leftt 13.03.07, 11:19 Wprowadzajmy parytety, zadekretujmy równość odgórnie, ustalmy procent kobiet, łysych i rudych na listach wyborczych, a skończymy z ręką w nocniku mojefinanse.interia.pl/news?inf=882153 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: W imię równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:31 Serdeczne gratulacje dla WB. A co w sytuacji, gdy w rodzinie ona nie pracuje, a on właśnie będzie mniej zarabiał? Przecież ona w tej sytuacji jest dyskryminowana! Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: W imię równości 13.03.07, 11:34 Dlatego właśnie jest dobrze, gdy rząd (każdy)trzyma się jak najdalej od gospodarki i jak najmniej przeregulowuje ją swoimi zarządzeniami. A tam, gdzie ideologia wkracza w ekonomię, zaczyna się katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: W imię równości 13.03.07, 11:48 leftt napisał: > Dlatego właśnie jest dobrze, gdy rząd (każdy)trzyma się jak najdalej od > gospodarki i jak najmniej przeregulowuje ją swoimi zarządzeniami. > A tam, gdzie ideologia wkracza w ekonomię, zaczyna się katastrofa. Może nie doczytałeś artykułu, który sam zalinkowałeś, ale sprawa tyczy się sektora _publicznego_. Ten rządzi się specyficznymi zasadami. Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: W imię równości 13.03.07, 11:56 Doczytałem. Całe szczęście, że łapy rządów nie sięgają dalej. Chociaż parę lat temu w Norwegii próbowano wprowadzić parytet we władzach dużych spółek pod groźbą likwidacji tychże. Nie wiem, jak się to skończyło.Ale wiem, że ambicje politpprawnych sięgają znacznie dalej, niż tylko sektor publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: W imię równości 13.03.07, 11:36 Ja bym chciał, żeby w imię równości ustawowo zrównać długość życia kobiety i mężczyzny. Kieruje mną wysokie poczucie niesprawiedliwości jakie dotyka mnie w związku z tym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: W imię równości 13.03.07, 11:39 Na początek może zestawić zarobki z efektywnością. I wprowadzić obowiązek służby wojskowej dla Pań :) Odpowiedz Link Zgłoś