witold.us jestes baran zobisz sobie z ludzi posmiewisko>>>>> 07.07.06, 18:24 nie masz powazego problemu !!!!!!!!!!! twoj problem to zasmiecanie froum. w jaki spoosb znalazes prace w angli to mnie dziwi, o ile to jest prawda. jezeli jestes naprawde w angli to tylko dlatego ze masz obywatelstwo polskie. a tam nie dostaniesz obywatelstwa Angielskiego. Dopiero wtedy mozesz ubiegac sie o zrzeczenie sie polkiego. -------------- Nie umiesz docenic to co masz jak wiekszosc polkow. ---------- Piszesz z polski wiec po co te bujdy. Idz do roboty i ciesz sie jak ja znajdziesz. Bo wyksztalcenie dostales juz w nowej polsce. Nie widzisz tego slepy jestes. ------------- Mam lepszy pomysl dla ciebie kierunek wchod, dla ciebie. ---------------------------- to tak z daleka widziane Witold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: jestes baran zobisz sobie z ludzi posmiewisko IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 18:30 Nacjonalisci , jak zwykle krzycza najglosniej. Na miejsce urodzenia i na to kim sa twoi rodzice nie masz najmniejszego wplywu .Na cala reszte twego zycia masz.Wszystko kim , czym i gdzie bedziesz zalezy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaluka Re: jestes baran zobisz sobie z ludzi posmiewisko 07.07.06, 19:11 wyluzuj troche czlowieku, bo to Ty zasmieciles teraz to forum. Moze Ci sie czyjs pomysl nie podobac, spoko, ale Tw agrecha pokazuje, ze masz jakis r?wnie spory problem, tylko nie piszesz o nim. pozdro i luzu zycze wszechpolaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold.fus Re: jestes baran zobisz sobie z ludzi posmiewisko IP: *.server.ntli.net 07.07.06, 21:22 nie masz kolego kompletnie pojecia o czym bredzisz. als jestes za daleko, w kolchozie jakims. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA fus zenujacy jestes IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 08.07.06, 18:42 i to bardzo, wrecz smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy zrzekac sie nie oplaca, ale inne sobie zalatw IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 18:30 nie zrzekaj sie bo to upierdliwe i dlugotrwale. lepiej sobie zostaw polski paszport - ze wielu wzgledow moze sie oplacic - jak np. bedziesz chcial prowadzic interesy w pl. ale doradzam jak najszybsze zalatwienie sobie innego obywatelstwa - jakiegos normalnego kraju - do codzienniego zycia. wg. mnie brytyjskie jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry621 Re: zrzekac sie nie oplaca, ale inne sobie zalatw IP: *.versanet.de 07.07.06, 20:06 Jak najszybciej zalatwiaj inne obywatelstwo,bo jak mowisz tam w tym kraju naprawde ,naszego zycia zabraknie zeby godziwe zyc.Jestem 23 lata za granica i czasem wpadam do Polski(przez duza litere),ale zamiast lepiej to jest wedlug mnie coraz gorzej.No i ten maly glupek co rzadzi tym krajem .....wstyd.Ale tu na forum masz wielu podobnych.Wyjechalem majac 19 lat,teraz mam 43 prawie i niczego nie zaluje,a tych sloganow typu ..ojczyzna ,patriotyzm to niech sobie ci wszyscy dla siebie zachowaja.Ludzi myslacych inymi kategoriami tu gdzie mieszkam sie nie obraza ,a tam ....sami czytacie.c sie nie zmienilo,komuna jeszcze w polskich umyslach siedzi.Z powazaniem Jerry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m to wyrywaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:32 Polska ni epotrzebuje takich obywateliQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: to wyrywaj! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.06, 19:52 Obywateli, ktorzy nie potrafia porzadnie pisac po polsku tez nie! Witamy w gronie politykow! Na pewno zrobisz kariere! Sam tytul twojego e-maila swiadczy o twojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrr Re: to wyrywaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:18 co ty nie powiesz mądralo? to właśnie przez takich pyskaczy jak ty, ktorzy mysla, ze rozumy pozjadali ten kraj wyglada tak, a nie inaczej, w gebie to mocny, do pouczania pierwszy, a zeby cos zrbic to juz gorzej co? i takich jak ty Polska nie potrzebuje! zrobisz kariere w polityce z tym cynizmem i cwaniactwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelka Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:45 nie można zrzec się obywatelstwa jeśli nie ma się drugiego nie można na własne życzenie zostać bezpaństwowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzmin Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.quillcorp.com 07.07.06, 18:47 Ale ty jestes frajer kolego. Ja mieszkam w Stanach juz od 12-stu lat. Mam amerykanskie obywatelsto ale nigdy sie nie pozbede polskiego. Mam poprostu dwa. Lubie Stany ale kocham Polske. Moze poniekad nie wiem co i jak w Polsce i nie popieram co rzad robi ale nigdy sie nie zrzeke polskiego obywatelstwa Odpowiedz Link Zgłoś
jaluka Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 07.07.06, 19:06 Poprawnie jest : nie zrzekne, a nie zrzeke. Łatwo kochać Polskę z daleka, pewnie łatwiej niż tu, ale trzeba trochę pomyśleć zanim się napisze komuś FRAJER, bo można chcieć czasem chcieć odejść z bezsilności i kochając nadal. Ale to trzeba trochę poczytać różnych rzeczy i trochę książek- co polecam. I trzeba wiedzieć, że dla wielu Polaków, którzy tu zostali dlatego, że nie wyobrażają sobie opuścić swoich bliskich i swój kraj, tacy patrioci z daleka to frajerzy. Więc trochę tolerancji przyda się każdemu i skromności też. A ja do USA wolę na wakacje zimowe np. a kochać Polskę tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiamega Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.adsl.alicedsl.de 07.07.06, 18:51 nie zrzekaj sie.Nie jest dla mnie wazne co myslisz o kraju, ale na pewno masz jakis sentyment do swojego miasta,masz tam przyjaciol,rodzine - oni zostana na zawsze, tak jak twoj jezyk ojczysty. Tego nie zmieni zaden papier.Nie wiadomo co cie w zyciu czeka- moze bedziesz chcial wyjechac do innego kraju, gdzie lubia Polakow a Angoli nie??? Albo Ci sie powiedzie - zawsze mozesz wrocic. Ja mam od roku tez niemieckie obywatelstwo i mieszkam w Niemczech. Trafilam na BARDZO mila pania w urzedzie - jak dawala mi niemieckie papiery, nie mowilam wtedy wcale po niemiecku, to rozmawiala ze mna po angielsku i poradzila mi abym nie dala sobie odebrac polskiego paszportu... Dzieki jej uprzejmosci i pomocy mam dla mojej corki 150 Euro na Pampersy a nie 300 zlotych zasilku dla nas obu. Wybralam miejsce lepsze dla mojej corki, ale moze kiedys wroce... Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 07.07.06, 18:54 Wizyta w konsulacie Rzeczpospolitej (niektórzy OFICJELE mówią - eRPe) Zapytanie czy te sprawy załatwia sekretariat Presydenta jezeli tak Adres i złozyć odpowiedni list z motywacja. Mnie się to "trafiło" prawie pół wieku temu tylko byłem o to "poproszony", ponownie ten temat staje się aktualny tylko "dobrowolnie" o tym myśle. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 07.07.06, 19:07 Podaj dane osobowe ,Ty nie jestes godna posiadac polskiego obywatelstwa.Ja mieszkam 25lat na emigracji bylo roznie ale zawsze bylem dumny z naszej histori i ze pochodze z tak walecznego i honorowego kraju.Rozumie ze zylo ci sie lepiej jak rzadzili czerwoni szubrawcy a teraz sie wstydzisz jak narod wybral rzad i prezydenta ktorzy chca przywrocic miejsce POLSKI w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:22 barwro5 napisał: > Podaj dane osobowe ,Ty nie jestes godna posiadac polskiego obywatelstwa.Ja > mieszkam 25lat na emigracji bylo roznie ale zawsze bylem dumny z naszej histori > i ze pochodze z tak walecznego i honorowego kraju.Rozumie ze zylo ci sie lepiej > >no to dlaczego nie wracasz scierwo tylko grzejesz dupe w obcym kraju i zeby strzezysz > jak rzadzili czerwoni szubrawcy a teraz sie wstydzisz jak narod wybral rzad i > prezydenta ktorzy chca przywrocic miejsce POLSKI w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.echostar.pl 09.07.06, 13:37 > jak narod wybral rzad i > prezydenta ktorzy chca przywrocic miejsce POLSKI w swiecie. Znaczy się z powrotem wepchnąć ją na ZADUPIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.l.pppool.de 07.07.06, 19:15 Znajdz sobie dziewczyne albo chlopaka i do urzedu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.bredband.comhem.se 07.07.06, 19:26 Nie wiem czy dzis warto zrzekac sie obywatelstwa,moze mozna miec podwojne. Z drugiej strony jako obywatel EU jako brytyjczyk rowniez mozesz przeniesc sie do Polski jak juz ci sie znudzi wychodzctwo. Zrzeczenie zalatwia sie w Konsukacie Polskim ,sklada ise podanie o zrzeczenie i sie czeka .Tam poinformuja cie o procedurach.Podejrzewam ze sie dosc sporo placi za zrzeczenie(nawet za kazdego czlonka rodziy,ale mozna sie targowac). Kiedys byly inne czasy ,ja musialem sie zrzec bo nie bylo wolno miec podwojnego obywatelstwa.Z drugiej strony obywatelstwo szwedzkie chroni mnie przed szykanami polakow w Polsce! Mam tez lepsza ochrone i ubezpieczenia spoleczne w podrozy.Lepiej sie do mnie odnosza kontracheci,jak wiedza ze maja spotkac sie ze szwedem.Po za tym nie potrzebuje wizy wjazdowej do zadnego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: 206.172.35.* 07.07.06, 19:33 Co kraj to obyczaj... W Canadzie sie nic nie placilo za zrzeczanie sie obywatelstwa, ale ja zachowalem podwojne...jak jechalem do Polski to mialem do wyboru czy na Kanadyjskim czy Polskim paszportem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narodowokolorowo Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.Red-88-14-12.dynamicIP.rima-tde.net 07.07.06, 19:26 Proponuję, byś zadzwonił do Konsulatu Polski z tym zapytaniem lub do jakielkolwiek biura adwokackiego, bo widząc nawał "serdecznych" Ci odpowiedzi możesz tej właściwej nigdy nie doczekać. Swoją drogą ciekawe skąd nagle taki wysyp nacjonalistów. Czyżby już wszyscy pozapominali jak powstawały (i wciąż powstają) państwa? Ci, którzy teraz z dumą krzyczą Jestem Polakiem czy Jestem Anglikiem powinni trochę pomyśleć, bo zapewne ich pra-pra...-pradziadek był zapyziałym wieśniakiem, który nie miał żadnego wpływu na to, że znalazł się w Polsce, Anglii, Francji czy gdziekolwiek - kaprys królów i układów, które do dziś niewiele się zmieniły. Przy okazji, jeśli koniecznie chcesz mieć jakieś obywatelstwo to przy uzyskiwaniu brytyjskiego będziesz miał prawo wyboru zachowania dwóch lub wybrania tylko brytyjskiego. Pozdrawiam z południa Europy. PS. Proponuję, by wszelkie żałosne komentarze wszyscy zostawili dla samych siebie a co do częstotliwości używania w różnych krajach "ku.., fuck, chier, joder, javla etc." ma to przecież jak najmniej coś wspólnego z narodowością a zamyka się wyłącznie w kulturze osobistej pojedynczego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Europa nam sie wymieszala. IP: *.bredband.comhem.se 07.07.06, 19:33 Polak urodzony w Gdansku mieszka w Szwecji,pracuje w calej Europie,ma obywatelstwo szwedzkie. Czuje sie Europejczykiem i wolnym czlowiekiem. Robie z gory na jakies glupie komentarze ,na portalu.Znam swoja wartosc i nie doluja mnie komentarze nieudacznikow bezrobotnych lub tych co zgorzknieli bo im sie nic w zyciu nie udalo. Wjezdzam do Polski samochodem i zawsze sie ciesze na to spotkanie. Gdzies zyjac w Europie i pracujac ciezko ,nosze Polske nie w paszporcie, a w sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 19:32 najpierw sobie zalatw jakies inne. tymczasowo korea pld. albo wietnam dadza ci azyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A czy można zrzec się polskiego, zachowując UE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.06, 19:41 Swoją drogą, nie gorączkuj się tak. Kaczory przeminą, Polska zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Half empty glass Re: A czy można zrzec się polskiego, zachowując U IP: 206.172.35.* 07.07.06, 19:44 Nigdy nie slyszalem o poszporcie UE... to jakis nowy? To tak jak byl Paszport NATO i Ukladu Warszawskiego..... tylko te sie juz skonczyly niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.06, 19:44 Ja tez mieszkam juz od paru lat za granica i pomimo tego, ze kocham Polske i zawsze bede sie czula Polka to jednak sytuacja, ktora panuje w ostatnim czasie w naszym kraju powoduje, ze tez coraz czesciej zastanawiam sie nad zmiana obywatelstwa. Nasz kochany rzad podejmuje najwieksze wysilki, zebysmy stali sie posmiewiskiem w Europie. Juz teraz obcokrajowcy nazywaja nas oszolomami. Jeszcze troche a nikt nie bedzie nas chcial w Europie zatrudniac do pracy. Wierze nadal jednak w tych Polakow, ktorzy tak jak ty i ja dystansuja sie do naszego rzadu i wstydza sie za niego. Wiem, ze ta grupa ludzi jest duza i to w jej rekach lezy odebranie wladzy tym, ktorzy kompromituja nasz kraj. Byc moze jednak cos sie zmieni na korzystne w nastepnym czasie i nie bedziemy musieli sie wstydzic faktu , iz jestesmy Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.06, 20:05 A za pijanego Kwasniewskiego sie nie wstydzilas?A za setki afer z SLD sie nie wstydzilas?A za wspolprace SLD(Sobotka) z mafia sie nie wstydzilas?Na ich powrot czekasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:29 Gość portalu: Magnus napisał(a): > A za pijanego Kwasniewskiego sie nie wstydzilas?A za setki afer z SLD sie nie > wstydzilas?A za wspolprace SLD(Sobotka) z mafia sie nie wstydzilas?Na ich > powrot czekasz?? >juz raz prosilem cie robaku prawicowy nie zabieraj tu glosu idz do ksiezula jankowskiego i z nim pogadaj ,a kto ciebie wyksztalcil ,czy nie komuna?jak tak to oddaj wszystko z powrotem i idz sie utop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:01 obywatelstwa polskiego mozesz sie zrzec ale prawdziwym Anglikiem nie zostaniesz nigdy. Nawet jak uzyskasz paszport brytyjski. Dla miejscowych na zawsze pozostaniesz czlowiekiem bez okreslonego pochodzenia. Twoje dzieci tez. I ich dzieci rowniez. Bedziesz na zawsze takim troche dziadem proszalnym, ktoremu w drodze laski pozwolono koniec koncow zrobic panstwowo-narodowy mezalians. Oczywiscie, gdyby twoja rodzina posiadala rodowod dluzszy niz 100 lat i jakies chwalebne czyny w sluzbie Ojczyznie - nie przyszlo by ci do glowy wypierac sie swojej historii. Reasumujac: jak widac masz wystarczajaco duzo sprytu, wiec bez pytania innych o rade trafisz niechybnie ze swoja sprawa gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry621 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.versanet.de 07.07.06, 20:08 same bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:04 Gość portalu: jerry621 napisał(a): > same bzdury wypisujesz Bzdury? A czy twoja rodzina jest starsza od angielskich zywoplotow? Jesli nie, to i tak nie pojmiesz sensu moich slow. I nieswiadomosc pomaga ci byc zadowolonym a moze i dumnym ze swojej kondycji spolecznej... Odpowiedz Link Zgłoś
ecto Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 01:03 wspolczuje, jesli ktos do samookreslenia musi sie podpierac przodkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas szlachectwo zobowiazuje, pospolstwo ma wolna reke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 06:27 ecto napisał: > wspolczuje, jesli ktos do samookreslenia musi sie podpierac przodkami. Niepotrzebnie wspolczujesz bo posiadanie przodkow, ktorzy w dodatku zrobili cos dobrego dla Ojczyzny nie jest ulomnoscia. Przypominam jednak, ze uczestniczymy w dyskusji o zrzeczeniu sie polskiego obywatelstwa. Jak widac, dla wielu dyskutantow zrzeczenie sie polskiego obywatelstwa jest decyzja o wymiarze wylacznie techniczno-administracyjnym i niczym ponad to. Gdyby ludzie ci mieli swiadomosc przynaleznosci do rodziny o dlugiej i szczytnej historii, wowczas nie przyszlo by im do glowy aby sie owej historii wyrzekac zdradzajac jednoczesnie idealy kultywowane przez kolejne pokolenia przodkow. Wniosek? Patrz "temat" mojej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:33 ecto napisał: > wspolczuje, jesli ktos do samookreslenia musi sie podpierac przodkami. >i w dodatku nie mlodszymi niz 100latkami jaki on durny prof. jak kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ams3 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: 194.150.177.* 08.07.06, 12:56 Moja rodzina ma 500 lat historii. Moj pra-pra-pra-pradzidek ( mozliwe, ze wiecej tych pra) byl z krolem Sobieskim pod Wiedniem i zdobyl chorogiew turecka. Moj inny pradziadek byl poslem na Sejm Czteroletni. O moich przodkach nie u przeczytasz w poderecznikach historii jednak mimo to nie czulam sie dobrze w Polsce i dlatego wyjechalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archanioł Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:59 Składasz oświadczenie woli na piśmie do Prezydenta RP który wyraża zgodę. Uważam, że ta procedura jest niezgodna z konstytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talsen Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 22:07 Anglii pisze się przez dwa "i" tak ,że myślę ,że robisz dobrze zostając za granicą.Tam nie będziesz się musiał męczyć z polską pisownią.Krzyż na drogę. Talsen Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:39 Gość portalu: talsen napisał(a): > Anglii pisze się przez dwa "i" tak ,że myślę ,że robisz dobrze zostając za > granicą.Tam nie będziesz się musiał męczyć z polską pisownią.Krzyż na drogę. > > >znalazl sie poliglota zasrany Talsen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talsen Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 22:18 Anglii pisze się przez dwa "i" więc myślę ,że robisz dobrze zostając za granicą.Tam nie będziesz się musiał męczyć z polską pisownią.Krzyż na drogę Zdrajco.Wykształcenie w Polsce zdobyłeś za nasze pieniądze a teraz będziesz się wysługiwał Angolom.Jesteś słaby jeżeli nie potrafiłeś znaleźć pracy w Polsce.Znam wielu młodych ludzi ,którzy znaleźli pracę w zachodnich koncernach ale w Polsce, czyli tu płacą podatki i sobie chwalą.Jak już powiedziałem krzyz na drogę bo Polska i tak nie miała by z Ciebie większego pożytku.Widać ,że dla mamony jesteś w stanie oddać duszę diabłu.Spadaj. Talsen Odpowiedz Link Zgłoś
martaireks Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 07.07.06, 23:29 Nie wiem dlaczego tak kogos krytykujecie , chlopak zrobi co chce , jestesmy w Europie i czy ktos mieszka tu czy gdzie indziej to nie powinno byc problemem a wy wyrazacie sie tutaj jeszcze gorzej jak islamisci , wielcy patrioci ... Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:44 Gość portalu: talsen napisał(a): > Anglii pisze się przez dwa "i" więc myślę ,że robisz dobrze zostając za > granicą.Tam nie będziesz się musiał męczyć z polską pisownią.Krzyż na drogę > Zdrajco.Wykształcenie w Polsce zdobyłeś za nasze pieniądze a teraz będziesz się > > wysługiwał Angolom.Jesteś słaby jeżeli nie potrafiłeś znaleźć pracy w > Polsce.Znam wielu młodych ludzi ,którzy znaleźli pracę w zachodnich koncernach > ale w Polsce, czyli tu płacą podatki i sobie chwalą.Jak już powiedziałem krzyz > na drogę bo Polska i tak nie miała by z Ciebie większego pożytku.Widać ,że dla > mamony jesteś w stanie oddać duszę diabłu.Spadaj. > > >nie pisze sie Angolom ty wiejski cwoku tylko Anglikom,a ty pewnie jestes jednym z tych cwaniakow ktorzy nakradli po przemianach a teraz morde drzesz idioto cholerna Talsen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fichtel1 Re: Chcę się zrzec, tylko po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:19 Mozna wyjechac ale o wiele trudniej bedzie sie pozbyc akcentu, przyzwyczajen kulinarnych, zwyczajów swiatecznych. Jak Tobie sie uda to wyerazowac z twardego dysku toś jest ktoś. Ja polaka poznan za granica na kilometr. Chocby nie wiem jak sie starał. Z garbem przywiezionym z kraju ale bez obywatelstwa wyglada sie jak pajac pozdro dla wszsytkich z niska samooceną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Immigrant Song o czym ta debata? IP: *.cust.tele2.it 08.07.06, 11:15 Nie rozumiem o czym ta debata. Odkad to obywatelstwo oznacza automatycznie identyfikacje z elytami rzadzacymi? Wedle tej logiki powinienem byl osobiscie zrezygnowac z obywatelstwa wloskiego w chwili zwyciestwa Sylwka i kolesiow. Nie zrezygnowalem, nie pozbawilem sie prawa glosu. A kwestia tozsamosci to zupelnie inny dyskurs. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec, tylko po co? 08.07.06, 22:50 Gość portalu: fichtel1 napisał(a): > Mozna wyjechac ale o wiele trudniej bedzie sie pozbyc akcentu, przyzwyczajen > kulinarnych, zwyczajów swiatecznych. Jak Tobie sie uda to wyerazowac z twardego > > dysku toś jest ktoś. > > Ja polaka poznan za granica na kilometr. Chocby nie wiem jak sie starał. > > Z garbem przywiezionym z kraju ale bez obywatelstwa wyglada sie jak pajac > > pozdro > > dla wszsytkich z niska samooceną >jezeli uwazasz obzarstwo i pijanstwo do upadlego za swiateczne zwyczaje to sie nie dziwie ze poznasz polaka na kilometr tak samo smierdzi woda jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1234 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.netcologne.de 07.07.06, 22:22 Jesli chcesz sie pozbyc obywatelstwa polskiego przebywajac legalnie za granica instytucja wlasciwa do tego rodzaju czynnosci jest Konsulat Polski. Warunkiem jednak - m.in. - jest posiadanie lub conajmniej promesa obywatelstwa kraju osiedlenia ( czyli Wielkiej Brytanii). Czy taka promese w GB otrzymasz ?????? Ajesli tak, to nie ma gwarancji, ze Polska zwolni Cie z polskiego obywatelstwa, co trwa nieraz wiele lat no i kosztuje ok. 1500 - 2000 Euro (dla Konsulatu) + papierkow mnostwo (nieraz nie starsze niz 6 tygodni!!!!!). A swoja droga, co Ci to polskie obywatelstwo tak przeszkadza - czy nie lubisz generalnie Polski (jako panstwo istnieje od 966 r. ), czy tez "obecnej chwili politycznej"? Zastanow sie co zyskales bedac Polakiem (moze jakies wykssztalcenie, moze inne spojrzenie na swiat,moze czesciowo dume ze slynnych Polakow - a moze jest Ci to wssszystko obojetne poprostu........ Jesli dalej bedziesz obstawal przy swoim, to rob jak uwazasz, ale jak beda Cie w GB kiedys traktowac jakbys przyjechal z Maroko, mimo ze bedziesz mial angielski paszport, to nie wchodz juz na takie forum i nie szukaj porady. Powodzenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talsen Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.icpnet.pl 07.07.06, 22:24 Ładnie Cię rodzice i szkoła wychowli !Ja na Twoim miejscu bym się wstydził pytać o takie rzeczy na forum.Gdzieś Ty się chował ?Czy Ty Wiesz co to jest moralność ,patriotyzm ,ojczyzna ?Ty chyba masz zwichniętą psychę. talsen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiona A mnie ciekawi co zrobisz jak...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:41 ciekawe jak np.poznasz dziewczyne ( obowiązkowo "piekna " angielkę) i powiedzmy ,że zechcesz przedstawić jej swoich krewnych to co zrobisz? bedziesz np.klamac ,żesą Holendrami/Francuzami? czy nie bedzie to jej dziwić ,ze wyrzekłes se swojego obywatelstwa /tozsamości? dla mnie to śmieszne ,cos jak Michael Jackson -a'la biały czlowiek ,takied dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 07.07.06, 22:59 > Ładnie Cię rodzice i szkoła wychowli !Ja na Twoim miejscu bym się wstydził > pytać o takie rzeczy na forum.Gdzieś Ty się chował ? co sie dziwisz smieciowi sa przeciez takze matkobojcy Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. 08.07.06, 22:55 Gość portalu: talsen napisał(a): > Ładnie Cię rodzice i szkoła wychowli !Ja na Twoim miejscu bym się wstydził > pytać o takie rzeczy na forum.Gdzieś Ty się chował ?Czy Ty Wiesz co to jest > moralność ,patriotyzm ,ojczyzna ?Ty chyba masz zwichniętą psychę. > > >talsen z takimi ludzmi jakim ty jestes to nawet szkoda czasu na dyskusje moralisto zgnily,patrioto zasrany,milosniku ojczyzny,taki kraj jacy ludzie twojego pokroju i naprawde wyloguj sie i wstydu oszczedz. talsen Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re:Wolnosc 07.07.06, 23:10 Nie wiem dlaczego jest tyle grubianskich odpowiedzi,jak chlopak chce to niech sie zrzeka swego obywatelstwa-ma ku temu prawo i swoja wole,to jest jego prywatna sprawa.Z podobnymi opiniami jakie tutaj przeczytalem, spotkalem sie tylko u Turkow,oni maja ten swoj prymitywny patriotyzm gleboko zakorzeniony az do przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: obywatelstwo IP: *.hrl.com 07.07.06, 23:15 mieszkajac w USA niektrozy naturalizowanie obywatele USA traca obywatelstwo przyjmujac amerykanskie , np obywatele Indi, Polacy maja dwa, gdy maja amerykanskie, lecz sa obywatele np Niemiec mieszkajacy w USA bardzo dlugo i nie przyjmuja obywatelstwa USA chociac oczywiscie moga poniewaz utraciliby niemieckie przywileje jak np ubezpiecznie zdrowotne i panstwowa emerytuer ktora jest o wiele wieksza od amerykanskiej (okolo 2000 ero0 na miesiac, wiec bez przesady z tym lokalnym patriotyzmem, ludzie robia to co chca, a na tym forum z 150 listow tylko kilka odpwiedzialo na pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desade Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.range81-151.btcentralplus.com 07.07.06, 23:31 z tego co mi wiadomo konstytucja rp nie daje mozliwosci obywatelstwa polskiego. nie mozesz sie go zrzec ale tez nikt nie moze Cie go pozbawic. przykro mi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quelle Re: Chcę się zrzec polskiiego obywatelstwa. IP: *.pools.arcor-ip.net 07.07.06, 23:38 Informacji udzielaja "nasze" konsulaty. Przynajmniej powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Obywatelstwo innych planet najnowszym trendem 07.07.06, 23:52 Zwrocilem uwage ze w GW ostatnio bywa czesto rozwazana kwestia nabycia obcych obywatelstw. Ale po co sobie zaprzatac glowe nabywaniem obywatelstwa jakiejs tam Anglii ? Anglia jest tak bardzo passe, przebrzmiala. Ot, byle mocarstwo XIX-wieczne. Uwazam, ze w kosmicznej epoce XXI wieku powinienes bardziej celowac w nabycie obywatelstwa innej planety np ksiezyca, marsa, itp. To byloby bardziej ambitne, cool, i moglbys naprawde przyszpanowac na imprezach gdybys tak np wyciagnal marsjanski paszport na imprezie. Niejedna laska by na to poleciala, sciagnela by majtki na sam widok. Anglia, no wiesz, juz setki tysiecy polaczkow takich jak ty na to polecialy. To takie wyswiechtane ... Odpowiedz Link Zgłoś