loko31 22.07.06, 23:55 Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości - zastanawiam sie więc co takiego się w nim znajduje. Czy są w nim wino, piwo i piękne dziewczyny gotowe na wszystko tak aby człowiekowi było tam naprawdę dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:58 Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:22 Gość portalu: . napisał(a): > Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia > duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie. nic dodać nic ująć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: co znajduje się w Raju? IP: *.schunter.etc.tu-bs.de 24.07.06, 14:28 A nie wierzysz czasem w "Ciała zmartwychwstanie"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadzik r. Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] IP: *.gl.digi.pl 24.07.06, 16:46 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.06, 23:09 Dokładnie, jeśli mam trafić tam gdzie Rydzyk, Giertych itp, to dziękuję. Będę musiał chodzić w mundurku, słuchać Enii, a jeszcze do tego odpust dostaną koalicjanci i znajdziemy tam Leppera i Kaczyńskich, oczywiście panuje tam socjalizm, wszyscy są równi wobec boga i wszystko należy do wszystkich. Na pewno jest tam jakaś hierarchia, ponieważ niektórzy są równiejsi. Jako, że jesteśmy stworzeni na wzór i podobieństwo Boga, na pewno bywa On kapryśny i warto mu się podlizywać, więc tacy będą awansować, a inni będą pracować w pocie czoła na polach niebiańskich. Kobiety wogóle będą miały gorzej, ponieważ aniołami zostają tylko mężczyźni, kobiety tylko czyszczą skrzydła, prasują chmury i przygotowują aniołom strawę duchową do pracy. Pracuje się 7 dni w tygodniu / 24 godziny na dobę przez całą wieczność, ponieważ po śmierci nie potrzeba snu i odpoczynku. Głównym zadaniem aniołów i ich żon (nie wiem jak one się nazywają, bo o nich w Biblii zasadniczo się nie pisało) jest przeciąganie śmiertelników na ich strone i sprawianie, aby jak najwięcej dusz trafiło do nieba, za to dostaje się specjalne punkty (taki odpowiednik PKB). Ja wogóle podejrzewam, że jest wiele Nieb, ponieważ każda cywilizacja ma swoje (takie odpowiedniki krajów na Ziemi), np Marsjanie mają swoje a my swoje. W niebie są oczywiście różne departamenty, ponieważ muzułmanie są osobno od katolików, bo by się ciągle tłukli na pioruny. Taka ciekawostka: Amerykanie mają wogóle osobne niebo, bo są najbogatsi i najwięcej wykupili odpustów na ziemi od papieża, mają niezależną autonomię i wybierają swojego Boga (takiego małego), ale ma prawie takie uprawnienia jak ten najważniejszy. Podstawowym zasobem surowcowym w niebie jest tak zwana ciemna materia, nad którą głowią się astronomowie już od dawna. Niebo jest zbudowane z tej materii, ale że jest niewidzialne cały czas nie zgadza się bilans, kosmos waży o wiele więcej niż widać, a właśnie nieba nie widać i ot cała zagadka. Najwięcej konfliktów pojawia się właśnie przy zdobywaniu ciemnej materii i o to toczą się wojny z Lucyferem, on był uczniem Boga, ale wycfanił się i chciał przejąć cały rynek, ale Bóg nie jest w ciemię bity i strącił go czeluście, niestety był to spory błąd, bo okazało się, że tam najłatwiej i najtaniej wydobywa się ciemną materię. Po więcej informacji odsyłam do Kronik Niebiańskich, dużo informacji znajdziesz w Przewodniku Piotrowym i Powszechnej Historii Niebiańskiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kusilapka Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] 27.07.06, 13:40 TERAZ TO JA JUŻ NIC NIE WIEM.WYCHODZI NA TO ŻE PIEKŁO I NIEBO TO JEDEN DIABEŁ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustynnylis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.bulldogdsl.com 24.07.06, 23:23 nie ma raju ,to tylko bajka,tak jak nie ma piekla,boga(ow)i.t.p.nie wierzcie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: co znajduje się w Raju? 16.08.06, 13:42 Szwendasz się po całym forum nic nie masz do powiedzenia a tylko spamujesz tym Costa Brava, wyluzuj człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eden Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 14:57 Skoro tak, to nie ma tam pięknych dziewczyn (w sensie cielesnym, gdyż dusze ciała nie posiadają). Nawet gdyby rajskie dziewczyny posiadały ciało, to po śmierci wasze dusze będą mogły co najwyżej uprawiać z nimi wirtualny seksik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaphis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:29 Raj to nie miejsce - to stan w ktorym sie znajduje dusza - staje sie czescia Boga, czyli powraca do swojego pierwotnego stanu w ktorym zawsze sie znajdowala poza okresem, kiedy byla obleczona w cialo. Stamtad dusza moze byc wyslana powtornie na Ziemie kiedy Bog jest zadowolony ze "strawy" jaka mu dusza dostarczyla. Miejscem o ktorym mowicie byl Eden, ktory byl miejscem na Ziemi w ktorym narodzil sie i przebywal czlowiek. Miejsce to juz nie istnieje. Tak samo pieklo to tez nie miejsce tylko analogicznie stan w ktorym dusza traci mozliwosc powrotu na Ziemie. Ale to tylko taka sobie mistyka wzieta na logike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arulp Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:52 Trudno dyskutować o Raju, bo przecież nie wiemy, czym w rzeczywistości jest STAN nazywany przez nas DUSZĄ. Intuicyjnie odczuwam, że znajduje się bardzo blisko nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kusilapka Re: co znajduje się w Raju? 27.07.06, 13:34 Gość portalu: . napisał(a): > Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia > duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie. PAŁA Z RELIGII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: co znajduje się w Raju? IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.06, 21:21 a jesli ma dusze uszczęśliwia tylko radość mojego ciała ?? to co ?? nie ma raju ?? czy jest ich kilka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: co znajduje się w Raju? 25.10.06, 21:33 Raj jest tutaj i teraz. Albo piekło. To jest kwestia wyboru. Później jest nicość, więc dlatego trzeba włożyć więcej wysiłku w "tu i teraz", a nie łudzić się, że to tylko przesiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
jod_23 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 00:19 Raj to chyba miejsce gdzie nie ma złych ludzi i złych uczynków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:28 ..to ja tam nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:46 Coś Ty, w Raju jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 11:31 w raju jest Pan Bóg i trafia tam Ci ,ktorzy beda chcieli zyc z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bwm Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:33 to ja już wolę ze swoją zoną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:57 To ja Ci zazdroszczę żony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:07 To jest piękne jak każda bajka.Do tej bajki wybiera się nasza prawica.Oj się będzie działo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:04 baju baju bedziesz w raju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:32 ja w to nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:12 pełnia szczęścia i rozkoszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:43 ja tam nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapkapo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:08 Polacy chca się tam dostac swoimi sposobami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:47 to ja tam nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:40 Jeżeli w raju będziemy mieli wolną wolę,to dopiero sie będzie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... 27.07.06, 13:47 MOJA 90 LETNIA CIOCIA OBAWIA SIĘ ŻE W RAJU TYLKO ŚPIEWAJĄ A ONA ŚPIEWAC NIE LUBI Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 11:41 Nikt nie wie, bo nikt stamtąd nie przyszedł i nie opowiedział. Można tak nazwać, że to kraina "wiecznej szczęśliwości". Odpowiedz Link Zgłoś
toop.toop Re: co znajduje się w Raju? 26.07.06, 13:25 >Nikt nie wie, bo nikt stamtąd nie przyszedł i nie opowiedział. Można tak nazwać > , > że to kraina "wiecznej szczęśliwości". > a co powiesz o ludziach, którzy przeżyli śmierć kliniczną? znam osobiście garstkę takich osób i są odmiennego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bila Re: co znajduje się w Raju? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 11:50 loko31 napisał: > Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości - zastanawiam sie więc co takiego się > w nim znajduje. Czy są w nim wino, piwo i piękne dziewczyny gotowe na > wszystko tak aby człowiekowi było tam naprawdę dobrze? Typowo męskie, szowinistyczne podejście do tematu. Do raju idą przede wszystkim kobiety, bo mają trudniejsze życie i mniej grzeszą. Przeto muszą tam dyżurować przystojni, jurni i znający się na rzeczy, gotowi na wszystko mężczyźni służący do zaspakajania trafiających tam kobiet. Piwo i wino, owszem, też może być ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąż Re: co znajduje się w Raju? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 24.07.06, 15:19 To nieprawda, że kobiety mniej grzeszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Libertarian Lol - kobiety mniej grzesza... IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.07.06, 16:07 gdyby nie Ewa to bysmy wszyscy teraz zyli w raju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Lol - kobiety mniej grzesza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:13 Ale Adam był mądry że hej.Ciekawe kto skusił archanioła do grzechu? Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 18:19 W raju jest chorek przygrywajacy smutne kawalki na fletach. Nudy, nudy... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 18:23 Mam nadzieję, ze Romana i Andrzeja tam nie spotkam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: co znajduje się w Raju? IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.08.06, 21:08 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 19:18 tak to chyba w islamie.;o) hurysy ci w glowie.;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:24 niektorzy raj kojarza z kłebowiskiem własnych grzechów i namietnosci a przeciez sa tacy co maja w brud pieniedzy, kobiet, wladzy ,sławy i z rozpaczy popelniaja samobojtwa-to jest ten Wasz raj? Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 10:24 Popelniaja samobojstwa, bo nie rozumieja, ze tego najwazniejszego nie da sie kupic za pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:18 Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało...wyobrażnia działa.A co jest prawdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica1 Re: co znajduje się w Raju? IP: 83.168.96.* 24.07.06, 10:56 loko31 napisał: > Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości Jeżeli tak jest to dlaczego człowiek z niego uciekł szukając innych atrakcji - z nudów Opowieść o złej Ewie jest tylko zrzuceniem jak zwykle odpowiedzialności na kobiety za to, że świat za płotem raju nie okazał się taki, jaki Adam miał nadzieję znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: co znajduje się w Raju? IP: *.itpp.pl 24.07.06, 12:21 Raczej nic szczególnego, wieś jak to wieś na Mazurach. Pewnie GS, kościół, może poczta. Odpowiedz Link Zgłoś
astroel zajrzyj <a href="http://dobrzenmaly.w.interia.pl/atrakcje" target= 26.07.06, 10:47 zajrzyj dobrzenmaly.w.interia.pl dział atrakcje! Odpowiedz Link Zgłoś
garpo Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 13:50 pewnie różne formy naciekowe - stalaktyty, stalagmity oraz draperie stalaktytowe, rurki, grzybki, heliktyty itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tpy Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:14 Moim zdaniem, w raju wszyscy są szczęśliwi, ale nie w ziemski sposób. Chodzi się w białych szatach, wszystko jest piękne i świetliste, do kościoła każdy chodzi z przyjkemnością, bo nie jest tak nudno jak na ziemi. W raju można robić cokolwiek i człowiek jest szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrotka06 Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 15:44 Raj nie jest miejscem lecz stanem duszy. Może być tu i teraz. To taki moment kiedy jesteś w stanie przenosić góry, rozwijasz się i dajesz. Przede wszystkim dajesz. Raj nie ma nic wspólnego z materialną stroną życia, choć ona może się tylko przyczynić do zakosztowania jakiejś jego części. Spróbujcie kiedyś obejrzeć wschód słońca nad polami, powąchać jak pachnie wieczorem nagrzana we dnie ziemia i zboże, zakochać się szczęśliwie. To jest raj. I człowiek ma nadzieję, że po śmierci tak będzie się czuł. Nadzieja matką głupich_ samo nic się nie zrobi. Na raj trzeba zapracować i wcale nie chodzeniem co niedzielę do kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
orinus Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 22:20 Chrystus powiedział "Moje królestwo nie jest z tego świata", więc jest to coś dla nas niepojętego, niepasującego do naszych najśmielszych wyobrażeń. Być może jest to jakiś byt równoległy do naszego, w innym, nieznanym, wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
indigoapollo Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:20 Drogi loko31 twoje pytanie jest szkolnym dowodem na totalna fiasko kultury chrzescijanskiej wyroslej na fundamencie zorganizowanej religii odartej z duchowosci. Pozdrawiam! indigoapollo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Hors Re: co znajduje się w Raju?/Tak jest takie miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:42 Polemika !!!!!! Tak jest takie miejsce i nie na Florydzie nie w Babilonie i nie w Australi lecz na wyciagnięcie ręki na "Pogórzu Dynowskim" no cóż ale nie wszyscy mogą tam przebywać i przeżywać rajski czas tu i teraz !!!! Old Hors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:47 Miłosz Czesław, Jak powinno być w niebie Jak powinno być w niebie wiem, bo tam bywałem. U jego rzeki. Słysząc jego ptaki. W jego sezonie: latem, zaraz po wschodzie słońca. Zrywałem się i biegłem do moich tysiącznych prac, A ogród był nadziemski, dany wyobraźni. Życie spędziłem układając rytmiczne zaklęcia, Tego co ze mną się działo nie bardzo świadomy Ale dążąc, ścigając bez ustanku Nazwę i formę. Myślę, że ruch krwi Tam powinien być dalej triumfalnym ruchem Wyższego, że tak powiem, stopnia. Że zapach lewkonii I nasturcja i pszczoła i buczący trzmiel, Czy sama ich esencja, mocniejsza niż tutaj, Muszą tak samo wzywać do sedna, w sam środek Za labiryntem rzeczy. Bo jakżeby umysł Mógł zaprzestać pogoni, od Nieskończonego Biorąc oczarowanie, dziwność, obietnicę? Ale gdzie będzie ona, droga nam śmiertelność? Gdzie czas, który nas niszczy i razem ocala? To już za trudne dla mnie. Pokój wieczny Nie mógłby mieć poranków i wieczorów. A to już dostatecznie mówi przeciw niemu. I zęby sobie na tym połamie teolog. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:59 każdy będzie miał taki raj jaki sobie wymyśli. dla jednych będą to piękne kobitki dla innych gra w bingo :-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clitoridis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 15:00 Nie ma takiego miejsca. Prawda jest zawsze brutalna dla naiwniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raj_jest_naj Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 15:04 Oczywiście olbrzymia wagina z olbrzymią, aromatyczną łechtaczką (tudzież clitoridis). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:25 Chyba jesteś samotny i masz kompleksów masę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAJ Roman Andrzej Jarosław IP: 83.238.11.* 24.07.06, 15:34 Roman Andrzej Jarosław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weed Re: Roman Andrzej Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:46 hahaha,dobre...czyli z tego wynika ze Polska jest rajem...i wszystko jasne;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: Roman Andrzej Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:58 Święta trójca.Rany Boskie!Ratuj się kto może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The.Libertarian Nic - raj jest zmyslony... IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.07.06, 16:06 Bajka dla doroslych naiwnych... Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Nic - raj jest zmyslony... 24.07.06, 16:22 Delikatnie powiedziane. Dorosłych wierzących w krasnoludki albo czarnego luda nie nazywa się bynajmniej "naiwnymi". A na wierzących w bozie ciągle stosuje się te eufemizmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian konina Re: co znajduje się w Raju? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:33 są tam fajne puby z bardzo dobrym i zawsze świeżym i zimnym piwem. Cena jest promocyjna - pół litra za 1 zł! Za 10 zł można wypić 10 piw, podczas gdy na ziemi zaledwie 3, a w centrach dużych miast 2 lub 1-no. Nie ma problemów typu "nie mamy zimnego, bop nam lodówka nawala" albo "akurat tego nie mamy w lodówce, podać ciepłe?" Ponadto sprzedają papierosy na sztuki, a barmanki mają duże dekolty i są zawsze miłe i chętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:33 ja żyję w raju :) Raj to naprawdę tylko stan ducha nic więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoob Re: co znajduje się w Raju? IP: *.pioneer.com.pl 24.07.06, 16:45 w zależności od religii i jej okresu co innego, zawsze to czego akurat ludziom brakowało - więc w okresach głodu jedzenie itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:28 Święta racja amen Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 18:00 Nic z tego bracie! Od rana do wieczora Alelluja! Nazajutrz - da capo! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Kto chce iść do raju? Bo ja nie chcę 24.07.06, 18:21 Nie wyobrażam sobie, żebym po śmierci mógł pójść do raju - przecież nic złego nie zrobiłem. Po co się przez wieczność katować schizofrenią, bo tylko taki stan mógłby być reprezentatywny, by móc pomieścić to wszystko, czego doświadczy człowiek przez swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś