annah11 24.08.06, 13:09 www.maxior.pl/?p=index&id=28296&8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annah11 Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 28.08.06, 05:37 Wlaczcie glosniki, 7 plikow do odsluchania www.agencje-artystyczne.com.pl/agencje_tyrolska/ Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 01.09.06, 11:38 sama sobie na tym forum spiewam, odpowiadam jak jaka solistka czy inna samica.buuu Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 01.09.06, 16:06 Ja jodluję tylko w przypadku, gdy uderzę się młotkiem w palec. Ale ostatnio ściągam i słucham muzyki łemkowskiej, ukraińskiej, rosyjskiej i białoruskiej. Przyjemna odmiana po wszechzalewającej angielszczyźnie. I tak się zastanawiam jak to nazwać: Rusyfikację już przerabialiśmy, jak nazwać obecną politykę? Anglofikacja? Anglofiksacja? Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_podkarpacia Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 01.09.06, 16:24 na sobie ostatnio słucham muzy żydowskiej :) lubię jak śpiewają... jest w tym coś głębokiego. czuje się jakiśdramat, ale jednocześnie radość z tego co dobre... jest mi to szczególnei bliskie :) a jodłuję generalnie pod prysznicem ;) lub też po wypiciu większej ilości smadnego mnicha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 01.09.06, 17:27 Prawdę mówiąc, to nie znam żydowskiej muzyki. Możesz podać linki, gdzie można ją ściągnąć? Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 02.09.06, 00:18 Forum JUDAICA n.p.: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25695 Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 02.09.06, 08:06 Dziękuję za link. Sciągnąłem kilkanaście fajnych utworów, ale są to niestety tylko około minutowe fragmenty. Ale może jeszcze uda mi się znaleźć całe utwory? Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_podkarpacia Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 02.09.06, 09:06 ja mam wszystko na płytkach, tej muzy nie ściągałam z neta. polecam Wam płytkę Justyny Steczkowskiej z muzyką żydowską - jest czego posłuchać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 02.09.06, 13:36 Spróbuję w takim razie sciągnąć tą płytę, jeśli mi się uda. Dzięki. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 03.09.06, 17:31 Tubylcu drogi, zerknij na te dwa linki: www.austriapol.com/Archiwum2000/Panorama2001/KozlowskiD.htm www.paganini.com.pl/product.php/aWQ9NzQ5 Gdyby udalo Ci sie zdobyc te plyte.... co bede dlugo mowic - cymes!!! Mam to na video, przegralam sobie ten koncert, bo byl kiedys w TV. Prowadzil Jacek Cygan. Oprawa, muzyka, wykonanie, prowadzenie.... nie mam slow. Dusza sie raduje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Tubylcu !!! 04.09.06, 13:10 Nie wiem, czy zauwazyles ten moj komentarzyk, wiec go podciagam, bo naprawde warto to miec. Kazdemu kto ma czule serce MUSI sie ten koncert spodobac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Tubylcu !!! 04.09.06, 19:18 Jak już wspominałem, sciągnąłem trochę fragmentów żydowskiej muzyki (szkoda, ze tylko fragmenty są dostępne) i ze zdziwieniem stwierdziłem, ze ta muzyka jest mi znana! Ale skąd ?- nie wiem! Może w poprzednim życiu byłem Żydem? A może w genach mam domieszkę żydowskiej krwi? Czuję, jakby to była moja muzyka! A wspomnianą przez Ciebie płytę postaram się zamówić. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Tubylcu !!! 04.09.06, 20:23 Kto wie, Tubylcu, kto wie kim byles w poprzednich wcieleniach. A te muzyke mozesz znac, bo nie gdzie indziej jak w Lodzi odbywa sie "Festiwal Dialogu Czterech Kultur". I tam mogles sie z ta muzyka zetknac :))) www.4kultury.pl/indexpl.php?s=program Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Tubylcu !!! 04.09.06, 20:33 To chyba nie tak, bo mam wrazenie, jakbym znał to od dzieciństwa. A tak przy okazji, to nie wiem, czy można odtworzyć tą moją opowiastkę o genezie czci dla górali? Mnie padło w dawnym komputerze dosłownie wszystko, została tylko obudowa i napęd dyskietek. Nie do odzyskania mam dawne posty i adresy. Przepadły nawet Twój i Owcarka. Jeśli chcesz, to napisz na mój stary adres, bo e-maila nie zmieniłem. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Tubylcu !!! 05.09.06, 12:32 Zdaje mi sie, ale zaraz to sprawdze, ze Twoje opowiadanko o goralach jest gdzies na blogu Owcarka, pod pierwszymi wpisami. Ale moze sie myle. Adres Twoj oczywiscie mam i strzege go jak zrenicy oka :))))))) Jest zapisany w notesiku i zadne przeboje z laptopem nie sa mu straszne, a i ja spie spokojnie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Tubylcu !!! 05.09.06, 14:36 Spojrzyj tylko, Tubylcu, nic nie zginelo, jest. Zjedz na sam dol i zobaczysz tam swoje historyjki o goralach - az dwie :))) owcarek.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?70307 Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Jodlowanie w schronisku mile slyszane 03.09.06, 14:06 rak-pustelnik napisał: > Prawdę mówiąc, to nie znam żydowskiej muzyki. Możesz podać linki, gdzie można > ją ściągnąć? > Tubylec Hej tubylec....... Tak..muzyka jest piękna , posłuchasz ,polubisz .... Mam w zasobach jeszcze inną ,taką nietypową ,,służę pomocą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś