Dodaj do ulubionych

Wolicie Polki czy miejscowe ?

09.07.03, 14:09
Oczywiscie, temat raczej skierowany do facetow za granica, lub tych, ktorzy
dluzej tam przebywali.
Ja wole lokalne, czyli w moim przypadku Amerykanki. Nie wykluczam, ze macie
inne odczucia i doswiadczenia, podzielcie sie.

Oczywiscie, na poczatku mego pobytu sila rzeczy skazany bylem na Polki-
niewystarczajaca znajomosc jezyka, realiow, obycia w otoczeniu miejscowym.
Pozniej "krecilem" z Rosjanka, Hinduska z Trinidad Tobago , potem wylacznie z
Amerykankami.
Dlaczego?
Przede wszystkim wiecej luzu i dystansu w podejsciu do rzeczywistosci.Moze to
po prostu brak tzw syndromu Matki Polki, jakze ciagle zywego? Do dzis
pamietam, jak kumpel z powaznie zszarpanymi ner, ona wami wynosil sie z domu
od Polki- zonusi,w asyscie policji oczywiscie ( on- lat).Zonuleczka
zadzwonila po policje, bo probowal zabrac z domu swoj komputer....Stara do
policji nawija, ze ma go zostawic, bo "komputer bedzie dla dziecka". Dziecko
mialo niecaly rok wtedy.
Nastepna sprawa, to wieksza stabilnosc psychiczna u "miejscowych" panien. Nie
swiruja, nie placza, nie wyzywaja gdy sie czyms wkur...ia,a jesli juz to
jakos mniej histerycznie,no i oczywiscie nie gadaja non- stop, ze chca wrocic
do Polski. Bo tam znajomi, rodzina, lepsze jedzenie i nie tak goraco.
No i takze to, ze nie-Polki nie sa przyzwyczajone do wiecznego nadskakiwania
im-ten glupkowaty syndrom oczekiwania wiecznej "dzentelmenskosci , wersja
krajowa". A jak juz czasem sie wylamiesz- znow awantura. Domyslam sie, ze to
moze dotyczy Polek nieco starszych- obecnie w Polsce- 20 letnia dziewczyna
moze tego syndromu juz nie ma, tak sadze obserwujac w Polsce wspolczesna
mlodziez meska...
Dla tych, ktorzy krecili kiedys np. z Amerykanka, nie musze dodawac iz inny
jest rowniez seks...jakis intensywniejszy i perfekcyjniejszy technicznie, ze
o laseczce jako standardzie juz nawet nie wspomne.
Hej, co wy myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nie Polonus Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.studiokwadrat.com.pl 09.07.03, 14:49
      Nie sądzę by problem tkwił w tym czy zadajesz się z Polką czy z Amerykanką.
      Mieszkam co prawda w Polsce, ale miałem okazję przyjrzeć się z
      bliska "amerykańskiemu rajowi". Nad tym czy mi się tam podobało czy nie, nie
      będę się rozwodził (nawiasem mówiąc nie podobało mi się).
      Jeżeli chodzi o kobiety to problem tkwi w czym innym. Nie chcę obrazić nikogo,
      ale duża część "Polonii" wygląda tam tak, jak to przedstawiono w
      filmie "Szczęśliwego Nowego Jorku". Nie wymagajmy więc od kobiety z głębokiej
      polskiej prowincji by nagle zmieniła się w otwartą i towarzyską Amerykankę,
      która w profesjonalny sposób zrobi Ci kilka miłych rzeczy. Ona nie robiła tego
      w Polsce i nie będzie robić za oceanem. Ona myśli jedynie o tym jak odłożyć
      jeszcze 100 czy 1000 USD. Nie zje, będzie mieszkać w piwnicy z 5 podobnymi
      sobie w jednym pokoju, etc.
      Przyjedź do Polski, poznaj tych prawdziwych, miejscowych Polaków - a zwłaszcza
      Polki. Nie będziesz wtedy musiał dowartościowywać się sypiając z kimś kto
      zawsze wypomni Ci Twoje pochodzenie. My również wiemy jak się zachować, bawić,
      oraz jak uprawiać seks nie tylko pod kołdrą i przy zgaszonym świetle. Pomyśl
      sobie o tym buraku zatracony gdy będziesz siedział w swojej norze na Jackowie,
      czy w Greenpoint i czekał na telefon od swojej uroczej Amerykanki, która
      zapragnie by ktoś zrobił jej dobrze, a jednocześnie nie był znany w jej
      środowisku.
      • nieobecnydzis Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 09.07.03, 15:09
        Tak ladniutko rozpoczales swoj post i juz myslalem, ze ktos podejmie normalna
        dyskusje... no, ale niestety, wytrzymales tylko kilkanascie linijek. Tak to juz
        jest- rzucilem temat do dyskusji, ale wy , Rodacy, nawet porozmawiac normalnie
        nie potraficie. W koncu ZAWSZE sloma wylezie z brudnych kaloszy a spod jdywanu
        wychynie udeptany gnoj.
        A w dyskusji- zawsze zacznie jeden z drugim ublizac lub wymyslac. Albo zalecac
        emigrantom by "przyjechali do Polskii zobaczyli...", albo wyciagnie na swiatlo
        dzienne idiotyczny film, ktory ma tyle wspolnego z realiami, co jego tworca z
        normalna Polonia.
        I to wszystko mimo tego, iz pare dni temu sam narzekales, ze przeszkadza ci
        chamstwo Polakow w jakims tam hotelu. Kim wiec ty jestes?
        Masz problemy z identyfikacja?
        • jackie.brown Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 21.07.03, 22:44
          no to po co wogole siedzisz na polskim forum, po co ??? jak tak bardzo nie
          lubisz Polakow. ja tez mam wiele zastrzezen do Polakow ale jak jestem na
          emiogracji nie bede babrac w moim wlasnym gniezdzie, ktore i tak ma kiepska
          opinie w swiecie. po co jeszcze dokladac??
    • Gość: Mundek Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.astercity.net 09.07.03, 16:07
      Zdecydowanie Polki. Zagraniczne nie umieja niczego
      zjadliwego ugotowac, zwlaszcza gdy trzeba sie oprzec na
      tym, co akurat jest w lodowce.
      A co wazniejsze, brak wspolnego kodu kulturowego. Przez
      pierwsze 20 lat (tak plus-minus) niespodziewanie wychodza
      nieporozumienia, bo cos tam dla ciebie bylo oczywiste, a
      dla drugiej strony nie (i vice versa).
      W komplecie z zagraniczna zona dostajesz zagranicznych
      tesciow i takaz rodzinke. Problemy: jw. W dodatku oni
      zwykle sa blizej.
      Seks nie jest az tak istotny, by warto bylo porownywac, IMHO.
      W porownaniu z jakakolwiek inna nacja, Polka to towar
      luksusowy.
      • nieobecnydzis Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 09.07.03, 16:17
        Gość portalu: Mundek napisał(a):

Dzieki za normalna odpowiedz.

> Zdecydowanie Polki. Zagraniczne nie umieja niczego
        > zjadliwego ugotowac, zwlaszcza gdy trzeba sie oprzec na
        > tym, co akurat jest w lodowce.

W miejscu w ktorym mieszkam, jest 15 000 ( podobno) restauracji ;-)

> A co wazniejsze, brak wspolnego kodu kulturowego. Przez
        > pierwsze 20 lat

Przez pierwsze 20 lat to ja sie ozenie i rozwiode jakies 4 razy.

(tak plus-minus) niespodziewanie wychodza

20 lat i "niespodzieanie" ?!

> nieporozumienia, bo cos tam dla ciebie bylo oczywiste, a
        > dla drugiej strony nie (i vice versa).

Ale na przyklad CO ?

> W komplecie z zagraniczna zona dostajesz zagranicznych
        > tesciow i takaz rodzinke. Problemy: jw. W dodatku oni
        > zwykle sa blizej.

Sa blizej, ale nie blizej. Tesciowka nie wszadza nosa do kuchni ani sypialni i
        odwiedza raz w roku, nieraz rzadziej. Tesc pije to samo piwo co ja.

> Seks nie jest az tak istotny, by warto bylo porownywac, IMHO.
        > W porownaniu z jakakolwiek inna nacja, Polka to towar
        > luksusowy.

Moze mamy inny standart "luksusu",( co jest normalne uwazam) ale to sprawa
        indywidualna i bynajmniej nie oceniam tego w zaden sposob.
        pozdro.
    • Gość: Kasia Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 08:37
      Nie martw sie, Polki tez na pewno nie sa Toba zachwycone. Na tle innych nacji
      Polacy wypadaja wyjatkowo nieciekawie - wiem, bo mam porownanie. Prawde
      mowiac, nas chwala za urode i madrosc na calym swiecie, a polscy mezczyzni nie
      maja specjalnie wziecia u kobiet innych nacji (poza moze Bialorusinkami
      chcacymi zdobyc polskie obywatelstwo).
      • nieobecnydzis Polki, fakt sa "piekne i madre".... 10.07.03, 14:11
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Nie martw sie, Polki tez na pewno nie sa Toba zachwycone.

A tu to Ci musze przyznac calkowita racje- ocywiscie , ze sie nie martwie !
        Uznanie Polek mam akurat gleboko w ...powazaniu.

Na tle innych nacji
        > Polacy wypadaja wyjatkowo nieciekawie - wiem, bo mam porownanie. Prawde
        > mowiac, nas chwala za urode i madrosc na calym swiecie,

Alez oczywiscie, ze chwala was za urode i madrosc, a wy to naiwnie" kupujecie".
        Tak samo faceci "chwala za urode i madrosc" Argentynki, Brazylijki Niemki,
        albo przedstawicielki innych nacji.
        Szczegolnie, gdy chca w miare szybko i mozliwie bez wydawania wielkiej kasy na
        kupowanieprezentow tej "pieknej i madrej" dostac dupy. Nie wiedzialas o
        tym ?!?!?! Ile Ty masz lat ?!?!
        To, ze uwazasz ze Polski sa szczegolnie chwalone za cos tam, dowodzi tylko
        Twojej bezdennej naiwnosci , braku obycia w swiecie i niczym nieuzasadnionego
        poczucia "wyzszosci", ktore jest chyba reakcja na zakorzenione gdzies gleboko
        polskie kompleksy.
        A ja Cie zapewniam, ze wy, Polki nie jestescie ani madrzejsze, ani ladniejsze
        od innych dziewczyn i kobiet. A jesli sadzicie, ze jestescie, to tylko dlatego,
        ze malo widzialyscie .

a polscy mezczyzni nie
        > maja specjalnie wziecia u kobiet innych nacji (poza moze Bialorusinkami
        > chcacymi zdobyc polskie obywatelstwo).

Polscy mezczyzni moze i nie maja. Moze dlatego, ze ciagle ( w przeciwienstwie,
        to akurat uczciwie przyznaje, do mlodych polskich dziwczyn) boja sie wody,
        mydla,dezodorantu? Marnie znaja jezyki obce, sa zakompleksieni,
        niewysportowani, beznadziejnie ubrani i trudno z nimi dluzej pogadac na
        interesujace tematy? Tak samo zreszta, jak z Polkami?
        Na szczescie, ja jestem Polakiem tylko czesciowo- zauwazam nasze jakze widoczne
        polskie cechy rozpoznawcze i skutecznie je zwalczam.
        • Gość: mona Re: IP: *.ptr.net.pl / 192.168.2.* 10.07.03, 23:00
          Polacy mają przede wszystkim brzydkie twarze a z tym to już nie da się nic
          zrobić, no chyba że skalpelem...
          przeciętny Polak to króciutkie włosy i morda jak niewypał + sflaczałe ciało
          poza tym śmierdzą, oczekują full service w domu - gotowanie, pranie, sprzątanie
          itd.
          natomiast to żałosne, że Polki są tak przekonane o swej urodzie i że tak zależy
          im na opinii najpiękniejszych
          wiele kobiet innych nacji jest pięknych czy ładnych, ale przede wszystkim nie
          zgadzają się na rolę praczki i sprzątaczki w chacie (kobiety z kręgu
          cywilizacji zachodniej oczywiście) i nie zadowalają się byle dupkiem, którego
          łapią we wczesnym wieku i szybko do ołtarza, bo dzięki temu - w ich mniemaniu i
          ich polskich rodzin - staną się wreszcie wartościowymi członkami społeczeństwa
          poza tym Polki ubierają się jak dziwki - nie są na luzie, lecz od rana do nocy
          szpilki, obcisłe bluzki z dekoltem, obcisłe spodnie, z których wystają stringi,
          no a po złapaniu męża tyją na potęgę
          • nieobecnydzis Wow !` 10.07.03, 23:20
            Ujelas to bardzo kompleksowo i trafnie....
            Szczegolnie tez stroj kobiet. Patrze na to w trakcie pobytu w Polsce i owszem,
            przez pierwsze pare dni robi to wrazenie. Potem zaczyna nuzyc, gdyz wszystko
            leci z jednej sztampy.
            No i rzeczywiscie, tak rzadko widac stylowo na sportowo ubrana dziewczyne.
            Faceci oczywiscie czasami nosza z wielkim wdziekiem dresy.
            Gratulacje za trafne spostrzezenia.
          • huncwot Re: 11.07.03, 14:22
            Gość portalu: mona napisał(a):

> Polacy mają przede wszystkim brzydkie twarze a z tym to już nie da się nic
            > zrobić, no chyba że skalpelem...

Albo siekiera.
            • jot-23 Re: 11.07.03, 15:18
              huncwot napisał:

> Gość portalu: mona napisał(a):
              >
              > > Polacy mają przede wszystkim brzydkie twarze a z tym to już nie da się nic
              >
              > > zrobić, no chyba że skalpelem...
              >
              >

ale sa za to swietnymi programistami! no i ogolnie znaja sie swietnie na
              wszystkim! co tam niewyjsciowe ryje, myslcie o tej pieknej ulanskiej duszy.
              • Gość: Szybki Re: Ja wole Polke. IP: *.proxy.aol.com 15.07.03, 04:54
                Ja mieszkam w Stanach przez 40 lat i moja zona jest rowniez z Polski(sa rowniez
                piekne amerykanki czy inne dziewczyny na swiecie) lecz zona to tylko i
                wylacznie Polka- trzeba wziac pod uwage kulture,jezyk,religie i jak zwykle co
                ta osoba lubi. Jestem bardzo zadowolony z zony i z zycia. Pozd. z Kaliforni.
        • jackie.brown Re: Polki, fakt sa 'piekne i madre'.... 21.07.03, 22:41
          > Polscy mezczyzni moze i nie maja. Moze dlatego, ze ciagle ( w
          przeciwienstwie,
          > to akurat uczciwie przyznaje, do mlodych polskich dziwczyn) boja sie wody,
          > mydla,dezodorantu? Marnie znaja jezyki obce, sa zakompleksieni,
          > niewysportowani, beznadziejnie ubrani i trudno z nimi dluzej pogadac na
          > interesujace tematy? Tak samo zreszta, jak z Polkami?
          > Na szczescie, ja jestem Polakiem tylko czesciowo- zauwazam nasze jakze
          widoczne
          >
          > polskie cechy rozpoznawcze i skutecznie je zwalczam.

a ty masz kompleks Polaka. ciekawe, czy sie smiejesz jak slyszysz o polish
          jokes albo jak ktos Ci powie, ze masz piekny polski akcent.
    • Gość: jr Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: 202.76.174.* 15.07.03, 05:18
      gotowanie: polki i poludniowe amerykanki na czele listy. oczywiscie azjatki tyz
      dobrze gotuja ale nie moge sobie wyobrazic curry 24 godzin na dobe 7 dni w
      tygodniu...

dzieci: kazda inna niz kobieta z panstwa 1 swiata.

inne prace domowe: jak powyzej.

seks: azjatki zrobia wszystko az do znudzenia, pld amerykanki nie zadowola sie
      byle lachem, ale satysfakcja gwarantowana! polki- nieco zacofane i wstydliwe
      ale nie jest to regula. o amerykankach z pln wiele nie wiem ale mysle ze wiele
      sie nie roznia od innych zach-europejek.

pieniadze: polki sa chyba dosc dobrymi gosposiami, tak jak azjatki. nie polecam
      pld amerykanek.

zwiazek: kazda kobieta ma jakies wymagania ale najmniejsze maja chyba
      amerykanki czy zach-europejki. ma to dobre strony, ale poza laska to chyba nic
      innego nie mozna od nich oczekiwac specjalnego!

overall: nie wazne czys bogaty czy biedny, jesli chcesz dobrego zarzadzania
      domem, dobrze zjesc i wyrafinowany seks nie jest ci wazny - polki sa na czele
      listy. jesli chcesz dobry seks za cene zarzadzania domem polecam goraco pld
      amerykanki. jeslis len co chcesz by ci lache lizala babka za friko to
      amerykanki i zach-europejki sa pierwszorzedne!
      • nieobecnydzis Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 15.07.03, 14:24

1.
        Jeszcze tego brakowalo, zeby baba mi zarzadzala finansami (Ameryka Pd.)
        Co do seksu- zgoda. Z zastrzezeniem, ze jak kochanke chcesz rzucic, to od razu
        albo sie przeprowadz do innej okolicy, albo samchod, ( nawet jesli jest nowy)
        od razu oddaj na zlom. Moj po takiej przygodzie(parkowalem wtedy pod blokiem na
        ulicy) nie nadawal sie juz do niczego.

2. Azjatki uwazam za troche nudne, chociaz na poczatku bywa zabawnie.Do dzis
        pamietam, jak koreanska dziwczyna kolegi miala nas uczyc gotowac cos tam po
        swojemu. Zaczela pichcic i okazalo sie ze ryzu jest za malo. Nam zrobila drinki
        a sama poleciala do sklepu i przyniosla ten ryz- taki szmaciany worek, chyba ze
        25 kilo, przerzucony przez ramie. Do dzis mam ataki histerii jak to sobie
        przypomne.

3.Am-zach. eur : nie zgadzam sie, bo LEN nie ma zadnych szans...kto zarobi na
        nowe auto, mieszkanie, wypady na wakacje 2 razy w roku i wyskoki do knajpy 4-5
        razy w tygodniu? Chyba nie len ?
        Chyba ze to jakas ( z wlasnego wyboru) kasta trailerowcow ze srodkowych Stanow-
        dorywcza praca na budowie, Budweiser z puszki po robocie, kanapa i TV caly
        wieczor. Ja naszczescie mam inna filozofie.

4. O Polkach juz sie wypowiadalem, ale powtorze- domem zarzadzam sam, knajp w
        moim miescie jest 15 000 i zapewniam Cie, ze wiem gdzie dobrze zjesc ( sam
        gotuje lepiej niz 90% kobiet) .
        Ciezko zas znosze wszelakiesyndromy polskie niestety- lub na szczesccie .

Overall: Jest jak jest.
        Pozdro.
        • Gość: Monca bleee IP: 195.116.62.* 18.07.03, 09:43
          czemu jesteś tak źle ustosunkowany do Polek? Są różne, tak jak napewno różne są
          Amerykanki. Jeśli nie lubisz Polek i tej kultury - kwestia gustu, ale nie
          musisz generalizować i wkładać te swoje przemyślenia, obrażając przy tym
          kobiety to czytający i facetów, którzy mają za żony Polki. Mnie Ty do gustu nie
          przypadłeś, ale pewnie dlatego, że jestem Polką.
          • Gość: mona Re: bleee IP: *.ptr.net.pl / 192.168.2.* 18.07.03, 13:03
            uderz w stół...
            mnie nie obraża, bo ja taka nie jestem, jakie to proste
            • nieobecnydzis Do Moncy i Mony 18.07.03, 14:17
              No wiec sama widzisz Monca, jak ladnie Mona Cie podsumowala. Oczywiscie
              ze "polski syndrom" nie dotyczy wszystkich polskich kobiet. Znam i takie, ktore
              lokuja sie wrecz na przeciwnym biegunie. Niestety, na ogol sa juz id dawna
              zajete jako wyjatkowa rzadkosc w srodowisku.
              O Polkach zas pisze i uwazam ze mam takie prawo, bo je znam. Wyjechalem z
              Polski w wieku 28 lat i mialem pare dziewczym przedtem, po przyjezdzie do USA
              rowniez krecilem z paroma.
              CO dodatkowo mi rowniez bardzo nie odpowiada to to, ze na ogol na poczatku jest
              bardzo interesujaco i romantycznie- spacery, wieczorki przy swiecach i wachanie
              polnych kwiatkow na lace. Potem pare razy lozko i zaraz zaczynaja sie gadki-
              o dzieciach ( koniecznie 2) i kupnie domu, i nowym samochodzie. A ja lubie
              mojego Jeepa W i nie bede zmienial swych upodoban.
              A od strony praktycznej- dziewczyna z ktora dzis krece, dostala dom w
              prezencie od taty i jakbym chcial tak bardzo chcial zakichanego domu, to moge w
              nim zamieszkac bez splacania mortgage przez nastepne 40 lat ;-))
              • jackie.brown Re: Do Moncy i Mony 21.07.03, 22:30
                no widzisz, roznica miedzy Polakiem, a Toba jest taka, ze normalny Polak chce
                dla kobiety zbudowac dom, a ty jestes takim dupkiem, ktory chce zamieszkac w
                domu tescia::::)))))) ha, ha, ha. to dlatego wolisz amerykanki, bo sam jestes
                leniem.
                • Gość: Rucek Re: Do Moncy i Mony IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 04:30
                  Wyjmij juz tek kij od miotly z dupy bo cie wyraznie uwiera i nie mozesz
                  swobodnie mysli formulowac debilku z malenkiej wioski kaszubskiej.
    • Gość: enquist Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: 213.231.15.* 15.07.03, 11:18
      Moje doświadczenia sa jedynie takie, że jak widuję niemieckich meżów dwóch
      sióstr mojej zony to im współczuję. Te kobiety poprostu ich wykańczają. Oni za
      cholere nie daja sobie z nimi rady. Mam nawet taki pomysł. Jak chcemy wykończyć
      niemców to wydajmy za nich polskie kobiety.:))))))
    • Gość: Oliwka Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.demo.pl 18.07.03, 14:06
      No tak, Amerykanka kiedy zaczyna sie weekend dostaje amoku, jest wyzwolona więc
      idzie do łóżka z pierwszym gosciem który postawi jej drinka. A rano kiedy
      jeszcze poda jej kawe jest szczęsliwa i myśli "ale gentelman". Za bardzo to z
      nią nie pogadasz bo nie ma o czym, a ileż mozna o znajomych ich kontach, pracy
      wyjeździe na wakacje itp.
      Niestety często się zdaża że gdy odwiedzisz ja niespodzianie w domu delikatnie
      mówiąc jest troche brudno ( a wanna lub przysznic w strasznym stanie).
      Aha często to co widzisz wcale tak nie wyglada, Amerykanki są perfekcyjne w
      malowaniu się.
      Oczywiście zawsze zadowolone i rozesmiane, nigdy nie narzekające i nie
      biadolące ale wydające tysiące na psychoanalityków.
      Tak, to uogólnienie ale z życia wzięte (kilka lat w Stanach).
      A Polki cóż, przyjedź i sam zobacz.
      Pozdrawiam
      • nieobecnydzis Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 18.07.03, 14:30
        To ciekawy punkt widzenia, biorac pod uwage fakt, ze jestes kobieta...Sypialas
        moze z Amerykankami podczas swego pobytu w USA?
        Oczywiscie, zgodze sie ze teoretycznie Polka i Polak moze miec wiecej tematow
        do dyskusji- mozna ponarzekac na sytuacje w Polsce, na to co sie tam wyprawia,
        na to ze nie ma po co tam jezdzic chociaz sie teskni. Nawet wspolnych znajomych
        mozna znalezc Ile razy ja to juz slyszalem.

Widocznie ja mam szczescie- brudasa Amerykanki jakos nie spotkalem, wrecz
        przeciwnie. A to ze nie maja hopla na punkcie pedantycznego meblowania mieszkan
        w stylu rustykalnym albo mebli z tekowego drewna to tylko wielki plus.

A Polki? Coz, przyjezdzac i patrzyc nie musze, bo do niedawna jezdzilem do
        Polski nawet 3 razy do roku i w sumie spedzalem tam prawie tyle czasu, co w
        USA. I wystarczy na razie.

• Gość: Oliwka Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.demo.pl 18.07.03, 15:31
          Nie, nie sypiałam z Amerykankami ale mieszkałam z nimi.
          Co do narzekania masz chyba złe doświadczenia.
          Myslę że Polka, Amerykanka, Francuska czy Hiszpanka mogą okazac sie starsznymi
          zołzami lub uroczymi istotami. Oczywiście mentalnośc każdej jest inna ale
          wszystkie są kobietami.
          Ciekawe czy Amerykanki wola Polaków? Z Twojej wypowiedzi wynika że tak, pytam
          więc dlaczego?
          • nieobecnydzis Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 18.07.03, 15:52
            Gość portalu: Oliwka napisał(a):

> Ciekawe czy Amerykanki wola Polaków? Z Twojej wypowiedzi wynika że tak, pytam
            > więc dlaczego?
            A co to znaczy, WOLA POLAKOW?
            Wola Polakow niz kogo? Chinczykow lub Amerykanow?

Polacy ktorzy mieszkaja w USA, mowia plynnie po angielsku, wyzbyli sie glupich
            polskich komleksow, zadomowili sie w nowym srodowisku, maja prace i
            perspektywy, nie czuja sie gorsi ( ani-bardzo wazne!- lepsi!) z powodu tego, ze
            sa Polakami lub imigrantami ogolnie, nie gadaja ciagle o Polsce w stylu: "in my
            country...to , tamto, siamto ( ulubiona gadka Hisndusow...)- moga byc dla
            kobiet miejscowych takimi samymi partnerami jak powiedzmy, Amerykanin. Lub
            imigrant z innego kraju.
            Proste?

• Gość: Oliwka Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.demo.pl 18.07.03, 15:58
              Proste
            • Gość: Jakis Facet Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.netspeed.com.au 19.07.03, 01:54
              nieobecnydzis napisał:

> Gość portalu: Oliwka napisał(a):
              >
              > > Ciekawe czy Amerykanki wola Polaków? Z Twojej wypowiedzi wynika że tak, py
              > tam
              > > więc dlaczego?
              > A co to znaczy, WOLA POLAKOW?
              > Wola Polakow niz kogo? Chinczykow lub Amerykanow?
              >
              > Polacy ktorzy mieszkaja w USA, mowia plynnie po angielsku, wyzbyli sie
              glupich
              >
              > polskich komleksow, zadomowili sie w nowym srodowisku, maja prace i
              > perspektywy, nie czuja sie gorsi ( ani-bardzo wazne!- lepsi!) z powodu tego,
              ze
              >
              > sa Polakami lub imigrantami ogolnie, nie gadaja ciagle o Polsce w stylu: "in
              my
              >
              > country...to , tamto, siamto ( ulubiona gadka Hisndusow...)- moga byc dla
              > kobiet miejscowych takimi samymi partnerami jak powiedzmy, Amerykanin. Lub
              > imigrant z innego kraju.
              > Proste?
              >

Nic tu nie jest proste. W tym liscie zawarta jest esencja problemu. Bo nie
              chodzi o to czy Polki czy nie-Polki. Chodzi o identyfikacje w nowym
              spoleczenstwie i dramatyczna potrzebe akceptacji przez to spoleczenstwo. W co
              sie bawic? Kim my wlasciwie jestesmy na tej emigracji ? Tak niezupelnie
              jeszcze tymi Ame--mi, czy innymi Nie--mi. Choc lubimy rozne zabawki, szybkie
              samochody, dobre komputery, muzyke... Takze kobiety, ale pod warunkim, ze
              traktowane takze instrumentalnie jak inne gadzety. Wieczorem umalowane jak
              trzeba, umiejace to i tamto bo flaszce wina.... Ale zadne mi tam zasmarkane
              dzieci, ani 40 letni mortgage, jakies inne nienastrojowe fidrygaly.
              Kobieta jest tez dobrem konsumpcyjnym, powiedzmy jej to w chwili "szczerosci"!

Na to nie ma rady w tym wieku i stadium rozwoju emocjonalnego. Bedzie gorzej.

....po drugim zawale, po trzecim rozwodzie, po czwartym juz piwie pod
              kioskiem....... Ale to byl zgrabny tekst!

Oliwko - nie mecz sie zbytnio.

• Gość: Pola-naKole Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.proxy.aol.com 19.07.03, 02:27
                Ladnie gosciu dopierdoliles.
                Widac od razu, ze emigracja byla Twoim najwiekszym bledem zyciowym.
                • Gość: Jakis Facet Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.netspeed.com.au 19.07.03, 05:40
                  Gość portalu: Pola-naKole napisał(a):

> Ladnie gosciu dopierdoliles.
                  > Widac od razu, ze emigracja byla Twoim najwiekszym bledem zyciowym.

Ja wcale tak nie chcialem. Poprostu jestem tu ponad 20 lat, mieszkalem i
                  pracowalem w kilku krajach, znam dobrze kilka jezykow i mam dobra robote. Od
                  polskiego srodowiska nie stronie i mam wielu przyjaciol wsrod ludzi roznych
                  narodowosci. Na emigracje wybieralem sie z rozmyslem i przygotowaniem. Bywam
                  tez w Polsce od czasu do czasu. Przykro mi, ze tak opacznie zrozumiales. Ja
                  poprostu znam to srodowisko bardzo dobrze. Ludzie wyjezdzaja zagranice w
                  roznych celach. To jest OK. Nie nalezy jednak robis zasady z wlasnego,
                  waskiego punkciku widzenia tak zlozonych spraw, jak to kilka osob w tym watku
                  probuje forsowac. Moze byc ?
            • jackie.brown Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 21.07.03, 21:43
              a ty czujesz, ze Polki sa gorsze. po co zapusciles ten rasistowski watek??
              • Gość: Rucek Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 04:27
                jackie.brown napisała:

> a ty czujesz, ze Polki sa gorsze. po co zapusciles ten rasistowski watek??

Zelazko ci na globus spadlo z szafy?
                Slyszales kiedys co to jest rasizm?
                jak nie to spytaj w szkole albo knajpie kolku.
      • uscitizen Przyjedz i zobacz 18.07.03, 15:07

> przyjedź i sam zobacz.
        > Pozdrawiam

To kolejny polski stereoptyp.
        Objawia sie wlasnie w radach typu :"no to przyjedz i zobacz". Tak samo czesto
        powtarzany, jak stwierdzenia w rodzaju :" dzis w Polsce jest inaczej",lub "dzis
        w Polsce jest normmalnie".
        Z trudno wytlumaczalnych powodow Rodacy w Starym Kraju ( cha, cha !) nie moga
        pojac, ze czasy Latarnikow odeszly w przeszlosc tak samo, jak polski siermiezny
        socjalizm ( wykoslawiona patologicza socjo- komuno-plemiennosc ma sie
        dobrze ).Dzis funcjonuje internet, przekaz wiadomosci trwa sekundy, a z Nowego
        Jorku, Chicago czy Londynu do Warszawki jest czasowo znacznie blizej, niz ze
        Szczecina do Rzeszowa.
        Polska probuje przekonywac o swej dzisiejszej normalnosci, o zmianach, o tym,
        ze jest lepiej, bo Europa i otwarcie na swiat. Czy tak rzeczywiscie jest? No,
        to inny temat, ale ja osobiscie watpie, brdzo watpie.
        Owszem, wizualnie zmienilo sie i jest lepiej, ale gdyby tak zajrzec w ciemne
        wnetrza wspolczesnych "baronow"? tak to sie nazywa? Partyjni "baronowie",
        politycznie elity?
        Ja takze pozdrawiam.
        • Gość: Oliwka Re: Przyjedz i zobacz IP: *.demo.pl 18.07.03, 15:24
          Przepraszam ale czy rozmowa dotyczny Polek czy Polski?
          • uscitizen Re: Przyjedz i zobacz 18.07.03, 15:33

> Przepraszam ale czy rozmowa dotyczny Polek czy Polski?

Racja, zapomnialem ze Polki mieszkaja w Chinach.
            • Gość: Oliwka Re: Przyjedz i zobacz IP: *.demo.pl 18.07.03, 15:39
              I po co tyle ironi?
              Jeśli sytuacja w Polsce jest dla Ciebie głównym punktem odniesienia w stosunku
              do Polek, wizerunek ten faktycznie jest dość smętny. A ja jako Polka
              mieszkająca obecnie w Polsce nie czuje sie ani smętna, ani przygnebiona, ani
              umęczona życiem tutaj. Aha coś wspomniałeś o stereotypach, hmm też się nimi
              kierujesz, nieprawdaż?:)
              • uscitizen Re: Przyjedz i zobacz 18.07.03, 15:46

> I po co tyle ironi?
                > Jeśli sytuacja w Polsce jest dla Ciebie głównym punktem odniesienia w
                stosunku
                > do Polek, wizerunek ten faktycznie jest dość smętny. A ja jako Polka
                > mieszkająca obecnie w Polsce nie czuje sie ani smętna, ani przygnebiona, ani
                > umęczona życiem tutaj. Aha coś wspomniałeś o stereotypach, hmm też się nimi
                > kierujesz, nieprawdaż?:)

Raczej tylko doswiadczeniem.
                • Gość: Oliwka Re: Przyjedz i zobacz IP: *.demo.pl 18.07.03, 16:06
                  Cóż negatywne doświadczenia wpływają na poglądy. A z tego rodzą się negatywne
                  stereotypy, więcej otwartosci.
                  • Gość: szatanista Re: Przyjedz i zobacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.03, 22:17
                    poznalem tylko kilka amerykanek w polsce.

kilka refleksji.

na minus.

-bez przerwy gadanie-nawijanie, w charakterystyczny flegmatyczny sposob, byc
                    moze wplyw ciagle wlaczonego telewizora w domu.

-obsesja na punkcie jedzenia, poniewaz nie potrafia powsciagac emocji to jak sa
                    nawalone na widok czekolady doslownie sie slinia /jak trzezwe dziki blysk w
                    oku/, chociaz nigdy by nie zjadly.

-glupie/infantylne/

na plus

-casual about sex

-ukierunkowane na zabawe

-glupie/dziecinne/- czasem jest to urocze

• nieobecnydzis Re: Przyjedz i zobacz 21.07.03, 14:44
                      Rozumiem, ale to byly dziwczyny na koloniach w Polsce.
                      Poznales rowniez moze tez jakies Ameryanki POWYZEJ 15 roku zycia ?
                      To co napisalen nijak nie przystaje do ludzi doroslych....
                      • jot-23 Re: Przyjedz i zobacz 21.07.03, 15:42
                        nieobecnydzis napisał:

> Rozumiem, ale to byly dziwczyny na koloniach w Polsce.
                        > Poznales rowniez moze tez jakies Ameryanki POWYZEJ 15 roku zycia ?
                        > To co napisalen nijak nie przystaje do ludzi doroslych....

wszystko to co pisal to prawda, jest to najszczersza projekcja mazen
                        seksualnych. poznanie kogos otwartego seksualnie, nie madrzacego sie na kazdy
                        mozliwy temat, i nie wstydzacego sie swoich "apetytow".

dream-on a-hole...mieszkasz w polsce.
                        • Gość: szatanista Re: Przyjedz i zobacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:06
                          jot-23 napisał:

> nieobecnydzis napisał:
                          >
                          > > Rozumiem, ale to byly dziwczyny na koloniach w Polsce.
                          > > Poznales rowniez moze tez jakies Ameryanki POWYZEJ 15 roku zycia ?
                          > > To co napisalen nijak nie przystaje do ludzi doroslych....
                          >
                          > wszystko to co pisal to prawda, jest to najszczersza projekcja mazen
                          > seksualnych. poznanie kogos otwartego seksualnie, nie madrzacego sie na kazdy
                          > mozliwy temat, i nie wstydzacego sie swoich "apetytow".
                          >
                          > dream-on a-hole...mieszkasz w polsce.

yeah, sure.

i wyzywaj mnie koleżanko
                          • Gość: szatanista Re: Przyjedz i zobacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 22:07

>
                            > i NIE wyzywaj mnie koleżanko, bo to pedalstwo
    • jackie.brown Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 21.07.03, 21:58
      > No i takze to, ze nie-Polki nie sa przyzwyczajone do wiecznego nadskakiwania
      > im-ten glupkowaty syndrom oczekiwania wiecznej "dzentelmenskosci , wersja
      > krajowa". A jak juz czasem sie wylamiesz- znow awantura.

wiesz dlaczego tak jest, bo Amerykanie tez sa bardziej otwarci w stosunku do
      kobiet i nie mowia, ze jedyna Twoja powinnoscia jest gotowanie.
      poza tym amerykanki maja rozne zdobycze prawne i dlatego moze czuja sie
      bezpieczniej.
    • Gość: chow-chow Nie ma, jak to Chinki... IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 21.07.03, 22:55
      bo, jakie inne poza nimi, mają w poprzek!
    • Gość: dert Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 06:40
      Ja wolę CCC cyste, cycate i cudze.
    • Gość: szydełko Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? IP: *.visp.energis.pl 22.07.03, 20:54
      Ja wolę miejscowe, bo Polki się niechętnie myją przez co pachną między nogami
      coś średniawo. Poza tym kładą się bez inwencji.
      • czarnucha Re: Wolicie Polki czy miejscowe ? 22.07.03, 21:00
        Gość portalu: szydełko napisał(a):

> Ja wolę miejscowe, bo Polki się niechętnie myją przez co pachną między nogami
        > coś średniawo. Poza tym kładą się bez inwencji.

Ciekawe, bo wyglada ze w twym przypadku miejscowe to wlasnie Polki.
        Fantazja Cie nie poniosla troche ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka