pl.boy 30.12.06, 15:46 ktory byl jedynym gwarantem pokoju w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.giotto Re: (*) dla Saddama.. 30.12.06, 16:01 dlaczego lewicowi politycy tak lamentują nad egzekucją Saddama? Pierwsi z hołdem wyrwali się z tego co wiem Prodi z Włoch, i Zapatero z Hiszpani (to ten, który nie chciał spotkać się z papieżem Benedytkem). To prawda, że rzecznik Watykanu również wyraził sprzeciw wobec egzekucji, ale w przypadku Watykanu jest to logiczne i uprawnione, ponieważ Kościół podejmuje bezkompromisową, a nie wybiórczą walkę o ochronę życia (logicznie zaczynając od najbardziej niewinnych ofiar- czyli nienarodzonych dzieci). Ciekawi mnie po co ludzie, którzy nie robią nic np. w sprawie aborcji albo popierają eutanazję czy eugenikę, wyrywają się, żeby bronić 70-letniego zbrodniarza??? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To jak to jest z tym Watykantem? 30.12.06, 18:01 Raz sa ponoć bezkompromisowi w ochronie życia, innym razem ich sekciarze twierdzą, że Watykant karę śmierci dopuszcza. PS. Straszna zbrodnia nie spotkać się z członkiem Hitlerjugend. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: (*) dla Saddama.. 30.12.06, 19:25 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34267,3817143.html Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re: (*) dla Saddama.. 31.12.06, 09:52 a.giotto napisał: > dlaczego lewicowi politycy tak lamentują nad egzekucją Saddama? > > Pierwsi z hołdem wyrwali się z tego co wiem Prodi z Włoch, i Zapatero z Hiszpan > i > (to ten, który nie chciał spotkać się z papieżem Benedytkem). To prawda, że > rzecznik Watykanu również wyraził sprzeciw wobec egzekucji, ale w przypadku > Watykanu jest to logiczne i uprawnione, ponieważ Kościół podejmuje > bezkompromisową, a nie wybiórczą walkę o ochronę życia (logicznie zaczynając od > najbardziej niewinnych ofiar- czyli nienarodzonych dzieci). > > Ciekawi mnie po co ludzie, którzy nie robią nic np. w sprawie aborcji albo > popierają eutanazję czy eugenikę, wyrywają się, żeby bronić 70-letniego > zbrodniarza??? ------------------------- "giotto". zobacz jak ONI teraz i zawsze chronili życie i z kim sie zadawali: www.nobeliefs.com/nazis.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Czy zapalasz swieczki 30.12.06, 16:27 w rocznice smierci Stalina - jedynego gwaranta pokoju w ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Czy zapalasz swieczki 30.12.06, 17:15 Saddama nie ma,wojna bwdzie zakonczona,poszli po to zeby jego zarznac prawda? No to pokoj zapanuje w imie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Czy zapalasz swieczki 30.12.06, 17:55 Tego nie powiedzialem. Po prostu zadalem pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b To morderstwo w imie prawa ;( 30.12.06, 18:29 nelsonek napisał: > w rocznice smierci Stalina - jedynego gwaranta pokoju w ZSRR? Nelsonku, to nie to samo - dzisiaj jest wielkie swieto muzulmanskie - swieto barana ;) Mogli mu (Saddamowi) rytualnie poderznac gardlo... umarlby jako ofiara... Ta egzekucja, to totalny klops dla tak zwanej demokracji i mlyn na wode tluszczy i oszolomom, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Ja to wszystko rozumiem 30.12.06, 20:12 ale czy takie, glupie postepowanie najezdzcy powoduje, ze zbrodnie Saddama przestaja byc zbrodniami? Czy to znaczy, ze mamy zapalac swieczke nad jego grobem? Jesli tak to moze zapalmy tez swieczke nad grobem Stalina i Kim Ir Sena. W koncu byli gwarantami pokoju w swoich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: To morderstwo w imie prawa ;( 30.12.06, 20:18 Masz rację, marysiu_b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: (*) dla Saddama.. IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.06, 20:20 Debilnosc lewactwa poraza.Stalinowi i Hitlerowi tez zapalasz swieczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosca Re: (*) dla Saddama.. 30.12.06, 22:29 Dlaczego nie pokazali momentu wieszania, tylko jak zakladaja mu sznur na szyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: (*) dla Saddama.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 06:32 ...a chciał(a)byś coś takiego ogladać? brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: (*) dla Saddama.. IP: 85.112.196.* 31.12.06, 17:36 Jakoś tak do końca myślałam, że tego nie zrobią. Chociażby dlatego, żeby nie tworzyć następnego męczennika i nie dawać pretekstu do rozróby. Jednak zrobili i jakoś żle się z tym czuję, chociaż wiem, że zbrodniarz, morderca i zasłużył na karę. Ale co to za kara? Kara śmierci to nie żadna nauczka, to zemsta! Może to zabrzmi patetycznie ale wstyd mi za cywilizowane państwa dlatego, że do tego dopuściły mając tyle innych możliwości. Nie wierzę, żeby to była suwerenna decyzja Iraku a tu, gdzie w grę wchodzi chociażby mały element polityki, kary śmierci być nie powinno. Dzisiejszy skazany jutro może być bohaterem i do końca nie wiadomo kto ma rację. Przykład: chociażby Kukliński. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: (*) dla Saddama.. 31.12.06, 17:46 Tez mi sie przypomina historia lat 50-ych w Polsce kiedy to "suwerenne"sady wydawaly wyroki smierci,a dzis ci "skazani zbrodniarze" sa na pomnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Proponuję wybierz się na pielgrzymkę do jego IP: *.lublin.mm.pl 01.01.07, 17:01 grobu:) Odpowiedz Link Zgłoś