Dodaj do ulubionych

Pytanie do homofobów

12.06.06, 22:36
Jest sobie gej... Nie popiera ślubów gejowskich (ale może popierać związki
rejestrowane), nie chodzi na parady, nie podrywa heteroseksualistów, a jeśli
podrywa, to szanuje ich sprzeciw, swojego chłopaka przedstawia nie jako męża,
ale jako przyjaciela, czasem się do niego publicznie przytuli, ale nie
wykonuje publicznie czynności erotycznych (np. całowanie w usta).
Czy takiego geja będziecie akceptować?
Obserwuj wątek
    • homo-seksualista Re: Pytanie do homofobów 12.06.06, 22:42
      ...i jeszcze jest dobrym, wartościowym czlowiekiem, normalnym! Niczego nie
      oczekuje i nikomu się nie narzuca.
      I co akceptujecie?
    • Gość: stum Re: Pytanie do homofobów IP: *.chello.pl 12.06.06, 23:41
      takiego tak
      ale nie mów że takich jest większość
      • nancyboy Re: Pytanie do homofobów 12.06.06, 23:42
        Ty takich nie znasz za wielu właśnie dlatego, że żyją sobie "po cichu".
      • pooh5 Re: Pytanie do homofobów 12.06.06, 23:44
        Gość portalu: stum napisał(a):

> takiego tak
        > ale nie mów że takich jest większość

To powiedz, ilu znasz wogóle (osobiście, nie z telewizji), i jacy oni są w
        większości.
        • Gość: stum Re: Pytanie do homofobów IP: *.chello.pl 13.06.06, 20:50
          w sumie masz racje bo znam dwóch (każdego osobno) i są w sumie normalni z tego co wiem... ale jakby nie byli normalni to bym ich nie znał... bo ja lubie normalnych ludzi (normalni- brak aluzji do homoseksualizmu tylko określenie stanu intelektualnego)
    • Gość: Mariolka Re: Pytanie do heterofobow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.06.06, 04:39
      Tytul twojego watku przekresla jakakolwiek rzeczowa dyskusje.Zaczynasz od
      obrazania ludzi , a sam zapewne oczekujesz, ze ktos bedzie cie traktowal serio
      i z szacunkiem...Przestan tak koncentrowac sie na sobie i pomysl o innych
      ludziach i innych sprawach.
      • Gość: Echo Re: Pytanie do heterofobow IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.06.06, 06:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=43510202
    • jacektrudcccp Bóg widzi wszystko ! 13.06.06, 06:50
      pooh5 napisał:

> Jest sobie gej... Nie popiera ślubów gejowskich (ale może popierać związki
      > rejestrowane), nie chodzi na parady, nie podrywa heteroseksualistów, a jeśli
      > podrywa, to szanuje ich sprzeciw, swojego chłopaka przedstawia nie jako męża,
      > ale jako przyjaciela, czasem się do niego publicznie przytuli, ale nie
      > wykonuje publicznie czynności erotycznych (np. całowanie w usta).
      > Czy takiego geja będziecie akceptować?

Sura 3:5
      Zaprawdę, nic nie jest ukryte przed Bogiem ani na ziemi, ani w niebie!

Homoseksualiści są obrzydliwi w oczach Bożych. W Izraelu byli uśmiercani.

Kapłańska 20:13
      13 „ ‚A gdy jakiś mężczyzna kładzie się z inną osobą płci męskiej, tak jak
      mężczyzna kładzie się z kobietą, obaj dopuszczają się obrzydliwości. Mają
      bezwarunkowo być uśmierceni. Spadnie na nich ich własna krew.

Przypomnijmy sobie historię, gdy Lot zwrócił się z ostrzeżeniem do mieszkańców
      Sodomy i Gomory.
      Nie posłuchali ostrzeżenia tylko chcieli go wypędzić.

Sura 27:55-57
      Cóż będziecie zwracać się do mężczyzn, pod wpływem namiętności, zamiast do
      kobiet?
      Tak; owszem!
      Wy jesteście ludem nieświadomym!
      Jedyną odpowiedzią jego ludu były słowa:
      "Wypędźcie rodzinę Lota z waszego miasta! To są przecież ludzie, którzy się
      uważają za czystych!"

Przypomnijmy sobie jeszcze raz jak Bóg się zapatruje na podobne praktyki.

Kapłańska 18:23-24
      „Nie wolno ci położyć się z mężczyzną tak, jak się kładziesz z kobietą.” Jest
      to obrzydliwość.
      „Nie wolno ci żadnemu zwierzęciu dać nasienia, które z ciebie wypłynie, bo
      przez to stałbyś się nieczysty, a kobiecie nie wolno stanąć przed zwierzęciem,
      by z nim spółkować. Jest to pogwałcenie tego, co naturalne.”
      „Nie stańcie się nieczystymi przez którąkolwiek z tych rzeczy, gdyż przez
      wszystkie te rzeczy stały się nieczyste narody, które wypędzam przed wami.”

Lot z córkami został uratowany, ale grzesznicy zostali zniszczeni ognistym
      deszczem.

Sura 7:80-84
      "O ludu mój! Przekazałem wam posłanie mojego Władcy i dawałem wam dobrą radę;
      lecz wy nie kochacie dobrze doradzających i Lota! Kiedy powiedział on do swego
      ludu: "Czy będziecie popełniać bezecne czyny, jakich nie popełnił przed wami
      żaden ze światów? Oto przychodzicie przez namiętność do mężczyzn zamiast do
      kobiet.
      Tak, jesteście ludem występnym!"
      I odpowiedzią jego ludu były tylko słowa:
      "Wyprowadźcie ich z waszego miasta! To są ludzie, którzy się uważają za
      czystych!"
      I My uratowaliśmy jego i jego rodzinę - z wyjątkiem jego żony, która była wśród
      pozostających w tyle.
      I zesłaliśmy na nich deszcz.
      Popatrz więc, jaki był ostateczny koniec grzeszników!

Ludzie propagujący zboczenia są złośliwi i nie znajdą obrońcy przed karą Bożą.

Sura 30:28
      Złośliwi nie znają innych praw, prócz swych namiętności; któż potrafi oświecić
      obłąkanych przez Boga? Oni nie znajdą obrońcy.

Wraz z innymi złoczyńcami nie odziedziczą królestwa Bożego.

1 Koryntian 6
      9 A czyż nie wiecie, że nieprawi nie odziedziczą królestwa Bożego? Nie dajcie
      się wprowadzić w błąd. Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy,
      ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący
      się z mężczyznami, 10 ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani rzucający
      obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego

Sodomy i Gomory już nie ma ale obecne pokolenie jak się nie zmieni zostanie
      pogrążone w piekielnej rzece.

Sura 19:60
      Odrodne pokolenie po nich nastąpiło; zaniechali modlitwy a poszli za popędem
      swoich namiętności, pogrążeni zostaną w piekielnej rzece.

Jeżeli Rząd i Państwo zezwala na propagowanie zboczeń również może ponieść
      sądową karę ognia wiecznego.
      Oni tu rządzą i oni odpowiedzą przed Bogiem za swe Rządy.

Judy 1:7
      7 Tak też Sodoma i Gomora oraz miasta wokół nich, gdy już w ten sam sposób
      jak tamci bez umiaru pogrążyły się w rozpuście i poszły za ciałem ku pożyciu
      sprzecznemu z naturą, stanowią dany nam ostrzegawczy przykład przez to, że
      ponoszą sądową karę ognia wiecznego.

• magnusg Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:42
      dwoch doroslych,kochajacych sie ludzi,ktorzy sie szanuja,nie narzucaja swoja
      seksualnoscia innym i nie chca/nie moga miec dzieci,ale sa krewnymi.Zboczenie
      pozostaje zboczeniem-wszystko jedno czy kazirodztwo czy homoseksualizm.
      • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:44
        Ja nie akceptuję związków dwojga dorosłych, kochających się ludzi, ktorzy sie
        szanuja,nie narzucaja swojavseksualnoscia innym i nie chca/nie moga miec dzieci,
        ale używają prezerwatyw! Zboczenie jest zboczeniem, przecież Bóg zawsze może
        okazać im łaskę.
        • magnusg Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:45
          Twoja sprawa.Mi prezerwatywy nie przeszkadzaja.
          • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:48
            O. Proszę. A twoja opinia o homoseksualiźmie jako zboczeniu to twoja sprawa. też
            pewnie nikogo nie interesuje :)
            • magnusg Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:50
              Jezeli taka opinie ma wiekszosc,to interesuje.Pozatym interesuje autora
              watku,bo inaczej by nie pytal.
              • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:02
                Większość w PL jest także, jako katolicy, przeciwko prezerwatywom, czyż nie?
      • nancyboy Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:47
        1. Ten wątek kompletnie nie dotyczy fakty czy homoseksualizm jest zboczeniem
        (kochasz to słowo) czy nie.
        2. Kazirodztwo podobnie jak bigamia nie jest zboczeniem. To są pojęcia prawne a
        nie seksuologiczne.
        • magnusg Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 21:49
          Ksztaltowanie prawa w tej sferze jurysdykcji opiera sie pojeciach i definicjach
          seksuologicznych.
          • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:02
            Eee, nieprawda. Jeżeli bigamia (jej zakaz) jest ukształtowanana wg definicji
            seksuologicznej, to każdy mężczyzna utrzymujący stosunki seksualne z więcej niż
            jedną kobietą jest plugawym zboczeńcem i dewiantem :)
          • ba_mala Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:04
            Czytam Wasze wypowiedzi i szczeki mi opadaja(przy niektorych).
            Czy nie jest najwazniejsze to,jakim czlowiek sie jest????Czy wartosciowym,
            dobrym, wrazliwym????
            Jakie znacze ma to, czy ktos jest gejem, czy nie???
            Mam przyjaciela geja, i uwierzcie mi, nie zamienilabym go na zadna przyjaciolke.
            Jest wspanialym, wartosciowym czlowiekiem,i najwazniejsze-jak mi mowi,ze
            swietnie wygladam,to wiem,ze mowi prawde, a nie po to zeby zaciagnac mnie do
            lozka ( jak wiekszosc hetero )
            Owszem, jestem przeciwna adopcji dzieci w zwiazkach homoseksualnych;uwazam, ze
            dziecko powinno miec mame i tate.Natomiast zwiazki,i ich legalizacja...jestem
            za.
            Zyjemy w wolnym kraju...pozdrawiam wszystkich hetero i homo:)))(homo
            szczegolnie cieplo:))i Ciebie kochany Pawelku, chociaz jestes tak strasznie
            daleko....
            • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:05
              E, wcale tak daleko nie jestem, przecież cały czas tu, na forum...
              • ba_mala Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:06
                dobra dobra:))wiem, ze to nie Ty:))
                • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:07
                  No jak nie? Pawełek jestem,tak mi dopomóż Bóg!
                  • ba_mala Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:07
                    Pawelek???Moj Pawelek?????
                    • p.s.j Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:13
                      Nie, chyba nie Twój ;) ale Pawełek, niemniej.
                      • ba_mala Re: Nie-tak samo jak nie akceptuje zwiazkow 13.06.06, 22:14
                        Pawelku..milo mi bardzo.Wszystkie Pawelki(no ewentualnie Ryski..)to fajne
                        chlopy;)
            • Gość: Magnus Pytanie do malej. IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.06, 10:55
              A czy bylabys rownie tolerancyjna dla twojego znajomego pederasty,gdyby on
              sypial ze swoim ojcem albo bratem.Czy nadal liczylo by sie tylko to,ze jest
              dobrym,wrazliwym itd?
    • mandaryna65 oczywiście, że tak. 13.06.06, 22:46
      wmawiają nam, że "parady" i wyszystko co się z tym łączy to walka o prawa gejów.
      Bzdura. To otwarta walka z kościołem i kulturą chrześcijańską. W pierwszych
      szeregach parad idą POLITYCY określonej opcji.

jest rzeczą jak najbardziej oczywistą i nikt nie kwestionuje ,że jakiekolwiek
      niekaralne zachowania seksualne człowieka nie mogą być przyczyną jakiejkolwiek
      dyskryminacji!!!
      • nancyboy Re: oczywiście, że tak. 13.06.06, 23:03
        > wmawiają nam, że "parady" i wyszystko co się z tym łączy to walka o prawa gejów
        To była "parada równości" a nie parada gejów.

> jakiekolwiek niekaralne zachowania seksualne człowieka nie mogą być przyczyną
        > jakiejkolwiek dyskryminacji!!!
        No i właśnie do tego dążymy.
        • mandaryna65 Re: oczywiście, że tak. 13.06.06, 23:06
          nancyboy napisał:

> > jakiekolwiek niekaralne zachowania seksualne człowieka nie mogą być przyc
          > zyną
          > > jakiejkolwiek dyskryminacji!!!
          > No i właśnie do tego dążymy.

nie kłam. Być może nie kłamiesz, ale w takim razie jesteś manipulowany.
          • nancyboy Re: oczywiście, że tak. 14.06.06, 07:28
            > nie kłam. Być może nie kłamiesz, ale w takim razie jesteś manipulowany.
            Zapomniałaś dodać jeszcze: "Być może nie jesteś manipulowany..."
    • qqazz RE 13.06.06, 22:56
      pooh5 napisał:

> Jest sobie gej... Nie popiera ślubów gejowskich (ale może popierać związki
      > rejestrowane), nie chodzi na parady, nie podrywa heteroseksualistów, a jeśli
      > podrywa, to szanuje ich sprzeciw, swojego chłopaka przedstawia nie jako męża,
      > ale jako przyjaciela, czasem się do niego publicznie przytuli, ale nie
      > wykonuje publicznie czynności erotycznych (np. całowanie w usta).
      > Czy takiego geja będziecie akceptować?

Akceptować nie tolerować tak, ale tylko jego a nie jego skłonność.
      Generalnie to każdy odpowie kiedyś przed Bogiem za swoje czyny, homoseksualizm
      jest zły, ale nie mnie mieszać sie do tego co ktoś robi to w swoich czterech
      ścianach, jak taki homoseksualista żyje sobie tak jak wyżej, nikomu się nie
      narzuca i sie z tym nie obnosi na zewnatrz to przecierz nie będe mu się siłą
      nachalnie narzucał jeżeli on nie chce poruszać tematu.

pozdrawiam
    • meltbigson Re: Pytanie do homofobów 13.06.06, 23:47
      Tak, jak tylko obetrzesz kal z genitaliow
      • pooh5 Re: Pytanie do homofobów 14.06.06, 23:31
        meltbigson napisała:

> Tak, jak tylko obetrzesz kal z genitaliow

To jest zaglądanie w cudze majtki.
    • Gość: Mariola Re: Pytanie do heterofobow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.06.06, 23:57
      Dlaczego marnujecie czas swoj i innych zajmujac sie tylko tylkiem...
    • Gość: silnoręki Re: Pytanie do homofobów IP: *.nat.student.pw.edu.pl 15.06.06, 01:09
      żeby jeszcze ubierał sie i zachowywał normalnie (czytaj żeby nie był
      zniewieściały) to nie ma sprawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka