irasiad_jest_zdenerwowany_l.k 22.07.07, 16:45 niestety teraz to już pewne - tam był ZAKAZ poruszania się autokarów no ale Polacy (a zwłaszcza katolicy) to zawsze wiedzą wszystko lepiej, co tam znaki drogowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych To pewnie w ramach walki polskich obrońców 22.07.07, 16:55 syfilizacji chrześcijańskiej przed urzędasami eurokołchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: To pewnie w ramach walki polskich obrońców IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 18:19 Nik: irasiad_jest_zdenerwowany_l.k, obraza.uczuc.religijnych wyjasnijcie co ma Chrzescijanstwo z tym wypadkiem wspolnego? Znalezliscie sobie okazje ataku na ludzi wierzacych bezwstydnicy? Oszczedzcie sobie takie frontalne ataki, swiadczy to tylko o waszej niskiem poczuciu ludzkiej godnosci, wrazliwosci jak i brakiem taktu. Samemu sobie pozwolic zyc wedlug wlasnego uznania i innym ludziom tez. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ten akurat wypadek ma wiele wspólnego z chrześcija 22.07.07, 18:21 ństwem. No chyba że jechali do Mekki. Ale wtedy możesz się pośmiać z pielgrzymów na eurojihad czy jak tam nazywa się to dzieło marcusa_fallusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Ten akurat wypadek ma wiele wspólnego z chrze IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 18:24 Odpowiadasz na : obraza.uczuc.religijnych napisał: > ństwem. No chyba że jechali do Mekki. Ale wtedy możesz się pośmiać z > pielgrzymów na eurojihad czy jak tam nazywa się to dzieło marcusa_fallusa. ****************** DNO, totalny wrak czlowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany.boskie Rany boskie IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 19:05 Przecież codziennie na drogach giną tysiące ludzi, ale ten pseudokatolicki motłoch zapala świeczki tylko wtedy, kiedy zginą w jednym miejscu, a najlepiej jak jeszcze w TVN24 cały dzień o tym paplają. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Tragedia we Francji IP: *.chello.pl 22.07.07, 17:07 Wstrząsająca tragedia, pojechali się pomodlić, znaleźli śmierć... Wyrazy współczucia dla rodzin zmarłych, wyrazy otuchy i nadziei na uratowanie życia dla rannych. Łączę sie z Wami w bólu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Pan wezwał ich na łono Abrahama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:09 Jako ateista rozumiem żal i smutek po utracie bliskich, po śmierci ludzi. Ale wierni raczej smucić się nie powinni. Możnaby powiedzieć, że stała się wola boska. Możnaby w końcu powiedzieć, stali się męczennikami wiary. Możnaby powiedzieć także, że oddali życie w posłudze bogu. Po co więc te religijne lamenty, skoro śmierć człowieka jest boskim zamierzeniem? Już w Teleexpresie przed chwilką słyszałem głupoty wypowiadane przez moherowego dziadka, że to boski cud, że wszyscy nie zginęli. Zapewne ma rację. Boski cud, że ileś tam osób nie zginęło i boski niecud, że 26 osób stąpa już sobie po łonie Abrahama. Pielgrzymi, męczennicy. A wg mnie zwykły wypadek i żal ludzi jak wszystkich innych. Nie rozumiem - jak już pisałem - tyko tych wierzących płaczków, którzy w zgodzie z logiką ich wiary nie powinni raczej się smucić, wszak stało się tak jak ich Bóg chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re no w sumie biskup stwierdził, że połączyli się IP: *.gdynia.mm.pl 22.07.07, 17:11 z ojcem - czyli w sumie, chyba dobrze na tym wyszli, przekładając to na polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: 85.112.196.* 22.07.07, 17:31 Nie rozumiem Was a zarazem bardzo Wam współczuję. Jak bardzo trzeba NIE BYĆ CZŁOWIEKIEM, żeby móc pisać w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 18:22 Matylda, nie myslisz ze to jest juz dno te nie na miejscu wpisy na tym watku? Jak mozna ten wypadek wykorzystywac na frontalne ataki na drugich? Sa to ludzie ktorzy posiadaja jeszcze wlasna godnosc jak i uczucia ludzkie? Co myslisz o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: 85.112.196.* 22.07.07, 19:22 Oczywiście, myślę tak jak Ty i dziwię się jak można tak zbydlęcieć. Współczuję im, że nie mają w życiu żadnej pasji, żadnych zainteresowań prócz wyszukiwania pretekstów do dokuczenia innym ludziom. Tak tu, na Forum jak i w realu muszą to być ludzie na codzień nudni i złośliwi, odrzucani przez otoczenie z powodu ich charakteru. Widzisz, gdyby ich reakcja na wypadek była taka jak większości ludzi w tym kraju to oni wtopiliby się w całość a tak to zaistnieją chociaż przez chwilę bo Ty albo ja zwrócimy na nich swoją uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 19:36 Wiesz zeby z takiego nieszczesliwego przypadku zbijac kapital nienawisci i nietolerancji do drugiego, to jest juz brak szacunku do drugiego czlowieka jak dla rodzin pograzonych w zalobie. Wspolczuje tym rodzina mimo ze ich nie znam: "Still sind die Gräber, aber die Seelen sind in Deiner Hand. Man spürt die Blicke der Liebe aus der anderen Welt. Herr, leuchtende Sonne,erwärme und erhelle die Wohnungen der Verstorbenen. Herr, möge verschwinden die bittre Zeit der Trennung. Gib uns ein frohes Wiedersehen im Himmel. Herr, mache, dass wir alle mit Dir eins werden. Herr, gib den Entschlafenen die kindliche Reinheit, die jungfräuliche Seligkeit, und möge ihr ewiges Leben ein Osterfest sein." Gebet aus Rußland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.07.07, 01:02 Gość portalu: Matylda napisał(a): > dziwię się jak można tak zbydlęcieć. Współczuję im, > że nie mają w życiu żadnej pasji, żadnych zainteresowań prócz wyszukiwania > pretekstów do dokuczenia innym ludziom. Tak tu, na Forum jak i w realu muszą > to być ludzie na codzień nudni i złośliwi, odrzucani przez otoczenie z powodu > ich charakteru. Hehe, coz za wnikiliwa diagnoza! Najbardziej jednak pasuje do ciebie i twojej kolezankeczki Marty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: 85.112.196.* 23.07.07, 01:18 Czyżbyś i Ty była sfrustrowaną niedojdą, która łata dziury w swoim mózgu poprzez doszukiwanie sie związku wypadku z wyznawaną przez uczestników wiarą? Od tego, że zabierasz się za komentowanie spraw, których nie rozumiesz, rozumu Ci nie przybędzie. Twoje posty zazwyczaj nie wnoszą do żadnego wątku nic konstruktywnego, do tego zdążyłam sie już przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana . IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.07.07, 01:25 Gość portalu: Matylda napisał(a): > Twoje posty zazwyczaj nie wnoszą do żadnego wątku nic > konstruktywnego, do tego zdążyłam sie już przyzwyczaić. ????????????????????????? Z zajadlosci ci sie w glowie miesza, albo za duzo na forum siedzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: .wylogowana IP: 85.112.196.* 23.07.07, 01:37 Przypominam, że to Ty pierwsza zaczęłaś. Wolno Ci oczywiście, to Forum dużo zniesie. Z natury nie jestem zajadła ale Ciebie już na tym kilka razy przyłapałam, stąd moja uwaga. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana Re: .wylogowana IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.07.07, 01:42 Gość portalu: Matylda napisał(a): > Z natury nie jestem zajadła ale Ciebie już na tym kilka razy przyłapałam Po raz drugi: ????????????? Jakis link na potwierdzenie tej teorii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błee Re: . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:58 Zacytować??? Bo NIGDY nie piszesz na temat [rozunmku brakuje w blond głoweczce?], za to tylko po to się wpisujesz, by po kimś "pojechać", najczęściej wyzywając od tępych katoli :/ Śledzę forum od kilku lat, więc sobie daruj bluzgi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błee Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:56 Ty zawsze zabierasz głos tylko po to, by kogoś zwyzywać prostaczko!! A nigdy na temat, żałosna paniena :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.acn.waw.pl 22.07.07, 17:35 Hmm, a od kiedy o doborze drogi decyduja pasazerowie- pielgrzymi? tutaj nalezalo by raczej zastanowic sie nad dzialaniami kierowcy (albo innej osoby, ktora podjela decyzje o wjechaniu na te zakazana droge). I katolicyzm nie ma tu nic do rzeczy, raczej indywidualne "ja-wiem-lepiej" albo zwykla nieuwaga ("nie-widzialem-znaku") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.07, 17:46 1 exstra pozwolenie:brak 2 potrojne hamulce:zwykle popsute 3 ograniczenie predkosci:za szybko 3=26 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Wierzyli że nic się nie stanie. 22.07.07, 18:22 Znów się zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knot Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:05 Jeśli zawinił człowiek to gdzie był Bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielgrzym Bóg jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:07 ...niemożliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier 22.07.07, 19:45 Głupie. Skąd pewność, że kierowca był katolikiem? I w ogóle co ma piernik do wiatraka? Tragedia... Szkoda ludzi. Smutno mi. Ale sarkanie, że to "Polacy (a zwłaszcza katolicy)" jest głupotą. W dodatku chamską. Niesmaczne, Irasiad. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier 22.07.07, 19:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4331316.html "Przy zjeździe na trasę N85 prowadzącą do Grenoble widnieje znak zakazu poruszania się dla autokarów." No to co? Polskich pielgrzymek nie dotyczą jakieś znaki ustawione przez antychrystów z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: 85.112.196.* 22.07.07, 19:56 >No to co? Polskich pielgrzymek nie dotyczą jakieś znaki ustawione przez antychr ystów z Brukseli.< Przestań, crax! Gdybyś zapytał czy unijne znaki nie dotyczą polskich kierowców to brzmiałoby logicznej. Jak byś postawił pytanie gdyby Ci ludzie nie jechali na pielgrzymkę ale np. na jakiś mecz? Czy cel wyjazdu ma jakieś znaczenie gdy giną ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany.boskie Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 19:57 Gość portalu: Matylda napisał(a): > Przestań, crax! Gdybyś zapytał czy unijne znaki nie dotyczą polskich kierowców > to brzmiałoby logicznej. Jak byś postawił pytanie gdyby Ci ludzie nie jechali > na pielgrzymkę ale np. na jakiś mecz? Czy cel wyjazdu ma jakieś znaczenie gdy > giną ludzie? Tylko jakoś dziwnym trafem najwięcej wypadków autokarowych, to wypadki z udziałem pielgrzymek... może to i nic, ale do myślenia daje(rok temu było to samo z maturzystami czy kimś tam na Węgrzech). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Do Grenoble wyleci samolot z rodzinami ofiar IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 20:13 Wielkie uznania dla wojewody Robert Krupowicz i Wojewódzkiego Centrum Zarządzania Kryzysowego - wlasciwa reakcja. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4331924.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Do Grenoble wyleci samolot z rodzinami ofiar IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 20:23 Co za przestraszajacy dzien? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4332036.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4331483.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4331128.html Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier 22.07.07, 21:47 "Jak byś postawił pytanie gdyby Ci ludzie nie jechali na pielgrzymkę ale np. na jakiś mecz?" Wtedy pytanie brzmiałoby: "Polskich kiboli nie dotyczą jakieś znaki ustawione przez urzędasów z Brukseli." "Czy cel wyjazdu ma jakieś znaczenie gdy giną ludzie?" Tiaaaa... A jak to było, gdy radyjko z Torunia (i nie tylko ono) z pianą na gębie atakowało Owsiaka tylko dlatego, że z pociągu jadącego na "Przystanek Woodstock" wypadł i zabił się jakiś pijany koleś? Pamiętasz może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opin Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 21:57 > "Czy cel wyjazdu ma jakieś znaczenie gdy giną ludzie?" Oczywiście nie ma, ale nie wiem, czy dla wszystkich. Dlaczego np. do rodziny, która straciła syna w wypadku, kiedy ten jechał na wakacje nad morze, nie przyjeżdża prezydent, nie ma pomocy finansowej, a portale internetowe pozostają kolorowe? Po prostu nie wszyscy lubią takie zbiorowe obrzędy, bo właśnie to w prostej drodze prowadzi do banalizacji śmierci. Dla mnie to informacja jak każda inna, i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: crax IP: 85.112.196.* 23.07.07, 00:26 Pamiętam, owszem i wcale mi się to nie podobało. Pisząc w taki sposób stawiasz sam siebie na poziomie ludzi, których uważasz za głupich. Chcesz uchodzic za inteligenta, takiego wyzwolonego z przesądów światowca a sprawiasz wrażenie, że siedzi w Tobie mały, zakompleksiony człowieczek. Wszystko przez to, że nie potrafisz/nie chcesz zrozumieć drugiego człowieka. Lekceważysz ludzi, uogólniasz i stosujesz zasadę odpowiedzialności zbiorowej. Napewno nawet nie zdajesz sobie sprawy, że Twoja sygnaturka uwłacza Twojej godności a nie godności tych, których pragniesz obrazić. Kiedyś Ci już mówiłam, że jestem katoliczką ale posiadam własne zdanie i Twoja sygnaturka sprawia mi przykrość. Oczywiście może mi nie sprawiać, moge ją lekceważyć ale to by oznaczało, że lekceważę Ciebie a tego bym nie chciala bo szanuję wszystkich ludzi. Może więc przemyślisz to co napisałam i zaczniesz szanować mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Matylda... 23.07.07, 00:38 Wypisywane przez ciebie koszmarne bzdury nie są warte napisania nawet niniejszego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: crax IP: 85.112.196.* 23.07.07, 01:02 > Wypisywane przez ciebie koszmarne bzdury nie są warte napisania nawet niniejszego zdania...< Jednak zdobyłeś się na ten duży wysiłek intelektualny, doceniam. Tym co napisałeś utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że Ty "nie sprawiasz wrażenia...", Ty po prostu "jesteś...". (patrz wyżej) Tym samym Twoja sygnaturka od dziś nie będzie sprawiala na mnie żadnego już wrażenia a co to oznacza napisałam wyżej. Nie wysilaj też już swoich cennych szarych komórek na ripostę pod moim adresem bo Ci się przegrzeją jak hamulce w tym nieszczęsnym autokarze, nie jestes w stanie mnie obrazić. pa pa crax. Odpowiedz Link Zgłoś
crax Fraszka "Do Matyldy" 23.07.07, 01:20 Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci prztyczka ani klapsa Nie powiem nawet: "Pies cię j.bał" Bo to mezalians byłby... dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Julian Tuwim IP: *.chello.pl 23.07.07, 06:13 byłby bardzo zdziwiony, że fraszkę "na pewnego endeka, co na mnie szczeka" zaadaptujesz do odpowiedzi adresowanej do KOBIETY. I nadasz jej swój tytuł!!!! W ramach rewanżu przytoczę aforyzm tegoż autora, w nadziei, że zrozumiesz swoją, delikatnie mówiąc, gafę: "Mężczyzna pozostaje zazwyczaj bardzo długo pod wrażeniem, jakie zrobił na kobiecie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Matylda... IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.07, 19:02 Odpowiadasz na : crax napisał: > Wypisywane przez ciebie koszmarne bzdury nie są warte napisania nawet niniejsze > go zdania... ************ Crax, dla was sa to bzdury, dla nas nie. Polska przestrasza!!!! Nic dziwnego ze w kraju Polak dla Polaka wilkiem, nic dziwnego ze juz w polskich mediach sie o tym pisze. Tja jak moralnosc takie spoleczenstwo i coz wymagac od takiego spoleczenstwa czlowieczenstwa, szacunku do drugiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Wybory pod znakiem zapytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:28 Skurczył się o 26 dusz elektorat PiSu. Wcześniejsze wybory znowu więc staną pod znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorik Tragedia we Francji IP: *.lublin.enterpol.pl 22.07.07, 21:29 Ja śmiem zauważyć że to ostatnio nie jest pierwszy wypadek pielgrzymujących do tzw "miejsc świętych". Zbieg okoliczności? Niemiła Bogu ofiara? Odpowiedz Link Zgłoś
crax Re: Tragedia we Francji 22.07.07, 21:39 Dzisiejszy wypadek jest, jeśli chodzi o liczbę ofiar, najtragiczniejszym wypadkiem polskiego autokaru za granicą. Dotychczas palmę pierwszeństwa dzierżyła katastrofa koło Balatonu, gdzie zginęło 19 osób. Może ktoś odgadnie rodzaj tamtego wyjazdu? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Tragedia we Francji IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 21:40 Nie rozumie tego, dlaczego kierowca zdecydowal sie jechac ta trasa mimo braku pozwolenia i zakazu wjazdu autobusom na nia. Czyzby zignorowal wszelkie srodki ostroznosci, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rany.boskie Re: Tragedia we Francji IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 22:01 Gość portalu: Marta50 napisał(a): > Nie rozumie tego, dlaczego kierowca zdecydowal sie jechac ta trasa mimo braku > pozwolenia i zakazu wjazdu autobusom na nia. Czyzby zignorowal wszelkie srodki > ostroznosci, dlaczego? Przecież to proste - CODZIENNIE na świecie jedni ludzie narażają życie i zdrowie innych dla zysku. Zatem albo trasa był krótsza, albo wjazd na inną był płatny(to chyba bardziej prawdopodobne)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: Tragedia we Francji IP: *.chello.pl 22.07.07, 21:57 Gość portalu: Jorik napisał(a): > Ja śmiem zauważyć że to ostatnio nie jest pierwszy wypadek pielgrzymujących do > tzw "miejsc świętych". > Zbieg okoliczności? > Niemiła Bogu ofiara? Nie chce tu uchodzic za eksperta, ale wydaje mi się, że źródłem nieszczęść są koszty. Nie od dziś wiadomo, że uczestnikami pielgrzymek są na ogół starsi ludzie, o ograniczonych środkach finansowych. Organizatorzy wyjazdów nie mogą liczyć na zainteresowanie wyjazdami, gdyby koszty były wysokie. Zatem tną koszty, wynajmują tanie firmy przewozowe, dysponujące starym taborem. Wprawdzie autokary muszą przejść badania techniczne, ale w każdej chwili z racji wieku moga odmówić posłuszeństwa, jakaś część nawalić w najmniej spodziewanym momencie. To po pierwsze. A po drugie Organizatorem wyjazdów powinna byc specjalistyczna firma turystyczna, a nie parafia. Nawet, jeśli jest tylko współorganizatorem. Wykwalifikowani specjaliści turystyczni, a zwłaszcza pilot lub przewodnik, z całą pewnością nie pozwolił by kierowcy na jazdę tą drogą, i byc może nie doszłoby do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Tragedia we Francji IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 22:05 Zeczywiscie bardzo nieszczesliwy dzien w Polsce, same ofiary albo ranii. Przyznam ci sluszna racje. Co jeszcze kierowcy z Polski i z innych krajow bylego bloku wschodniego sa wypuszczani na trasy miedzynarodowe bez znajomosci jezykow obcych, sama locowalam pare takich przypadkow do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: brum IP: 85.112.196.* 23.07.07, 00:02 "Brum", najczęściej zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami (cenię sobie Twoją kulturę), tym razem też. Myślę jednak że parafie są współorganizatorami tych wyjazdów w zakresie pozyskiwania pielgrzymów. Techniczną stroną zajmują się zawodowe biura podróży. Obawiam się jednak, że powstają takie specjalne, które zajmują się głównie organizacją pielgrzymek i z góry zakładają cięcie kosztów. Wiadomo, pielgrzym jedzie taniej i ma mniejsze wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: brum IP: *.chello.pl 23.07.07, 00:29 Z organizacją pielgrzymek różnie bywa. Zajmują się tym także ludzie kompletnie do tego nieprzygotowani. Ostatnio poznałem jednego z nich. Gość nie zna żadnego języka obcego, na co dzień mówi po "polskiemu". Zatrudnił u siebie szwagra i jego kolegę jako kierowców i wyrusza w trasy. Pojęcia nie mam, jak udało mu się zarejestrować swoją firmę, a szczególnie jak zdobył licencję przewodnika! Oferuje wyjazdy pielgrzymkowe po konkurencyjnie niższych cenach i w ten prosty sposób zdobywa klientów, głównie emerytów. Wszelkie narzekania na brak komfortu podróży kwituje stwierdzeniem, że przecież to pielgrzymka, nie luksusowa wycieczka i należy przyjąć wszelkie niedogodności z pokorą. Znajoma ze Szwecji, która miała "zaszczyt" z nim podróżować opowiadała mi, że w autokarze nie można było skorzystać z toalety, bo nie było w niej ani wody ani nawet papieru toaletowego. PS Dziękuję za miłe słowa, tym bardziej, że jestem dla mnie mistrzynią w redagowaniu wypowiedzi. Staram się być kulturalny, ale często się wpieniam i ... "wychodzi ze mnie zwierz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum PS IP: *.chello.pl 23.07.07, 00:39 Powinno być "jesteś dla mnie mistrzynią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: brum IP: 85.112.196.* 23.07.07, 00:49 No i właśnie miałam na myśli "Biura Podróży" takie, o jakim piszesz. Turystyka pielgrzymkowa ostatnio stała się bardzo modna i chociaz tańsza to chyba jednak stanowi dobre żródło dochodu dla cwaniaków. Nie sądzę żeby strona kościelna akurat w tym przypadku czerpała korzyści finansowe z pielgrzymek. Ich wina może jedynie polegać na tym, że nie wybierają firm lepszych/droższych. Coś w tym musi być bo te tragedie spotykające pielgrzymów nie są chyba przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: brum IP: 85.112.196.* 23.07.07, 01:21 To powyżej to z powodu pośpiechu i póżnej pory, wybacz "brum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: brum IP: *.chello.pl 23.07.07, 06:21 Wyszło zabawnie, pozdrawiam Cie serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad_jest_zdenerwowany_l.k wyjaśnienie 22.07.07, 23:04 dla tych co niezbyt zrozumieli tekst w wątku - po pierwsze wskazałem na głupotę i zarozumiałość przeciętnego Polaka, dodałem do tego, że jak jest katolikiem, to już uważa że ma wyłączność na wiedzę i słuszność, bo tak są uczeni w kościele efekty to przede wszystkim 2x więcej wypadków na drogach w Polsce niż w Europie Zachodniej jaki związek ma to z katolikami? - w tym przypadku była to wycieczka katolicka - skoro 99% społeczeństwa to wierzący katolicy, to odpowiednio przekłada się to na statystyki - pijacy zabijający samochodami innych to tez w przeważającej ilości katolicy - to nie jest atak na katolików, tylko stwierdzenie faktów - niestety powtarzam, powodem tego jest niezachwiana wiara w słuszność wyznawanych poglądów, wpajana przez kościół, a co przekłada się na codzienne aroganckie lekceważenie rzeczywistości nie mam nic do katolików, byleby byli wystarczająco inteligentni - niestety w Polsce jest z tym zasadniczy problem ale zawsze można się poprawić i popracować nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: wyjaśnienie IP: *.chello.pl 22.07.07, 23:13 irasiad_jest_zdenerwowany_l.k napisała: > nie mam nic do katolików, byleby byli wystarczająco inteligentni Nie mam nic do irasiad, chociaż jest debilem... > ale zawsze można się poprawić i popracować nad sobą Podejrzewam, że w twoim wypadku jest to niemożliwe. Defekt mózgu można co najwyżej usunąć operacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz dobrodziej Re: wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:16 Merytorycznie dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: wyjaśnienie IP: *.chello.pl 22.07.07, 23:21 Bóg zapłać, księże dobrodzieju...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz dobrodziej Re: wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:27 Nie dziękuj synu, tylko się popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: wyjaśnienie IP: *.chello.pl 22.07.07, 23:32 Dziękuję dobrodzieju za radę, jednak z niej nie skorzystam. Dobrze wyglądam, więc nie muszę niczego poprawiać. Czego i dobrodziejowi życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdun Re: wyjaśnienie IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.07, 23:41 no,no klecha a gupi jak siano zdumiony jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Re: wyjaśnienie IP: *.chello.pl 22.07.07, 23:46 Gość portalu: zdun napisał(a): > no,no klecha a gupi jak siano > zdumiony jestem Taki z niego klecha, jak ze mnie królowa angielska. Ale z resztą się zgadzam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: wyjaśnienie IP: *.pools.arcor-ip.net 22.07.07, 23:45 Odpowiadasz na : irasiad_jest_zdenerwowany_l.k napisała: > > dla tych co niezbyt zrozumieli tekst w wątku - po pierwsze wskazałem na głupotę > i zarozumiałość przeciętnego Polaka, dodałem do tego, że jak jest katolikiem, t > o > już uważa że ma wyłączność na wiedzę i słuszność, bo tak są uczeni w kościele > > efekty to przede wszystkim 2x więcej wypadków na drogach w Polsce niż w Europie > Zachodniej > > jaki związek ma to z katolikami? > > - w tym przypadku była to wycieczka katolicka > - skoro 99% społeczeństwa to wierzący katolicy, to odpowiednio przekłada się to > na statystyki > - pijacy zabijający samochodami innych to tez w przeważającej ilości katolicy > - to nie jest atak na katolików, tylko stwierdzenie faktów > > - niestety powtarzam, powodem tego jest niezachwiana wiara w słuszność > wyznawanych poglądów, wpajana przez kościół, a co przekłada się na codzienne > aroganckie lekceważenie rzeczywistości > > nie mam nic do katolików, byleby byli wystarczająco inteligentni - niestety w > Polsce jest z tym zasadniczy problem > > ale zawsze można się poprawić i popracować nad sobą ********************* Czlowieku, powiem ci bezczelnie i dobitnie, hamuj!!! Obrazasz ludzkie uczucia do ktorych maja prawo ludzie obojetnie czy mieszkaja w Polsce czy poza Polska, obrazasz ludzi wierzacych a szczegolnie katolikow!!! Czy wszyscy w Polsce i poza nia sa takimi katolikami jakimi ty gardzisz i im ublizasz? Nie sadze zeby tak bylo!!! Wiecej tolerancji, wyrozumialosci i rozumu w glowce!!!! Dlaczego jest w Polsce wiecej wypadkow jak na zachodzie, spytaj sie waszego rzadu, ten powinien odpowiedziec ci na te pytanie, a nie wykorzystuj tu tej okazji na przejechaniu sie na katolikach czy innych wyznawcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: irasiad...itd. IP: 85.112.196.* 22.07.07, 23:51 >ale zawsze można się poprawić i popracować nad sobą< No to zacznij się poprawiać już od jutra, w Twoim przypadku to konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re powinniście się stuknąć w łeb, wina jest ewidentna IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.07, 09:52 a wy co - usprawiedliwiacie głupotę? chcecie by nadal na drogach grasowali tacy idioci, którzy mają gdzieś przepisy a gdyby tak ten autobus (albo jakikolwiek inny samochód) łamiąc przepisy drogowe rozjechał tą rodzinę z dziećmi, która tam była rano - to co, nadal byście ich bronili? jak to jest gdy coś takiego dzieje się w Polsce - czy nie lecą gromy, że to zbrodniarze, że powinno sie kastrować itd... na tym forum no ale jak w pojeździe jest ksiądz to już inna sprawa co? to już święte oburzenie, jak można cokolwiek powiedzieć to się nazywa bezdenna głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum TVN FAKTY - kierowca przeżył IP: *.chello.pl 23.07.07, 19:29 Przed chwila podano w Faktach informację, że 22 - letni kierowca przeżył katastrofę. Nie wiadomo tylko, czy to on prowadził w tym feralnym momencie autokar. Może to potwierdzić, lub zdementować pilotka, której też żyje. Oboje mają w najbliższym czasie byc przesłuchiwani przez francuską prokuraturę. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier 23.07.07, 21:58 Trzeba byc slepym zeby nie zauwazyc tych znakow zakazu!!! www.lefigaro.fr/france/20070723.WWW000000450_accident_de_car_questions_autour_d_un_drame.html Tytul: Polski autobus zlamal przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: wypadek we Francji - nieodpowiedzialność kier IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.07, 22:21 Po przeczytaniu tego artykulu, wiemy z jakiego powodu pojechal ta trasa a nie ta co powinien. Co za lekkomyslnosc, brak odpowiedzialnosci, coz mial 22 lata i brak zawodowego doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio to młody niedoświadczony najduch kierował IP: 213.199.192.* 24.07.07, 15:51 Jak można takiemu osrałkowi dawac autobus, ZAWSZE w kierowcy rekach jest życie pasażerów! ba prawojazdy na niego!!! według mnie minimum 25lat skończone i udokumentowane doświadczenienie wieloletnie jako kierowca i bezwypadkowośc oto powinny byc kryteria do podejścia do egzaminu, a sam egzamin to kilkugodzinny sprawdzian we wszystkich najgorszych warunkach do cholery < podobnie pownno by z tirami> jak takie najduchy beda jezdzic na takim odpowiedzilnym stanowisku to wypadki beda zawsze, ilu dziennie takich osrałków sie rozbija? od tatusia dobry samochód na dyskoteke szpan, a potem drzewo, bo co taki osrałek może miec we łbie!@!!!!!!!!!!! i co może wiedzie o jeżdzie? odpowiedzcie wszyscy dojżali kierowcy na to! sam jestem i byłem kierowca w angli, przed każdym wyjazdem z ludzmi na pokładzie, szef przypominał " w twoich rekach jest ich życie" w każdej sekundzie o tym myślałem, robiąc 1000mil tygodniowo... nieważne. organ wydający prawo jazdy jest też temu winien! przepisy nasze sa do dupy pod tym względem, powoinien jako zielony baran jechac tam 20/h jak bylo 40!! każdy jełop powinien wiedziec ze hamulce sie z duzej góry palą i nie hamuje sie w ten sposób, jakby tam był ktoś z mojej rodziny to bym nqajducha ukamienował ze złości. itd, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re wkurza mnie jak wszyscy kłamią przy tej okazji IP: *.gdynia.mm.pl 24.07.07, 17:01 dla przykładu od początku organizator i przewoźnik twierdzili, że to bardzo doświadczeni kierowcy jak usłyszałem 22 lata, to mnie przytkało ale jak usłyszałem prawo do prowadzenia autobusów od ZALEDWIE 8 miesięcy, to już mnie tylko i wyłącznie wkurzyło a jak żałować takich durniów, którzy (CAŁA WYCIECZKA!!!) pomimo 11 zakazów (jak dla debili OBRAZKAMI) nadal chciało jechać tą drogą - ponoć kierowca się 'opierał', ale 'uległ' dobrze, że przynajmniej jakiś NIEWINNYCH postronnych ludzi nie pozabijali i trudno, doprawdy, nie myśleć że tu jest jakiś podstawowy problem z mentalnością tzw. 'moherów' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekwilibrum wkurza mnie IP: 195.150.76.* 24.07.07, 19:19 A mnie wkurzają populistyczne ruchy rządu, który wypłaci rodzinom ofiar po stówie. Bo jak to? tylko w ten weekend na polskich drogach zginęło ponad 30 osób, czy ktoś zapewnił psychologa ich rodzinom, czy wypłacił odszkodowanie? Ja rozumie ból i tragedię tych rodzin, rozumiem modlitwy i gesty współczucia, ale pieniądze? przecież wszyscy byli ubezpieczeni!!! Paradygmat mrówki. "padłej mrówki nikt nie dostrzega, ale nad martwym słoniem zatrzyma się każdy" I to śmierć i to śmierć, jednak nie ma między nimi znaku równości. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: wkurza mnie 25.07.07, 02:38 Nie wiadomo czy zgineli jadac do lub z sanktuarium. Wyglada na to, ze w oczach wodzow to wielka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błee Re: wkurza mnie jak wszyscy kłamią przy tej okazj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:55 Jak czytam takich kmiotów to mi się rzygać chce! Od kiedy to doświadczenie kierowcy zależy od tego ile ma lat i jak długo ma prawko??? W ciągu 8 miesięcy można zrobić więcej kilometrów niż niejeden niedzielny kierowca!! Dotarło ku..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re ty to nawet kmiotem nie jesteś, ale debilem IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 13:00 masz rozum 5 latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błee Re: to młody niedoświadczony najduch kierował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:53 Ten "najduch" już nie żyje, więc ku.. troche szacunku kmiocie! A od kiedy to doświadczenie kierowcy zależy od jego wieku, a nie od zrobionych kilometrów???????????????????? Może mi to młocie wytłumaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re ponoć ten doświadczony kierowca jechał wcześniej IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 10:02 tą samą drogą i też za szybko Odpowiedz Link Zgłoś