Dodaj do ulubionych

Jeszcze tylko 6 lat ? :)

01.05.06, 14:49
Wywiad z P. Geryllem www.nautilus.org.pl/mp3/pgeryl.wma. W skrócie
chodzi o to, ze ma nastąpic hiperaktywność słońca. Ma to byc 21 grudnia 2012
r. Pole magnetyczne wokół ziemi zmieni sie drastycznie, a nasza planeta na
chwile przestanie się obracac, by po chwili zacząc obracac się w drugę
stronę - nastąpi przesunięcie biegunów. Takim nagłym zmianom towarzyszyć będą
straszne kataklizmy na olbrzymią skale - powodzie, trzęsienia ziemi itd. A w
Polsce będzie lodowiec. Najbezpieczniejszym miejscem ma być ponoć Afryka.
Taki własnie cykl aktywności słońca powtarza sie mniej więcej 11,5 tys lat.
To tak w skrocie o tej audycji radiowej. P. Geryll jest w 100% pewny, że w
2012 nastąpią niewyobrażalne zmiany na kuli ziemskiej. Oparł się na własnych
obliczeniach matematycznych, jak i na kalelndarzu Majów. Ponoć
przebiegunowanie miało już miejsce (chodzi o potop opowiadany w różnych
religiach, na różne sposoby).

A wy tu się obrzucacie...komplementami :)
Obserwuj wątek
    • depresyjka4 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 14:57
      co to za bzdury? nigdy nie bedzie konca świata, nie bój się, w razie czego
      ochronię cię bo mam kontakt z istotami pozaziemskimi i zabierzemy cię stąd,
      więc nic nie bój się!!!
      • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 14:58
        Ja się nie boję braci...:)
      • eeela Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 14:58
        > co to za bzdury? nigdy nie bedzie konca świata,

Bedzie, koniec Ziemi przynajmniej i naszego ukladu slonecznego, ale nie za lat
        6, tylko jeszcze jakies 4 miliardy.
    • Gość: Celina Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 14:59
      To sie wiąże z jakąś przepowiednią?
    • gytha_ogg Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:01
      slyszalam juz o tym. nie wiem, ile w tym prawdy, ale jesli nawet ma nastapic to
      rzkome przebiegunowanie, to i tak nie oznacza zadnego konca swiata. tym
      bardziej, ze ludzie, ktorzy o tym mowia, sami twierdza, ze takie cos juz raz
      bylo i co - swiat dalej istnieje.
    • depresyjka4 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:02
      obcy nas uratują!!! patrzcie w przyszłość z nadzieja i bez lęku moi bracia :-)
    • kynos2 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:04
      Może to i lepiej.
      Przynajmniej całe to tałatajstwo wyparuje.
      Mam na myśli,większość tego towarzystwa
      co się wypowiada na forum.

----
      Liberate te ex inferis
    • Gość: Celina Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 15:05
      Takie straszenie końcem świata powtarzało się w historii już x razy i dalej
      istniejemy. Świadkowie Jehowy są od tego specjalistami. Prawdę mówiąc wkurza
      mnie to. Strachem się ludzi nie wychowa, najwyżej się ich nauczy irracjonalnego
      myślenia i doprowadzi do paranoi.
      • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:08
        Za początkowe dni kalendarza Majów podawane są m.in. 10 lutego 3641 p.n.e., 10
        sierpnia 3214 p.n.e. i 13 sierpnia 3113 p.n.e. Kalendarz Majów kończy się w
        2012 roku n.e. Wielu proroków zapowiadało kataklizmy na ten okres, ale ma to
        być czas, w którym nikt nie będzie zagrażał wolności drugiej osoby i wszyscy
        będą żyli w zgodzie.

Jeśli zakładamy koniec świata w roku 2012 na podstawie kalendarza Majów to
        powinniśmy również założyć, że świat powstał najwcześniej w roku 3641 p.n.e. co
        jest oczywistą bzdurą c.n.d.
        • Gość: Celina Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 15:17
          Dalszych lat nie zdązyli opracować bo napadli na nich konkwistadorzy.
          Boszzzzzz żyjemy w XXI wieku ale naiwni jesteśmy jak we wczesnym średniowieczu.
          • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:39
            Kalendarze Majów oraz Egipcjan nie mają nic wspólnego z obecnie stosowanym
            kalendarzem gregoriańskim. Wiele razy spotkałem się już z tym błędnym
            rozumowaniem: „pomylili się w obliczeniu naszego kalendarza więc 2012 mamy już
            dawno za sobą”. Kalendarze te są kalendarzami gwiezdnymi - najdokładniejsze
            kalendarze jakie stworzył człowiek. Opierały się one na ułożeniu planet. Nikt
            nie napisał na tych kalendarzach: „nasz kalendarz kończy się w 2012 roku według
            kalendarza gregoriańskiego którego jeszcze nie wymyślono”. To naukowcy
            wyliczyli, że data 13.0.0.0.0 według kalendarza majów odpowiada 21.12.2012 r
            według naszego kalendarza. Data 13.0.0.0.0 jest zapisana według tzw. „długiej
            rachuby”. Jest to ujednolicony zapis kalendarza rytualnego Tzolkin oraz
            słonecznego Haab. Dany dzień oznaczano liczbą dni, zapisaną w systemie
            dwudziestkowym, jaka upłynęła od początku kalendarza. W języku Majów kin to
            dzień, 20 kin to uinal, osiemnaście uinal to tun, 20 tun to katun, 20 katun to
            baktun, a więc data kończąca kalendarz majów to 9 baktun, 0 katun, 0 tun, 0
            unial i 0 kin, czyli od początku minęło 1872000 dni.

Jeszcze jedna ciekawostka, ułożenie gwiazd w pasie Oriona oraz 3 słynnych
            piramid w Gizie, będzie identyczne w grudniu 2012 roku.

Co do tego, że koniec świata był już wiele razy zapowiadany, z tym się zgadzam,
            jednakże w tamtych przypadkach nie ma tylu zbieżności. Dotychczas zawsze
            próbowano wymyślić coś na siłę np. rok 2000 – okrągła data, koniec wieku
            (powiedzmy że to prawda), problem roku 2000 (zegarki w kompach), później jak do
            niczego nie doszło no to mówili, że się pomylili z tym końcem wieku bo to jest
            w 2001 no to następny koniec świata w tym roku, a to powiedzmy ktoś miał
            objawienie – ukazał mu się np. św. Piotr i powiedział, że otworzy na oścież
            bramy nieba powiedzmy w 1702 roku itd. itp. W tym przypadku jest jednak
            inaczej, jest zbyt wiele łączących się przekazów np.:
            - koniec kalendarzy Majów i Egipcjan
            - nasilające się kataklizmy (według raportu Instytutu sejsmologii Rządu USA
            dokumentującego aktualny stan aktywności sejsmicznej na naszej planecie liczba
            znaczących trzęsień ziemi czyli powyżej - 4.0 stopnia w skali Richtera –
            wzrosła w 2005 z około 70-90 w latach wcześniejszych do 639 trzęsień!)
            - wzrastająca aktywność słońca (jeszcze kilka lat temu naukowcy wyśmiewali się
            z teorii o przebieguonowaniu, obecnie jest to już potwierdzone zjawisko,
            powtarzające się cyklicznie)
            - Kod Biblii (wydarzenia zakodowane w starej hebrajskiej wersji pisma świętego)
            - przepowiednie Nostradamusa, św. Malachiasza, ks. Klinuszki, ojca Pio,
            Sybilli, Edgara Cayce (wymieniłem tylko najbardziej znanych, a jest tego
            znacznie więcej)
            - jak coś sobie jeszcze przypomnę to podam.

Osobiście uważam, że coś w tym może być.
            • Gość: Złośliwy Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 16:08
              Osobiście uważam, że jesteś lekko walnięty ;)
            • Gość: kasiulla Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 02:07
              Palnick, może daleka jestem od wiary w kod Biblii i przepowiednie, ale co do
              kalendarzy Majów i Egipcjan oraz do udowodnonej aktywności sejsmicznej Ziemi i
              Słońca zgadzam się całkowicie - zbliżamy się do przełomu aktywności Słońca
              (nazywanego chyba duzym cyklem, bo mniejszy cykl to ten 11-letni), a kalendarze
              i mnie nie dają spokoju. Podobnie z pasem Oriona i układem piramid.

Zaiste, zagadkowe to, choć narazie nie panikuję i to samo doradzam innym:-))
            • Gość: lutzek Stary... wysiliłbyś się trochę... IP: *.escom.net.pl 03.05.06, 18:55
              ... i popisałbyś sam, a nie tak żywcem "przeklejasz" teksty innych osób, modyfikując je tylko delikatnie, by wyglądały jako Twoje.

Plagiaty popełniasz Palnicku!!!

lutzek

PS. Ale fakt jest godny uwagi, sam od dobrych kilku tygodni się tym zainteresowałem (stąd też i wiem, że "zapożyczyłeś" sobie dosłownie, nie swoje treści).
    • tabule Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 15:14
      Czy jeśli zarezerwuję sobie już teraz bilet lotniczy do Konga na, dajmy na to,
      styczeń 2013 r., jest szansa, że otrzymam znaczny nań opust?! Nie żebym się bał
      czy dowierzał rewelacjom Gerylle'a, ale... ale lodowców zasadniczo nie lubię i
      z reguły unikam!!! Więc?.. Ktoś wie?
    • znj2 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 01.05.06, 20:39
      Oglądałem program w TVN o roku 2012.Przewidywany jest taki scenariusz o którym
      mówi autor.No cóż,jeśli to będzie prawda,to zobaczymy to na własne oczy.
      • Gość: jaija Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.05.06, 00:59
        A za tym wszystkim stoją rządy Afryki, które w ten, jakże desperacki sposób,
        próbują zachęcić turystów do dalekosiężnych planów związanych z ich
        kontynentem ....:D:D:D:D:D:D
    • tlingel Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 03.05.06, 14:25
      ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAŁ
      będziemy mieli Epokę Lodowcową Live !!
      Czas zacząć zbierać orzeszki :DDDDD
      • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 05.05.06, 15:56
        tlingel napisał:

> ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAŁ
        > będziemy mieli Epokę Lodowcową Live !!
        > Czas zacząć zbierać orzeszki :DDDDD
        ---------
        Ja już zbieram :-)
    • Gość: camel i pewnie trzeba wszytsko sprzedac IP: 81.19.200.* 03.05.06, 15:15
      i przekazac na dobra spoleczne..po czym okaze sie je jednak ktos si eo kilka
      tysiecy lat pomylili.. takie cos juz przechodzilismy w sredniowieczu..
    • piekielnica1 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 03.05.06, 15:26
      To nawet UKŁAD SŁONECZNY jest przeciw PiS
      Tylko stworzą czwartą najjaśniejszą to uład słoneczny rozwali ją w PiSdu
    • kozaki_wiesi Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 03.05.06, 17:37
      palnick, co się z tobą ostatnio dzieje, chłopie? nie tak dawno czytywałam tutaj
      twoje świetne antyklerykalne teksty; byłeś dla mnie przykładem zdrowego
      rozsądku i łba na karku. a teraz? najpierw 'jedyną alternatywą są kaczki' i
      popieranie niezdrowej na umyśle wierchuszki z pisu a teraz jakieś bzdurne
      zabobony rodem z dżungli. prowokujesz czy masz menopauzę? coraz trudniej mi
      ciebie zrozumieć.
      • aktsieta prorocy poszli świnie paść:) 03.05.06, 17:45

• palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 05.05.06, 16:00
        kozaki_wiesi napisała:

> palnick, co się z tobą ostatnio dzieje, chłopie? nie tak dawno czytywałam
        tutaj twoje świetne antyklerykalne teksty; byłeś dla mnie przykładem zdrowego
        > rozsądku i łba na karku. a teraz? najpierw 'jedyną alternatywą są kaczki' i
        > popieranie niezdrowej na umyśle wierchuszki z pisu a teraz jakieś bzdurne
        > zabobony rodem z dżungli. prowokujesz czy masz menopauzę? coraz trudniej mi
        > ciebie zrozumieć.
        ------
        Prowokuję :-) Nic mi się nie dzieje złego z głową. "Jedyną alternatywą są
        kaczki" na FK to też czysta prowokacja - poczytaj dokładniej a będzie jasne.
        Kiecuchy są u mnie nadal na właściwym miejscu.
        Pozdrawiam i odwzajemniam sympatię.
        P.
        • kozaki_wiesi Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 09.05.06, 12:24
          no, to ulżyło mi, panie kolego! czekam na jakiś wątek będący potwierdzeniem
          powrotu do wysokiej formy.

z przyjemnością cię czytam.
          • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 22.05.06, 15:16
            kozaki_wiesi napisała:

> no, to ulżyło mi, panie kolego! czekam na jakiś wątek będący potwierdzeniem
            > powrotu do wysokiej formy.
            >
            > z przyjemnością cię czytam.
            ----
            Bardzo mi miło.
            >
    • nancyboy Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 03.05.06, 18:07
      No ale w końcu prawda to czy nie, bo nie wiem czy mam kredyt wziąć... :-)
      • aktsieta Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 03.05.06, 18:21
        nancyboy napisał:

> No ale w końcu prawda to czy nie, bo nie wiem czy mam kredyt wziąć... :-)

jak dają to brać,jak biją to uciekaj :)
      • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 05.05.06, 16:01
        nancyboy napisał:

> No ale w końcu prawda to czy nie, bo nie wiem czy mam kredyt wziąć... :-)
        ------
        Brać maksymalny. I tak go nie spłacisz :-)
    • truten.zenobi wiatr o prędkości około 400-500 km/h 03.05.06, 18:22
      a nasza planeta na
      > chwile przestanie się obracac, by po chwili zacząc obracac się w drugę
      > stronę - nastąpi przesunięcie biegunów.
      > [..]powtarza sie mniej więcej 11,5 tys lat.

w takiej sytuacji wiatr o prędkości około 400-500 km/h zrównał by wszysto
      jeśli takie zdarzenia miały by miejsce co 11tys lat to pewnie nie było by
      większych stworzeń od myszy.
    • Gość: ant Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.06, 11:26
      to ja kupuję działke na marsie !
      :))
    • kamajkore Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 04.05.06, 15:42
      lepiej napisać: 'wszyscy wkrótce umrzemy, a wy tu się obrzucacie 'komplementami'.
      fakt nie do podważenia (bo czy 40, 60, a nawet 100 lat to długo?) i pamiętam o
      nim, by korzystać z życia ze wszystkich sił. a ludzi tutaj lubię, nawet jeśli im
      'komplement' zasunę czasami...
    • znj2 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 05.05.06, 20:43
      Może warto zacząć strugać jakąś arkę.
      • Gość: jaija Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.06, 00:28
        Dziś wpadł mi w oko fragment Drzyzgi ;), widziałam tam babkę, która twierdziła,
        że w 2012 w stratosferze poprowadzi wszystkich do dobrych ludzi (o ile dobrze
        ten fragment zrozumiałam). Zatem nie mamy się co martwić ;)
        • Gość: Gośka Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 00:32
          tak tak już niedługo ostatnie wydarzenia w naszym pieknym kraju na to też
          wskazują;-)))))))))))))))))00
          • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 09.05.06, 11:44
            Gość portalu: Gośka napisał(a):

> tak tak już niedługo ostatnie wydarzenia w naszym pieknym kraju na to też
            > wskazują;-)))))))))))))))))
            ---------
            Przesadzasz :)
    • piekielnica1 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 06.05.06, 19:55
      a ja lubię wszystkich przyzwoitych ludzi, niezależnie od pochodzenia,
      narodowości, wyznania, koloru, płci, wieku.
      A do szczęścia NIE jest mi potrzebny WRÓG, z którym bym musiała walczyć.
      • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 07.05.06, 18:52
        piekielnica1 napisała:

> a ja lubię wszystkich przyzwoitych ludzi, niezależnie od pochodzenia,
        > narodowości, wyznania, koloru, płci, wieku.
        > A do szczęścia NIE jest mi potrzebny WRÓG, z którym bym musiała walczyć.
        -------
        I dobrze czynisz siostro.
    • Gość: ant chłopie czy zdajesz sobie sprawę z IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.06, 15:34
      ilości energii potrzebnej do zatrzymania ruchu obrotowego takiej masy jaką jest
      masa ziemii ??
      po co piszesz (przepisujesz) takie bzdety ??
      to jest dla bezmózgich amerykanów pisane - nie dla polaka.

• Gość: Gandalf Re: chłopie czy zdajesz sobie sprawę z IP: *.wi-lan.com.pl 22.05.06, 16:23
        Widocznie Palnickiemu jest łatwiej uwierzyć w te bzdury niż w zmartwychstanie
        Jezusa ;)
        • Gość: ant Re: chłopie czy zdajesz sobie sprawę z IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.06, 22:41
          między tymi bzdurami mogę postawić znak równośći !
          • Gość: Gandalf Re: chłopie czy zdajesz sobie sprawę z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:24
            Twoja wolna wola, ale to tyjko Towja subiektywna opinia.
    • Gość: braat1 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.centertel.pl 23.05.06, 14:11
      Tak tylko w kwestii techncznej... Jaka sila mialaby zatrzymac ziemie??
      • Gość: croyance Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: 135.196.139.* 02.06.06, 15:30
        Kopernik chyba ... juz raz "ruszyl Ziemie" :-DDD
        • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 05.06.06, 10:48
          Gość portalu: croyance napisał(a):

> Kopernik chyba ... juz raz "ruszyl Ziemie" :-DDD
          -------
          :)
        • Gość: braat1 Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) IP: *.chello.pl 11.06.06, 17:47
          > Kopernik chyba ... juz raz "ruszyl Ziemie" :-DDD

Wiec trzeba odnalezc potomkow Kopernika i ... "unieszkodliwic" a Ziemia bedzie
          wieczna :)
    • yoma Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 23.05.06, 14:13
      Przebiegunowanie nie oznacza, że Ziemia zacznie się obracać w drugą stronę :)))
      Omatkobosko, co za pomysł :)

Wyobraźcie sobie silę, jaka musiałaby zostać przylożona do Ziemi, żeby zmienić
      jej ruch obrotowy :))))

Dzięki za okazję do uśmiania się.
      • yoma Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 23.05.06, 14:14
        I ten lodowiec - z powietrza spadnie, czy co? :)))
    • bekon6 buaaaaaahahaahaaaha dobreeeeee :)))))))) 23.05.06, 20:57
      www.wpolsce.org/pic/TuskRokita.jpg
      • palnick Re: buaaaaaahahaahaaaha dobreeeeee :)))))))) 06.06.06, 19:51
        Ładne chłopaki :-)
    • Gość: m [...] IP: *.wrzeszcz.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • palnick ? 01.06.06, 18:34
        ?
    • palnick Re: Jeszcze tylko 6 lat ? :) 29.05.06, 14:27
      www.widget.czest.pl/rok2012.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka