niedo-wiarek 12.01.08, 14:52 Bardzo proszę o szczerą odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 14:56 Szczerze? Aż za bardzo :). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 15:02 No cóż, choc mam wrażenie, że jestem odosobniony w tym mniemaniu, to uważam, że zdecydowanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_muza Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 15:41 obydwie odpowiedzi wydają mi się równie dowcipne...;) nie mogę się zdecydować...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? IP: *.eurogielda.pl 12.01.08, 15:45 Nie. . . . He, he, zartowalem. Jedno z najmadrzejszych stwierdzen jakie znam pada na poczatku 'Rozprawy o metodzie' pewnego Kartezjusza. Stwierdza on tam ze nic nie zostalo podzielone miedzy ludzi tak sprawiedliwie jak rozsadek. Wiekszosc ludzi chcialoby miec wiecej pieniedzy, urody, zdrowia, szczescia etc ale ciezko spotkac kogos kto uwaza sie za glupiego i chcialby wiecej rozumu - raczej kazdy uwaza ze ma wystarczajaco duzo rozsadku. Pod tym jednym wzgledem prawie nikt nie czuje sie gorszy od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_muza Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 22:29 to ciekawe, znów należę do mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxskinxxx Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 23:48 La Rochef.....(trudne nazwisko, nie wiem jak dalej idzie) ujmuje to w jedym zdaniu: Każdy jest zadowolony ze swojego umysłu, nikt z majątku. Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 13.01.08, 02:00 François VI, duc (ksiaze) de la Rochefoucauld :)) Tym, ze nie wiesz jak sie pisze jego nazwisko zbytnio nie przejmuj sie. Moj dom stal przy ulicy jego imienia na ktorej przecznicach z jednej strony widnialo: La Rochefoucauld, z drugiej - La Rochefoucault. Nul n'est parfait :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 16:27 Owszem. Tyle, że trochę [z naciskiem na *trochę*] inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Zdefiniuj inteligencję. 12.01.08, 16:35 pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja pl.wikipedia.org/wiki/Inteligencja_(psychologia) Moze być? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dad Niestety tak IP: *.icm.edu.pl 12.01.08, 23:01 Czasem tego żałuję, bo gdybym nie był tak inteligentny, to łatwiej byłoby mi żyć w tym chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 12.01.08, 23:53 tak i nie oraz przeciętnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 13.01.08, 02:08 Nieprzecietnie. Ale nie jestem pewna, czy jestem madra. Czasami mi sie wydaje, ze tak, a czasami, ze bardzo, ale to bardzo nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: Czy jesteś inteligentny/inteligentna?? 13.01.08, 04:11 Przecież to jasne! Odpowiedz Link Zgłoś