moją odpowiedz jako kpinę z niepełnosprawnego(umysłowo).
        • iwa87 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 12.03.06, 19:51
          zgadzam sie z toba,przestalam ogladac program prowadzony przez K SZ jej
          szyderstwa sa nie do przyjecia
          • Gość: Doom Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.aster.pl 12.03.06, 19:54
            "Wydanie drugie poprawione"?

Nie przypominam sobie zadnych jej szyderstw.
            • iwa87 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 12.03.06, 19:58
              nie ten program akurat jest okay,natomiast najslabsze ogniwo-wola o......
    • Gość: TAK >>nie tylko<< - programy kabaretowe są od tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 09:35
      by się naśmiewać z głupoty

to że ktoś akurat jest niepełnosprawny, ale został podpuszczony/manipulowany do
      robienia głupich rzeczy nie musi się od razu go 'chronić'

a tworzenie podwórkowych kółek różańcowych jest głupotą...
      • Gość: EWA Re: >>nie tylko<< - programy kaba IP: *.CNet2.Gawex.PL 12.03.06, 11:15
        Joanno, masz 100% racji. Nie zawsze lubię panią Szczukę, ale często ją
        podziwiam-ma baba jaja! I nie uważam, że wyśmiewała ułomnośc tej grzybnej
        bidulki! No ale radyjko i satelici uważają, ze powinni mieć monopol na oceny
        wszystkiego.
      • ron_obvious Re: >>nie tylko<< - programy kaba 13.03.06, 17:29
        > a tworzenie podwórkowych kółek różańcowych jest głupotą...

ponieważ...?

grupa dzieciaków zamiast ogladac POkemony, Power Rangers, czytać Bravo lub
        zapalic papieroska przez godzinę się pomodli? No rzeczywiście, głupota do
        kwadratu:/
    • mac.card Popieram Kazimierę Szczukę! 12.03.06, 11:34
      Trzeba mieć naprawdę wiele złej woli, żeby w jej wypowiedzi dostrzec
      wyśmiewanie się z niepełnosprawności.

Chyba, że komus się wszystko kojarzy z jednym? Ale wtedy cierpi na
      niepełnosprawnośc intelektualną.
      • Gość: ktos Re: Popieram Kazimierę Szczukę! IP: *.chello.pl 12.03.06, 13:34
        Nasmiewala sie z modlitwy - sam fakt nie wystarczy??
        • mg2005 Dlaczego popieracie? 12.03.06, 15:25
          Dlaczego bronicie czegoś, czego obronić sie nie da i czego bronić nie wypada?
          Stawiacie sie na jednym poziomie z p.Wojewódzkim, któremu to skandaliczne
          zachowanie tez sie podobało.
          Szydzenie z uczuć religijnych jest chamstwem ,głupotą i nietolerancją.
          Czy nienawiść do Radia Maryja zagłusza ten fakt?
          Czy nazwanie Magdy Buczek "starym dzieckiem" jest zgodne z waszymi 'standartami'?
          (jej dziecięcy wygląd i głos wynika z choroby)

Podobno należy tolerować wszystko, co nie krzywdzi innych ludzi
          - więc odpowiedzcie: dlaczego Magda zasługuje na nietolerancję?
          • mac.card Ktosiu i mg2005 12.03.06, 19:14
            Przeczytajcie tę wypowiedź:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=38149811&a=38219546&t=1142187174673

a nie egzaltujcie się tak.
            • Gość: ktos Re: Ktosiu i mg2005 IP: *.chello.pl 12.03.06, 19:27
              Smiala sie z modlitwy i to wystarczy.Juz jej nie broncie tak chyba ze wam takie
              zachowanie pasuje.
              • crax Re: Ktosiu i mg2005 12.03.06, 19:35
                Śmiała się ZE SPOSOBU w jaki się ją odmawia, nie z samej modlitwy.
                A tak na marginesie... Ależ z was, katoli, nadwrażliwcy :))) Wasza religia i wasze uczucia przypominają mi otwartą krwawiącą ranę, którą trzeba z daleka omijać i nie dotykać, bo najlżejszy dotyk powoduje "urażanie" waszych religijnych uczuć. Śmieszni z tym jesteście, to wszystko.
          • Gość: Doom Re: Dlaczego popieracie? IP: *.aster.pl 12.03.06, 19:42
            Nasmiewala sie z pretensjonalnego stylu mlodocianej prezenterki radyja - nie z
            kalectwa, religii, modlitwy, etc. Mam wrazenei, ze zdecydowana wiekszosc
            lacznie ze Szczuka, nie miala (do czasu wybuchu tej histerii) pojecia nawet o
            personaliach biednej Buczek, nie mowiac juz nawet o jej kalectwie.
            • gosc126 Re: Dlaczego popieracie? 12.03.06, 20:46
              Uruchomic Oświęcim.Lesbijki, pedały i różnego typu popaprańce:DO GAZU tylko
              najpierw muszą zapłacic za gaz!!!
              • Gość: Doom Re: Dlaczego popieracie? IP: *.aster.pl 12.03.06, 20:51
                Cos mi mowi, ze bys sie zalapal.
                Ja stawiam.
              • mac.card Re: Dlaczego popieracie? 13.03.06, 12:18
                Uważasz się za obrońcę wiary???

gosc126 napisała:

> Uruchomic Oświęcim.Lesbijki, pedały i różnego typu popaprańce:DO GAZU tylko
                > najpierw muszą zapłacic za gaz!!!

Z takimi poglądami jesteś najgorszym wrogiem chrześcijaństwa.
                • mg2005 Re: Dlaczego popieracie? 13.03.06, 22:10
                  Jeśli p.Szczuce nie podoba sie forma modlitwy, to może nie słuchać
                  - zamiast szydzić.

Jeśli "nie wiedziała", to dlaczego mówiła o "starym dziecku"?
                  • mac.card Re: Dlaczego popieracie? 15.03.06, 21:08
                    mg2005 napisał:

> Jeśli p.Szczuce nie podoba sie forma modlitwy, to może nie słuchać
                    > - zamiast szydzić.

Jak nie podoba Ci się co mówi Szczuka, to możesz nie słuchać.
    • Gość: ona jest ohydna Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.06, 21:10
      brrrrrrrrrr.
      to mówiłem ja,
      ant.
    • Gość: fafiu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kammilla Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 17.03.06, 21:06
      Co ty gadasz??????? Nie wiedziala, ze jest chora?????? Slepa jest czy co????
      Naiwny jestes.Szczuka i caly jej feminizm, won z tv z takim babsztylem.
      • Gość: lekarz Kamilko... IP: *.escom.net.pl 18.03.06, 14:16
        niedopieszczona jesteś, że tyle złości wylewasz z siebie? A skąd np. ja miałbym się dowiedzieć, że to nawiedzone wiarą dziewczę jest niepełnosprawne? Naszego Dziennika (zapewne Twojej codziennej literatury) nie czytam, Radia Maryja nie słucham, a TV Trwam nie oglądam.

Zrób więc sobie dobrze, albo poproś swojego parntera (jeśli potrafi) i uspokój się. Albo wskocz do kościoła na różaniec i odmów go, bo widać nie rozumiesz istoty wiary, którą wyznajesz.

lekarz
        • jelm Re: Kamilko... 22.03.06, 16:27
          świeta racja doktorku!kamilce i jej podobnym przydałby się trochę dopieszczenia
          i świżej rybki morskiej na lepszą pracę mózgu
      • Gość: ant Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 13:52
        > Naiwny jestes.Szczuka i caly jej feminizm, won z tv z takim babsztylem.

brawo !!
        broń swego prawa do kobiecości :)
        nich w tv nie kłąmią mówiąc ze szczukopodobne walcza o kobiety lub dla kobiet
        lub w imieniu kobiet.
    • Gość: jjj Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:36
      całkowicie popieram - dochodzi już do absurdu.. A gdzie kary dla tych co
      obrażają moje uczucia - niekoniecznie religijne - a sa np. w rządzie czy tzw
      pakcie stabilizacyjnym
    • edico Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 18.03.06, 14:50
      Tu wcale nie chodzi o nagłaśniane naśmiewanie się z tej biednej Madzi, ale o
      formę zastosowanej propagandy jedynie słusznej racji. Wykorzystywanie nie pełno
      sprawnego dziecka do takich akcji musi budzić sprzeciw nie tylko ze względów
      moralnych. Cały ten spot należało poprzedzić np. informacją - oto czym zajmują
      się niepełnosprawni w naszym Kościele. Informacja była by w pełni uczciwa i nie
      wprowadzająca nikogo w błąd sugerując, że tak funkcjonuje prawdziwa inteligencja
      katolicka. żenujący spektakl i trudno się dziwić, że wzbudził odruchy politowania.
    • nane1 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 18.03.06, 14:55
      popieram
      • Gość: Toja Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20.03.06, 13:26
        Ja też.Co jeszcze wymyślą? Piaskownicowe Kółka Różańcowe? Cała Polska rozmodlona
        kurcze.Ale zaścianek i moheryzm!
    • po_godzinach list otwarty 20.03.06, 13:45
      www.dostepne.info/szczuka/index.php
      • Gość: ant Re: list otwarty IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 13:59
        nie trawie jej, ale list podpiszę :)
        • po_godzinach Re: list otwarty 20.03.06, 14:01
          uczciwie postawiona sprawa :)
          • Gość: ant Re: list otwarty IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 14:39
            ale czy nie uważasz że :
            "Lech Kaczyński Warszawa prezydent "
            na n-tej pozycji listy to nie przesada ??
            :))
    • Gość: Wiśnia Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.03.06, 10:32
      Niej jestem za pania Kazią, ale przeciw Rydzykowi, Krukowej i reszcie tej
      kaczystowskiej chołoty.
    • facet123 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 21.03.06, 12:54

Oczywiście, że w kontekście później ujawnionej choroby tej dziewczynki
      wypowiedź Szczuki wypadła niezbyt szczęśliwie.
      Ale to, że wypowiedź jest "niezbyt szczęśliwa" to nie jest powód do nakładania
      kary finansowej na stację telewizyjną. Gdyby taka miała być praktyka, to trzeba
      by w ogóle nie pokazywać w telewizji naszych polityków, bo ich wypowiedzi
      bardzo często są nieszczęśliwe do bólu.
    • myniek1 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 21.03.06, 13:03
      Za!
      • Gość: EWA Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.CNet2.Gawex.PL 22.03.06, 18:52
        Zgadzam się z facetem123. Kurde , chyba feministką nie jestem, czy co? Ale
        popieram Kaźkę Szczukę.
        • Gość: GośćII Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 22.03.06, 22:16
          A ja już mam dosyć tych kretyńskich Kółek Różańcowych.Na początku myślałem,że to
          jakieś jaja te kółka.A do tego Podwórkowe i Dziecięce.
          Moher,moher i jeszcze raz moher!
          Całe to Radio z ryjem bym rozpirzył.
          • gosc126 Re: Kretyński gosciuII 23.03.06, 21:21
            Ty kretyńsko-matolski debilu.Weś sobie Kazię i się utop.W naszym kraju dlatego
            jest tak żle,że jest pełno takich matołów jak ty i twoja mała Kazia
    • wzr1 Parę osób znajdziesz -głupich nie brakuje 23.03.06, 19:32
    • Gość: Magda Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką IP: *.aster.pl 24.03.06, 06:01
      Trybunał Konstytucjny pośrednio wczoraj zakończył całą sprawę. No i dobrze.
      Prywatnie panie się przeprosiły i wybaczyły sobie. Uważam, że na tym etapie
      pora zakończyć ten spór.
      • mika9930 Re: Zbieram głosy poparcia za Kazimierą Szczuką 27.03.06, 20:57
        Jak długo jeszcze parę lesbijek i kilku pedałów bedzie w naszym kraju
        decydowalo co jest moralne a co nie.Co wolno czego nie.Ludziska opamietajcie
        sie ."Pedały i lesbijki łączcie się"w pary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka