Dodaj do ulubionych

co znajduje się w Raju?

22.07.06, 23:55
Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości - zastanawiam sie więc co takiego się
w nim znajduje. Czy są w nim wino, piwo i piękne dziewczyny gotowe na
wszystko tak aby człowiekowi było tam naprawdę dobrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 23:58
      Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia
      duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie.
      • kszynka Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:22
        Gość portalu: . napisał(a):

> Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia
        > duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie.

nic dodać nic ująć
        :-)
        • Gość: Michał Re: co znajduje się w Raju? IP: *.schunter.etc.tu-bs.de 24.07.06, 14:28
          A nie wierzysz czasem w "Ciała zmartwychwstanie"???
          • Gość: tadzik r. Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] IP: *.gl.digi.pl 24.07.06, 16:46
            ;]
            • Gość: wd_07 sieć oparta na światłowodach :D IP: *.broker.com.pl 24.07.06, 18:03
            • Gość: Tata Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.06, 23:09
              Dokładnie, jeśli mam trafić tam gdzie Rydzyk, Giertych itp, to dziękuję. Będę
              musiał chodzić w mundurku, słuchać Enii, a jeszcze do tego odpust dostaną
              koalicjanci i znajdziemy tam Leppera i Kaczyńskich, oczywiście panuje tam
              socjalizm, wszyscy są równi wobec boga i wszystko należy do wszystkich. Na pewno
              jest tam jakaś hierarchia, ponieważ niektórzy są równiejsi. Jako, że jesteśmy
              stworzeni na wzór i podobieństwo Boga, na pewno bywa On kapryśny i warto mu się
              podlizywać, więc tacy będą awansować, a inni będą pracować w pocie czoła na
              polach niebiańskich. Kobiety wogóle będą miały gorzej, ponieważ aniołami zostają
              tylko mężczyźni, kobiety tylko czyszczą skrzydła, prasują chmury i przygotowują
              aniołom strawę duchową do pracy. Pracuje się 7 dni w tygodniu / 24 godziny na
              dobę przez całą wieczność, ponieważ po śmierci nie potrzeba snu i odpoczynku.
              Głównym zadaniem aniołów i ich żon (nie wiem jak one się nazywają, bo o nich w
              Biblii zasadniczo się nie pisało) jest przeciąganie śmiertelników na ich strone
              i sprawianie, aby jak najwięcej dusz trafiło do nieba, za to dostaje się
              specjalne punkty (taki odpowiednik PKB). Ja wogóle podejrzewam, że jest wiele
              Nieb, ponieważ każda cywilizacja ma swoje (takie odpowiedniki krajów na Ziemi),
              np Marsjanie mają swoje a my swoje. W niebie są oczywiście różne departamenty,
              ponieważ muzułmanie są osobno od katolików, bo by się ciągle tłukli na pioruny.
              Taka ciekawostka: Amerykanie mają wogóle osobne niebo, bo są najbogatsi i
              najwięcej wykupili odpustów na ziemi od papieża, mają niezależną autonomię i
              wybierają swojego Boga (takiego małego), ale ma prawie takie uprawnienia jak ten
              najważniejszy. Podstawowym zasobem surowcowym w niebie jest tak zwana ciemna
              materia, nad którą głowią się astronomowie już od dawna. Niebo jest zbudowane z
              tej materii, ale że jest niewidzialne cały czas nie zgadza się bilans, kosmos
              waży o wiele więcej niż widać, a właśnie nieba nie widać i ot cała zagadka.
              Najwięcej konfliktów pojawia się właśnie przy zdobywaniu ciemnej materii i o to
              toczą się wojny z Lucyferem, on był uczniem Boga, ale wycfanił się i chciał
              przejąć cały rynek, ale Bóg nie jest w ciemię bity i strącił go czeluście,
              niestety był to spory błąd, bo okazało się, że tam najłatwiej i najtaniej
              wydobywa się ciemną materię. Po więcej informacji odsyłam do Kronik
              Niebiańskich, dużo informacji znajdziesz w Przewodniku Piotrowym i Powszechnej
              Historii Niebiańskiej. pozdrawiam
              • kusilapka Re: co znajduje się w Raju- ojciec dyrektor ;] 27.07.06, 13:40
                TERAZ TO JA JUŻ NIC NIE WIEM.WYCHODZI NA TO ŻE PIEKŁO I NIEBO TO JEDEN DIABEŁ
        • Gość: pustynnylis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.bulldogdsl.com 24.07.06, 23:23
          nie ma raju ,to tylko bajka,tak jak nie ma piekla,boga(ow)i.t.p.nie wierzcie
        • zona_jarka Re: co znajduje się w Raju? 16.08.06, 13:42
          Szwendasz się po całym forum nic nie masz do powiedzenia a tylko spamujesz tym
          Costa Brava, wyluzuj człowieku.
      • Gość: eden Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 14:57
        Skoro tak, to nie ma tam pięknych dziewczyn (w sensie cielesnym, gdyż dusze
        ciała nie posiadają). Nawet gdyby rajskie dziewczyny posiadały ciało, to po
        śmierci wasze dusze będą mogły co najwyżej uprawiać z nimi wirtualny seksik.
      • Gość: kaphis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:29
        Raj to nie miejsce - to stan w ktorym sie znajduje dusza - staje sie czescia
        Boga, czyli powraca do swojego pierwotnego stanu w ktorym zawsze sie znajdowala
        poza okresem, kiedy byla obleczona w cialo. Stamtad dusza moze byc wyslana
        powtornie na Ziemie kiedy Bog jest zadowolony ze "strawy" jaka mu dusza dostarczyla.

Miejscem o ktorym mowicie byl Eden, ktory byl miejscem na Ziemi w ktorym
        narodzil sie i przebywal czlowiek. Miejsce to juz nie istnieje.

Tak samo pieklo to tez nie miejsce tylko analogicznie stan w ktorym dusza traci
        mozliwosc powrotu na Ziemie.

Ale to tylko taka sobie mistyka wzieta na logike.
        • Gość: arulp Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:52
          Trudno dyskutować o Raju, bo przecież nie wiemy, czym w rzeczywistości jest
          STAN nazywany przez nas DUSZĄ. Intuicyjnie odczuwam, że znajduje się bardzo
          blisko nas.
      • kusilapka Re: co znajduje się w Raju? 27.07.06, 13:34
        Gość portalu: . napisał(a):

> Raju to kraina wiecznej szcęśliwości czyli jest tam wszystko co uczęśliwia
        > duszę, bo przecież ciało zostaje w grobie.
        PAŁA Z RELIGII
      • Gość: ant Re: co znajduje się w Raju? IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.06, 21:21
        a jesli ma dusze uszczęśliwia tylko radość mojego ciała ?? to co ?? nie ma
        raju ?? czy jest ich kilka ??
        • 3promile Re: co znajduje się w Raju? 25.10.06, 21:33
          Raj jest tutaj i teraz. Albo piekło. To jest kwestia wyboru. Później jest
          nicość, więc dlatego trzeba włożyć więcej wysiłku w "tu i teraz", a nie łudzić
          się, że to tylko przesiadka.
    • jod_23 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 00:19
      Raj to chyba miejsce gdzie nie ma złych ludzi i złych uczynków?
    • Gość: Gość Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:28
      ..to ja tam nie chcę.
      • Gość: @ Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:46
        Coś Ty, w Raju jest fajnie.
        • Gość: m Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 11:31
          w raju jest Pan Bóg i trafia tam Ci ,ktorzy beda chcieli zyc z Bogiem
          • Gość: bwm Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:33
            to ja już wolę ze swoją zoną!
            • Gość: JK Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:57
              To ja Ci zazdroszczę żony
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:07
              To jest piękne jak każda bajka.Do tej bajki wybiera się nasza prawica.Oj się
              będzie działo...
            • kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... 27.07.06, 18:42
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:46
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:45
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:56
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:04
              baju baju bedziesz w raju
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:32
              ja w to nie wierze
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:12
              pełnia szczęścia i rozkoszy
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:35
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:43
              ja tam nie chce
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:59
            • Gość: kusilapkapo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:08
              Polacy chca się tam dostac swoimi sposobami
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:14
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:47
              to ja tam nie chcę
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:12
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 17:19
            • Gość: kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:39
            • Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:04
            • Gość: Pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 13:06
            • Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 09:53
            • Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:24
            • Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:04
            • Gość: pocoo Wiara czyni cuda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:45
            • Gość: pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:40
              Jeżeli w raju będziemy mieli wolną wolę,to dopiero sie będzie działo.
            • pocoo Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... 25.10.06, 19:18
          • kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... 27.07.06, 13:49
            A JAK?
        • kusilapka Re: Jeżeli Raj wygląda tak jak go opisują... 27.07.06, 13:47
          MOJA 90 LETNIA CIOCIA OBAWIA SIĘ ŻE W RAJU TYLKO ŚPIEWAJĄ A ONA ŚPIEWAC NIE LUBI
    • znj2 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 11:41
      Nikt nie wie, bo nikt stamtąd nie przyszedł i nie opowiedział. Można tak nazwać,
      że to kraina "wiecznej szczęśliwości".
      • toop.toop Re: co znajduje się w Raju? 26.07.06, 13:25
        >Nikt nie wie, bo nikt stamtąd nie przyszedł i nie opowiedział. Można tak nazwać
        > , > że to kraina "wiecznej szczęśliwości".
        >

a co powiesz o ludziach, którzy przeżyli śmierć kliniczną? znam osobiście
        garstkę takich osób i są odmiennego zdania
    • Gość: bila Re: co znajduje się w Raju? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 11:50
      loko31 napisał:

> Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości - zastanawiam sie więc co takiego się
      > w nim znajduje. Czy są w nim wino, piwo i piękne dziewczyny gotowe na
      > wszystko tak aby człowiekowi było tam naprawdę dobrze?
      Typowo męskie, szowinistyczne podejście do tematu. Do raju idą przede wszystkim
      kobiety, bo mają trudniejsze życie i mniej grzeszą. Przeto muszą tam dyżurować
      przystojni, jurni i znający się na rzeczy, gotowi na wszystko mężczyźni służący
      do zaspakajania trafiających tam kobiet. Piwo i wino, owszem, też może być ;-).
      • Gość: Wąż Re: co znajduje się w Raju? IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 24.07.06, 15:19
        To nieprawda, że kobiety mniej grzeszą.
      • Gość: The Libertarian Lol - kobiety mniej grzesza... IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.07.06, 16:07
        gdyby nie Ewa to bysmy wszyscy teraz zyli w raju...
        • Gość: kusilapka Re: Lol - kobiety mniej grzesza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:13
          Ale Adam był mądry że hej.Ciekawe kto skusił archanioła do grzechu?
    • Gość: ant Chuck Norris ?? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 12:30
    • raveness1 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 18:19
      W raju jest chorek przygrywajacy smutne kawalki na fletach. Nudy, nudy...
    • monia145 Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 18:23
      Mam nadzieję, ze Romana i Andrzeja tam nie spotkam:)
      • Gość: Roman Re: co znajduje się w Raju? IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.08.06, 21:08
        Dlaczego?
    • uhu_an Re: co znajduje się w Raju? 23.07.06, 19:18
      tak to chyba w islamie.;o) hurysy ci w glowie.;o)
      • Gość: m Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 22:24
        niektorzy raj kojarza z kłebowiskiem własnych grzechów i namietnosci
        a przeciez sa tacy co maja w brud pieniedzy, kobiet, wladzy ,sławy i z rozpaczy
        popelniaja samobojtwa-to jest ten Wasz raj?
        • raveness1 Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 10:24
          Popelniaja samobojstwa, bo nie rozumieja, ze tego najwazniejszego nie da sie
          kupic za pieniadze.
        • Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:18
          Czego oko nie widziało i ucho nie słyszało...wyobrażnia działa.A co jest prawdą?
    • Gość: piekielnica1 Re: co znajduje się w Raju? IP: 83.168.96.* 24.07.06, 10:56
      loko31 napisał:

> Raj jest krainą wiecznej szczęśliwości

Jeżeli tak jest to dlaczego człowiek z niego uciekł szukając innych atrakcji -
      z nudów
      Opowieść o złej Ewie jest tylko zrzuceniem jak zwykle odpowiedzialności na
      kobiety za to, że świat za płotem raju nie okazał się taki, jaki Adam miał
      nadzieję znależć.
    • Gość: P.S.J. Re: co znajduje się w Raju? IP: *.itpp.pl 24.07.06, 12:21
      Raczej nic szczególnego, wieś jak to wieś na Mazurach. Pewnie GS, kościół, może
      poczta.
      • astroel zajrzyj <a href="http://dobrzenmaly.w.interia.pl/atrakcje" target= 26.07.06, 10:47
        zajrzyj dobrzenmaly.w.interia.pl dział atrakcje!
    • garpo Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 13:50
      pewnie różne formy naciekowe - stalaktyty, stalagmity oraz draperie
      stalaktytowe, rurki, grzybki, heliktyty itp :)
    • Gość: Tpy Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:14
      Moim zdaniem, w raju wszyscy są szczęśliwi, ale nie w ziemski sposób. Chodzi
      się w białych szatach, wszystko jest piękne i świetliste, do kościoła każdy
      chodzi z przyjkemnością, bo nie jest tak nudno jak na ziemi. W raju można robić
      cokolwiek i człowiek jest szczęśliwy.
      • dobrotka06 Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 15:44
        Raj nie jest miejscem lecz stanem duszy. Może być tu i teraz. To taki moment
        kiedy jesteś w stanie przenosić góry, rozwijasz się i dajesz. Przede wszystkim
        dajesz. Raj nie ma nic wspólnego z materialną stroną życia, choć ona może się
        tylko przyczynić do zakosztowania jakiejś jego części.
        Spróbujcie kiedyś obejrzeć wschód słońca nad polami, powąchać jak pachnie
        wieczorem nagrzana we dnie ziemia i zboże, zakochać się szczęśliwie. To jest
        raj. I człowiek ma nadzieję, że po śmierci tak będzie się czuł.
        Nadzieja matką głupich_ samo nic się nie zrobi. Na raj trzeba zapracować i
        wcale nie chodzeniem co niedzielę do kościoła...
      • orinus Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 22:20
        Chrystus powiedział "Moje królestwo nie jest z tego świata", więc jest to coś
        dla nas niepojętego, niepasującego do naszych najśmielszych wyobrażeń. Być może
        jest to jakiś byt równoległy do naszego, w innym, nieznanym, wymiarze.
    • indigoapollo Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:20
      Drogi loko31 twoje pytanie jest szkolnym dowodem na totalna fiasko kultury
      chrzescijanskiej wyroslej na fundamencie zorganizowanej religii odartej z
      duchowosci.

Pozdrawiam!
      indigoapollo
    • Gość: flop Re: co znajduje się w Raju? IP: *.veranet.pl 24.07.06, 14:37
      nic
    • Gość: Old Hors Re: co znajduje się w Raju?/Tak jest takie miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:42
      Polemika !!!!!!
      Tak jest takie miejsce i nie na Florydzie
      nie w Babilonie i nie w Australi lecz na
      wyciagnięcie ręki na "Pogórzu Dynowskim"
      no cóż ale nie wszyscy mogą tam przebywać
      i przeżywać rajski czas tu i teraz !!!!
      Old Hors
    • Gość: NN Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:47
      Miłosz Czesław, Jak powinno być w niebie

Jak powinno być w niebie wiem, bo tam bywałem.
      U jego rzeki. Słysząc jego ptaki.
      W jego sezonie: latem, zaraz po wschodzie słońca.
      Zrywałem się i biegłem do moich tysiącznych prac,
      A ogród był nadziemski, dany wyobraźni.
      Życie spędziłem układając rytmiczne zaklęcia,
      Tego co ze mną się działo nie bardzo świadomy
      Ale dążąc, ścigając bez ustanku
      Nazwę i formę. Myślę, że ruch krwi
      Tam powinien być dalej triumfalnym ruchem
      Wyższego, że tak powiem, stopnia. Że zapach lewkonii
      I nasturcja i pszczoła i buczący trzmiel,
      Czy sama ich esencja, mocniejsza niż tutaj,
      Muszą tak samo wzywać do sedna, w sam środek
      Za labiryntem rzeczy. Bo jakżeby umysł
      Mógł zaprzestać pogoni, od Nieskończonego
      Biorąc oczarowanie, dziwność, obietnicę?
      Ale gdzie będzie ona, droga nam śmiertelność?
      Gdzie czas, który nas niszczy i razem ocala?
      To już za trudne dla mnie. Pokój wieczny
      Nie mógłby mieć poranków i wieczorów.
      A to już dostatecznie mówi przeciw niemu.
      I zęby sobie na tym połamie teolog.
      • drzejms-buond Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 14:59
        każdy będzie miał taki raj jaki sobie wymyśli.
        dla jednych będą to piękne kobitki dla innych gra w bingo
        :-}
      • Gość: clitoridis Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 15:00
        Nie ma takiego miejsca. Prawda jest zawsze brutalna dla naiwniaków.
        • Gość: raj_jest_naj Re: co znajduje się w Raju? IP: *.ci.uw.edu.pl 24.07.06, 15:04
          Oczywiście olbrzymia wagina z olbrzymią, aromatyczną łechtaczką (tudzież
          clitoridis).
          • Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:25
            Chyba jesteś samotny i masz kompleksów masę.
    • Gość: RAJ Roman Andrzej Jarosław IP: 83.238.11.* 24.07.06, 15:34
      Roman Andrzej Jarosław
      • Gość: weed Re: Roman Andrzej Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:46
        hahaha,dobre...czyli z tego wynika ze Polska jest rajem...i wszystko jasne;]
      • Gość: kusilapka Re: Roman Andrzej Jarosław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:58
        Święta trójca.Rany Boskie!Ratuj się kto może!
    • Gość: The.Libertarian Nic - raj jest zmyslony... IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.07.06, 16:06
      Bajka dla doroslych naiwnych...
      • oranvag Re: Nic - raj jest zmyslony... 24.07.06, 16:22
        Delikatnie powiedziane. Dorosłych wierzących w krasnoludki albo czarnego luda
        nie nazywa się bynajmniej "naiwnymi". A na wierzących w bozie ciągle stosuje się
        te eufemizmy...
    • Gość: marian konina Re: co znajduje się w Raju? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:33
      są tam fajne puby z bardzo dobrym i zawsze świeżym i zimnym piwem.
      Cena jest promocyjna - pół litra za 1 zł!
      Za 10 zł można wypić 10 piw, podczas gdy na ziemi zaledwie 3, a w centrach
      dużych miast 2 lub 1-no.
      Nie ma problemów typu "nie mamy zimnego, bop nam lodówka nawala" albo "akurat
      tego nie mamy w lodówce, podać ciepłe?"
      Ponadto sprzedają papierosy na sztuki, a barmanki mają duże dekolty i są zawsze
      miłe i chętne.
    • Gość: Aga Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:33
      ja żyję w raju :) Raj to naprawdę tylko stan ducha nic więcej:)
    • Gość: hoob Re: co znajduje się w Raju? IP: *.pioneer.com.pl 24.07.06, 16:45
      w zależności od religii i jej okresu co innego, zawsze to czego akurat ludziom
      brakowało - więc w okresach głodu jedzenie itd
      • Gość: kusilapka Re: co znajduje się w Raju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:28
        Święta racja amen
    • michalparadowski Re: co znajduje się w Raju? 24.07.06, 18:00
      Nic z tego bracie! Od rana do wieczora Alelluja! Nazajutrz - da capo!
    • patman Kto chce iść do raju? Bo ja nie chcę 24.07.06, 18:21
      Nie wyobrażam sobie, żebym po śmierci mógł pójść do raju - przecież nic złego nie zrobiłem. Po co się przez wieczność katować schizofrenią, bo tylko taki stan mógłby być reprezentatywny, by móc pomieścić to wszystko, czego doświadczy człowiek przez swoje życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka