mikolaj.stawrogin 16.08.07, 11:10 pl.youtube.com/watch?v=UCaodZG-GL4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
33qq Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 11:19 To straszne co mówisz, masz jeszcze jakieś tabu? Odpowiedz Link Zgłoś
zaretpug Dowcipne 26.05.13, 23:22 33qq napisał: > To straszne co mówisz, masz jeszcze jakieś tabu? Nie wiem czemu ten dowcip mnie śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 11:22 ja wiem czy dno??? mnie się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 11:28 Tak to jest z dowcipami. Jak są poprawne politycznie to nie są śmieszne, jak są śmieszne to nie są poprawne politycznie... Dowcip Szczuki jest z tej drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 11:48 Do Kazi...może czyta...? Brawo, Kazia! Opowiadając ten dowcip pomogłaś mi w zajęciu stanowiska na temat Twojego poziomu. Jeśli miewałam jakies wątpliwości to teraz rozwiałaś wszystkie. Jesteś prostaczką, ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
ateista-onanista Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 11:56 DOWCIP SUPER ! - widocznie jestem prostakiem ! W towarzystwie Szczuki mogę być zberolem,prostakiem,i czym tylko chcecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 12:00 > - widocznie jestem prostakiem !< ...widocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 18:11 Dlaczego prostaczka? Jedni opowuidaja chetnie kawaly o Zydach, inni o murzynach a inni lamia tabu religijne. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 18:28 Dla mnie nie istnieją tematy tabu, w kwestii religii też. Dopuszczam opowiadanie dowcipów na temat Boga i religii a także Żydów i Murzynów. Ludzi nie dzielę na wierzących i ateistów ale na inteligentnych i prostaków. Zaręczam Ci, że inteligentny ateista nie będzie się śmiał z tego dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: kociamama 16.08.07, 18:41 Czyli jednak isteniaja dla Ciebie tematy tabu. DLaczego tez aspirujesz do roli determinatorki, kto jest inteligentny? Ja mysle, ze i niektorcyh katolikow, z dystansem do swojej religii ten kawal moglby rozsmieszyc. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 19:45 >Czyli jednak isteniaja dla Ciebie tematy tabu.< Tematow tabu dla mnie nie ma. Są najwyżej takie o których nie rozmawiam bo nie warto. >Ja mysle, ze i niektorcyh katolikow, z dystansem do swojej religii ten kawal moglby rozsmieszyc.< Przeciez tu nie chodzi o bycie lub niebycie katolikiem tylko o wrażliwość i wyczucie, znaczy się o kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: kociamama 16.08.07, 20:21 Przeciez tu nie chodzi o bycie lub niebycie katolikiem tylko o > wrażliwość i wyczucie, znaczy się o kulturę. To jest wlasnie tabu. Czyli cos, co jest kulturowo uznane za temat, kotrego powinno sie nie poruszac. Ma tez znaczenie, czy ktos jest katolikiem czy nie, bo owa wrazliwosc i wyczucie, ktorych pizesz sa wynikiem wlasnie kultury w kotrej sie obracamy. Efektywnosc dowcipow polega n tym, ze lamia pewne konwencje, a te sa zalezne od sumy doswiadzen i norm danej spolecznosci. Malo jest dowcipow, kotre smiesza "transkulturowo". PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:41 To jest wlasnie tabu. Czyli cos, co jest kulturowo uznane za temat, > kotrego powinno sie nie poruszac. Nie chodzi o to, żeby nie poruszać ale o to JAK poruszać. Teraz pomyślałam sobie, że ważne też jest KTO opowiada ten dowcip. Jeśli zrobiłby to np. mój mąż, człowiek inteligentny i kulturalny to albo pomyślałabym, że coś mu nagle odbiło albo, że opowiada jako przykład negatywny. W ustach Szczuki zawsze tego rodzaju dowcipy brzmią jednoznacznie: dokopać tym, którzy myślą inaczej bo tylko ja mam monopol na prawdę. Nie wiem czy pojmiesz ale dla mnie Szczuka i Rydzyk to dwa bieguny tej samej głupoty. >Ma tez znaczenie, czy ktos jest katolikiem czy nie, bo owa wrazliwosc i wyczucie, ktorych pizesz sa wynikiem wlasnie kultury w kotrej sie obracamy.< Chcesz powiedzieć, że kulturalnymi ludzmi są tylko katolicy? Tak przynajmniej rozumiem Twoje słowa. >Malo jest dowcipow, kotre smiesza "transkulturowo< No chyba, że dowcipy o teściowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: kociamama 17.08.07, 11:07 Nie wiem czy pojmiesz ale dla mnie Szczuka i > Rydzyk to dwa bieguny tej samej głupoty Pojmuje, ale to Twoje zdanie. Dlaczego Szczuka uwaza, ze ma monopol na prawde? Jakies konkretne przyklady? Sztuka jest osoba wyksztalcona, majaca cos do powiedzenia. Czytalas cos Szczuki? Jest bardzo oczytana i nie wyglasza pogaldow, kotre sa agresywne czy nienawistne wobec zadnej grupy. Chyba, ze podasz taka grupe, ktroa Szczuka dyskryminuje? Co najwyzej krytykuje pogaldy, kotre sa wymierzone w jakas grupe i agresywne. Ojciec Rydzyk natomiast nie umie sie z sensem wypowiedziec, bo jego zdania sa bardzo niegramatyczne. Ponadto, glosi porpagande nienawisci wobec wszystkich innych od jego wizji normalnosci i obraza wszystkich w slowach oblezywych, czego szczuka nie robi. Co do kawalow o tesciowych, to sie mylisz;> nigdy nie slyszalam, zeyb Anglicy czy anglosasi opowiadali takie kawaly. Te kawaly smiesza u nas - kiedys moze lamaly tabu heirarchicznej stuktury rodzinnej, teraz sa jedynie przezytkiem patrarichatu;) Pzdr, kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: kociamama IP: 85.112.196.* 17.08.07, 13:30 >Jest bardzo oczytana i nie wyglasza pogaldow, kotre sa agresywne czy nienawistne wobec zadnej grupy.< Przecież Szczuka tylko takie poglądy wygłasza. Jej wypowiedzi są prowokacyjne wobec wielu grup a przede wszystkim wobec wierzących. Walcząc o tolerancję (co pochwalam) sama jest nietolerancyjna co jej walkę czyni mało wiarygodną. >Sztuka jest osoba wyksztalcona, majaca cos do powiedzenia.< Oj, żeby jeszcze wraz z dyplomem wyższej uczelni dawali dyplom z kultury to byłoby dobrze. Wykształcenie a kultura to dwie różne sprawy. Popatrz na naszych wykształconych parlamentarzystów, nie jednego sama chętnie odesłałabyś do przedszkola. Inna sprawa, że od wykształconych wymaga się więcej i ich ewentualne braki są bardziej widoczne. >Ojciec Rydzyk natomiast nie umie sie z sensem wypowiedziec, bo jego zdania sa bardzo niegramatyczne. Ponadto, glosi propagande nienawisci wobec wszystkich innych od jego wizji normalnosci i obraza wszystkich w slowach oblezywych, czego szczuka nie robi.< Nie tylko znajomość gramatyli powoduje, że w czyjejś wypowiedzi widzimy sens. Sens wypowiedzi tak Rydzyka jak i Szczuki posiada podobne cechy. Obie te osoby głoszą propagande nienawiści chociaz chyba same nie zdają sobie z tego do końca sprawy. >Co do kawalow o tesciowych, to sie mylisz;> nigdy nie slyszalam, zeyb Anglicy czy anglosasi opowiadali takie kawaly. < No widzisz, a ja słyszałam. Nawet słyszałam od Arabów gdzie zasady hierarchicznej struktury rodzinnej sa bardzo dobrze zakorzenione. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: kociamama 17.08.07, 14:51 Jakie wypowiedzi Szczuki sa agresywen i namawiace o nienawisci? Ale nie pisz ogolnie, ze sposob jej wypowiedz jest niekutlturalny, co czyni ja nienawistna wobec wierzacych. Szczuka chodzila do katolickiego liceum, wiec moze nawet jest wierzaca? ojciec Rydzyk obraza Prezyndtowa, namawia do nienawisci wobec Zydow, homoseksualistow i "aborcjonistow". Do nienawisci wobec kogo namawia Szczuka? NIc dziwnego,. ze i Arabowie smieja sie z kawalow o tesciowych, ale nie zauwazylam wsrod znajomych z Europy Zachodniej, zeby opowiadali kawaly o tesciowych. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: kociamama IP: *.chello.pl 17.08.07, 16:31 >Szczuka chodzila do katolickiego liceum< Z internatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziaaa po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 16:53 nie spodziewałam sie innej reakcji po prostu ktos wam zburzył schemat i co teraz? www.powiedznie.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 213.134.181.* 17.08.07, 21:12 nie, jest osobą, która nie boi się kontrowersji i mówi to co na prawdę myśli, a nie ubiera g..wna w kwiatki Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 12:33 Ale w czym problem? Może nie opowiada tego specjalnie dobrze, ale dowcip jest ok. Że co? Nie wypada żartować o pedofilii? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 11:31 A co w pedofilii jest smiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młot na czarowice Nie udawaj głupszej niż jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 13:51 Chodzi o postać Jezusa bezczeszczoną w takim dowcipie. Dla wielu osób Jezus jest jak ojciec. Gdyby ktoś ci opowiedział dowcip o gwałceniu analnym twojego ojca - byłoby ci do śmiechu? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie udawaj głupszej niż jesteś 17.08.07, 20:57 Gość portalu: młot na czarowice napisał(a): > Chodzi o postać Jezusa bezczeszczoną w takim dowcipie. Bezczeszczoną? Jak? Niektórzy to rzeczywiście mają paranoję... > Gdyby ktoś ci opowiedział dowcip o gwałceniu analnym > twojego ojca - byłoby ci do śmiechu? Jeżeli dowcip byłby śmieszny, a postać mojego ojca niezbędna, by ów humor uzyskać - oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Nie udawaj głupszej niż jesteś 18.08.07, 16:32 Jak to Jezus nauczal, uczynki sie licza. Zatem Jezusa najbardziej beszczesci ten, co nie przestrzega jego nauk w czynach. Jezusa zatem beszczesci ten, kot nie przestrzega jego nauk, a nie kto dowcipkuje, choc zyje "moralnie". Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Czemu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 13:04 Kawał może nie wysokich lotów ale nie widze żadnego dna :)) Nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.stawrogin Re: Czemu? 16.08.07, 13:30 I to jest właśnie przykre. Że nikt nie widzi w tym nic gorszącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Czemu? IP: 85.112.196.* 16.08.07, 13:39 > I to jest właśnie przykre. Że nikt nie widzi w tym nic gorszącego.< Nikt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smithsanswesson Re: Czemu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 20:46 I to jest właśnie problem. To jest KAWAŁ, więc pewne rzeczy (właściwie wszystkie) są dozwolone bo taka jest reguła. Rozmawia dwóch księży i jeden pyta drugiego: - Ile się daje za miłość po francusku? - Jak ministranci to po snickersie. - odpowiada drugi. Mnie to śmieszy, ale nie oznacza, że to akceptuję w rzeczywistości. Jeśli ktoś powie, że księża mogą wykorzystywać seksualnie ministarntów to jestem oczywiście przeciw ale jeśli ktoś opowie KAWAł, to się śmieję. NA TYM POLEGA RÓŻNICA. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 01:24 Dowcipem można szydzić ze wszystkiego i ze wszystkich, popatrz sobie na Monthy Pythonów. Szczuka to przy nich grzeczna dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Czemu? IP: *.chello.pl 16.08.07, 15:28 >mikolaj.stawrogin napisał: > I to jest właśnie przykre. Że nikt nie widzi w tym nic gorszącego. < Ja widzę. Gorszy mnie także reakcja rozbawionych gospodarzy programu. Spodziewam sie, że pani Szczuka nie zatrzyma się w schodzeniu poniżej tego dna. Inni jej pomagają:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: ferment IP: 85.112.196.* 16.08.07, 18:05 >Gorszy mnie także reakcja rozbawionych gospodarzy programu.< No cóż, jacy gospodarze tacy goście. Jakoś nie wydaje mi się, żeby pani Szczuka była zapraszana do programów gdzie prowadzący reprezentują wysoki poziom kultury a i stala widownia składa sie z ludzi wymagających. Jeżeli widzę pania Kazię to w programach takich jak Kuby Wojewódzkiego i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: ferment 16.08.07, 18:13 NIe ma to jak sie non-stop gorszyc. A jaki poziom reprezentujecie soba wy, permanentnie zgorszeni? Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re:kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 18:33 Nie czuję się zgorszona ale zniesmaczona a to różnica. Podobnie czułabym się gdyby pani Szczuka na wizji zdjęła majtki i wypieła pupę w stronę kamery. Jak się idzie występować publicznie to trzeba miec wyczucie co wolno a z czym lepiej się powstrzymać. Na tym polega kultura, kto jej nie ma jest prostakiem, i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re:kociamama 16.08.07, 18:43 To co wolno publicznie robic ewoluuje. Gole pupy tez do kamery rozni juz wypinali. Mnie tam nie gorszy czesc ludzkiego ciala. NIkomu takim kawalem ani pokazywaniem pupy nikt krzywdy ine robi. Nie maja tez obie te czynnosci zadnego nacechowania nienawistnego, czy agresywnego w strone zadnej grupy. Po porstu Ty chcesz uchodzic za kryterium tego co jest kulturalne, a co jest porstackie. Ale to tylko Twoje mniemanie. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re:kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:04 Mnie też nie gorszy żadna część ludzkiego ciala. Mogę oglądać te gołe ciala na plaży, na obrazach i wszędzie tam, gdzie jest to uzasadnione. Mylisz się jednak twierdząc, że nikomu pokazywaniem pupy nikt krzywdy nie robi. Jeśli jest to pupa wypięta w strone rozmówcy, jest to robione w celu zlekceważenia rozmówcy, nawet jak ta pupa jest w majtkach. Chodzi o gest no i pani Szczuka właśnie taki gest w stronę wielu osób wykonała (opowiadając ten głupawy dowcip). Jeszcze raz powtarzam, ja osobiście wygłupem Szczuki nie czuję sie ani zgorszona, ani obrażona tylko zdegustowana. Wcale nie chcę uchodzić za kryterium tego co jest kulturalne. Zasady kultury sa już z dawien dawna ustalone i każda matka powinna je przekazać własnemu dziecku a to, że od czasu do czasu znajdzie się ktoś, kto je łamie wcale nie oznacza, że ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re:kociamama 16.08.07, 20:25 A kto ma uzasadniac, gdziez to gole pupy sie oglada?? Skoro na obrazach, to czemu nie w innych przekazach wizualnych typu media? Zasady kultury > sa już z dawien dawna ustalone i każda matka powinna je przekazać > własnemu dziecku a to, że od czasu do czasu znajdzie się ktoś, kto > je łamie wcale nie oznacza, że ma racje. A wcale, ze nie;) Zasady kultury ewoluuja caly czas wraz z rozwojem cywilizacyjnym. Chociazby, kiedys lezalo w dobrym tobnie, ze dziewczynki nie pytane nie zabieraja glosu, a my tu na forum, a i w swiecie rzeczywistym glos zabieramy niepytane, i jakos nie jest to postrzegane za az tak niekulturalne jak 100 lat temu. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re:kociamama IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:48 A kto ma uzasadniac, gdziez to gole pupy sie oglada?? Skoro na > obrazach, to czemu nie w innych przekazach wizualnych typu media? No jeśli będzie to reportaż z muzeum czy innej wystawy to chętnie popatrzę na jakiś akt w TV. No i jeszcze jak będzie film instruktażowy na temat robienia lewatywy to też uznam za uzasadnione :) >Chociazby, kiedys lezalo w dobrym tobnie, ze dziewczynki nie pytane nie zabieraja glosu, a my tu na forum, a i w swiecie rzeczywistym glos zabieramy niepytane, i jakos nie jest to postrzegane za az tak niekulturalne jak 100 lat temu.< Oj i tu znalazłoby sie pewnie kilku takich co to gdyby tylko mogli to by z nami zrobili porządek :) Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re:kociamama 16.08.07, 20:50 Niech sobie szczuka opowiada co chcę. JA lubię sobie posłuchać Clarksona śmiejącego się z pederastów, ekologów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re:kociamama IP: *.mtm-info.pl 18.08.07, 20:08 >Zasady kultury sa już z dawien dawna ustalone i każda matka powinna je przekazać własnemu dziecku a to, że od czasu do czasu znajdzie się ktoś, kto je łamie wcale nie oznacza, że ma racje.< -- jakbysmy sie trzymali tego co mowisz to dalej tkwilibysmy w czasach sredniowiecza:/ Mnie moze jakos wyjatkowo ten dowcip nie rozsmieszyl, ale nie widze w nim nic zlego. Ot, jeden z wielu dowcipow bedacych reakcja na jakies wydarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza tjaaaa... jaką ma nazwę ten program o książkach? 16.08.07, 19:49 w którym występuje Szczuka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: tjaaaa... jaką ma nazwę ten program o książka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 00:36 I też tam sobie od czasu do zcasu rzuca mięsem i powiedzą coś dosadnie. Nie ma to jak przewrażliwieni superpoprawni supersztywni :)) Ah, wszystko ich oburza. Ja to nazywam po imieniu - sztywniactwo, brak luzu i poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
nancyboy Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 13:54 Ja nie mogę, poziom kawału w mojej ocenie jest na poziomie starszaków w przedszkolu. Wydaje mi się, ze opowiedziała go tylko po to, żeby sprowokować zestawem "pedofil + Jezusek w jednym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: *.chello.pl 16.08.07, 15:33 >nancyboy napisał: > Ja nie mogę, poziom kawału w mojej ocenie jest na poziomie starszaków w przedsz > kolu. > Wydaje mi się, ze opowiedziała go tylko po to, żeby sprowokować zestawem > "pedofil + Jezusek w jednym".< Myślę, że pani Szczuka wie, że to nie jest na poziomie. Można sobie takie kawały opowiadać w swoim gronie, skoro to bawi to grono. Publicznie nie wypada. O tym wie pani Szczuka, która pędzi na łeb na szyję. Nie wie dokąd dopędzi i jest juz tym przerażona. To przerażenie widać już wyraźnie. Znaczy, ja widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier.xenos Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 18:36 ROTFL! Nie słyszałem tego wcześniej! :D A poważnie: nic na to nie poradzę, że śmieszą mnie dowcipy wulgarne, prostackie i uderzające w mieszczańskie poczucie dobrego smaku, aczkolwiek osoba, która chce być brana poważnie w debatach publicznych na tematy społeczne i kulturalne, opowiadając takie rzeczy w telewizji, szkodzi tylko sobie i sprawie, o którą walczy. Dowcip jest w stylu tygodnika "NIE" - i należy przy tym zauważyć, że Jerzy Urban, mimo że bajecznie bogaty i popularny, nie jest człowiekiem, którego głos w kwestiach społeczno-politycznych jest brany na serio przez kogokolwiek - i z prawa, i z lewa. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 18:42 Nie śmiałem się z tego kawału. Ale znam wiele "niepoprawnych" politycznie kawałów śmiesznych dla mnie i moich znajomych. A propos: wiecie jak poznać że Polska jest normalnym krajem? To że jak idzie 2 facetów z wózkiem to są to zbieracze złomu. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 18:48 Ok, zabijmy ten kawal do reszty i niech ktos go zanalizuje i wskaze elementy niesmaczne. CO do debaty publicznej, chyba jednak ludzie nie oceniaja ta sama miara wszytskich aktorow zycia publicznego. Np. slynny autor powiedzneia "spieprzaj dziadu", bynajmniej nie dla zabawy, w odpowiedzi na krytyke jednego z potencjalnych wyborcow, ma sie dobrze i nawet jest postrzegany przez niektore srodowiska jako czlowiek kulturalny i wiarygodny. Ja tam wierze w obsmiewanie zjawisk, kotre nam nie pasuja, zeby zwrocic na nie uwage, bo humor kluje bardziej. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:18 >...i nawet jest postrzegany przez niektore srodowiska jako czlowiek kulturalny i wiarygodny.< No właśnie, przez NIEKTÓRE środowiska. > Ja tam wierze w obsmiewanie zjawisk, kotre nam nie pasuja, zeby zwrocic na nie uwage, bo humor kluje bardziej.< No to powiedz mi na co Szczuka chciała zwrócic uwagę, jakie zjawisko obśmiać? Bo ja widocznie nie mam poczucia humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 20:27 Szczuka w tym wyapdku po porstu opowiedziala kawal sluzacy jedynie rozrywce. tak juz maja jezykowcy, ze smieszy ich gra slow. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:51 > Szczuka w tym wyapdku po porstu opowiedziala kawal sluzacy jedynie rozrywce< Jaki poziom taka rozrywka, to prawda. Może miałaby lepszą rozrywkę gdyby sobie wsadziła do pupy granat (i wyciągnęła zawleczkę, ma sie rozumieć). Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 20:53 Wiesz, są różne odmiany rozrywki. Jeden lubi obejrzeć sobie luwr, 2 mecz piłkarski, a 3 "krwawą siekierę 7". Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 11:16 Widze, ze Twoj poziom jest bardzo wysoki. Przedkladasz jakis slpastick nad gre slow;) Ale coz, jak piszesz, jaki poziom taka rozrywka. Jezykowcy - typu Szczuka wola gry slow, a Ty, co opisalas. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:12 jak poznać że > Polska jest normalnym krajem? To że jak idzie 2 facetów z wózkiem to są to > zbieracze złomu. Świetne...! Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 20:15 Nie mów że czujesz się zgorszona. Bo skoro dowcip i części ciała...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:28 No...podoba mi sie, tylko że ja wyraz "normalnym" wzięłabym w cudzysłów. Kto wie czy Ty o tym nie zapomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 20:35 Tak, ale już dowcip Szczuki nie wziełabyś w cudzysłów zapewne. Ładna mi tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 16.08.07, 20:59 W cudzysłów to ja biore całą Szczukę, która dla mnie jest osobą... jakby to powiedzieć...w cudzysłowiu, po prostu. Tolerancyjna przecież jestem. Nie oburzam się, nie obrażam, nie krzyczę ale nie każ mi się śmiać z tego co wcale nie jest śmieszne. Załóżmy ;)), że to dowcip z pedofila...czy znasz jakiś dowcip o mordercy na przykład? chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 21:03 Seryjny morderca ciągnie kobietę do lasu. Kobieta krzyczy przerażona: - Ale ponuro i ciemno w tym lesie. Bardzo się boję! Na to morderca: - No, a ja co mam powiedzieć? Będę wracał sam... Szczerze to dla mnie nie jest śmieszne, ale chciałaś dowcip:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: serpentor666 IP: 85.112.196.* 17.08.07, 13:05 >Szczerze to dla mnie nie jest śmieszne, ale chciałaś dowcip:-)< Dziękuję i za dowcip i za komentarz, który przeczytałam z prawdziwą przyjemnością. Dla Ciebie nie jest śmieszne, dla mnie też. Podobny ladunek emocji jest w dowcipie Szczuki. Tu gdzie wchodzi w grę zło, strach, krzywda doprawdy trudno dopatrzeć sie wesołości. Dlatego mnie nie śmieszy i nie ma znaczenia to czy chodzi o małego Jezusa. Gdyby pedofil powiedział św. Piotrowi, że przyszedł do małych aniołków też by mnie nie śmieszyło. Po prostu pedofila trzeba karać a nie opowiadać o nim dowcipy (podobnie z mordercami). Dlaczego Szczuka opowiedziala właśnie taki dowcip to chyba oboje wiemy. Jest osoba z rodzaju tych, którzy nie wierzą (to jej wolno) ale jeszcze pogardzają tymi, którzy wierzą (a tego nie wolno). Nie ma kultury bez tolerancji ani tolerancji bez kultury. Światopogląd pani Szczuki jest bardzo ubogi. Wszelkiego zła dopatruje się w religii i za wszelką cenę stara się te religię wykpić. Ja podeszłam do tego pseudo dowcipu w taki sposób ale napewno wielu ludziom sprawił przykrość bo wykpiwa to co dla nich jest świętością. To samo już jest powodem, żeby takich rzeczy nie opowiadać. Dlatego dla mnie jest prostaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: serpentor666 17.08.07, 21:47 Gość portalu: Matylda napisał(a): >> strach, krzywda doprawdy trudno dopatrzeć sie wesołości. Dlatego > mnie nie śmieszy i nie ma znaczenia to czy chodzi o małego Jezusa. > Gdyby pedofil powiedział św. Piotrowi, że przyszedł do małych > aniołków też by mnie nie śmieszyło. Po prostu pedofila trzeba karać > a nie opowiadać o nim dowcipy (podobnie z mordercami). Ło matko,jak Ty każdy dowcip tak rozkładasz na czynniki pierwsze to nie dziwie sie że Cie nic nie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: mama303 IP: 85.112.196.* 18.08.07, 11:38 Ło matko,jak Ty każdy dowcip tak rozkładasz na czynniki pierwsze to > nie dziwie sie że Cie nic nie śmieszy. Śmieszy mnie bardzo dużo, nawet nie zawsze musi być mądre. Wystarczy jak będzie z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: serpentor666 17.08.07, 22:51 Gość portalu: Matylda napisał(a): > Po prostu pedofila trzeba karać a nie opowiadać o nim dowcipy Trzeba też przestać robić z pedofilii tabu. To temat wstydliwy, skrzętnie zamiatany pod dywan. I wyrzucając go z żartów także dokładamy do tego tabu, zupełnie niepotrzebnie. A tak kwoli ścisłości to pedofilii należy nie karać, a leczyć. Karać należy osoby molestujące dzieci. Jedno nie równa się drugiemu. > Szczuka opowiedziala właśnie taki dowcip to chyba oboje wiemy. Jasnowidza mamy na pokładzie! > Jest osoba z rodzaju tych, którzy nie wierzą (to jej wolno) > ale jeszcze pogardzają tymi, którzy wierzą (a tego nie wolno). A można wiedzieć na jakiej podstawie te wnioski wyciągasz? Bo chyba nie z tego kawału? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 12:45 A propos: wiecie jak poznać że > Polska jest normalnym krajem? To że jak idzie 2 facetów z wózkiem to są to > zbieracze złomu. ciekawe kryterium normalności. Dla mnie normalnym krajem jest ten, w którym wicepremier przez ponad rok nie szerzy faszystowskich idei. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 13:31 A komunistycznych tez? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Dobre! 16.08.07, 19:00 Dzieciątko Dżizus się nie opędzi, jeżeli to prawda, że wszystkie czarne sukienki idą do nieba. Brr. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Tak na stronie... 16.08.07, 19:09 Wszystko na tym padole by żyć potrzebuje „pokarmu”... Dla każdej dupereli ważnym jest niezmiernie by o niej mówiono (nie ważne dobrze czy źle). Co poniektórych wrażliwców uczulam; był już taki czas, gdy za dowcipy (nie ważne jakich lotów) karano. Przy okazji Czy mógłym poznać definicję dna? Najniższe ukłony! Humor (nawet niesmaczny) ponad sztampową poprawność przedkładający M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.stawrogin No tak, zawsze mogła pierdnąć 16.08.07, 19:58 Moim zdaniem pewnych rzeczy po prostu się nie robi. I już. Podobną reakcję do tej wywołanej tym kiepskim dowcipem Szczuka mogła wywołać wstając, mówiąc do prowadzących "Bądźcie przez chwilę cicho" i głośno pierdząc. Pytanie jest jedno - po co? Po to, żeby o niej mówiono. To przykre jeżeli nie potrafi zrobić nic innego, tylko w ten sposób robić wokół siebie rozgłos. Są jakieś granice, któych żyjąc w społeczeństwie nie przekraczamy i tak jak nie sikamy na gumę w przegubowym autobusie, czy nie zjadamy bab z nosa wpatrujac się w kobietę po drugiej stronie szyby, tak mając elementarną przyzwoitość nie opowiadamy tego typu dowcipów. A z powyższych wypowiedzi forumowiczów w stylu "a co w tym złego" widać, że ludzi przyzwoitych jest coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: No tak, zawsze mogła pierdnąć 16.08.07, 21:21 Nieprzyzwoite jest opowiadanie tego dowcipow, bo Mikolaj Stawrogin tak powiedzial. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: No tak, zawsze mogła pierdnąć 17.08.07, 09:17 Natomiast powiedzenie "no tak, mogła jeszcze pierdnąć" jest jak najbardziej eleganckie - też dlatego, że Mikołaj Stawrogin tak powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: No tak, zawsze mogła pierdnąć 17.08.07, 12:07 mikolaj.stawrogin napisał: > Są jakieś granice, któych żyjąc w społeczeństwie nie przekraczamy > i tak jak nie sikamy na gumę w przegubowym autobusie, czy nie > zjadamy bab z nosa wpatrujac się w kobietę po drugiej stronie > szyby, tak mając elementarną przyzwoitość nie > opowiadamy tego typu dowcipów. Możesz więc nam, nieprzyzwoitym, wyjaśnić CO dokładnie jest złego w tym dowcipie? Bo ja serio nie łapię. Żarty z pewnych negatywnych zjawisk (jak np. pedofilia) są w pewien sposób pożyteczne jako swoisty egzorcyzm. Jeżeli natomiast chodzi o odniesienie religijne - czy ten żart kogokolwiek obraża? Przecież nie sugeruje nic złego o "dzieciątku" czy jakimkolwiek innym świętym. Jeżeli tak niezwykle was drażni ustawianie Jezusa w takim kontekście to gdy oglądając wiadomości w TV musi was totalna ku..ca trafiać - bo w najpaskudniejszych kontekstach przedstawiają go wszyscy, z politykami i Rydzykiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: No tak, zawsze mogła pierdnąć 17.08.07, 12:47 > Są jakieś granice, któych żyjąc w społeczeństwie nie przekraczamy Zalezy gdzie. W UK nikt na taki dowcip nie zwrocilby uwagi, poza tym poczucie humoru tu inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: No tak, zawsze mogła pierdnąć 17.08.07, 21:54 mikolaj.stawrogin napisał: > Moim zdaniem pewnych rzeczy po prostu się nie robi. I już. Pani Szczuki zdaniem pewnie też, tyle że możecie sie chyba różnić w pojmowaniu tych tzw "pewnych rzeczy". Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 16.08.07, 21:19 Nie lubie Kazi, ale dowcip jak dowcip. Jednego smieszy, innego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzaskana IP: *.cn.com.pl 17.08.07, 08:45 Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 09:15 Komu to wiadomo? Tobie zapewne. A mnie nie. Co więcej, mając w pamięci kilka twoich postów w temacie aborcyjnym, uważam ze okreslenie "potrzaskany" (cokolwiek to miało znaczyć), pasuje raczej do ciebie niż do Szczuki. Szczuka bywa, najzupełniej swiadomie zresztą, kontrowersyjna, lubi łamać kulturowe tabu i podszczypywać ego części widowni- taki ma po prostu imidż na potrzeby szołbiznesu. A jak ktoś tego nie rozumumie i wydaje mu się, że to wszystko jest serio, to znaczy że jest... jakby to delikatnie okreslić... człowiekiem niezwykle prosto myslącym;)) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 11:51 To zadna sztuka lamac tabu.Kazdy debil to potrafi i z reguly tylko debile, ktorzy inaczej nie potrafia zaistniec w mediach uciekaja sie do takich prowokacji. Kawaly o zgwalconych feministkach, zakazonych przez Simona.M lewackich panienkach, strzelajacej sobie w leb Blidzie czy zdychajacych przy nielegalnej aborcji moze wymslic kazdy. Ale niewielu to bawi, a juz tylko wybitne prymitywy pokroju Szczuki by poszli z tym do mediow. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 12:50 > To zadna sztuka lamac tabu.Kazdy debil to potrafi Bzdura, bzdura, bzdura, kolejna napisana przez Ciebie prawicowa bzdura. Tabu łamali i Einstein i Darwin, zresztą cała masa innych również. Łamanie tabu zawsze towarzyszy zmiana sposobu myślenia, co oczywiście musi szokować, zwłaszcza tych z klapkami na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 13:08 No dobra.To idz do schroniska z chorymi na AIDS i sie z nich zacznij smiac.Albo ponabijaj sie z chorych na raka dzieci na odddziale onkologicznym. Nie ma zadnej w tym sztuki zlamac jakies tabu czy tez kogos zszokowac.Co w tym trudnego?KAZDY DEBIL TO POTRAFI! Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 13:49 Jest spora różnica miedzy wyśmiewaniem sie ze zgwałconej kobiety czy chorego dziecka, a tym co powiedziała Szczuka. Obawiam się jednak, ze twoja potrzeba "bo moje musi być na wierzchu" jest tak silna, ze faktycznie tej róznicy nie jesteś w stanie zauwazyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 15:10 Nie-nie ma.Roznica jest tylko taka, ze jedna grupe sie chetnie atakuje wyznajac lewackie idealy, a przy ataku na druga jest sie wzburzonym. Szczuka juz sie wysmiewala z kalekiej dziewczyny i tez byla broniona. Tylko ona sama mialczy w USA, ze jej przeciwnicy jej nie lubia bo jest Zydowka.Zalosna, zaklamana kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 18:36 magnusg napisał: [...] > Szczuka juz sie wysmiewala z kalekiej dziewczyny i tez byla broniona. Bzdura. Śmiała się ze sposobu prowadzenia przez nią "audycji". O tym, że owa prowadząca jest kaleką dziewczyną, dowiedziała się dopiero później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.07, 22:33 Wersja Kazi dla wyjatkowo naiwnych:Kazdy z IQ powyzej 20 powinien sie domyslic, ze dorosla osoba mowiaca nienaturalnym glosem ma jakas wade.A nawet wierzac w wersje Kazi to Kazia zanim poszla wysmiac ja w TV na cala Polske mogla sprawdzic z kogo sie zamierza smiac. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask 17.08.07, 22:47 Gość portalu: Magnus napisał(a): > ze dorosla osoba mowiaca nienaturalnym glosem ma jakas wade. Może też: a) nie być wcale dorosła (zdaje się tę wersję zresztą zakładała Szczuka), b) udawać dziecko, c) specjalnie przybierać taki ton głosu z różnych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask IP: *.cn.com.pl 18.08.07, 15:30 > Tabu > łamali i Einstein i Darwin, Oni nie łamali tabu, tylko byli geniuszami. Szczuka to może przed Kopernikiem bić pokłony. Kogo ty w ogóle porównujesz: Einsteina do tej chłopczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny Re: od dawna wiadomo, że ta kobieta jest potrzask IP: *.cn.com.pl 18.08.07, 15:27 kot_behemot8 napisała: > Komu to wiadomo? Tobie zapewne. A mnie nie. Co więcej, mając w > pamięci kilka twoich postów w temacie aborcyjnym, uważam ze > okreslenie "potrzaskany" (cokolwiek to miało znaczyć), pasuje raczej > do ciebie niż do Szczuki. Ciekawe które z moich stwierdzeń skłoniło cię do takich wniosków? Zapewne to, że zanegowałem tezę o tym, że ludzki płód to podczłowiek. > taki ma po > prostu imidż na potrzeby szołbiznesu. Dokładnie taki - potrzaskany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazWyb dziekujemy czytelnicy GazWyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 10:26 za smaczne i na poziomie uznają nawet i smarowanie się gó.wnem, byle tylko przy okazji smarowania atakowano kościół, radio maryjan i ludzi którzy uważają, że bycie kablem za komuny było czymś nagannym... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: czytelnicy GazWyb 17.08.07, 10:33 A wiesz, coś w tym jest, trzeba być przygotowanym na ponoszenie ofiar (smarowanie g.wnem), jak się walczy z najwiekszym wrogiem Polski, Watykanem i jego rezydencją na nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ateista-onanista Re: czytelnicy GazWyb 17.08.07, 10:42 Nie wypowiadaj się w imieniu czytelników Gazety - nie zostałeś przez nich upoważniony ! - ja np.uważam,że dowcip jest super,a jako ateista i antyklerykał,uwielbiam,jak ktoś dosrywa księżom i dewotom. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 10:37 Głupie i tyle. Ale żeby zaraz dno? Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 11:23 Jak juz ktos pisal wyzej, dowcip jak dowcip, jednego smieszy drugiego nie. Mnie nie smiesza np. dowcipy z broda o tesciowych, kotre za to smiesza kulturalna MAtylde, zapewne najbardziej jak opowiada je jej inteligentny maz. Mysle,m ze problem tkwi w tym, ze cokowliek Szczuka by nie powiedziala, i tak jej przeciwnicy zaatakowaliby ja, bo po porstu nie lubia Szczuki. Z reszta takie zahcowanie jest naturalne - badania psychologiczne wykazaly, ze jak mamy zle nastawienie do kogos, to co by nie zrobil uznajemy za negatywne, podczas gdy kiedy kogos darzymy sympatia, wiele mu poblazamy. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna IP: 85.112.196.* 17.08.07, 13:48 >Mnie nie smiesza np. dowcipy z broda o tesciowych, kotre za to smiesza kulturalna MAtylde, zapewne najbardziej jak opowiada je jej inteligentny maz.< Nigdzie nie napisałam, że mnie śmieszą dowcipy o teściowych ani że mąż mi je opowiada. Ta wypowiedz świadczy, że dla Ciebie prawda to sprawa subiektywna. >Mysle,m ze problem tkwi w tym, ze cokowliek Szczuka by nie powiedziala, i tak jej przeciwnicy zaatakowaliby ja, bo po porstu nie lubia Szczuki.< Tak mogą zachowywać sie tylko ludzie bezmyślni. >badania psychologiczne wykazaly, ze jak mamy zle nastawienie do kogos, to co by nie zrobil uznajemy za negatywne, podczas gdy kiedy kogos darzymy sympatia, wiele mu poblazamy.< Jest w tym jakaś prawda ale na początku musi być powód dla którego mamy do kogoś złe lub dobre nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 14:46 gdzie nie napisałam, że mnie śmieszą dowcipy o teściowych ani że > mąż mi je opowiada. Ta wypowiedz świadczy, że dla Ciebie prawda to > sprawa subiektywna. Ok, przynaje, troszke ironizowalam;) Co do prawdy, fakt, uwazam ja za subiektywna, Fakty sa jedne, a prawda to juz sposob ich przekazania, a ten sie rozni w zaleznosci od przekazujacego. Wiekszosc ludzi jest bezmyslna, co tu kryc;) Powod, zeby miec do kogos zle nastaiwenie, nawet u ludzi wyksztalconych i niby myslacych samodzielnie moze byc bardzo blahy - jak wykazuja wlasnie badania. Typu, ktos nam powie, ze ta osoba jest niefajna i lykamy to, szczegolnie jesli ktos, kogo cenimy taka wiadomosc przekaze. Trudno jest wtedy taka wiadomosc werifykiiowac, dlatego jestemy, jako spoleczenstwo tak podatni na manipulacje;) Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Czego sie mozna spodziewac po prymitywnej babie, 17.08.07, 11:29 ktora nawet kpi z kalek?? Dlatego moje halso pozostaje aktualne: "Nie bede plakal jak ktos zabije Szczuke". Zgodnie z jej haslem" Nie plakalam po Papiezu" Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Czego sie mozna spodziewac po prymitywnej bab 17.08.07, 13:56 A po jaką cholere miałbyś płakac gdyby ktos zabił Szczukę?? Czy ona jest twoją żoną, siostrą, przyjaciółką...? Ja w przeciwienstwie do ciebie lubię Kazię i cenię, ale na pewno bym po niej nie płakała. Nie płaczę po obcych ludziach, obojętnie czy to papiez czy szołmenka- feministka-skandalistka, normalni ludzie w ogóle raczej tego nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Czego sie mozna spodziewac po prymitywnej bab 17.08.07, 15:11 To prawda,a mimo to takie haslo wywolalo tutaj przy okazji debaty nad jej kpinami z kalek oburzenie u wielu lewakow.I zarzucano mi absurdalnie nawet podzeganie do przestepstwa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
violka30 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 11:41 kwestia jak najzupełniej kulturowa-możemy nie gorsząc publiki opowiedzieć dowcip o mordercy, bądź gwałcicielu, lecz już taki sam z pedofilem w roli głównej (gdzie wychodzenie na światło dzienne istnienia tego problemu w naszym kraju/społeczeństwie to sprawa bardzo świeża) budzi kontrowersje Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 11:47 Tyle, ze tutaj ofiara pedofila odgrywa glowna role w tym dowcipie.kawaly, gdzie wysmiewa sie ofiary gwaltow i morderstw tez cie nie bulwersuja? Odpowiedz Link Zgłoś
violka30 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 12:04 magnusg napisał: >kawaly, gdzie wysmiewa sie ofiary gwaltow i morderstw tez > cie nie bulwersuja? nigdzie w swojej wypowiedzi nie odniosłam się do osobistych odczuć na temat treści tego żartu i jemu podobnych, mówiłam jedynie o społecznym odbiorze (vide cytowany wyżej żart o mordercy) w zależności od bohatera dowcipu Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 12:10 Nie wiem na jakiej podstawie stwierdzilas, ze kawaly z udzialem gwalcicieli czy mordercow publicznie nie bulwersuja?Mozesz podac jakies zrodlo tych obserwacji spolecznych? Odpowiedz Link Zgłoś
violka30 Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 17.08.07, 12:28 oczywiście żadnego rzetelnego źródła nie mam, opieram się na własnych obserwacjach (forum chociażby); ale rozumiem, że to mi zabiera prawo do dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 sladami Talibow 17.08.07, 12:16 Czy Szacowni Szczukolodzy przypominaja sobie reakcje muzulmanow na dunskie rysunki Mahometa? Porownajmy: 'Zabijemy kazdego kto powie ze Islam nie jest religia pokoju!' vs 'Obsramy kazdego kto zasugeruje ze katolicy nie potrafia wybaczac dowcipu!' Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:27 no dawaj kolego.To zrobmy kilka kawalow o lewackich panienkach, ktory zarazily sie HIV od idola Szczuki Simona M. A moze jeszcze lepiej porobimy zaklady, ktora najszybciej wykituje? Kawaly o zydach w Oswiecimiu pewnie tez cie kreca i nie wywoluja zbulwersowania? Prziecez to takie zacofanczo-katolickie respektowac jakies tabu- nieprawdaz?. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:38 magnusg napisał: > Kawaly o zydach w Oswiecimiu pewnie tez cie kreca i nie wywoluja > zbulwersowania? > Prziecez to takie zacofanczo-katolickie respektowac jakies tabu- > nieprawdaz?. Kawały o Żydach w Oświęcimiu są u nas na porządku dziennym, chętnie opowiadane nawet przez księży (sam niedawno słyszałem), więc wybierz lepszy przykład. Ja właśnie śmianie się z sytuacji tragicznych dla milionów ludzi z krwi i kości uważam za niestosowne. Dowcip Kazimiery Szczuki uderza jedynie w zabobon choć, przyznaję, powszechny, to jednak tylko w zabobon, a nie w pamięć ludzi, którzy na prawde żyli wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:43 Pedofilia i jej ofiary to zabobon?Nasmiewanie sie z kalek to zabobon? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:47 No dobrze. W dowcipie Szczuki nie ma nic o ofiarach pedofila, więc trudno mówić o szarganiu ich imienia. Dzięciątko Jezus, na którego myśl tak oblizuje się pedofil, chyba jest niezagrożone (św. Piotr nie dopuści), więc ofiarą raczej nie będzie, w każdym razie na pewno jeszcze nie jest. O jakich ofiarach więc piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:17 Sa tematy przy ktorych kawalow sie nie powinno robic.Pedofilia, choroby, gwalty-wszystko jedno czy bohater kawalu juz jest ofiara czy jest tylko ofiara potencjalna. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:45 magnusg napisał: > no dawaj kolego.To zrobmy kilka kawalow o lewackich panienkach, > ktory zarazily sie HIV od idola Szczuki Simona M. > A moze jeszcze lepiej porobimy zaklady, ktora najszybciej wykituje? To Twoja dzialka. > Kawaly o zydach w Oswiecimiu pewnie tez cie kreca i nie wywoluja > zbulwersowania? Prosze prosze, znany pogromca pederastow w szatach Politycznej Popranosci. Boki zrywac. > Prziecez to takie zacofanczo-katolickie respektowac jakies tabu- > nieprawdaz?. O niewinnosci zgwalcona! O Magnusie przeczysty! Toz rozumiem jak Twoja wrazliwoscia wstrzasnely rysuneczki z Mahometem. Nie watpie ze kazdy dowcip na temat Heavens Gate (taki kult kastratow ktorzy to popelnili masowe samobojstwo oczekujac transferu na statek kosmitow, albo jak nazywaja to Swietokradcy komete Hale-Bopp) wstrzasaja Toba i innymi katolikami doglebnie. Trudne slowo na dzisiaj: hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:02 Hipokryzja wykazala sie Pani Szczuka, ktora nabija sie z kalek i ofiar pedofilii, a jednoczesnie placze w amerykanskich mediach, ze jest ofiara antysemityzmu, chociaz w Polsce malo kto wiedzial, ze ma korzenie zydowskie. I jeszcze jest oburzona, jak wpolprowadzacy program Dwururka zartuje z jej braku urody.Zamiast to przyjac z autoironia i sie posmiac sama z siebie.Ale do tego Pani Sz. zdolna nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re:Jesus byl ofiara pedofilii? 17.08.07, 13:38 magnusg napisał: > Hipokryzja wykazala sie Pani Szczuka, ktora nabija sie z kalek i > ofiar pedofilii, Jesus byl ofiara pedofilii? Dleczego my sie dopiero teraz o tym dowiadujemy? >a jednoczesnie placze w amerykanskich mediach, ze > jest ofiara antysemityzmu, chociaz w Polsce malo kto wiedzial, ze ma > korzenie zydowskie. Ty jak widac wiedziales... ;-) Podsumowujac: dalej nie potrafisz uzasadnic Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re:Jesus byl ofiara pedofilii? cd 17.08.07, 13:46 Podsumowujac: dalej nie potrafisz uzasadnic dlaczego mielibysmy cenzurowac Szczuke a nie cenzurowac kogos kto sie nabija z Cargo Cult: en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult o nieszczesnych kretynach z Heavens Gate nie zapominajac. Wbij to sobie wreszcie do glowy: poglady jakiejkolwiek grupy religijnej/politycznej/ideologicznej nie moga byc podstawa do cenzury zakazujacej czy to dowcipow czy felietonow na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re:Jesus byl ofiara pedofilii? cd 17.08.07, 15:16 Rozumiem, ze z pederastow wieszanych w Iranie na podstawie przepisow o walke z przeciwnikami politycznymi tez sobie moge pozartowac? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re:Jesus byl ofiara pedofilii? cd 17.08.07, 16:14 Właściwie miałem już zamiar się w tym temacie nie odzywać, ale się ostatni raz wypowiem. Jest różnica między żartami z ofiar w ludziach a żartami z Dzieciątka Jezus, a mianowicie taka, że Ludzie którzy umarli są już bezbronni i przed niestosownymi żartami się nie obronią. Dzieciątko Jezus, natomiast, w opini ateistów nie istnieje, więc żartować chyba można, w opini wierzących istnieje jak najbardziej, żyje i jest wszechmocne, więc inaczej niz wspomniani ludzie, ma dość siły, żeby sie bronić (podobno w tym celu wymysliło nawet piekło). Czujesz maleńką różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 homkowie iranscy 17.08.07, 18:06 magnusg napisał: > Rozumiem, ze z pederastow wieszanych w Iranie na podstawie przepisow > o walke z przeciwnikami politycznymi tez sobie moge pozartowac? Nie. To my mozemy sobie boki zrywac z twojej niewiedzy na temat homkow, Iranu i tamtejszych przepisow prawnych: en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Iran#Legal_status choc po namysle jest to raczej gorzki smiech. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re:Jesus byl ofiara pedofilii? 17.08.07, 15:14 nie, ja nie wiedzialem i przypuszczam, ze malo kto z jej przeciwnikow wiedzial.Mi to jest obojetne czy ona jest Zydowka czy nie, ale jej zaklamanie po raz kolejny zostalo pokazane. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:51 to co robisz to ewidentna manipulacja i nadużycie. Szczęście, że jesteś z tego znany na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:11 To sprobuj ta manipulacje wykazac.Gdzie ja dostrzegles? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:35 w nagminnie stosowanym przez Ciebie wywracaniu kota ogonem i zmienianiu tematu rozmowy. Nie mówiąc że fakty i dane, które zwykle przytaczasz pochodzą z jakiejś chorej spłaszczonej pseudorzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 15:17 Fkaty pozostaja faktami.A ty ich nie potrafiac obalic probujesz osmieszyc.Znana taktyka retoryczna, ale trzeba to umiejetnie zrobic, zeby odniesc sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sladami Talibow 17.08.07, 12:52 > Czy Szacowni Szczukolodzy przypominaja sobie reakcje muzulmanow na dunskie > rysunki Mahometa? Zaraz odezwą sie zwolennicy katofaszyzmu, w tym niejaki magnus. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:10 Moj komentarz byl 20 minut wczesniej niz twoj,a ty piszesz " zaraz odezwie sie.......":))))) Marna z ciebie wrozka koles.Takich przepowiadajacych przeszlosc specyjalnie nie cenia-musisz chyba zmienic profesje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: sladami Talibow 17.08.07, 13:33 w mojej trzeba pisać gramatycznie i ortograficznie w kilku językach - w Twojej jak widać nie. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: sladami Talibow 17.08.07, 15:21 Ale na zegarku juz sie chyba znac nie musisz, co udowodniles twoim tekstem:)I z ta gramatyka chyba tez cos nie tak, jak piszac o przeszlosci uzywasz czasu przyszlego.? No, ale ty jestes teraz wielki Anglik, to pewnie juz jezyk uzywany nad Wisla cie nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ateista-onanista Do Magnusa 17.08.07, 16:00 Przestałbyś znęcać się nad biedną Szczuką ! - czy ona coś złego ci zrobiła ? Przecież nie musi być tak poprawna jak ty ! I przestań wmawiać ludziom,że nabija się z kalek - przecież wszyscy wiedzą,że kiedy mówiła to,co mówiła,nie wiedziała,że M.Buczek jest kaleką! Zresztą,nigdy nie nabijała się z jej kalectwa,lecz z jej głupoty - że dała się otumanić czarnej sekcie.[chociaż debilstwo MB można uznać za kalectwo]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magnus Re: Do Magnusa IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.07, 22:36 Wytlumaczylem to juz wyzej.Tlumaczenie Kazi jest dla wyjatkowo naiwnych.I nabijala sie przedewszystkim z mowy Buczek, a nie tresci programu. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 18.08.07, 15:25 W wielu wypowiedziach pada tu zdecydowane stwierdzenie, że nie wypada (nie wolno) nabijać się z kalek. Ja chyba coś przeoczyłem albo jakiś tępy jestem... Od kiedyż to nie wolno opowiadać dowcipów o niepełnosprawnych? Coś się zmieniło i nie należy już ich traktować jak każdego innego „deptacza”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: Hm... IP: *.chello.pl 18.08.07, 18:58 mjot1 napisał: > W wielu wypowiedziach pada tu zdecydowane stwierdzenie, że nie > wypada (nie wolno) nabijać się z kalek. > Ja chyba coś przeoczyłem albo jakiś tępy jestem... Od kiedyż to nie > wolno opowiadać dowcipów o niepełnosprawnych? Od zawsze, każdy kulturalny człowiek wie to od dziecięcych lat. Jeśli tych podstawowych zasad nie stosujesz, tożeś młot nie mjot. Zatrwożony wielce pol_pol Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Hm... 18.08.07, 19:23 Ppappapatrz pan paaanie polpol jjjujuujuuuż się tttotooopi aaa jejeeeszcze się przeeedrzeźnia! Przy okazji Składam hołd tym wszystkim poprawnym których na szczęście (jak widać) nie brak nam jednak! Najniższe ukłony! Z wdzięcznością pokracznie acz elegancko wygły M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol_pol Re: Hm... IP: *.chello.pl 18.08.07, 22:06 mjot1 napisał: > Najniższe ukłony! > Z wdzięcznością pokracznie acz elegancko wygły M.J. Patrz pan, panie mjocie, jakie to cuda nie-wida na tym bożym świecie. Myślałem, że masz pan tylko pokraczny styl, a tu jeszcze pokraczną figurę, niczym pokraka. Zdumion niemiłosiernie pol_pol Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Hm... 19.08.07, 10:30 Tym niżej czoła chylę! Boć przecie w czasach obecnych rzadkość to niezmierna spotkać kogoś (choćby i wirtualnie jeno), kto w każdym calu arbitrem jest elegancji. Najniższe ukłony! Z gębą z podziwu rozdziawioną M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
graz-ynaj Re: Hm... 29.04.13, 10:48 Witam Cie piszesz czy wypada śmiać się z kaleki to Ci odpowie, że mądry człowiek tego nie będzie robił. Oczywiście nie będzie wtedy jakimś nietaktem gdy ja sama coś powiem na temat własnej osoby.Co innego ośmieszanie prosto w twarz. Nie powinniśmy się śmiać z osób kalekich, inwalidów, osób starszych czy ludzi mających różnorakie problemy (np. z nadwagą). Takie dowcipy nie są wcale śmieszne, dla mnie są wręcz żałosne. Jak mówi przysłowie "Nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Szczuka i piłka nożna... 17.08.07, 22:59 www.youtube.com/watch?v=srAmo4IYe5Y&NR=1 :)))) Natomiast komentarz przy tym filmiku obnaża całą głupotę pewnych typków. Odpowiedz Link Zgłoś
chwila.pl de gustibus non est disputandum 17.08.07, 23:28 Dowcip opowiedziany przez K. Szczukę ani mnie nie bulwersuje, ani nie śmieszy. Stwierdzam jedynie, że jest adekwatny do jej poziomu intelektualnego, ponadto jest kolejnym chwytem reklamowym jej rzekomej bezpruderyjności i walki z kołtuństwem. Gdyby nie jej ekscesy, nikt by jej nie znał, a nawet nie zwrócił na nią uwagi, bo niby czemu miałby to robić? Nie grzeszy ani urodą, ani błyskotliwą inteligencją, więc musi się bidulka lansować, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: de gustibus non est disputandum 18.08.07, 02:51 chwila.pl napisała: > Nie grzeszy ani urodą, ani błyskotliwą inteligencją, > więc musi się bidulka lansować, i tyle. Nie mam wystarczających podstaw, by inteligencję pani Szczuki oceniać, natomiast co do urody to zgodzić się nie mogę - jest to kobieta zdecydowanie urodziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahadeva niewinny, nawet niesmieszny dowcip :) IP: *.aster.pl 18.08.07, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kazimiera Szczuka sięgnęła dna 18.08.07, 17:48 Dla mnie zupełnie nieśmieszne, ale ja przecież mam wypaczone poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mathaw1 dajmy wyraz swojej afirmacji 18.08.07, 18:47 bojkotujmy rzad i wybory, zero społeczenstwa przy urnach...moze to cos da do myslenia?! Odpowiedz Link Zgłoś