Dodaj do ulubionych

Róbcie zapasy gum

08.11.06, 03:11
...bo maja zabronic.

wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html
Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aki ROTFL IP: 86.73.43.* 08.11.06, 03:54
      "Idżcie teraz do swych domów, idźcie mnożyć się!!!"
      • venus22 Re: ROTFL 08.11.06, 07:58
        Cale armie popsutych F16 wysiadaja przy czyms takim...

Venus
    • uasiczka jakoś sobie poradzimy ;)))))))))) 08.11.06, 08:46
      ostatnio z dziewczynami z pracy wygłupiałysmy na temat "ludowych" sposobów
      wywoływania poronień: umyć okna i wykąpać się we wrzątku, usiąść na wirującej
      pralce, wypić wodę z solą i nasz hit: przelecieć się nago po rżysku i żeby ktoś
      w tym czasie okładał kobitkę pagajem po plecach (w 100% pewne)

no cóż - trzeba to spisać, zapamiętać... jeszcze się przyda...
      • triss_merigold6 Re: jakoś sobie poradzimy ;)))))))))) 08.11.06, 11:48
        Wrzątek z gorczycą, dużo naparu z liści malin, wrotycz, mniszek lekarski,
        lubczyk ogrodowy, pietruszka - mają działanie poronne. Są też leki na zapalenie
        stawów do nabycia w aptece.
    • crax do fermenta... 08.11.06, 09:17
      w jednym ze swoich postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147

napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?"

Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI"

Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html

Jakieś komentarze może? :)))))
      • venus22 Re: do fermenta... 08.11.06, 09:24
        >>>przelecieć się nago po rżysku i żeby ktoś
        w tym czasie okładał kobitkę pagajem po plecach<<<<

to stary sposob wymyslony i polecany przez sado-masochistow.
        nareszcie wiadomo skad to sie wzielo (S-M)

Venus
        • crax Re: do fermenta... 08.11.06, 09:34
          No to rozumiem na Pomorzu, na Warmii, Mazurach... A skąd w Świętokrzyskiem na przykład wziąć pagaja???? :)))

CHociaż sam sposób może wyglądać ciekawie :))))
          • uasiczka Re: do fermenta... 08.11.06, 12:45
            no to może inny drągal - nie wiem czy koniecznie pagaj - jak pójdę na targ to
            się dopytam ;)
          • Gość: ferment Re: do fermenta... IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:42
            >A skąd w Świętokrzyskiem na p
            > rzykład wziąć pagaja???? :)))<

Zbiornik/jezioro Chańcza. Może tam się znajdzie?
      • Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:40
        > crax napisał:

> w jednym ze swoich postów
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147
        >
        > napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?"
        >
        > Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI"
        >
        > Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html
        >
        > Jakieś komentarze może? :)))))<

czytam tyle:
        crax napisał:

>
        >
        >
        >
        > Jakieś komentarze może? :)))))
        crax napisał:

>
        >
        >
        >
        > Jakieś komentarze może? :)))))

Jest tu coś o zakazie? Nie widzę takie sformułowania w tym artykile. Widzę to:

<<<<<Posłowie chcą, by na każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek
        antykoncepcyjnych pojawiły się przestrogi podobne do tych, które umieszczane są
        na papierosach. Innym pomysłem jest zorganizowanie kampanii społecznej z budżetu
        ministerstwa zdrowia, informującej o zagrożeniach związanych z używaniem
        antykoncepcji - podaje dziennik.>>>

A Ty co przytoczysz. najlepiej coś o zakazie rzadowym, poproszę.
        • crax Re: do fermenta...? 08.11.06, 15:51
          "Jest tu coś o zakazie?"
          "A Ty co przytoczysz. najlepiej coś o zakazie rzadowym, poproszę."

Ależ proszę bardzo. I czytaj dokładnie, jeśli możesz. Napisałem, że rząd "W KOŃCU zabroni", nie, że zabronił.

"Posłowie pracujący nad "Narodowym Programem Wspierania Rodziny" chcą ustawowo ograniczyć używanie środków antykoncepcyjnych."

A to, że mowa tu o "ograniczeniu" a nie "zakazie" - wybacz, dla mnie to nieistotna różnica. Skutek będzie ten sam, w każdym razie.
          • Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:09
            >Napisałem, że rząd "W KOŃ
            > CU zabroni", nie, że zabronił.>

Znaczy wieszczysz?
            • crax Re: do fermenta...? 08.11.06, 16:24
              Nie wieszczę, zgaduję. I mam wielką nadzieję, że się mylę.
              • Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:36
                Też mam nadzieję, ze się mylisz. Nie można e za ludzi decydować, uświadamiać,
                zmuszać do myślenia trzeba.
    • xtrin Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:00
      Ciekawi mnie tylko gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i
      chrześcijańskiego dziedzictwa. Nie będziecie chwalić tej inicjatywy poselskiej?
      • crax Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:12
        "...gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i chrześcijańskiego dziedzictwa."

Są, tylko teraz siedzą w bezsilnej złości przed monitorami i obgryzają paznokcie myśląc: "co by tu napisać...". Ale spoko, zapewniam cię, że coś wymyślą, żeby ten kretynizm usprawiedliwić :)))) Założysz się? :))))
        • xtrin Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:30
          > Założysz się? :))))

Nie. Nie lubię przegrywać ;).
      • marysia_b Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 12:59
        xtrin napisała:

> Ciekawi mnie tylko gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i
        > chrześcijańskiego dziedzictwa. Nie będziecie chwalić tej inicjatywy poselskiej?

Chrzescijanskiego dziedzictwa bede bronic jak lwica okrutna (a Ty to niby skad
        sie wzielas - od muzulmanow?)- chrzescijanska moralnosc opiera sie na milowaniu
        blizniego swego jak siebie samego a Ty chyba sie nie lubisz, myle sie?

• xtrin Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 14:39
          > Chrzescijanskiego dziedzictwa bede bronic jak lwica okrutna (a Ty to niby skad
          > sie wzielas - od muzulmanow?)- chrzescijanska moralnosc opiera sie na milowaniu
          > blizniego swego jak siebie samego a Ty chyba sie nie lubisz, myle sie?

Mylisz się.
      • Gość: ferment Re: Mnie też zatkało. IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:47

>Jak posłowie chcą ograniczać używanie środków antykoncepcyjnych? Proponują
        umieszczanie haseł ostrzegających przed skutkami ich używania. Chcą, by na
        każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek pojawiły się przestrogi podobne do tych,
        które umieszczane są na papierosach. Innym pomysłem jest zorganizowanie kampanii
        społecznej z budżetu ministerstwa zdrowia, informującej o zagrożeniach
        związanych z używaniem antykoncepcji. - Trzeba przerwać to milczenie - postuluje
        poseł Marian Piłka. - Młodzi ludzie nie mają żadnej wiedzy na ten temat. A
        przecież to tak samo duże zagrożenie jak narkotyki czy papierosy - dodaje. Co
        ciekawe, resort zdrowia wcale nie wyklucza, że się w tą akcję włączy. - Nie jest
        wcale tak, że antykoncepcja nie jest szkodliwa - mówi Jarosław Pinkas,
        wiceminister zdrowia - Faktycznie, należałoby doprowadzić do lepszego
        informowania o tych zagrożeniach. W dużej kwestii ten obowiązek powinien
        spoczywać na lekarzach ginekologach - twierdzi.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html
        Zgłaszam się. Mnie sie podoba w/c fragment.

Gdzie piszą o ograniczeniach, nie czytałem całości. Proszę o stosowny cytat z GW
    • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:11
      Ale o co chodzi? W artykule jest tylko o tym,ze ludzie będa informowani o
      szkodliwosci stosowania antykoncepcji, co nie jest zadnym odkryciem.
      Antykoncepcja hormonalna stosowna wiele lat jest głownym powodem bezpłodnosci
      par, zwlaszcza ze wspólczesnie wiele kobiet decydje sie na dziecko po 30-ce. Wg
      najnowszych badan juz co 4 młoda para nie moze miec dzieci.
      Co do zabraniania uzywania antykoncepcji to nie sądze aby takie pomysły
      przeszy ,a sama jestem przeciwko, jak jestem przeciwko prawnego zabraniania
      aborcji w kazdym wypadku 9zresztą Kościól tez jest przeciwny).
      na marginesie w antyklerykalnosci i tendencyjnych artykulikach onet ostatnio
      prześcignal nawet GW!
      • aiczka Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:27
        Ja sobie właśnie wyobraziłam wielki czarny napis na prezerwatywach: "Mogą
        zapobiec zapłodnieniu" ^_^.
    • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:12
      saksalainen napisał:

> ...bo maja zabronic.
      >
      > wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html
      > Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało.
      >
      >

Lobby producentów prezerwatyw? "Róbcie zapasy gum!"?
      "Proponują umieszczanie haseł ostrzegających przed skutkami ich używania. Chcą,
      by na każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek pojawiły się przestrogi podobne
      do tych, które umieszczane są na papierosach". Gdzie tu zakaz?
      Drugi problem to prawdziwość ostrzeżeń, ale on z rzekomym "zakazem" nie ma
      wiele wspólnego.
      • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:15
        "Gdzie tu zakaz?"

To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a ja ci wezmę całą rękę.
        • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:18
          crax napisał:

> "Gdzie tu zakaz?"
          >
          > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a
          j
          > a ci wezmę całą rękę.

a z papierosami i alkoholem Twoja zasada (nasza metoda??? czyli czyja?) się
          sprawdziła?
          • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:34
            Ja nie wiem co mają do tego używki. Pisz na temat, proszę.
            • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:51
              crax napisał:

> Ja nie wiem co mają do tego używki. Pisz na temat, proszę.

Alez pisze. Pisze o temacie,ktory sam zaczałes : jak informowanie ludzi o
              szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co jest faktem) wpływa na
              wprowadzenie prawnego zakazu stosowania go. Moim zdaniem nie ma takich
              zaleznosci,a Ty próbujesz wmówic (chyba sobie?) ze taka zaleznosc jest i bedzie
              przez nas(czyli kogo?) wprowadzana.
              A jesli kOściól szykuje sie do prawnego zakazu antykoncepcji w jakichs krajach
              to podaj jakies rzeczoowe informacje ,a nie tylko zdanie dwóch posłow, ktorzy
              Bog jeden wie czy sa katolikami(skad o tym wiesz?) ,a juz na pewno nie sa
              reprezentatywna ich grupą.
              Jesli chcesz znac zdanie jakiegos katolka na ten temat to poznaj moje: ja
              jestem przeciwko takim zakazom. Zresztą teorytycznych zakazow, bo nikt by
              takich nie wprowadził,ani nawet nikt nie proponuje, podobnie jak zakazu palenia
              pepierosów.

• crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:05
                "... jak informowanie ludzi o szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co jest faktem)..."

Jeżeli dla ciebie używanie prezerwatyw jest szkodliwe dla zdrowia, to znaczy, że nie mamy o czym rozmawiać. Wsiądź w jakiś wehikuł czasu i przenieś się do XIX wieku. Tam ci będzie dobrze. Żegnam.

Wkleiłem fragment artykułu. Na temat. Tylko co ci to da?

"Walczący z antykoncepcją poseł Piłka podpiera się badaniami, które mają świadczyć o tym, że m.in. prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet. Zapytani o nie naukowcy i lekarze dziwią się. Twierdzą, że takich badań nigdy nie było i nie ma. "Żadna poważna publikacja medyczna nie opublikowała takiej tezy" - mówi dr Anna Marzec-Bogusławska z krajowego centrum do spraw AIDS."
                • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:21
                  crax napisał:

> "... jak informowanie ludzi o szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co
                  jest
                  > faktem)..."
                  >
                  > Jeżeli dla ciebie używanie prezerwatyw jest szkodliwe dla zdrowia,

Cały czas pisze o stosowaniu antykoncepcji hormonalnej ,co zaznaczyłam w
                  pierwszym moim poście. Ty naprawde chcesz przekręcajac fakty i wmawiając nam
                  poglądy,ktorych nie mamy wmówic cos sobie. To tez jest szkodliwe (dla
                  psychiki), mozna wpasc w psychoze.
                  • xtrin Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:37
                    > Cały czas pisze o stosowaniu antykoncepcji hormonalnej ,co zaznaczyłam w
                    > pierwszym moim poście.

Antykoncepcja hormonalna jest przyjmowana pod kontrolą lekarza. Więc zbędna
                    tutaj ogólna akcja "uświadamiająca", jeżeli do zainteresowanych można dotrzeć (i
                    dociera się - lekarz winien poinformować pacjenta o wszelakich zagrożeniach
                    związanych z przepisywanym lekiem) w sposób o wiele prostszy i efektywniejszy.
        • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:21
          crax napisał:

> "Gdzie tu zakaz?"
          >
          > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a
          j
          > a ci wezmę całą rękę.

"Nasza"? Nie jestem i nigdy nie byłem członkiem PiS, RL-N ani LPR, a w sejmie
          byłem 2 razy w życiu i to ponad 5 lat temu...
          • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:24
            supaari napisał:

> crax napisał:
            >
            > > "Gdzie tu zakaz?"
            > >
            > > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj pal
            > ec a
            > j
            > > a ci wezmę całą rękę.
            >
            >
            > "Nasza"? Nie jestem i nigdy nie byłem członkiem PiS, RL-N ani LPR, a w sejmie
            > byłem 2 razy w życiu i to ponad 5 lat temu...

Crax sugeruje,ze pani Sobecka podszyła sie pode mnie,a Ty to nikt inny niz
            poseł Piłka! No ze tez takich prostych rzeczy nie rozumiesz!
            • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:27
              mika74 napisała:
              > Crax sugeruje,ze pani Sobecka podszyła sie pode mnie,a Ty to nikt inny niz
              > poseł Piłka! No ze tez takich prostych rzeczy nie rozumiesz!

Ja nie rozumiem, bo jestem "poseł Piłka", ale żeby "posłanka Sobecka" taka
              bystra była? ;-)
          • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:36
            Pisząc "wasza" miałem na myśli katolików, którzy zasady swej religii chcą wprowadzić w życie metodą nakazów i zakazów. Tych, którzy na straży "wartości chrześcijańskich" stawiają państwowe prawo.
            • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:38
              crax napisał:

> Pisząc "wasza" miałem na myśli katolików, którzy zasady swej religii chcą
              wprow
              > adzić w życie metodą nakazów i zakazów. Tych, którzy na straży "wartości
              chrześ
              > cijańskich" stawiają państwowe prawo.

I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie?
              • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:43
                "I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie?"

Bo cię trochę znam z forum. No ale jeśli nie jesteś katolikiem, który popiera np. ustawowy zakaz przerywania ciąży czy też prawne usankcjonowanie związków homoseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam.
                • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:50
                  crax napisał:

> "I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie?"
                  >
                  > Bo cię trochę znam z forum. No ale jeśli nie jesteś katolikiem, który popiera
                  n
                  > p. ustawowy zakaz przerywania ciąży czy też prawne usankcjonowanie związków
                  hom
                  > oseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam.

Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych, a w dobrowolne
                  związki innych (dorosłych) ludzi się nie mieszam.
                  Dla jasności - byłbym przeciwny ustawowym nakazom uczestniczenia we mszy, karze
                  więzienia za cudzołóstwo lub politeizm czy stosowanie środków antykoncepcyjnych.

Przeprosiny przyjęte i mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej.
                  • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:55
                    supaari napisał:
                    > hom
                    > > oseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam.
                    >
                    > Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych, a w dobrowolne
                    > związki innych (dorosłych) ludzi się nie mieszam.
                    > Dla jasności - byłbym przeciwny ustawowym nakazom uczestniczenia we mszy,
                    karze
                    >
                    > więzienia za cudzołóstwo lub politeizm czy stosowanie środków
                    antykoncepcyjnych
                    > .
                    >
                    > Przeprosiny przyjęte i mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej.

Crax poznał Cię lepiej łacznie ze stanowiskiem i nazwiskiem pośle Piłka!
                  • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:58
                    "Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych..."

Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest zazwyczaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum. Po prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale musze to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący za prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych. ŻADEN!!!! A tak właśnie jest.

A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji.
                    • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:18
                      crax napisał:

> "Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych..."
                      >
                      > Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest
                      zazwy
                      > czaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum.
                      Po
                      > prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale
                      musz
                      > e to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący
                      z
                      > a prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych.
                      Ż
                      > ADEN!!!! A tak właśnie jest.
                      >
                      > A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji.

hehe, jak Ty dobrze znasz ludzi, kon by się usmiał.
                      Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest
                      przeciwna aborcji?
                      caly czas próbujesz cos sobie udowodnic. Załosne.
                      • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:24
                        mika74 napisała:
                        > hehe, jak Ty dobrze znasz ludzi, kon by się usmiał.
                        > Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest
                        > przeciwna aborcji?
                        > caly czas próbujesz cos sobie udowodnic. Załosne.

Ale oni nie są politykami!!! A Crax tylko o politykach pisał! :-)
                      • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 15:46
                        "Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest przeciwna aborcji?"

Wytłumaczę to tak: ja też jestem niewierzący i też jestem przeciwnikiem aborcji. I nie znam nikogo kto byłby jej zwolennikiem. Tylko wbij sobie wreszcie do głowy, że niepopieranie aborcji nie jest równoznaczne z popieraniem jej zakazywania. Zrozumiała nareszcie?

"Załosne."

Ano żałosne, żałosne :/
                    • supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:23
                      crax napisał:

> Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest
                      zazwy
                      > czaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum.
                      Po
                      > prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale
                      musz
                      > e to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący
                      z
                      > a prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych.
                      Ż
                      > ADEN!!!! A tak właśnie jest.
                      >
                      > A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji.

Kiedy pisałem, że mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej nie sądziłem, że
                      przyjdzie Ci do głowy pomysł, że znasz mnie aż tak dobrze! Żeby nie było o
                      aborcji - prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów
                      pozareligijnych. Chyba że tutaj też wiesz lepiej...
                      • crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 15:53
                        "...prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów
                        pozareligijnych."

Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości uniwersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie jakiegokolwiek społeczeństwa. Więc nie porównuj jednego z drugim, bo trafiasz kulą w płot.
                        • Gość: ferment Re: Róbcie zapasy gum IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:12
                          > Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości uniw
                          > ersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie jakiegokol
                          > wiek społeczeństwa.,

Tak mi się skojarzyło: Primum non nocere. Może też należy do tzw. zaleceń
                          uniwersalnych?

• supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 17:11
                          crax napisał:

> "...prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów
                          > pozareligijnych."
                          >
                          > Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości
                          uniw
                          > ersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie
                          jakiegokol
                          > wiek społeczeństwa. Więc nie porównuj jednego z drugim, bo trafiasz kulą w
                          płot
                          > .

Wprawdzie nie pisałem o zakazie morderstw, tylko o krzywoprzysięstwie, ale
                          niech Ci będzie...
                          Sęk w tym, iż uważam, że dopuszczalność aborcji nie różni się istocie od
                          dopuszczlności zabijania łysych lub niebieskookich, lub recydywistów albo tych,
                          co skończyli 70 lat.
    • Gość: i Re: Róbcie zapasy gum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:19
      Kiedyś się z Węgier przywoziło (i sprzedawało na czarno)
      • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:24
        Gość portalu: i napisał(a):

> Kiedyś się z Węgier przywoziło (i sprzedawało na czarno)

To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;)
        • snajper55 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 13:06
          mika74 napisała:

> To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;)

To było za rządów komuny, czyli za rządów tej opcji, która i teraz rządzi.

S.
          • mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 13:09
            snajper55 napisał:

> mika74 napisała:
            >
            > > To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;)
            >
            > To było za rządów komuny, czyli za rządów tej opcji, która i teraz rządzi.

Zgadza się.Komuna ukształtowała mentalnosc ludzką w specyficzny sposób,dlatego
            to pokolenie 40-to, 50-cio, 60-cio latków i tych, ktorzy mlodszych ,ktorzy
            nadal dają sie (post)komunie kształtowac musi przeminąc aby w naszym kraju
            zaczeło byc normalnie.
            >
            > S.
    • eeela Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:04
      > Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało.

Boze, jak dobrze, ze wyjechalam. Bede mogla w razie czego siostrze i kolezankom
      paczki z cywilizowanego swiata przysylac...
      ;-)
      • marysia_b Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:14
        eeela napisała:

> Boze, jak dobrze, ze wyjechalam. Bede mogla w razie czego siostrze i kolezankom
        > paczki z cywilizowanego swiata przysylac...
        > ;-)

Pod warunkiem, ze te paczki nie beda kontrolowane ;)
        • eeela Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:41
          Wcisne prezerwatywy w puszki z konserwami ;-)
    • husyta prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet 08.11.06, 14:50
      Walczący z antykoncepcją poseł Piłka podpiera się badaniami, które mają
      świadczyć o tym, że m.in. prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet.
      Zapytani o nie naukowcy i lekarze dziwią się. Twierdzą, że takich badań nigdy
      nie było i nie ma. "Żadna poważna publikacja medyczna nie opublikowała takiej
      tezy" - mówi dr Anna Marzec-Bogusławska z krajowego centrum do spraw AIDS.

Pani dr Anna Marzec-Bogusławska nie czytała prac wybitnego posła Piłki i jego
      kolegów księży, którzy stosując prezerwatywy dziwili się, że ich konkubiny w
      ciążę nie zachodziły, stąd wyciągneli wniosek, że prezerwatywa powoduje
      niepłodność u kobiet.
    • auto258374 Agora chce zakazu antykoncepcji 08.11.06, 17:16
      Mnie raczej zatkało to jak bezczelnie może kłamać dziennikarz Agory:

castaneda.salon24.pl/1016,index.html
    • clockwork.orange Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 17:50
      hm, no mnie po przeczytaniu zatkało jakgdyby też. zdziwniej i zdziwniej...
      i jakoś mnie już to wszystko nie śmieszy.
      • venus22 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 21:27
        >>>Antykoncepcja hormonalna stosowna wiele lat jest głownym powodem
        bezpłodnosci
        par, zwlaszcza ze wspólczesnie wiele kobiet decydje sie na dziecko po 30-ce. Wg
        najnowszych badan juz co 4 młoda para nie moze miec dzieci.>>>

prosze o jakies powazne naukowe dowody na to. linki, artykuly...zagraniczne bo
        w polskie katolickie wyniki -nie wierze.

Venus
    • xtrin Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 21:37
      "Dzisiaj okazało się, że antykoncepcja ma jeszcze jedną konsekwencję. Nie tylko
      czyni bezpłodnym sam akt płciowy, ale i ogranicza zdolność do prokreacji. Coraz
      więcej jest sygnałów, że hormonalne środki antykoncepcyjne ubezpładniają nie
      tylko osoby je stosujące, bo przecież po to je biorą, ale i wszystkich dookoła.
      Hormony te wydzielane z moczem trafiają do ścieków miejskich, nie są wyłapywane
      przez oczyszczalnie i wracają do człowieka wraz z wodą. Kobietę pozbawiają
      zdolności do owulacji (taki jest ich cel), a u mężczyzn powodują spadek
      żywotności nasienia. Szeroko już udokumentowana jest demaskulinizacja i redukcja
      płodności u ryb w rzekach poniżej wielkich miast. Równocześnie stale obserwuje
      się spadek żywotności nasienia u wszystkich mężczyzn. Coraz częściej tłumaczy
      się to wprowadzaniem do organizmu hormonów pochodzących właśnie z środków
      antykoncepcyjnych."
      www.giertych.pl/?sr=!czytaj&id=111&m=lpr&dz=lpr&x=0&pocz=10&gr=
      • venus22 Re: Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 21:51
        >>>Dzisiaj okazało się, że antykoncepcja ma jeszcze jedną konsekwencję. Nie
        tylko
        czyni bezpłodnym sam akt płciowy, ale i ogranicza zdolność do prokreacji. <<

DZISIAJ sie okazalo??

hyh

Venus
        • xtrin Re: Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 23:26
          Mnie tam tych ryb głównie żal :(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka