Dodaj do ulubionych

statystyka - wątki nienawiści i pogardy

27.04.06, 11:14
Jak ktoś ma ochotę niech podliczy liczbę angresywnych i prowokatorskich
wątków zakładanych przez antyklerykałów w stosunku do analogicznych ataków na
osoby o innych przekonaniach zakładanych przez wierzących. Zasytanawiam mnie
czy to trąbienie o "agresywnych katolach" pokrywa się z prawdą, bo z
forumowej codzienności wyłania się coś wprost przeciwnego.......

Obserwuj wątek
    • kamajkore Re: statystyka - wątki nienawiści i pogardy 27.04.06, 12:46
      Wszędzie dostrzegasz "pogardę i nienawiść" - czy to dlatego, że sam jesteś jej
      pełen?
      • Gość: Magda Re: statystyka - wątki nienawiści i pogardy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.04.06, 19:39
        Nie . On tylko stwierdzil oczywisty fakt , ze to forum jest pelne rasizmu
        antypolskiego i antykatolickiego.
        • Gość: liberał Re: statystyka - wątki nienawiści i pogardy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:54
          Nie mogę się z tym nie zgodzić. Jak czytam niektóre wpisy to dziwię się że
          zadeklarowanemu ateiście chciało się szukać szczegółów w religii, jakich pewnie
          nie znają nawet księża. Następnie często jest tak, że taki wyrwany z kontekstu
          szczegół jest ukazywany w odpowiednio negatywnym świetle i stanowi świetną
          podstawę do dyskusji o "złych katolach". Jeśli temat dotyczy rzeczywistych
          przegięć typu RM,TV Trwam, o.dyrektor itp. to jeszcze bywa zrozumiałe, w wielu
          innych przypadkach, świadczy o tym, że religia katolicka jest w centrum
          zainteresowania niektórych ateistów.

Teraz spodziewam się zmasowanego ataku wyżej wymienionych.
        • Gość: sklepowa Znaczy, domagasz sie politycznej poprawnosci ?! IP: *.cybernet.ch 27.04.06, 19:58
          Znaczy, domagasz sie politycznej poprawnosci ?!

• Gość: liberał Re: Znaczy, domagasz sie politycznej poprawnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:29
            Może to był zbyt jaskrawy przykład z tym rydzykiem, ale generalnie chodzi mi o
            to, że niektórzy użytkownicy czepiają się tak szczegółowych, tak niesamowicie
            wyszukanych problemów, że rodzi to podejrzenie, że ich wiedza teologiczna stoi
            na poziomie niektórych kardynałów.

Pomijam fakt, że dyskusja srowadza się praktycznie zawsze do stwierdzeń że
            kośció jest źródłem wszelkiego zła, Bóg nie istnieje, a typowy "katol" nosi
            moherowy beret.
            • Gość: Magda Re: Znaczy, domagasz sie politycznej poprawnosci IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.04.06, 20:40
              Moznaby pomyslec ze jest tutaj kilka osob ktorym Gazeta Wyborcza placi za te
              antypolska i antykatolicka kampanie nienawisci i wrogosci.
            • Gość: sklepowa Re: Znaczy, domagasz sie politycznej poprawnosci IP: *.cybernet.ch 27.04.06, 20:46
              O domaganie sie politycznej poprawnosci pytalam Magde.

Ale dzieki za odpowiedz.
          • Gość: Magda Sklepowa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.04.06, 20:41
            Antypolonizm i antykatolicyzm jest polityczna poprawnoscia? W Gazecie Wyborczej
            najwyrazniej tak.
            • Gość: sklepowa Ty sie politycznej poprawnosci domagasz. IP: *.cybernet.ch 27.04.06, 21:06
              To wlasnie Ty sie politycznej poprawnosci domagasz.

Tylko, czy Ty sama jestes politycznie poprawna ?!

Jezeli jestes politycznie poprawna - wtedy nie ma problemu.

Wtedy nie bedziesz miala niepotrzebnego stresu.

Wojujacy antyklerykalizm (skrajny protestantyzm) i anty-polonizm (nazi) jest zawsze politycznie
              niepoprawny.

Katolik i Polak - to politycznie niepoprawnie to Katol i Polaczek.

Polish American - to politycznie niepoprawnie Polacs, Polaks (Polactwo).

W jezyku niemieckim jest jeszcze gorzej: Polaken Kanaken (Polactwo Robactwo).

Ja osobiscie jestem osoba politycznie poprawna, ale poprawnosci wymagam rowniez od strony
              przeciwnej.

Z moich ust tekstu typu Polacs nie uslyszysz...

Przez szacunek i repekt dla Samej Siebie !

Ja siebie po prostu szanuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka