Dodaj do ulubionych

Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa

29.11.06, 18:54
Ktoś notorycznie nęka mnie wyzwiskami i to juz trwa rok , oprócz słownych
wyzwisk pod moim adresem , sa równiez sms'y , niec nie dają prosby by
przestała , to sprawia ze jest tych wyzwisk coraz więcej , jak mam sobie
prawnie z tym poradzić???
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Policja 29.11.06, 19:15
      Zgłosić sprawę na policję, pokazać SMS, ewentualnie podać czas rozmów telefonicznych. Jeżeli policja będzie się wykręcać to poproś o nazwisko funkcjonariusza, który odmawia przyjęcia sprawy, postrasz go skargą do przełożonych etc. Jak już przyjmą sprawę to ją monitoruj, a jeżeli zobaczysz, że sobie zlewają to leć na skargę do przełożonych albo do mediów. Niestety z polską policją często jest tak, że bez kija, krzyków i gróźb nic nie załatwisz.
      • malina862 Re: Policja 29.11.06, 19:19
        Napewno nie potraktują tego poważnie,chyba że były grozby karalne,chociaż tu
        też nie jestem pewna.JAkby policja miała ingerowac wszędzie tam gdzie ktoś na
        kogoś coś brzydko powie chybaby zwariowała.
    • malina862 Re: Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa 29.11.06, 19:16
      Wszystko zalezy od tego jakie to wyzwiska. Jeżeli dostajesz też groźby karalne
      (art. 190 k.k.) - to na
      Policję złożyć zawiadomienie.
      Jeżeli są to same zniewagi (art. 216 par. 1 k.k.) to możesz domagać się od
      Policji ustalenia sprawcy, ale prywatny akt oskarżenia będziesz musiała
      wnieść sama.

Ps:A ludziom jak sie przedstawiasz?Też zimna suka?Może tu lezy przyczyna.......?
      Nie wiem czy jest sens się procesować,od wyzwisk jeszcze nikt nie umarł,szkoda
      nerw czasu i energii.Pomyśl nad zmina numeru telefonu wtedy skończą się esemesy.
      I udawaj że ci to "loto"im bardziej się irytujesz tym większą ten ktoś ma
      radoche.Wyluzuj,zcznij ignorować wtedy gość się znudzi.
      • zimna_suka Re: Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa 29.11.06, 19:57
        Malinko to co mam tak 10 lat tego słuchać , ile można , ta osoba jest moja
        sąsiadka , ma 23 lata i poprostu ciągle mnie wyzywa , jak ja ignoruje i
        przechodze dalej udając ze nie słysze to ona pisze sms'y , zachowuje sie jak
        wariatka , a ja tez przeciez nie jestem z kamienia ...wiec ile moge tego słuchać.

A co do loginu , to on jest tylko do użytku na forum.
        • yoma Re: Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa 30.11.06, 13:37
          A może tak po prostu postraszyć dużym, łysym kolegą...?
    • Gość: Matylda Re: Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa IP: 85.112.196.* 30.11.06, 12:37
      Jedna pani ubzdurała sobie, że mąż ma w pracy kochankę. Padło na podwładną męża
      i od tej chwili ta podwładna dostawała obelżywe telefony, potem sms-y. Długo to
      znosiła ze względu na tego męża - przełożonego, któremu nie chciała robić
      dodatkowych kłopotów ale w końcu zgłosiła sprawę na policji. Z tego co wiem to
      policja wezwała tę dzwoniącą, pouczyła, postraszyła i zobowiązała do
      zaprzestania takich wygłupów. Pomogło zdecydowanie.
      • jdbad Re: Jak to zrobić...?Z dziedziny Prawa 30.11.06, 13:31
        Pewnie,że nie powinnaś tego w spokoju znosic, ale udac się na policję. Dlaczego
        ktoś może sobie rościc prawo do obrażania Cię?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka