vitalia 17.09.06, 16:32 img174.imageshack.us/img174/9449/img0328xb7.jpg I kto mnie przebije ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vitalia Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 17.09.06, 16:35 img381.imageshack.us/img381/5005/img0526gv4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
night_breeze Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 17.09.06, 16:45 Więc z gaju Wychodziła gromada niosąca krobeczki, Koszyki, uwiązane końcami chusteczki, Pełne grzybów; a panny w jednym ręku niosły, Jako wachlarz zwiniony, b o r o w i k rozrosły, W drugim związane razem, jakby polne kwiatki, O p i e ń k i i rozlicznej barwy s u r o j a d k i: Wojski miał m u c h o m o r a. Z próżnemi przychodzi Rękami Telimen a z nią panicze młodzi.""" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 17.09.06, 20:05 Niestety, nie moge isc w zawody, bo od jakiegos czasu juz na grzyby nie chodze. Ale dawniej zbieralo sie, oj zbieralo - i podgrzybki i maslaczki i kozaki i opienki. Opienki szly do octu. Fajnie bylo, bo kocham las :))) Zdjecie grzybka sciagnelam i dam sobie jako tapetke.... kolejna. Chyba nie masz nic przeciwko? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: I opienieczki !!!! 17.09.06, 21:07 img117.imageshack.us/my.php?image=getmailpartjy9.jpg kiepskie bardzo zdjęcie,,bo trzasnęłam tak szybko ,,aby tylko pokazać !! Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: I opienieczki !!!! 17.09.06, 21:34 Zbierajcie grzyby dziewczęta I czujcie się bardzo przyjemnie. Ale trudno wam będzie odszukać Większego grzyba ode mnie! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: I opienieczki !!!! 18.09.06, 00:43 Grzyby pieknosciowe naprawde. Wiersz Tubylca tez. Grzybobrania z Pana Tadeusza nie komentuje, bo wiele bylo komentarzy i recenzji przez lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 18.09.06, 13:20 "Na grzyby W aromatow pelen las. Na grzyby - Przed wyjazdem sprawdzmy gaz, Wezmy czegos pare kropel, A na drzwiach wywiesmy o tem, Ze ruszylismy w sobote, Bo powzielismy ochote, Na grzyby. Tu borowik, a tam dzik. Na grzyby - Pociagnijmy sobie lyk. Nie musimy duzo lykac, By sie przestac lekac dzika, Bo gdyby Lyk wiekszy -to na lwy by!" Kto tak spiewal? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 18.09.06, 20:03 No,,,,,, ja kiedyś tak śpiewałam :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
night_breeze Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 18.09.06, 22:14 a kto pamięta "grzybobranie z "P.Tadeusza"? Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 18.09.06, 23:46 Pan Tadeusz byl wyzej, a Starsi Panowie teraz. Mam ich nagrania i czesto slucham. Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 19.09.06, 14:43 Czytalam wlasnie wczoraj teksty piosenek Starszych Panow - perelki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 19.09.06, 16:34 Ja, tylko je zabraniam zbierać! www.watra.pl/rozne/widoczki/wierch/DSC_5168.JPG www.watra.pl/rozne/widoczki/wierch/DSC_5171.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Grzybobranie zacząć czas !!!!! 20.09.06, 16:44 W barwach narodowych i tak apetycznie, zdrowo wygladaja, jak tu nie zbierac :))) Odpowiedz Link Zgłoś