saksalainen 08.11.06, 03:11 ...bo maja zabronic. wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aki ROTFL IP: 86.73.43.* 08.11.06, 03:54 "Idżcie teraz do swych domów, idźcie mnożyć się!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: ROTFL 08.11.06, 07:58 Cale armie popsutych F16 wysiadaja przy czyms takim... Venus Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka jakoś sobie poradzimy ;)))))))))) 08.11.06, 08:46 ostatnio z dziewczynami z pracy wygłupiałysmy na temat "ludowych" sposobów wywoływania poronień: umyć okna i wykąpać się we wrzątku, usiąść na wirującej pralce, wypić wodę z solą i nasz hit: przelecieć się nago po rżysku i żeby ktoś w tym czasie okładał kobitkę pagajem po plecach (w 100% pewne) no cóż - trzeba to spisać, zapamiętać... jeszcze się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: jakoś sobie poradzimy ;)))))))))) 08.11.06, 11:48 Wrzątek z gorczycą, dużo naparu z liści malin, wrotycz, mniszek lekarski, lubczyk ogrodowy, pietruszka - mają działanie poronne. Są też leki na zapalenie stawów do nabycia w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
crax do fermenta... 08.11.06, 09:17 w jednym ze swoich postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147 napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?" Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI" Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html Jakieś komentarze może? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: do fermenta... 08.11.06, 09:24 >>>przelecieć się nago po rżysku i żeby ktoś w tym czasie okładał kobitkę pagajem po plecach<<<< to stary sposob wymyslony i polecany przez sado-masochistow. nareszcie wiadomo skad to sie wzielo (S-M) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: do fermenta... 08.11.06, 09:34 No to rozumiem na Pomorzu, na Warmii, Mazurach... A skąd w Świętokrzyskiem na przykład wziąć pagaja???? :))) CHociaż sam sposób może wyglądać ciekawie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: do fermenta... 08.11.06, 12:45 no to może inny drągal - nie wiem czy koniecznie pagaj - jak pójdę na targ to się dopytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: do fermenta... IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:42 >A skąd w Świętokrzyskiem na p > rzykład wziąć pagaja???? :)))< Zbiornik/jezioro Chańcza. Może tam się znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:40 > crax napisał: > w jednym ze swoich postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147 > > napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?" > > Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI" > > Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html > > Jakieś komentarze może? :)))))< czytam tyle: crax napisał: > w jednym ze swoich postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147 > > napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?" > > Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI" > > Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html > > Jakieś komentarze może? :))))) crax napisał: > w jednym ze swoich postów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=51515568&a=51522147 > > napisałeś m.in. zdanie: "Rząd Ci nie pozwala stosować antykoncepcji?" > > Teraz mogę odpowiedzieć: "JESZCZE NIE, ALE W KOŃCU ZABRONI" > > Przeczytaj sobie wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html > > Jakieś komentarze może? :))))) Jest tu coś o zakazie? Nie widzę takie sformułowania w tym artykile. Widzę to: <<<<<Posłowie chcą, by na każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek antykoncepcyjnych pojawiły się przestrogi podobne do tych, które umieszczane są na papierosach. Innym pomysłem jest zorganizowanie kampanii społecznej z budżetu ministerstwa zdrowia, informującej o zagrożeniach związanych z używaniem antykoncepcji - podaje dziennik.>>> A Ty co przytoczysz. najlepiej coś o zakazie rzadowym, poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: do fermenta...? 08.11.06, 15:51 "Jest tu coś o zakazie?" "A Ty co przytoczysz. najlepiej coś o zakazie rzadowym, poproszę." Ależ proszę bardzo. I czytaj dokładnie, jeśli możesz. Napisałem, że rząd "W KOŃCU zabroni", nie, że zabronił. "Posłowie pracujący nad "Narodowym Programem Wspierania Rodziny" chcą ustawowo ograniczyć używanie środków antykoncepcyjnych." A to, że mowa tu o "ograniczeniu" a nie "zakazie" - wybacz, dla mnie to nieistotna różnica. Skutek będzie ten sam, w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:09 >Napisałem, że rząd "W KOŃ > CU zabroni", nie, że zabronił.> Znaczy wieszczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: do fermenta...? 08.11.06, 16:24 Nie wieszczę, zgaduję. I mam wielką nadzieję, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: do fermenta...? IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:36 Też mam nadzieję, ze się mylisz. Nie można e za ludzi decydować, uświadamiać, zmuszać do myślenia trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:00 Ciekawi mnie tylko gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i chrześcijańskiego dziedzictwa. Nie będziecie chwalić tej inicjatywy poselskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:12 "...gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i chrześcijańskiego dziedzictwa." Są, tylko teraz siedzą w bezsilnej złości przed monitorami i obgryzają paznokcie myśląc: "co by tu napisać...". Ale spoko, zapewniam cię, że coś wymyślą, żeby ten kretynizm usprawiedliwić :)))) Założysz się? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 11:30 > Założysz się? :)))) Nie. Nie lubię przegrywać ;). Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 12:59 xtrin napisała: > Ciekawi mnie tylko gdzie się podziali forumowi obrońcy moralności i > chrześcijańskiego dziedzictwa. Nie będziecie chwalić tej inicjatywy poselskiej? Chrzescijanskiego dziedzictwa bede bronic jak lwica okrutna (a Ty to niby skad sie wzielas - od muzulmanow?)- chrzescijanska moralnosc opiera sie na milowaniu blizniego swego jak siebie samego a Ty chyba sie nie lubisz, myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Mnie też zatkało. 08.11.06, 14:39 > Chrzescijanskiego dziedzictwa bede bronic jak lwica okrutna (a Ty to niby skad > sie wzielas - od muzulmanow?)- chrzescijanska moralnosc opiera sie na milowaniu > blizniego swego jak siebie samego a Ty chyba sie nie lubisz, myle sie? Mylisz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Mnie też zatkało. IP: *.chello.pl 08.11.06, 15:47 >Jak posłowie chcą ograniczać używanie środków antykoncepcyjnych? Proponują umieszczanie haseł ostrzegających przed skutkami ich używania. Chcą, by na każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek pojawiły się przestrogi podobne do tych, które umieszczane są na papierosach. Innym pomysłem jest zorganizowanie kampanii społecznej z budżetu ministerstwa zdrowia, informującej o zagrożeniach związanych z używaniem antykoncepcji. - Trzeba przerwać to milczenie - postuluje poseł Marian Piłka. - Młodzi ludzie nie mają żadnej wiedzy na ten temat. A przecież to tak samo duże zagrożenie jak narkotyki czy papierosy - dodaje. Co ciekawe, resort zdrowia wcale nie wyklucza, że się w tą akcję włączy. - Nie jest wcale tak, że antykoncepcja nie jest szkodliwa - mówi Jarosław Pinkas, wiceminister zdrowia - Faktycznie, należałoby doprowadzić do lepszego informowania o tych zagrożeniach. W dużej kwestii ten obowiązek powinien spoczywać na lekarzach ginekologach - twierdzi. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html Zgłaszam się. Mnie sie podoba w/c fragment. Gdzie piszą o ograniczeniach, nie czytałem całości. Proszę o stosowny cytat z GW Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:11 Ale o co chodzi? W artykule jest tylko o tym,ze ludzie będa informowani o szkodliwosci stosowania antykoncepcji, co nie jest zadnym odkryciem. Antykoncepcja hormonalna stosowna wiele lat jest głownym powodem bezpłodnosci par, zwlaszcza ze wspólczesnie wiele kobiet decydje sie na dziecko po 30-ce. Wg najnowszych badan juz co 4 młoda para nie moze miec dzieci. Co do zabraniania uzywania antykoncepcji to nie sądze aby takie pomysły przeszy ,a sama jestem przeciwko, jak jestem przeciwko prawnego zabraniania aborcji w kazdym wypadku 9zresztą Kościól tez jest przeciwny). na marginesie w antyklerykalnosci i tendencyjnych artykulikach onet ostatnio prześcignal nawet GW! Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:27 Ja sobie właśnie wyobraziłam wielki czarny napis na prezerwatywach: "Mogą zapobiec zapłodnieniu" ^_^. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:12 saksalainen napisał: > ...bo maja zabronic. > > wiadomosci.onet.pl/1429997,11,1,0,120,686,item.html > Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało. > > Lobby producentów prezerwatyw? "Róbcie zapasy gum!"? "Proponują umieszczanie haseł ostrzegających przed skutkami ich używania. Chcą, by na każdym opakowaniu prezerwatyw i pigułek pojawiły się przestrogi podobne do tych, które umieszczane są na papierosach". Gdzie tu zakaz? Drugi problem to prawdziwość ostrzeżeń, ale on z rzekomym "zakazem" nie ma wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:15 "Gdzie tu zakaz?" To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a ja ci wezmę całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:18 crax napisał: > "Gdzie tu zakaz?" > > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a j > a ci wezmę całą rękę. a z papierosami i alkoholem Twoja zasada (nasza metoda??? czyli czyja?) się sprawdziła? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:34 Ja nie wiem co mają do tego używki. Pisz na temat, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:51 crax napisał: > Ja nie wiem co mają do tego używki. Pisz na temat, proszę. Alez pisze. Pisze o temacie,ktory sam zaczałes : jak informowanie ludzi o szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co jest faktem) wpływa na wprowadzenie prawnego zakazu stosowania go. Moim zdaniem nie ma takich zaleznosci,a Ty próbujesz wmówic (chyba sobie?) ze taka zaleznosc jest i bedzie przez nas(czyli kogo?) wprowadzana. A jesli kOściól szykuje sie do prawnego zakazu antykoncepcji w jakichs krajach to podaj jakies rzeczoowe informacje ,a nie tylko zdanie dwóch posłow, ktorzy Bog jeden wie czy sa katolikami(skad o tym wiesz?) ,a juz na pewno nie sa reprezentatywna ich grupą. Jesli chcesz znac zdanie jakiegos katolka na ten temat to poznaj moje: ja jestem przeciwko takim zakazom. Zresztą teorytycznych zakazow, bo nikt by takich nie wprowadził,ani nawet nikt nie proponuje, podobnie jak zakazu palenia pepierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:05 "... jak informowanie ludzi o szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co jest faktem)..." Jeżeli dla ciebie używanie prezerwatyw jest szkodliwe dla zdrowia, to znaczy, że nie mamy o czym rozmawiać. Wsiądź w jakiś wehikuł czasu i przenieś się do XIX wieku. Tam ci będzie dobrze. Żegnam. Wkleiłem fragment artykułu. Na temat. Tylko co ci to da? "Walczący z antykoncepcją poseł Piłka podpiera się badaniami, które mają świadczyć o tym, że m.in. prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet. Zapytani o nie naukowcy i lekarze dziwią się. Twierdzą, że takich badań nigdy nie było i nie ma. "Żadna poważna publikacja medyczna nie opublikowała takiej tezy" - mówi dr Anna Marzec-Bogusławska z krajowego centrum do spraw AIDS." Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:21 crax napisał: > "... jak informowanie ludzi o szkodliwosci stosowania jakiegos produktu(co jest > faktem)..." > > Jeżeli dla ciebie używanie prezerwatyw jest szkodliwe dla zdrowia, Cały czas pisze o stosowaniu antykoncepcji hormonalnej ,co zaznaczyłam w pierwszym moim poście. Ty naprawde chcesz przekręcajac fakty i wmawiając nam poglądy,ktorych nie mamy wmówic cos sobie. To tez jest szkodliwe (dla psychiki), mozna wpasc w psychoze. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:37 > Cały czas pisze o stosowaniu antykoncepcji hormonalnej ,co zaznaczyłam w > pierwszym moim poście. Antykoncepcja hormonalna jest przyjmowana pod kontrolą lekarza. Więc zbędna tutaj ogólna akcja "uświadamiająca", jeżeli do zainteresowanych można dotrzeć (i dociera się - lekarz winien poinformować pacjenta o wszelakich zagrożeniach związanych z przepisywanym lekiem) w sposób o wiele prostszy i efektywniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:21 crax napisał: > "Gdzie tu zakaz?" > > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj palec a j > a ci wezmę całą rękę. "Nasza"? Nie jestem i nigdy nie byłem członkiem PiS, RL-N ani LPR, a w sejmie byłem 2 razy w życiu i to ponad 5 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:24 supaari napisał: > crax napisał: > > > "Gdzie tu zakaz?" > > > > To tylko pierwszy krok, mój drogi. To jest wasza ulubiona metoda: daj pal > ec a > j > > a ci wezmę całą rękę. > > > "Nasza"? Nie jestem i nigdy nie byłem członkiem PiS, RL-N ani LPR, a w sejmie > byłem 2 razy w życiu i to ponad 5 lat temu... Crax sugeruje,ze pani Sobecka podszyła sie pode mnie,a Ty to nikt inny niz poseł Piłka! No ze tez takich prostych rzeczy nie rozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:27 mika74 napisała: > Crax sugeruje,ze pani Sobecka podszyła sie pode mnie,a Ty to nikt inny niz > poseł Piłka! No ze tez takich prostych rzeczy nie rozumiesz! Ja nie rozumiem, bo jestem "poseł Piłka", ale żeby "posłanka Sobecka" taka bystra była? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:36 Pisząc "wasza" miałem na myśli katolików, którzy zasady swej religii chcą wprowadzić w życie metodą nakazów i zakazów. Tych, którzy na straży "wartości chrześcijańskich" stawiają państwowe prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:38 crax napisał: > Pisząc "wasza" miałem na myśli katolików, którzy zasady swej religii chcą wprow > adzić w życie metodą nakazów i zakazów. Tych, którzy na straży "wartości chrześ > cijańskich" stawiają państwowe prawo. I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:43 "I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie?" Bo cię trochę znam z forum. No ale jeśli nie jesteś katolikiem, który popiera np. ustawowy zakaz przerywania ciąży czy też prawne usankcjonowanie związków homoseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:50 crax napisał: > "I zaliczasz mnie do nich? Na jakiej podstawie?" > > Bo cię trochę znam z forum. No ale jeśli nie jesteś katolikiem, który popiera n > p. ustawowy zakaz przerywania ciąży czy też prawne usankcjonowanie związków hom > oseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam. Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych, a w dobrowolne związki innych (dorosłych) ludzi się nie mieszam. Dla jasności - byłbym przeciwny ustawowym nakazom uczestniczenia we mszy, karze więzienia za cudzołóstwo lub politeizm czy stosowanie środków antykoncepcyjnych. Przeprosiny przyjęte i mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:55 supaari napisał: > hom > > oseksualnych to w takim razie myliłem się. Przepraszam. > > Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych, a w dobrowolne > związki innych (dorosłych) ludzi się nie mieszam. > Dla jasności - byłbym przeciwny ustawowym nakazom uczestniczenia we mszy, karze > > więzienia za cudzołóstwo lub politeizm czy stosowanie środków antykoncepcyjnych > . > > Przeprosiny przyjęte i mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej. Crax poznał Cię lepiej łacznie ze stanowiskiem i nazwiskiem pośle Piłka! Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 11:58 "Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych..." Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest zazwyczaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum. Po prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale musze to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący za prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych. ŻADEN!!!! A tak właśnie jest. A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:18 crax napisał: > "Ustawowy zakaz aborcji popieram z powodów pozareligijnych..." > > Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest zazwy > czaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum. Po > prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale musz > e to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący z > a prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych. Ż > ADEN!!!! A tak właśnie jest. > > A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji. hehe, jak Ty dobrze znasz ludzi, kon by się usmiał. Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest przeciwna aborcji? caly czas próbujesz cos sobie udowodnic. Załosne. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:24 mika74 napisała: > hehe, jak Ty dobrze znasz ludzi, kon by się usmiał. > Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest > przeciwna aborcji? > caly czas próbujesz cos sobie udowodnic. Załosne. Ale oni nie są politykami!!! A Crax tylko o politykach pisał! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 15:46 "Jak wytłumaczysz sobie,ze wiekszosc moich niewierzacych znajomych jest przeciwna aborcji?" Wytłumaczę to tak: ja też jestem niewierzący i też jestem przeciwnikiem aborcji. I nie znam nikogo kto byłby jej zwolennikiem. Tylko wbij sobie wreszcie do głowy, że niepopieranie aborcji nie jest równoznaczne z popieraniem jej zakazywania. Zrozumiała nareszcie? "Załosne." Ano żałosne, żałosne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:23 crax napisał: > Jeśli jesteś teraz w domu podejdź do lustra (jeśli w pracy to lustro jest zazwy > czaj w WC), spójrz sobie w oczy i powiedz to samemu sobie. Nie tu na forum. Po > prostu samemu sobie. Bo to nieprawda. Przykro mi zarzucić ci kłamstwo, ale musz > e to zrobić. I jeszcze jedno: ŻADEN, ale to absolutnie ŻADEN polityk optujący z > a prawnym zakazem aborcji nie przyzna się, że czyni to z powodów religijnych. Ż > ADEN!!!! A tak właśnie jest. > > A teraz End Of Topic, bo ten wątek nie jest o aborcji. Kiedy pisałem, że mam nadzieję, że poznałeś mnie lepiej nie sądziłem, że przyjdzie Ci do głowy pomysł, że znasz mnie aż tak dobrze! Żeby nie było o aborcji - prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów pozareligijnych. Chyba że tutaj też wiesz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 15:53 "...prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów pozareligijnych." Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości uniwersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie jakiegokolwiek społeczeństwa. Więc nie porównuj jednego z drugim, bo trafiasz kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Róbcie zapasy gum IP: *.chello.pl 08.11.06, 16:12 > Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości uniw > ersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie jakiegokol > wiek społeczeństwa., Tak mi się skojarzyło: Primum non nocere. Może też należy do tzw. zaleceń uniwersalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 17:11 crax napisał: > "...prawny zakaz kradzieży czy krzywoprzysięstwa też popieram z powodów > pozareligijnych." > > Zrozum wreszcie, że zakaz kradzieży czy morderstw należy do tzw. "wartości uniw > ersalnych", których nieprzestrzeganie uniemożliwiłoby funkcjonowanie jakiegokol > wiek społeczeństwa. Więc nie porównuj jednego z drugim, bo trafiasz kulą w płot > . Wprawdzie nie pisałem o zakazie morderstw, tylko o krzywoprzysięstwie, ale niech Ci będzie... Sęk w tym, iż uważam, że dopuszczalność aborcji nie różni się istocie od dopuszczlności zabijania łysych lub niebieskookich, lub recydywistów albo tych, co skończyli 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Róbcie zapasy gum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:19 Kiedyś się z Węgier przywoziło (i sprzedawało na czarno) Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 12:24 Gość portalu: i napisał(a): > Kiedyś się z Węgier przywoziło (i sprzedawało na czarno) To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 13:06 mika74 napisała: > To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;) To było za rządów komuny, czyli za rządów tej opcji, która i teraz rządzi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mika74 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 13:09 snajper55 napisał: > mika74 napisała: > > > To było za rządów skrajnej prawicy w Polsce????;) > > To było za rządów komuny, czyli za rządów tej opcji, która i teraz rządzi. Zgadza się.Komuna ukształtowała mentalnosc ludzką w specyficzny sposób,dlatego to pokolenie 40-to, 50-cio, 60-cio latków i tych, ktorzy mlodszych ,ktorzy nadal dają sie (post)komunie kształtowac musi przeminąc aby w naszym kraju zaczeło byc normalnie. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:04 > Skomentowałbym, ale mnie jakgdyby zatkało. Boze, jak dobrze, ze wyjechalam. Bede mogla w razie czego siostrze i kolezankom paczki z cywilizowanego swiata przysylac... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:14 eeela napisała: > Boze, jak dobrze, ze wyjechalam. Bede mogla w razie czego siostrze i kolezankom > paczki z cywilizowanego swiata przysylac... > ;-) Pod warunkiem, ze te paczki nie beda kontrolowane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 14:41 Wcisne prezerwatywy w puszki z konserwami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
husyta prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet 08.11.06, 14:50 Walczący z antykoncepcją poseł Piłka podpiera się badaniami, które mają świadczyć o tym, że m.in. prezerwatywy zwiększyły niepłodność u kobiet. Zapytani o nie naukowcy i lekarze dziwią się. Twierdzą, że takich badań nigdy nie było i nie ma. "Żadna poważna publikacja medyczna nie opublikowała takiej tezy" - mówi dr Anna Marzec-Bogusławska z krajowego centrum do spraw AIDS. Pani dr Anna Marzec-Bogusławska nie czytała prac wybitnego posła Piłki i jego kolegów księży, którzy stosując prezerwatywy dziwili się, że ich konkubiny w ciążę nie zachodziły, stąd wyciągneli wniosek, że prezerwatywa powoduje niepłodność u kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 Agora chce zakazu antykoncepcji 08.11.06, 17:16 Mnie raczej zatkało to jak bezczelnie może kłamać dziennikarz Agory: castaneda.salon24.pl/1016,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 17:50 hm, no mnie po przeczytaniu zatkało jakgdyby też. zdziwniej i zdziwniej... i jakoś mnie już to wszystko nie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Róbcie zapasy gum 08.11.06, 21:27 >>>Antykoncepcja hormonalna stosowna wiele lat jest głownym powodem bezpłodnosci par, zwlaszcza ze wspólczesnie wiele kobiet decydje sie na dziecko po 30-ce. Wg najnowszych badan juz co 4 młoda para nie moze miec dzieci.>>> prosze o jakies powazne naukowe dowody na to. linki, artykuly...zagraniczne bo w polskie katolickie wyniki -nie wierze. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 21:37 "Dzisiaj okazało się, że antykoncepcja ma jeszcze jedną konsekwencję. Nie tylko czyni bezpłodnym sam akt płciowy, ale i ogranicza zdolność do prokreacji. Coraz więcej jest sygnałów, że hormonalne środki antykoncepcyjne ubezpładniają nie tylko osoby je stosujące, bo przecież po to je biorą, ale i wszystkich dookoła. Hormony te wydzielane z moczem trafiają do ścieków miejskich, nie są wyłapywane przez oczyszczalnie i wracają do człowieka wraz z wodą. Kobietę pozbawiają zdolności do owulacji (taki jest ich cel), a u mężczyzn powodują spadek żywotności nasienia. Szeroko już udokumentowana jest demaskulinizacja i redukcja płodności u ryb w rzekach poniżej wielkich miast. Równocześnie stale obserwuje się spadek żywotności nasienia u wszystkich mężczyzn. Coraz częściej tłumaczy się to wprowadzaniem do organizmu hormonów pochodzących właśnie z środków antykoncepcyjnych." www.giertych.pl/?sr=!czytaj&id=111&m=lpr&dz=lpr&x=0&pocz=10&gr= Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 21:51 >>>Dzisiaj okazało się, że antykoncepcja ma jeszcze jedną konsekwencję. Nie tylko czyni bezpłodnym sam akt płciowy, ale i ogranicza zdolność do prokreacji. << DZISIAJ sie okazalo?? hyh Venus Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Antykoncepcja to ZŁO! 08.11.06, 23:26 Mnie tam tych ryb głównie żal :(. Odpowiedz Link Zgłoś