Dodaj do ulubionych

Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy

16.09.07, 11:57
W Słupsku rozpoczął się proces przeciwko ginekologowi oskarżonemu o wzięcie
łapówek. - Kiedy w grę wchodzi zdrowie, ludzie płacą i siedzą cicho.
Prokurator nas nie wyleczy - mówią pacjenci.

www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070914/MAGAZYN/70914005
Obserwuj wątek
    • mich.999 Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy? 16.09.07, 13:07
      Mniej obłudy i prokuratorskiej nadgorliwości.Oczywiście powinni być tępieni lekarze,którzy uzależniają leczenie od łapówki.Wręczony po kuracji prezent jako dowód wdzięczności łapówką nie jest ale niestety tak jest kwalifikowany.Skutek? Każdego lekarza można wsadzić do pudła bo ma jakieś tam kwiaty,czekoladki,alkohol czy parę złotych gotówką.Prawdziwych łapówkarzy trudno złapać i dlatego są bezkarni.
      • pyorunochron prezent po leczeniu to tez lapowka 16.09.07, 19:25
        mich.999 napisał:

> Mniej obłudy i prokuratorskiej nadgorliwości.Oczywiście powinni być tępieni lek
        > arze,którzy uzależniają leczenie od łapówki.Wręczony po kuracji prezent jako do
        > wód wdzięczności łapówką nie jest ale niestety tak jest kwalifikowany.Skutek? K
        > ażdego lekarza można wsadzić do pudła bo ma jakieś tam kwiaty,czekoladki,alkoho
        > l czy parę złotych gotówką.Prawdziwych łapówkarzy trudno złapać i dlatego są be
        > zkarni.

Preezent po leczeniu to tez lapowka, to oczywiste. Prezentu takiego nie mozna
        dawac za wykonana usluge, za ktora lekarz ma placone, bo jest na etacie,. A
        jesli juz, to powinniscie podpisac umowe na wreczenie prezentu i powinien byc od
        tego odprowadzony podatek, jest to przeciez dochod niepioeniezny dla lekarza.
        Malo tego - lekarzowi nie powinno byc wolno dodatkowych umow podpisywac bez
        zgody pracodawcy.
        Pacjent wreczajacy takie prezenty powinien byc karany.
        • Gość: Uklad Re: prezent po leczeniu to tez lapowka IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 19:38
          Preezent po leczeniu to tez lapowka, to oczywiste. Prezentu takiego nie mozna
          dawac za wykonana usluge, za ktora lekarz ma placone, bo jest na etacie,. A
          jesli juz, to powinniscie podpisac umowe na wreczenie prezentu i powinien byc od
          tego odprowadzony podatek, jest to przeciez dochod niepioeniezny dla lekarza.
          Malo tego - lekarzowi nie powinno byc wolno dodatkowych umow podpisywac bez
          zgody pracodawcy.
          Pacjent wreczajacy takie prezenty powinien byc karany.
          Jak podarujesz twojej mamie na dzien matki bukiet kwiatow i jakis prezent tez
          musisz to zglosic do fiskusa i zaplacic za niego podatek ;_))) Co za denne
          myslenie?
          Jak jestem wdzieczny komus za cos to w jakis sposob mam prawo uwidocznic moja
          wdziecznosc albo sie komus odwzajeminic i to w twoim prostaczym umysle juz sie
          nazywa korupcja albo lapowka?
          • pyorunochron Re: prezent po leczeniu to tez lapowka 16.09.07, 21:01
            Gość portalu: Uklad napisał(a):

> Preezent po leczeniu to tez lapowka, to oczywiste. Prezentu takiego nie mozna
            > dawac za wykonana usluge, za ktora lekarz ma placone, bo jest na etacie,. A
            > jesli juz, to powinniscie podpisac umowe na wreczenie prezentu i powinien byc o
            > d
            > tego odprowadzony podatek, jest to przeciez dochod niepioeniezny dla lekarza.
            > Malo tego - lekarzowi nie powinno byc wolno dodatkowych umow podpisywac bez
            > zgody pracodawcy.
            > Pacjent wreczajacy takie prezenty powinien byc karany.
            > **********
            > Jak podarujesz twojej mamie na dzien matki bukiet kwiatow i jakis prezent tez
            > musisz to zglosic do fiskusa i zaplacic za niego podatek ;_))) Co za denne
            > myslenie?

To nie ma nic wspolnego z wykonywana przez matke praca, wiec nie musze placic
            podatku. Jesliby matka natomiast byla lekarzem, leczyla mnie i zanioslbym jej
            kwiatki za to, to jest to nielegalne.

> Jak jestem wdzieczny komus za cos to w jakis sposob mam prawo uwidocznic moja
            > wdziecznosc albo sie komus odwzajeminic i to w twoim prostaczym umysle juz sie
            > nazywa korupcja albo lapowka?

Wdziecznosc polega na tym, ze maja pieniadze w postaci pensji. Jak ci urzednik
            zalatwi sprawe, co nalezy do jego obowiazkow, to tez nie wolno mu wreczyc dowodu
            wdziecznosci, tak samo jak lekarzowi. A tym bardziej, ze w przypadku lekarza, to
            najczesciej nie tylko jego praca ale calego zespolu, np. laboratorium. Alez ta
            komuna narobila wam w glowach sieczke!
            • Gość: Uklad Re: prezent po leczeniu to tez lapowka IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 21:31
              > To nie ma nic wspolnego z wykonywana przez matke praca, wiec nie musze placic
              podatku. Jesliby matka natomiast byla lekarzem, leczyla mnie i zanioslbym jej
              kwiatki za to, to jest to nielegalne.
              A jak to nie, tak samo okazujesz w ten sposob twoja wiez i wdziecznosc z osoba
              ktorej jestes cos wdzieczny. Matce za to ze cie urodzila, za to ze cie
              wychowala, za to ze cie kocha jako dzicko a lekarzowi za to ze ci przywrocil
              zdrowie masz prawo wreczyc mu maly podarunek wdziecznosci. Widze ze te dwa
              pojecia nie mieszcza ci sie w twojej skoromnie myslacej glowce, ze zaraz
              nazywasz to przestepstwem i chcesz zagladac innym do kieszeni robiac przepisy co
              oni maja robic z ciezko zarobionymi wlasnymi pieniedzmi. Tylko takie prymitywy
              jak PiS mysla w ten sposob ktorym slowo dziekuje jest slowem obcym, ktorym
              uczucie wdziecznosci kojarzy sie z korupcja i lapowka.
              Jestem za zwalczaniem korupcji ale uczucia wdziecznosci za cos nie kojarze z
              korupcja!!!!!! Jest to normalne ludzkie, szlachetne uczucie!!! To co odstawil
              PiS z tymi intrygami to bylo ponizajace dla Polski i jej spoleczenstwa!!! Byl to
              cios ponizej pasa!!!!

> Wdziecznosc polega na tym, ze maja pieniadze w postaci pensji.
              Czlowieku co z toba dyskutowac na ten temat jak ty nie znasz uczucia
              wdziecznosci, uczucie wdziecznosci jest dla ciebie uczuciem obcym.
              Posiadasz jakies ludzkie uczucia jeszcze? Zarzucasz innym ze komuna zrobila w
              ich glowach sieczke, otoz kolesiu nie mieszkam w Polsce i nie zaznalem tego w
              komunie poniwaz mnie w tym czasie tam nie bylo, ale uczucie wdziecznosci tak jak
              slowo dziekuje nie jest mi obce w przeciwienstwie do ciebie. Tobie ta wiecznie
              powtarzana przez Kaczynskich "demokracja" w ich wydaniu a mijajaca sie z
              orginalem przewrucila ci juz w glowie i zabila ci najszlachetniejsze uczucia i
              odruchy ludzkie. Nic dziwnego odnowa moralna w wydaniu braci blizniakow przynosi
              w niektorych glowach rezultaty wypaczen moralnych.
    • Gość: Lena Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.jachpol.net 16.09.07, 13:17
      Jest dokładnie jak piszesz. Szczególnie strasi ludzie nie wyobrażają
      sobie,że nie dadzą koperty lekarzowi nawet jak ten nie chce wziąć.
      A patem głosują gorliwie na PiS "bo zlikwiduje łapówkarzy".
      • Gość: x Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 16:50
        Jeśli polityk bierze w łapę za prywatyzację to to się nazywa
        prowizja, jeśli lekarz dostanie czekoladki lub koniak to jest to
        łapówka.
        • Gość: Uklad Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 16:56
          Gość portalu: x napisał(a):

> Jeśli polityk bierze w łapę za prywatyzację to to się nazywa
          > prowizja, jeśli lekarz dostanie czekoladki lub koniak to jest to
          > łapówka.
          Dokladnie. Zapytal bym sie tu Kaczynskiego dlaczego nie ma konta i ukrywa
          pieniadze na koncie swojej mamy? Co ma do ukrycia?
          • yoma Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy 16.09.07, 20:48
            Ten milion, który zarobił przez 15 lat posłowania i którego w oświadczeniu
            majątkowym nie pokazuje ani w oszczędnościach, ani w środkach trwałych.
            • Gość: Uklad Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 21:03
              Czy tylko milion, chcialli by rozliczyc innych, niech najpierw rozlicza sie
              publicznie z wlasnych machlojek i afer, ktorych im akurat nie brakuje.
              Az do bolu sa ich te raczeta czyste :-)))
              • yoma Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy 16.09.07, 21:14
                Lekko licząc milion, nie bądźmy drobiazgowi ;)
                • Gość: Uklad Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 21:34
                  Liczac ile milionow zarobili na handlu imobili w Warszawie i innymi machlojkami
                  z tym powiazanymi to liczysz malo, sadze ze na koncie mamy jest duzo wiecej
                  ukryte jak ty sadzisz. A przeciez bylo takich tranzakcji wiecej jak tylko jedna,
                  znane sa wam pewne afery i aferki gdzie oficjalnie przy nich padaly ich nazwiska.
                  • yoma Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy 16.09.07, 22:53
                    A ja mówię tylko o uczciwie zarobionej diecie poselskiej, ja mu jej nie żałuję,
                    ale niech ją pokaże.
                    • Gość: Uklad Re: Dajemy, bo biorą, biorą, bo dajemy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.07, 22:59
                      yoma napisała:

> A ja mówię tylko o uczciwie zarobionej diecie poselskiej, ja mu jej nie
                      żałuję, ale niech ją pokaże.
                      A to co obok diety wyskakuje przyklad jeden z wielu obok Wloszczowej.
                      Tez mial bym kieszen pelna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka