sonia77771 19.10.06, 19:27 podobno wprowadzili zakaz palenia na przystankach, więc czemu zawsze jakiś debil pali jak ja stoje na przystanku????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szefu13 Re: Fajki 19.10.06, 19:30 Może wywołujesz u niego taką reakcję przysadki, że musi niezwłocznie zapalić? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzehuu Re: Fajki IP: *.gdynia.mm.pl 19.10.06, 20:27 wprowadzili czasami jak policjia złapie to jest mandacik :) i dobrze , tez nie lubie jak ktos mi dmucha w twarz tym badziewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adasko Re: Fajki IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:40 K.. rwa jesteś samolubem~!!! widzisz że to dyskryminacja??? Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Fajki 20.10.06, 08:50 O ile wprowadzili to jestem bardzo zadowolona, ale jak będzie z respektowaniem tego prawa? Czy mogę poprosić funkcjonariusza straży miejskiej o interwencję jak złapię palacza w czasie wykonywania czynności zabronionej? Czy zdąży (funkcjonariusz) przybyć na miejsce wykroczenia zanim palacz zakończy czynność zasmradzania albo zanim wsiądzie do nadjeżdżającego pojazdu komunikacji miejskiej zgasiwszy uprzednio do połowy wypalony dowód rzeczowy? A o ile funkcjonariusz zdąży, to jaką sankcję może zastosować? Karę grzywny? Karę natychmiastowego zgaszenia papierosa? Obawiam się, że to prawo (nad czym ubolewam) będzie niewykonalne - z korzyścią dla śmierdzieli fajczuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.grzelak Re: Fajki IP: 212.160.172.* 20.10.06, 13:12 Może Pan dokonać tzw. obywatelskiego zatrzymania w przypadku podjęcia przez niego próby oddalenia się poprzez wejście do środka komunikacji miejskiej, zabezpieczyć dowód wykroczenia (w tym przypadku palony przez tę osobę papieros) oraz pozyskać co najmniej dwóch świadków wykroczenia. Pozdrawiam Mirosław Grzelak Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fajki 20.10.06, 14:41 A gdzie się zaczyna przystanek? PS W Trójwsi wmoże i wprowadzili... Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Fajki 20.10.06, 16:18 bo debil ;) -- "..I just want to know who I am.." Odpowiedz Link Zgłoś
coldfusion Zakaz już jest od paru ładnych lat. 21.10.06, 14:10 Tylko nie określili gdzie zaczyna się, a gdzie kończy przystanek. Czyli zakaz nieegzekwowalny Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Fajki 21.10.06, 14:20 Takie zakazy to zdaje się kwestia lokalna - w niektórych miastach obowiązują od lat, w innych ich nie ma. Przyznam, że problem uważam za rozdmuchany - palących na przystanku widuję niezwykle rzadko - może raz na miesiąc. A wątki na ten temat na forum pojawiają się conajmniej dwukrotnie częściej. Sama palę, ale nigdy nie robię tego na przystanku. Staję w bezpiecznej odległości, w miarę możliwości na zawietrznej i nikomu nie przeszkadzam. I zwykle innych palaczy również widzę z dala od przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Fajki IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.10.06, 14:24 Może jesteś chlubnym wyjątkiem :) Ja ZAWSZE trafię na babę albo dziada, którzy się rozsiądą na ławeczce pod wiatą i z lubością dmuchają innym dymem w twarze... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Fajki 21.10.06, 14:54 Być może Kraków jest miejscem wyjątkowo kulturalnych osób, bo ja na taki widok trafiam niezwykle rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata7 he, he, he 21.10.06, 17:28 xtrin napisała: > Sama...nigdy nie robię tego na przystanku... He, he, he ;) www.cinavertini.webpark.pl/pal.gif Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata7 Re: he, he, he 21.10.06, 17:56 xtrin napisała: > Głodnemu chleb na myśli? to jest możliwe... ;) :) - www.suprememastertv.com/webtv/ Odpowiedz Link Zgłoś