mimim12 24.11.06, 15:22 ja stawiam na Lodz a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warszawa Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:23 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 24.11.06, 15:47 Ostrów MAzowiecka i Kutno, wstrząsająca brzydota Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f warszawa! 24.11.06, 15:52 obrazowo wyglada tak, jakby do kubla na smieci nasrac i porzadnie potrzasnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:55 Bzdura. Warszawa nie ma po prostu jednej linii architektonicznej ale są tu bardzo ąłdne meijsca. Tak piszą ludzie którzy w Warszawie nigdy nie byli albo byli raz w dzieciństwie, tzn przejeźzdali ;) Mi się nie podoba Poznań. Jest nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: Bzdura 24.11.06, 16:15 > bardzo ąłdne meijsca masz na mysli palme? hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Bzdura 24.11.06, 16:17 maluśkie uliczki Saskiej Kępy i Żoliborza są przecudne Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: Bzdura 24.11.06, 16:45 saskiej? bo ja wiem... ale mialem na mysli tak w ogole w-we jako calosc syf i ohyda, o ludziach nie wspomne - nie lubie sie powtarzac Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Bzdura 24.11.06, 16:46 generalizujesz, to tak jakby powiedzieć o Polakach, ze wszyscy pijacy i złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: Bzdura 24.11.06, 16:52 nie zapominaj, ze to stolica kraju wiec ciazy na niej wielka odpowiedzialnosc zenada Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Bzdura 24.11.06, 16:56 nie zapominaj, ze piękne miasta, to te które nie zostały zburzone w czasie wojny. Niektórym podoba się socrealizm,podobno starzeje się z godnością, mnie nie. Komuchy potrafiły pozostałe przepiękne domki i kamieniczki zabudować jakimiś koszmarkami. Takiemu zabiegowi została poddana ulica na Bielanach, jakbyś zobaczył, co znajduje się poza wzrokiem przejeżdzajacych główną ulicą, to westchnąłbyś z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: Bzdura 24.11.06, 17:08 > to westchnąłbyś z zachwytu pierwej westchnalbym z wq***ienia 3 razy, zanim bym tam dotarl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Braun ty nie masz zielonego pojęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:47 Powtarzasz jakieś komunały, nie znasz w ogóle Warszawy, krytykujesz to czego nie znasz i uogólniasz i nawte nie potrafisz logicznie wyjaśnić za co krytykujesz :D Twoje słowa są jak rzucane o płot i tam się rozbijają. A Saska Kepa faktycznie jest urocza. Starzy prawdziwi Warszawiacy to fajni ludzie. Ci o których piszesz to nie sa Warszawiacy tylko przyjazdni, oni nadają złą słąwę ludziom tu mieszkającym. Conajmniej połowa tego miasta to przyjezdni. Zielonego pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel_3d alez ma zielone pojecie IP: 81.19.200.* 27.11.06, 08:21 ale on ma racje. Warszawa jest brzydka. tak ogolnie. co z tego ze jest kilka fajnych miejsc, jak ogolnie sprawa wrazenie miasta brudnego, zasyfialegi i architektonicznej katastrofa. Ktos mial racje. to jakby o Polakach mowic, ze sa pijakami. Ale co na to poradzimy, ze obcokrajoweic wjezdzajac do polski widzi przede wszytskim bylejak ubranych ludzi, czasciej niz gdzie indziej leza pijani na ulicach i tak dalej. tak samo jest z warszawa. moze i ma ladne miejsca, ale ogolne sprawia dosc neprzyjemne wrazenie. miaszkalem w wa-wie kilka lat (na saskiej kepie i w srodmiesciu) i bardzi sie cieze ze juz tam nie musze mieszkac. Zachwyceni warszawa sa glownei warszawiacy, dlatego jej tak zaciekle bronia. Londyn tez byl zniszczony w 80% i prosze jak wyglada. Berlin rowniez. Mnie zawsze bedzie sie kojarzyla Warszawa, z brudnymi zakurzonymi budynkami, koszmarem architektonicznym i chamstewem na ulichach (zarowno na chodnikach, jak i na ulichach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:48 zdecydowanie Częstochowa, która nie posiada nawet parku z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bzdura IP: *.uni.lodz.pl 24.11.06, 19:53 CZĘSTOCHOWA NIE JEST BRZYDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Bzdura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 00:18 Gość portalu: ja napisał(a): > CZĘSTOCHOWA NIE JEST BRZYDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mieszkałem w Cz-wie przez 3 lata i według mnie jest brzydka i strasznie tandetna. Prawie 300-tysięczne miasto powinno mieć porządny rynek i park, bo są to elementy, które świadczą o uroku miast (patrz Kraków, Wrocław). Poza tym nie tak dawno nie było w Częstochowie nawet normalnego kina i filmy puszczano w filharmonii (nie wiem jak jest z tym teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Bzdura 25.11.06, 09:56 Teraz w Częstochowie mamy kino z prawdziwego zdarzenia:P Cinema City hehe... A poza tym Częstochowa jest brzydka..Chociaż teraz może coś się ruszy bo remont alei itd.. Może będzie lepiej.. Mam nadzieje że kiedyś będę mogła powiedziec że mieszkam w ładnym mieście.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Bzdura IP: *.wyszkow.tnp.pl 28.11.06, 15:51 Warszawa jest brudna, jak pojadę do Warszawy i wrócę do swojego miasta to ten nieład przeżywam parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bengal Re: Bzdura 24.11.06, 16:49 aniani7 napisała: > maluśkie uliczki Saskiej Kępy są przecudne a zaraz obok nich perla Warszawy- Goclaw... Warszawa jest brzydka i w miare uplywu czasu przybywa wiecej "perel" bleee... ludzie tez nie fajni; Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Bzdura 24.11.06, 16:51 piszecie tak, bo macie awersję do warszawki, która faktycznie często nie umie się zachować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdbad Re: Bzdura IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 24.11.06, 17:00 Ja Warszawę lubię, chociaż w niej nie mieszkam. To chyba zawisc przez was przemawia. Przecież nikt nie ma na myśli blokowisk, bo te są wszędzie tak samo okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel aniu... IP: 81.19.200.* 27.11.06, 08:16 mieszkalem na saskiej Kepie i nie nazwalbym tych ulichech miluskimi. Tzn nie wszystkie..a nawet duza wiekszosc nazwalbym raczej podejrzamymi, po ktorych wieczorem sie nie chodzi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:43 Mam na myśli Starą Pragę, Wilanów, Żoliborz, Powsin, Nowy Świat i Krakowskie Przedmieście i dziesiątki innnych miejsc. Właśnie widzę jak znacie Warszawę :))) Pożal się Boże.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila Re: Bzdura IP: *.chello.pl 24.11.06, 22:50 Gość portalu: Majka napisał(a): > Mam na myśli Starą Pragę, Wilanów, Żoliborz, Powsin, Nowy Świat i Krakowskie > Przedmieście i dziesiątki innnych miejsc. A także Starówka a tam urokliwe Kamienne Schodki... Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Ja bywam czesto w Warszawie 25.11.06, 00:06 I stwierdzam, ze jest nijaka. Pytam sie dwoch znajomych mieszkancow od lat Wawy o to gdzie jest centrum i po dlugim zastanowieniu wskazuja inne miejsca. Brak jest wlasnie tego miejsca gdzie ludzie sie spotykaja, np. we Wrocku to Rynek i jego okolice. Podobnie jak z Wawa jest z Radomiem. Tez jest nijaki Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ja bywam czesto w Warszawie 25.11.06, 00:37 > I stwierdzam, ze jest nijaka. Pytam sie dwoch znajomych mieszkancow od lat Wawy > > o to gdzie jest centrum i po dlugim zastanowieniu wskazuja inne miejsca. No tak, bo każda mieścina musi mieć rynek, na tym rynku restaurację "Piastowska", kościół z jednego boku i magistrat z przeciwległego, kramiki z kolorowymi daszkami i zapchlonego kundla drapiącego się w zamyśleniu po sfilcowanym uchu... :)) Widzisz, Warszawa to aglomeracja. Nie ma takiego ryneczku z magistratem i kościółkiem. Ponadto nie ma architektury "pod turystów" - centralnej uliczki z malowniczymi pensjonatami, kramikami pamiątkarskimi, balonikami na sznurku i kiełbaskami w bułce. Warszawę uważają za brzydką ludzie, którzy widzieli tylko Dworzec Centralny albo przestraszyli się Pałacu Kultury :) Tak samo ja mogę powiedzieć, że Katowice są ohydne, bo raz przejeżdżałam i brzydko było - sam industrializm i szarzyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Ja bywam czesto w Warszawie 26.11.06, 23:17 Warszawe widzialem w zdłuż i w szerz kilkanaście razy. Wskaż mi centrum Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ja bywam czesto w Warszawie 27.11.06, 14:42 > Warszawe widzialem w zdłuż i w szerz kilkanaście razy. Wskaż mi centrum Wawy. Koleś, czy ty w ogóle czytasz posty, na które odpowiadasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: Ja bywam czesto w Warszawie 28.11.06, 12:40 Tak Mistrzuniu czytam. Widzę natomiast że ty masz z tym problem. Kończąc tą bezsensowną dyskusję stwierdzam że Wawa jest brzydka, ponura i nijaka. Ty mnie nie przekonasz ze jest inaczej ani ja ciebie. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: Ja bywam czesto w Warszawie IP: *.aster.pl 19.12.06, 01:11 marlon2006 napisał: > Warszawe widzialem w zdłuż i w szerz kilkanaście razy. Wskaż mi centrum Wawy. Co ty bredzisz. Gdzieś ty analfabeto był w Warszawie skoro nie wiesz gdzie jest centrum ? Moze byłeś w Wołominie albo innym Komorowie. Niewiele jest takich miast z tak wyrazistym centrum jak Warszawa. Nawet ci co nie byli w Warszawie wiedzą że Marszałkowska i Jerozolimskie to centrum z wystajacym Pałacem. To widać z odleglosci kilku czy kilkunastu kilometrów. Gdzie masz drugie takie miasto w Polsce. Puknij się w ten pusty łen i nie kompromituj się. Moze ci sie Warszawa nie podobać ale nie pieprz że nie ma centrum. Jest i stare centrum wdłuż Traktu Królewskiego i w obrębie Starego Miasta, z Barbakanem, Zamkiem Królewskim, Starym i Nowym Rynkiem. Boże co za matoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka To źle bywasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 12:32 Ludzie mają swoje miejsca w tym mieście. Spotykają się na Starówce, w pubach w okolicach Nowego Swiatu, W Łazienkach, tych miejsc jest tutaj bardzo dużo bo Warszawa jest duża więc nie porównuj jej z jakimś Radomiem gdzie ludzie mają do dyspozycji tylko 1 rynek :D Centrum jest określone, pewnie pytałes przyjezdnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Re: To źle bywasz 26.11.06, 23:15 W RAdomiu nie ma rynku jako takiego. Jeżeli ktoś mieszka 10 lat to chyba nie jest juz takim przyjezdnym. Wskaż mi centrum Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: To źle bywasz 28.11.06, 22:31 No jest bardzo jasno określone centrum. Mianowicie jest stacja metra i przystanki autobusowe o nazwie "centrum", to chyba wystarczające określenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: warszawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:35 to wypie..j stąd wieśniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza najbrzydsze miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:03 najbrzydsze miasto to Kwidzyn wszedzie sa kupy psow dobrze ze nie ma zimy i sniegu bo wtedy snieg ma kolor zolty ludzie to sa roszczeniowi ogolnie to okropne i nieprzyjazne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: najbrzydsze miasto IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 22:38 czyli wina psow tak?a moze wlascicieli brudasow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:59 Aleksandrów Kuj. I do tego jeszcze wszedzie rowerzyści, który zasady poruszania sie po jezdni mają gdzieś.Istny Pekin. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 24.11.06, 19:03 Koszalin, miasto może nie tyle brzydkie co całkowicie bezstylowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.uni.lodz.pl 24.11.06, 19:54 ŁÓDŹ NIE JEST BRZYDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 24.11.06, 23:00 mimim12 napisała: > ja stawiam na Lodz a Wy? A ja stawiam, ze ty masz sieczke we lbie i sloma ci z kamaszy wyglada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.chello.pl 24.11.06, 23:09 Marysiu, co z Tobą? Gdzie Twój finezyjny humor, te pełne uroku wypowiedzi? Czyzby jesienny wiatr rozwiał je w nieprzeniknioną mgłę? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 24.11.06, 23:18 Gość portalu: chwila napisał(a): > Marysiu, > co z Tobą? Gdzie Twój finezyjny humor, te pełne uroku wypowiedzi? > Czyzby jesienny wiatr rozwiał je w nieprzeniknioną mgłę? Jam lodzianka z dziada i (!) pradziada i nie godzi sie abym uszy stuliwszy i ogon podwinawszy do kmiotkow z urokiem i finezja usmiechac sie miala. A niechaj kazdy tu obecny swej macierzy i ojcowizny broni pazurami - toc to czlowiecza rzecz, jesli i nawet forma przasna! A za komplementa nisko sie klaniam i z glebi serca dzieki skladam. Bog zaplac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.chello.pl 24.11.06, 23:29 Ufff, ulzyło mi. Znów znana mi marysia_b, autorka subtelnych sentencji. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 25.11.06, 09:16 marysia_b napisała: > Jam lodzianka z dziada i (!) pradziada [...] B jak Borowiecka!!! Ukłony dla pradziadka Karola... :-DDD Wiem, że nie, ale się powstrzymać nie mogłem. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 25.11.06, 18:26 supaari napisał: > B jak Borowiecka!!! Ukłony dla pradziadka Karola... :-DDD Ciii! Podobno szlachectwem (nawet popowstanczo - szaraczkowym) szczycic sie nie godzi, bo na snoba i ciecia sie wychodzi - niech juz bedzie B jak Bucholz! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 27.11.06, 10:29 marysia_b napisała: > Ciii! Podobno szlachectwem (nawet popowstanczo - szaraczkowym) szczycic sie nie > godzi, bo na snoba i ciecia sie wychodzi - niech juz bedzie B jak Bucholz! ;))) > To Baum też odpada, bo ojciec Maksa też jakimś arystokratą był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.nap.wideopenwest.com 27.11.06, 03:14 LODZ SUCK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 27.11.06, 10:32 Gość portalu: wawa napisał(a): > LODZ SUCK!!!!! And Warsaw sucks!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1410 Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=51229431&a=51229431 wątek z forum humorum na podobny temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 25.11.06, 00:34 Warszawka> Wiocha zabita dechami> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Piotrków Trybunalski, Radom, Siedlce IP: 217.153.205.* 25.11.06, 00:38 Paskudne wyjatkowo. Zapyziała dziura. Przejeżdżałem raz i niechcący wjechałem jakoś tak do "centrum". Coś potwornego. W Radomiu też raz byłem. Podobne do Pitrkowa tylko trochę większe. Siedlce też paskudne. Jakieś takie... ruskie. Łódź właściwie tez mnie nie zachwyciła. Może gdyby te rudery odnowić - to tak, ale w tej chwili to jest obraz nędzy i rozpaczy, chociaż widać, że miała okres świetnosci. Ale powyższe zadupia niestety były, są i będą tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary oceniacze, przyznawać się, skąd który jest! IP: 217.153.205.* 25.11.06, 00:47 Zwłaszcza ci co pyskują na Warszawę. Może byście napisali z jakich to metropolii żeście są, żebyśmy też mogli ocenić wasze rodzinne grajdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusesita Legnica IP: *.master.pl 25.11.06, 09:56 Legnica, choć ostatnio niektóre rejony stają sie bardziej przyjemne:) Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Bydgoszcz 25.11.06, 12:50 Rynek i dworzec jeszcze ujdzie, ale dalej.... A Łódż jest piękna - kocham to miasto, jest neurotyczne wprawdzie (o architekturę itp mi chodzi) ale ma masę uroku. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 25.11.06, 16:21 Ja bym postawiła nie na konkretne miasto, tylko na takie malutkie mieściny, których jest w Polsce multum - obdrapana cukierenka, brudny przystanek PKS, sypiące się domki, wąziutkie uliczki. Jest to tak przygnębiające, że aż dreszcze przechodzą... Tchnie poczuciem beznadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 26.11.06, 14:27 Ja stawiam na Radom i Rzeszów (choć nie cały). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazurzanka:) Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:31 Łódz!!!!! ilekroc przejezdzam przez to miasto to ogarnia mnie poczucie depresji i obrzydzenia:D brrr straszne, brudne, nieciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 28.11.06, 22:16 Ej, no Rzeszów może piękny nie jest, ale z roku na rok coraz bardziej się rozwija "pięknieje" że tak powiem:) A chyba najbrzydsze miasto jakie widziałem, to - prawie doszczętnie zniszczone podczas II w.ś. i potem bez ładu i składu odbudowane - Jasło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:35 Nasielsk, Przasnysz i Ciechanów - totalne, zapyziałe dziury z mieszkańcami burakami. Zastanawiam się czy wogóle można je nazwać "miastami" ??:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Ohydne są wszystkie prowincjonalne nibymiasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:39 ...z których przyjechali do Warszawy zakompleksieni prowincjonalni krytykanci. Obrzydliwie i odrażająco jest u was w domu, u mamy i taty - tam jest dopiero badziewie i syf !!!!!! Wiecie o tym dobrze buraki !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magic00 Re: Ohydne są wszystkie prowincjonalne nibymiasta 26.11.06, 18:54 Do tejlisty dodałabym Płońsk, nic tam nie ma ciekawego, w Ciechanowie, to chociaż ten zamek mają. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Ohydne są wszystkie prowincjonalne nibymiasta 26.11.06, 20:25 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): Zgadza sie, wszystkie prowincjonalne niby-miasta sa brzydkie, a najgorszym z nich jest Warszawa. 2-milionowa wiocha w ktorej niektore tylko zakatki sa ladne, zamieszkana przez fascynujaca multi-kulti mieszanke wiesniakow i snobow. > ...z których przyjechali do Warszawy zakompleksieni prowincjonalni krytykanci. > Obrzydliwie i odrażająco jest u was w domu, u mamy i taty - tam jest dopiero > badziewie i syf !!!!!! Wiecie o tym dobrze buraki !!!!! O tak, jako stolica tej prowincjonalnej krainy burakow Warszawa prawie juz radzi sobie, kiedys moze bedzie prawdziwym, trzeciorzednym miastem europejskim, ale na razie jest brzydsza, nudniejsza i mniej znaczaca niz kilkadziesiat mniejszych miast. Czyje kompleksy sa wiec smieszniejsze, tych przybyszy z prowincji co pokonali swoja pogarde dla W-wy, czy tych z W-wy ktorzy nie sa w stanie pokonac swojej pogardy dla innych i mieszkaja w W-wie u czy niedaleko mamy i taty (choc nie dziadkow, bo oni ze wsi)? Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 26.11.06, 16:42 ogolnie to ohydne sa wszystkie miasta wybudowane przez polakow dla polakow. wystarczy porownac te gniazda depresji i beznadzieji do schludnych i spojnych architektonicznie malych miesteczek zagrabionych niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: najbrzydsze miasto w polsce to: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:20 jot-23 napisał: > ogolnie to ohydne sa wszystkie miasta wybudowane przez polakow dla polakow. Popieram w 1000%. Odpowiedz Link Zgłoś
hieroglif1 Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 26.11.06, 20:31 Halemba. Zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Warszawa IP: 81.19.200.* 27.11.06, 08:15 poza starowka... srodmiescie to jakis architektonichny koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Taaa, bo Warszawa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:57 to składa się tylko ze śródmieścia :D Zgadzam sie że Ś. jest koszmarem architektonicznym, a raczej są tutaj bardzo ciekawe i dobrze zaprojektowane budynki ale nijak się to całościowo nie zgrywa. Natomiast inne dzielinice Warszawy, np Praga, Żoliborz, Ursynów (chociaz go nie lubię) są pewną całością. Pragę uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Częstochowa i Łodź. IP: *.chello.pl 27.11.06, 13:33 Tak się jeszcze waham miedzy Łodzią i jej namiastką - Czestochową. Ta ostatnia ma swoją perełke, Jasną Górę i biegnace do niej Aleje. Reszta tego miasta, to - r o z p a c z . Wiec chyba jednak - Czestochowa, potem Łódź. Mają ten sam, ponury klimat zabudowy i brak rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowi praga? zoliborz??? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.11.06, 19:13 jezu....i to niby sa ladne miejsca? toz to blokowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: praga? zoliborz??? IP: *.aster.pl 19.12.06, 01:29 Gość portalu: wowi napisał(a): > jezu....i to niby sa ladne miejsca? toz to blokowiska... Aleś strzelił, jak łysy o beton. Żoliborz i Praga to blokowiska ? Przeczytaj głąbie kapusciany historię Żoliborza i Pragi, zanim zaczniesz wypisywać kolejne bzdury. pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBoliborz www.angelfire.com/de/lubartow/ pl.wikipedia.org/wiki/Praga_(Warszawa) www.ga.com.pl/wpraga.htm Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Bezapelacyjnie Wrocław 27.11.06, 22:20 Wroclaw? ty chyba slepy/a jestes. pelno zieleni, zabytkow. jest teraz rozkopany to fakt ale Rynek i te jego przylegle uliczki sa bardzo urokliwe. Zobacz W-w jeszcze raz "po remoncie" Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszczuch Bezapelacyjnie Wrocław - jest najpiekniejszym. IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:45 Kto nie zna Wrocławia, niech żałuje. To najpiękniejsze miasto w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Bezapelacyjnie Wrocław - jest najpiekniejszym 28.11.06, 19:51 nie byłam, nie znam, żałuję ------------- "Wrażliwy człowiek najpierw czuje, później rozumie" Eugeniusz Kołda Odpowiedz Link Zgłoś
estera.new Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 27.11.06, 18:32 LUBLIN, okropne piękne Warszawa, Poznań i Wrocław, a dla wtajemniczonych Leszno Wielkopolskie Odpowiedz Link Zgłoś
0maksim Re: najbrzydsze miasto w polsce to: 27.11.06, 18:42 Nie, Łódź nie jest zła. jesli tak twierdzisz, to znaczy, że nie byłeś we Włocławku. To dopiero jest paskudne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d dlaczego bronicie warszawy??? 27.11.06, 22:08 nie rozumiem, dlaczego tak bronici ewarszawy. ktos pisze ze jest brzydka, a zaraz pojawiaja sie glosy, ze nie i ze jest sliczna tylko nie tu a tam gdzie akurat nikt nie chodzi, zoloboz, saska kepa..i bog wie co. ludzie, zastanowcie sie! turysta przyjezdzajacy do stolicy nie jedzie na zoliboz, wysiada na lotnisku lub na dworcu i teraz tak: okecie... koniec siwta (niewazne) wsiada w taksowke, i jedzie..no i widzi? nic. szarek kamienice, ploty i bog wie co. wysiada na zachodnim..koszmar.. wychodzi z niego...NIC wysiada na centralnym. Syfiasty dworzecz, dookolo zabudowa brudna nijaka koszmarna architektura. wysiada na wschodnim...no juz lepioej nic nie mowic. idzie ulicami centrum... i co ma ogladac? Mariott? korki na ulicy? syf na ulicy? ludzi? Palac kultury.. to chyba jedyne co mozna zobaczyc. i nie mowie ze ma pojechac na zoliboz.. to blokowisko jak kazd einne, tylko zielone. Saska kepa? Stadion? co tam jest pieknego? kilka willi? mieszkalem na saskiej kepiej (przy angorskiej)...i w zyciu nie powiem, ze to sliczna dzielnica. Popatrzcie na warszawe oczyma turysty! miasto jest brudne i zaniedbane. Porownajcie je z praga, berline, paryzem czy budapesztem, nie ma kompletnie uroku. starowka i jej okolice sa ladne, ale wieczorem paleta sie tam masa zuli i jest ciemno. Nic przyjemnego. w NORMALNYCH miastach mozna przesc sobie nabrzezem rzeki. W warszawie??? trasy ta, trasa tamta,.... zero spokju..ciemno..nie ma gdzie usiasc .... ludzie ..Warszawa to koszmar. LODZ? Tak, lodz jest zanidbana i zniszczona. Ale Architektonicznie jest duzo ladniejsza ow Warszawy, bie podczas wojny prawie nie byla zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: dlaczego bronicie warszawy??? 27.11.06, 23:36 Camel ty to tylko gadać potrafisz!!! Mieszkasz w Warszawie, to weź jakiś dźwig, zlikwiduj brzydkie centralne miejsca, zaprojektuj stolicę XXII wieku i zbuduj. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: dlaczego bronicie warszawy??? 28.11.06, 00:56 mnie sie akurat wawa podoba. a co nie moze? a to, ze faktycznie saska, zoliborz, czy inne "ukryte" magiczne miejsca sa malo uczeszczane to tylko zalic sie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: dlaczego bronicie warszawy??? 28.11.06, 15:46 wiesz, mnie sie podoba Tomaszow Mazowiecki. Ale nie znaczy ze musi sie wszytskim podobac. Warszawa ma swoich kilka fajnych miejsc, ale liczy sie ogolne wrazenie, a ono niestey nie jest dobre. Szczegolnie spabo wypada w porownaniu z innymi stolicami europejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu Re: dlaczego bronicie warszawy??? IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:09 jasne, ze moze ci sie podobac tomaszów, a ogolnie brzydzic cie wawa-ok, w porzadku, nie mam przeciwko. nie zgadzam sie z jednym- narzucasz innym swoje zdanie i nie potrafisz zaakceptowac cudzej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: dlaczego bronicie warszawy??? 28.11.06, 21:34 alez nie narzucem. wyjasniam tylko dlaczego uwazam, ze Warszawa jest brzydkim miastem. nie mowie, ze kazdy ma tak uwazac, aczkolwiek niestety wiekszosc moich znajomych tak uwaza. Nawet wielu Warszawiakow tak mysli. Wiec nie rozumiem dlaczego tak wiele osob sie tak zacietrzewia. To jakby ktos powiedziel do kobiety: ze ma nieladny plaszcz, poplamiony, podarty i zle skrojony, aona by sie upierala ze jest ladny bo ma ladn2 guziki i koncowke rekawa. Odpowiedz Link Zgłoś