drinkit 19.11.06, 16:18 Odwiedzacie czesto muzea? W swoim miescie czy moze w trakcie wakacji jako czesc zwiedzania? jestescie na bierzaco z wystawami, z wydarzeniami artystycznymi w Polsce/ w Europie/ na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yagiennka Re: chodzicie do muzeum? 19.11.06, 16:56 No ja muszę bo jestem historykiem sztuki ;) Ale aż tak na bierząco nie jestem. Odwiedzam te wystawy które mnie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Kamien z serca! 19.11.06, 17:52 yagiennka napisała: > No ja muszę bo jestem historykiem sztuki ;) Ale aż tak na bierząco nie jestem. > Odwiedzam te wystawy które mnie interesują. Uff!!! Dobrze , ze nie jestes historykiem jezyka polskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Kamien z serca! 19.11.06, 17:59 Jak się spieszę to robię błędy i widzę je po fakcie jak wyśle post ale nie zawsze chce mi się poprawiać :)) Generalnie błedów poza forum nie robię w ogóle. A polski mnie nie interesuje, strasznie nudne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Kamien z serca! IP: 153.19.98.* 21.11.06, 10:02 Marysiu, a Ty chodzisz do muzeum? Bo zdaje się o tym jest ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kamien z serca! 21.11.06, 20:55 marysia_b napisała: > yagiennka napisała: > > > No ja muszę bo jestem historykiem sztuki ;) Ale aż tak na bierząco nie je > stem. > > Odwiedzam te wystawy które mnie interesują. > > Uff!!! Dobrze , ze nie jestes historykiem jezyka polskiego! A dlaczego to tak dobrze? Pytam z ciekawości, nie jestem tym. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Ja też muszę IP: 153.19.98.* 21.11.06, 10:01 bo jestem przewodnikiem po swoim rodzinnym mieście. Nie taki straszny ten przymus, bo zawsze to lubiłam, a teraz chodzę za darmo i jeszcze mi za to płacą. Przez kilka lat jeździłam z dzieciakami po Polsce i pokazywałam im co ciekawsze - ostatnio w Krakowie i okolicach. A najstarsza córa była rok temu we Francji i załapała się na Luwr i zamki nad Loarą. Średnia też lubi zwiedzać, tylko najmłodsza jakoś nie złapała tego bakcyla, może przyjdzie z czasem. A wystawy odwiedzam wybiórczo, bo mieszkam w dużym mieście i nie nadążam przy dość licznych obowiązkach. Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Re: chodzicie do muzeum? 19.11.06, 17:40 Hmm. w takim muzeum muzeum byłam ostatnima razem we wrześniu, w sierpniu i w kilku w lipcu. Jeśli jaskinię można nazwać muzeum, to byłam także w listopadzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Chodzę, of koZ !:) 19.11.06, 18:27 drinkit napisała: > Odwiedzacie czesto muzea? Tak. > W swoim miescie czy moze w trakcie wakacji jako > czesc zwiedzania? I to, i to. > jestescie na bieŻaco z wystawami, z wydarzeniami > artystycznymi w Polsce/ Staram się. > w Europie/ Głównie w GB. > na swiecie? W NY, Waszyngtonie i LA. :P b/o Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: chodzicie do muzeum? 19.11.06, 19:07 Co tydzień - ale jakbym nie miała dzieci to bym chodziła rzadziej, pewnie najwyżej raz na 2 "miechy". Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: chodzicie do muzeum? 19.11.06, 19:34 Fajnie, że myślisz o dzieciach. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: chodzicie do muzeum? 19.11.06, 19:37 W moim miasteczku nie ma muzeum. Moze kiedys bedzie ale niewiele mnie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant nie, bo nie musimy, jesteśmy już eksponatami IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.06, 20:42 w muzeum świata, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levo w PL nie, na świecie tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 00:26 w PL nie chodzę. ciągali mnie tam w szkole i jakoś średnio mi się chce. poza tym wychodze z założenia, że zawsze mogę się tam wybrać. jak jestem za granicą - TAK. np metropolitan, historii naturalnej w nowym jorku, love art w miami, waszyngton. tam bylam i do muzeum oczywiscie sie wybralam... bo nie mam pewnosci ze kiedys jeszcze bede miala okazje tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: w PL nie, na świecie tak. IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.11.06, 00:36 Jak jest okazja, a czasem specjalnie. Ale przyznam, że muzea i galerie sztuki współczesnej nie za często odwiedzam. Może dlatego, że najnowsza sztuka niekoniecznie do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_ Re: w PL nie, na świecie tak. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.11.06, 10:50 Tak ,my chodzimy prawie wszedzie gdzie jest cos do obejrzenia wystawy,muzeum,stare zamki.jaskinie itd,to glownie ze wzgledu na synka no i zeby zabic nude:) Odpowiedz Link Zgłoś
rusalka.m Re: chodzicie do muzeum? 20.11.06, 20:44 oczywiscie, i nie tylko po to by "zabic nude", ale by sie czego dowiedziec. W moim miescie czesto chodze glownie na rozne wystawy czasowe, wykłady i spotkania, bo ze stalych ekspozycji to chyba wiekszosc juz widzialam. Jak jestem w jakims nowym, nieznanym mi miescie w delegacji (nie wspominajac juz o wakacjach kiedy nagminnie zwiedzam wszystko) to mam zasade, ze przynajmniej jedno muzeum z ciekawosci odwiedzam. Aha, ja nie jestem historykiem sztuki :) muzeum to nie moje miejsce pracy, wrecz przeciwnie :) daleko mojej profesji do tego. I moze dlatego wlasnie to lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Lubię chodzić, ale chodzę rzadko 20.11.06, 23:34 Z prostego powodu - nie ma co oglądać. Jak raz na dwa lata się zdarzy w moim mieście jakaś ciekawa wystawa to cud. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia77771 Re: chodzicie do muzeum? 21.11.06, 07:07 ja byłam wczoraj w Muzeum Powstania Warszawskeigo, bilet ulgowy kosztuje 2 zł!! musiałam iśc bo facet na sesje kazał przynieść bilet z kina teatru i muzeum, dziś ide do teatru na "Mój przyjaciel Harvey", podobno super komedia:) Odpowiedz Link Zgłoś
mazda25 Re: chodzicie do muzeum? 21.11.06, 08:08 moznaby powiedziec,ze jestem milosnikiem muzeow.Mieszkam w okolicach Kolonii,w Niemczech i dzieki temu mam do nich wspanialy dostep.Tutaj muzea sa bardzo prezne,pobyt w nich nie kojarzy sie tylko z ogladaniem wytaw czy eksponatow.Sa w nich sklepy z pamiatkami, lub ksiazkami zwiazanymi w jakims nawet minimalnym stopniu z muzeum lub tematyka wystaw.Jest tu kawiarnia czy bar a nawet restauracja........A co najwazniejsze jest tu zawsze duzo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wart Re: chodzicie do muzeum? IP: *.crowley.pl 21.11.06, 11:29 nie chodzę , bo mnie nie interesują te rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Re: chodzicie do muzeum? IP: *.let.rug.nl 21.11.06, 15:26 Gość portalu: wart napisał(a): > nie chodzę , bo mnie nie interesują te rzeczy Jakie rzeczy? Pisz konkretie, bo muzea sa przerozne, sztuki, historyczne, historii naturalnej, itp itd. Naprawde nie wiem co to znaczy "te rzeczy". Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: chodzicie do muzeum? 21.11.06, 15:30 "Te rzeczy" to znaczy wszystkie rzeczy, jakie sa we wszystkich muzeach swiata. A ponieważ w muzeach świata jest chyba wszystko, co jest na świecie, nie interesuje go nic. Odpowiedz Link Zgłoś