salwatorka 22.11.06, 18:41 gość o pseudoimie kryptonim_paluszek poruszył ciekawy wątek na forum humorum.. mianowicie: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy się śmieją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomas_torquemada .. 22.11.06, 18:42 Bo ludzie lubia sie smiac z czyjegos nieszczescia? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 22.11.06, 18:43 A się śmieją? Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada O ile.. 22.11.06, 18:45 sobie glowy nie roztrzaska albo czegos nie polamie to tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re:wszyscy się smieją? 22.11.06, 19:02 > Wszyscy? Nie. Wszyscy oprócz ponuraków :) Odpowiedz Link Zgłoś
salwatorka Re:wszyscy się smieją? 22.11.06, 19:04 raczej wszyscy.. zwłaszcza jak jesteś w grupie osób, które się zaśmiewają, trudno zachować powagę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment jestem ponurakiem IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:11 No cóż, wydało się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: jestem ponurakiem IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:30 Dawno się z nimi nie widziałem. Byli moimi ulubieńcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: jestem ponurakiem 22.11.06, 19:35 Gość portalu: ferment napisał(a): > Dawno się z nimi nie widziałem. > Byli moimi ulubieńcami:) A widzisz :) Nie smiałeś się, gdy się przewracali wciąz i wciąż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: jestem ponurakiem IP: *.chello.pl 22.11.06, 20:12 > A widzisz :) Nie smiałeś się, gdy się przewracali wciąz i wciąż?< To nie przewracanki mnie smieszyły. Te zakłopotane miny były zabawne. Upadek kojarzy mi się z niebezpieczeństwem. Może nawet "odruchowo" wywołuje śmiech /zaskoczenie nagła zmianą sytuacji, odejście od wzorca wyglądu sylwetki człowieka?/ ale już w tej samej chwili wiem, że może spowodować problemy zdrowotne. Powoduje niejednokrotnie. Wywrotki są niebezpieczne. Jestem ponurakiem, przewiduję komplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 22.11.06, 19:40 Bo nagła utrata pozycji wertykalnej jest tak zaskakująca i nietypowa, że trzeba to rozładować śmiechem? ;) Sytuacja typu: stoi grupa ludzi na przystanku, każdy milczy, ponuro patrząc na zegarek i myśląc "kiedy wreszcie przyjedzie ten autobus?".. nagle idzie ktoś i fika kozła na środku chodnika.. siłą rzeczy takie nagłe zdarzenie wywoła wesołość.. ale do końca nie wiem, czemu tak jest.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 22.11.06, 20:27 Nigdy nie bawił mnie widok przewracającego się człowieka i nie jestem ponurakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si IP: *.chello.pl 22.11.06, 20:33 Według woda.wody jesteś:) Ja się przyznałem, może i Ty się przyznasz, bo jeżeli spełniasz takie kryterium, to może nim jesteś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 22.11.06, 20:38 Do mnie się zwracasz? Nie zrozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si IP: *.chello.pl 22.11.06, 20:45 Do Ciebie Napisałś: aniani7 22.11.06, 20:27 Nigdy nie bawił mnie widok przewracającego się człowieka i nie jestem ponurakiem Ja nawiązuję do tego postu: Re:wszyscy się smieją? woda.woda 22.11.06, 19:02 > Wszyscy? Nie. Wszyscy oprócz ponuraków :) Kto sie nie śmieje z przewracającego się człowieka, zostaje nazwany ponurakiem. Mnie ten epitet nie dotyka, ba, dodaje powagi:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 23.11.06, 13:09 Tak jak jeden z przedmówców pisał, najlepsze są zdziwione miny samych delikwentów. Uwielbiam jak ktoś całą postawą zaznaczający pewność siebie potyka się i TRACH ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.06, 14:15 Dla mnie to też nie jest śmieszne. Ale pewnie wszyscy się śmieją, bo cieszą się, że to nie oni upadli. Pamiętam, jak zjechałam po okropnych, kamiennych schodach w szkole i... nauczyciel się śmiał. Byłam, co tu kryć, rozgoryczona. Odpowiedz Link Zgłoś
salwatorka Re: dlaczego jak ktoś się przewróci to wszyscy si 24.11.06, 15:56 zauważcie że ludzie śmieją się z głupoty... np wszytskie dowcipy polegają na głupocie :) może o to chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś