Dodaj do ulubionych

Nie doceniłem Kaczyńskich

25.06.07, 00:01
Uważałem dojście PiSu do władzy za w dużej mierze przypadkowe. Żydy pokłóciły się z Chamami a do władzy po raz pierwszy doszli Polacy z PiS i LPR. Na wojnie Millera z preziem i Michnika z Rywinem skorzystali Kaczyńscy i Giertych. Do tego sponsorzy PO postawili na taką miernotę jak Tusk.
Ale to co się później działo to już nie był przypadek. PiS miał pełnić w POPiSie rolę AWS w UW-AWS, dawać alibi dla przekrętów PO. Kaczyńscy nie dali się w to wmanewrować, do tego w taki sposób, że PO złamała przedwyborcze umowy dając PiSowi mozliwość stworzenia koalicji z LPR i SO. A ci ostatni nie są w stanie nakraść pod PiSem nawet 10tej części tego co ukradliby aferałowie. I tak się to potoczyło, stabilne rządy, rekordowe wzrosty na giełdzie i w gospodarce, drastyczny spadek przestępczości, szczególnie tej ciężkiej, która była specjalnością WSI-SLD porwań, morderstw, wymuszeń haraczy..
To zdecydowanie nie przypadek. Takie nasunęły mi się refleksje apropos wywiadu z Jarosławem Kaczyńskim. Jest naprawdę inteligentnym facetem a kontrast z takim gnojkiem jak Olejniczak czy frustratem jak Tusk uderzający.
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=49971
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 00:38
      Masz prawo do własnej oceny braci Kaczyńskich ale nie masz najmniejszego prawa
      do używania wyzwisk w stosunku do innych ludzi.Jaki idol taki fan.
      • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 00:49
        Nie potrzebnie się nadymasz i manipulujesz. Znasz znaczenia takich słów jak idol i fan?:)
    • kriegsphilosophie Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 00:57
      Potoczna krytyka Kaczyńskich i PiS-u w społeczeństwie jest w większości
      niemerytoryczna, ideologiczna, niejako zautomatyzowana, wywołana przez media na
      zasadzie owczego pędu.
      Styl polityki uprawiany przez Jarosława Kaczyńskiego może się nie podobać, gdyż
      obliczony jest na skuteczność i wybór mniejszego zła (patrz: koalicja z SRP i
      LPR) zamiast bezkompromisowej nieskuteczności (jak Marek Jurek w sprawie
      ochrony życia). Nie mniej jednak wszystkie obiektywne rezultaty działania tego
      rządu - zarówno w gospodarce, jak i polityce zagranicznej - jasno wykazują, że
      to najlepszy polski rząd ze wszystkich po 89 roku.
      • pocoo Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 01:06
        A obecnie wysyłają policjantów na plażę aby wyszukiwali i karali kobiety za
        zbytnio odkryte ciała.Pomysłów na "poprawę życia" przeciętnego człowieka im nie
        brakuje.
      • nessie-jp Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 01:10
        > obliczony jest na skuteczność i wybór mniejszego zła

Chcieliśmy dobrze... a wyszło jak zwykle?

Dobrymi chęciami jest wybrukowane polityczne piekiełko Polski.

Wybór mniejszego zła to uprawianie relatywizmu moralnego. Najpierw wybierzemy
        bardzo malutkie zło. Potem będzie zło troszkę większe, ale jeszcze nie tak
        najgorsze. Potem przyjdzie łajdactwo, ale jeszcze nie zbrodnia. Aż w końcu
        dojdziemy, w ciągu kilku zaledwie lat, do stanu sprzed Okrągłego Stołu. Komuna,
        panie... Komuniści też zawsze 'chcieli dobrze'.
        • kriegsphilosophie Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 01:32
          Nie. Ten rząd chce dobrze i robi dobrze. Żeby robić dobrze czasem musi się
          posunąć do rzeczy niepopularnych - jak np. powołanie niefortunnych
          koalicjantów, którzy delikatnie mówiąc, chluby nam nie przynoszą, ale
          konieczność ich powołania wymuszona była arytmetyką sejmową. Zresztą PiS w
          ważnych sprawach umie ich trzymać pod butem.
          Ale jest to mniejsze zło niż sojusz z PO, który musiałby się wiązać z daleko
          idącymi ustępstwami polityczno-prawnymi wobec grupy finansowej sponsorującej tą
          partii, co prawdopodobnie zablokowałoby jakiekolwiek możliwości przebudowy
          kraju.
          W polityce zagranicznej PiS jednak wygrywa - okazuje się, że gratuluje mu nawet
          SLD. Polska umacnia się na arenie międzynarodowej, gospodarka idzie do przodu,
          przestępczość sukcesywnie spada... to są wymierne rezultaty i 'nieestetyczna"
          koalicja nie jest wobec tego wysoką ceną.
          Stanisław Wyspiański, gdyby żył, myślę że popierałby PiS.
          • nessie-jp Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 02:03
            > Polska umacnia się na arenie międzynarodowej,

... a szczególnie w jej kolumnach satyrycznych,

> gospodarka idzie do przodu,

Możesz przytoczyć jakieś osiągnięcie Ministra Gospodarki? Jakiekolwiek?

> przestępczość sukcesywnie spada...

... zwłaszcza wśród transplantologów.
          • xtrin Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 02:40
            kriegsphilosophie napisał:
            > co prawdopodobnie zablokowałoby jakiekolwiek możliwości przebudowy kraju.

Jakiej przebudowy? Z jakąż to teraz przebudową mamy do czynienia?

> gospodarka idzie do przodu

A jaka w tym zasługa PiSu?
        • mg2005 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 10:09
          nessie-jp napisała:

Potem przyjdzie łajdactwo, ale jeszcze nie zbrodnia. Aż w końcu
          > dojdziemy, w ciągu kilku zaledwie lat, do stanu sprzed Okrągłego Stołu.
          Komuna, panie... Komuniści też zawsze 'chcieli dobrze'.

Porównanie 'od czapy' - typowe dla wykształciucha... :)
          >
      • mg2005 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 10:07

> Potoczna krytyka Kaczyńskich i PiS-u w społeczeństwie jest w większości
        > niemerytoryczna, ideologiczna, niejako zautomatyzowana, wywołana przez media
        na
        > zasadzie owczego pędu.

- i odruchów 'psów Pawłowa' (te śliniące się wykształciuchy...:)))

• mike.recz Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 13:30

> Potoczna krytyka Kaczyńskich i PiS-u w społeczeństwie jest w większości
        > niemerytoryczna, ideologiczna, niejako zautomatyzowana, wywołana przez media
        na
        >
        > zasadzie owczego pędu.

To w wielu przypadkach jest fakt ale to działa także w drugą stronę.Wielu ludzi
        na takich samych zasadach chwali obecny rząd.
    • maureen2 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 02:31
      przez 1,5 roku trochę nauczyli się,wychowali i podleczyli.
      • burgerking1 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi 25.06.07, 03:48
        ida ostro !,nie wchodza w zadne afery korupcyjne !! nie maja ukrytych
        kont bankowych w Szwajcarii,ostro walcza z mafia w Polsce ,scigaja
        UBekow pobierajacych 6000 zl emerytury, jednym slowem !!!!!!! sa
        dobrzy !! oby tak dalej . Polska powinna miec takich Kaczynskich od
        poczatku to bylo by znacznie lepiej juz dzis ,ale !!!!!!!!!! ,,,,,
        niestety rozne Kwachy byly po drodze ktore przetrwonily czas i
        pieniadze !!
        • Gość: bebe Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:55
          w afery wchodzą
        • mike.recz Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi 25.06.07, 11:58
          burgerking1 napisał:

> ida ostro !,nie wchodza w zadne afery korupcyjne !!

Przypominam, że mają swojego prokuratora generalnego i mogą tuszować wszystko
          co jest im nie na rękę.Tak było ze sprawą oczyszczalni ścieków w
          Białymstoku.Tak też było z utajnieniem większej części akt tzw. "szafy Lesiaka".

burgerking1 napisał: ostro walcza z mafia w Polsce

Nie robią nic więcej niż poprzednia ekipa rządowa tylko różnica polega na
          większej promocji sukcesów policji.

burgerking1 napisał:scigaja
          > UBekow pobierajacych 6000 zl emerytury, jednym slowem

Jednym zdaniem, to w tym miejscu sobie kpisz.

• maureen2 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi 25.06.07, 14:49
            oni robią afery i idą w "zaparte", było tak kilka razy,więc powoływanie się na
            ich uczciwość,szlachetne intencje naprawy państwa i walki z "komuną,układem i
            SB" jest trochę śmieszne,jak się temu przyjrzeć,bo tylko hasła. Natomiast par-
            cie na władzę to mają i to ostre. Tylko nie wiem po co,może niebawem okaże się.
            • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi 27.06.07, 14:46
              Jaka "opozycja" takie im afery dostarcza GWno i spółka:)
              Nie ma korupcji to jest "korupcja polityczna", nie ma afer to jest polowanie na wszystkich ojców dziecka Anety K...itd, itp.:))))))))))
        • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 09:10
          burgerking1 napisał:

> ida ostro !,nie wchodza w zadne afery korupcyjne !! nie maja ukrytych
          > kont bankowych w Szwajcarii,ostro walcza z mafia w Polsce ,scigaja
          > UBekow pobierajacych 6000 zl emerytury, jednym slowem !!!!!!! sa
          > dobrzy !! oby tak dalej . Polska powinna miec takich Kaczynskich od
          > poczatku to bylo by znacznie lepiej juz dzis ,ale !!!!!!!!!! ,,,,,
          > niestety rozne Kwachy byly po drodze ktore przetrwonily czas i
          > pieniadze !!
          Tak, tak "sa dobrzy !! oby tak dalej" jak tu beztrosko powiedziano, poczekajmy
          jeszcze troche az obudza sie zwolenicy tych "najlepszych rzadow" z reka w
          nocniku. Sadze ze nastapi to niebawem, wtedy poczytam z checia wasze "chwalebne"
          wypowiedzi.
          • Gość: J07 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.06.07, 14:16

Oprocz plucia na Polske i Polskow,nie potrafisz nic innego robic?

Z reka w nocniku budzisz sie ty,kazdego ranka.
            • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 14:25
              Odpowiadasz na :

Gość portalu: J07 napisał(a):
              >
              > Oprocz plucia na Polske i Polskow,nie potrafisz nic innego robic?>
              > Z reka w nocniku budzisz sie ty,kazdego ranka.
              Zawsze tak reagujesz jak ktos powie ci prawde, nazywasz zaraz pluciem na Polakow?
              Nie mozesz nauczyc sie przyjmowania prawdy, reagujac zaraz obraza albo utrata
              twarzy, honoru...?
              Kto tu pluje na Polakow i robi zla opinie im, ja czy ty?
              • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich sa najlepsi 27.06.07, 14:42
                Poza frazesem, że sie obudzimy z ręką w nocniku bo PiS jest brzydki i już nie napisałaś nic sensownego. ojakiej prawdzie więc mowa? Gdzie jakiekolwiek argumenty?
    • niedo-wiarek A ja nie doceniłem Andrzeja Leppera 25.06.07, 09:41
      Okazuje się, że Samoobrona jest ojcem i matką IV RP, a sam Pan Przewodniczący
      dał się poznać jako jeden z najlepszych i najbardziej kompetentnych ministrów w
      obecnym rządzie :)
    • Gość: Magnus Prawda jest taka, ze znaczna czesc Polakow nigdy IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 10:56
      nie bedzie zadowolona z zadnego rzadu.Najwiecej narzekaja oczywiscie ci ,ktorzy
      zostali odsunieci przez PIS od koryta, ale zaraz za nimi sa ci ktorzy na wybory
      w ogole nie poszli i na nastepne tez pewnie pojda.Wieczni frustraci.
      Wzrost gospodarczy i takie tam glupoty ich nie obchodza.Liczy sie to, ze taki
      gostek widzi na miescie nowe BMW-ice i Audiki, a on sam musi autobusem
      jezdzic.Ale to oczywiscie nie jego wina, tylko rzadu.Bo rzad ma mu dac nowa BMW.
      • 33qq Re: Prawda jest taka, ze znaczna czesc Polakow ni 27.06.07, 14:58
        Aż ci zazdroszczę takiego prostego pojmowania rzeczywistoći
    • jszhc Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 25.06.07, 15:32
      Ale nikt nie mowil, ze on nie jest inteligentny, poprostu jego inteligencja nie
      idzie w parze z interesami wielu ludzi w spoleczenstwie:)....
    • Gość: legalna-blondynka Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.asta-net.com.pl 26.06.07, 12:13
      Zgadzam się w całości z PINK.FREUD....ja ich też nie doceniałam. Kaczyńscy są
      patriotami i chcą przejść do historii jako nieskazitelne osobowości. Olejniczak
      w zestawieniu z nimi jest wręcz komiczny, ale Tuska mi trochę żal...rozpacz po
      przegranej walce o prezydenturę przyprawiła go o chorobę psychiczną....?
    • capitalissimus Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 14:52
      Ech, żeby on jeszcze nie był socjalistą...
      A poza tym bardzo mnie ostatnio zawiódł. Komuszyce powinny były wylecieć z jego
      kancelarii na zbity pysk w pierwszej godzinie okupacji. A ten, nie dość, że
      tydzień zwlekał to na koniec sięz nimi spotkał. Mięczak.
      • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 15:11
        Takie etykietki od dawna już nie mają sensu. Trudno, żeby preferował najbogatszych Polaków czyli uwłaszczonych komuchów z SLD, UW, KLD czy PO i esbeków. Kapitalizm w ich wykonaniu to ukradnij tyle ile się da i w nogi:)
        Oniżenie składki rentowej jest jak najbardziej strzałem w dziesiątkę. Obniża koszty pracy i powoduje napływ gotówki na rynek. To bardzo korzystny kompromis między decyzja gospodarczą a polityczną. PiS nie może od razu zrobić wszystkich reform gospodarczych i polec w następnych wyborach.
        • capitalissimus Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 15:16
          > Takie etykietki od dawna już nie mają sensu. Trudno, żeby preferował
          najbogatsz
          > ych Polaków czyli uwłaszczonych komuchów z SLD, UW, KLD czy PO i esbeków.
          Kapit
          > alizm w ich wykonaniu to ukradnij tyle ile się da i w nogi:)

To nie jest żaden 'kapitalizm w wykonaniu' tylko zwykła mafiokracja nie mająca
          nic wspólnego z wolnym rynkiem tak więc, proszę cię, nie obrażaj kapitalizmu. A
          co do reform: wystarczy posłuchać Kaczora gdy mówi, że zawsze chętniej będzie
          spełniał postulaty związkowca niż przedsiębiorcy. To po prostu socjalista, ten
          z gatunku romantycznych ideowców.
          • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 15:22
            Rozumiem, że decyzję o obniżeniu składki uważasz za błędną i masz lepszy pomysł?
            Napewno też wiesz jakie i jak zrobić reformy, żeby nie skończyło się to katastrofą.
            Ja widzę co innego. Kaczyński nie spełnił bzdurnych postulatów pseudzwiązkowców i twardo pilnuje budżetu.
            O ile się nie mylę PiS chciał rozwalić np. mafie prawnicze ale TK powstrzymał siepaczy Ziobry.
            Wywalenie pseudonaukowców i ałtorytetów, którzy awansowali dzięki donosom a nie wiedzy też z pewnością pomogłoby polskim uczelniom. Juz zapomniałeś jaki podniósł się kwik w obronie konfidentów?
            Tak sobie tylko narzekasz czy masz coś konkretnego do zaproponowania?
            • capitalissimus Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 15:30
              Skąd ta nadinterpretacja moich słów? Potrzebna ci dyskusja czy sam wiesz lepiej
              co myślę?
              Nic nie pisałem o obniżeniu składki, a uważam to za krok w dobrą stronę.
              Niestety tylko krok pozostający namiastką tego co PiS obiecywał w kampanii.
              I żeby nie było nieporozumień: jestem zwolennikiem lustracji, rozbijaniu
              korporacji zawodowych i odbrązowienia 'autorytetów'.
            • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 15:49

Odpowiadasz na :

pink.freud napisał:
              > Ja widzę co innego. Kaczyński nie spełnił bzdurnych postulatów pseudzwiązkowców
              > i twardo pilnuje budżetu.
              Taak, twardo pilnuje budzetu, czy wiesz ile powiekszylo sie zadluzenie Polaski
              podczas rzadow blizniakow? Tu wlasnie wspomnialam wczesniej o przbudzeniu sie z
              reka jak to nazywacie w nocniku, pomimo tego nic nie doszlo do ciebie.
              Kaczynski daje podwyzki tylko i wylacznie swojej klijenteli (30%), wiadomo
              dlaczego i dla jakich celow.
              Pseldonaukowcow i altorytetow?, nie osmieszaj sie czlowieku, jaka wiedze posiada
              ten znany profesor prawa widzi sie dokladnie jak otworzy usta, nawet jezyk
              polski jest mu obcy, a co mowic o znajomosci innych. Czyzby reka tatuska byla mu
              tu pomocna? Naprawde "super przyklad autorytetu" do nasladowania (???) :-))))
              Jak awansuja pseldoaltorytety dzisiaj za Pisu, nie zauwazasz tego?
              Jaka mozna nazwac obecny sytem prawniczy w Polsce, widzi sie na przykladzie
              wielu dochodzen a szczegolnie smierci pani Bildy, czy dochodzen w sprawie
              przekretow obecnej swity rzadzacej (LPR, Samoobrony...).
              • capitalissimus Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 15:53
                Dlaczego wspominasz ojca Kaczyńskiego? Czy rodziny innych (np. Michnika) też ci
                przeszkadzają?
                • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 16:06
                  Co przeszkadza ci?
                  Przeczytaj sobie jeszcze raz wypowiedz, wiec dojdziesz dlaczego.
                  • capitalissimus Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 27.06.07, 16:38
                    Odpowiesz na pytanie?
                    • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 18:18
                      O o, takie glosy ida z Warszawy z ust Kaczynskich a konkretnie z ust Jaroslawa?
                      Cytat z artykulu:
                      "Ich warne die deutschen Regierenden. Deutschland darf keine Äußerungen
                      tolerieren, die zum Schlimmsten führen können: zu einem Unglück in Europa und
                      damit auch zu einem Unglück, dass die Deutschen selbst betreffen wird."
                      • Gość: Marta50 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.07, 19:00
                        O o, takie glosy ida z Warszawy z ust Kaczynskich a konkretnie z ust Jaroslawa?
                        Cytat z artykulu:
                        "Ich warne die deutschen Regierenden. Deutschland darf keine Äußerungen
                        tolerieren, die zum Schlimmsten führen können: zu einem Unglück in Europa und
                        damit auch zu einem Unglück, dass die Deutschen selbst betreffen wird."

Co twarze wam struchlaly na wypowiedz Jaroslawa?
                        • Gość: J07 Re: Nie doceniłem Kaczyńskich IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.06.07, 01:40
                          Gosc portalu:Marta50 napisala:

>O o,takie ida glosy z Warszawy z ust Kaczynskich a konkretnie z ust Jaroslawa?

Ciekaw jestem,czy znasz,i czy mozesz przytoczyc,wyroki ferowane przez
                          prokuratora komunistycznego,izarazem brata A.Michnika?
                        • pink.freud Re: Nie doceniłem Kaczyńskich 28.06.07, 10:53
                          Mogłabyś wyjaśnić dlaczego posikałaś się przy cytacie, w którym Kaczyński ostrzega Niemcy przed kampanią nienawiści do Polski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka