Dodaj do ulubionych

do młodych (studentów?) chcących zwiedzać Kanadę

15.07.08, 10:41
macie nowe możliwości - wiadomo, że nie potrzeba wizy, a teraz będziecie mogli
nawet pracować bez zezwolenia!
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5454905,Podpisano_umowe_ulatwiajaca_mlodziezy_podroze_miedzy.html
warto skorzystać z takiej okazji!

osobiście polecam Toronto i Ontario :))

info turystyczne znajdziecie tu:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25252&w=25374183&a=25374680
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena Re: do młodych (studentów?) chcących zwiedzać Kan IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.07.08, 10:58
      Pracy "na lewo" w Kanadzie pełno ale nie wierzę w pracę bez
      zezwolenia. Nie czaruj!!! Obowiązek bezwizowy oznacza tyle,ze w
      Kanadzie możesz przebywać 6 miesięcy bez wizy o ile na granicy nie
      wbiją ci krótszego terminu. Jadąc "turytycznie" możesz bardzo się
      naciąć !!!
      • Gość: re zamiast pisac głupoty, kliknij i poczytaj IP: *.chello.pl 15.07.08, 11:13
        taki problem?
        • Gość: Lena Re: zamiast pisac głupoty, kliknij i poczytaj IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.07.08, 11:35
          Ja nie tylko czytam, ja Kanadę ZNAM. Bywam tam i ma tam ogromnie
          większą część rodziny.
          W Kanadzie od czasu do czasu mają fajne pomysły, bo to kraj ludzi
          któzy sa "skądś", rdzenni są Indianie. Zanm te pomysły sprzed 20
          lat,że jśli powyżesz 6 dzieci w szkole danej narodowości to szkoła
          organizuje lekce danego języka ... oni chą ułatwień dla "swoich"
          Polaków :)))) Ale zwykle dzieci Polaków kltóre studiują w Polsce
          mają polskie paszporty, przynajmniej dzisiaj. Trochę się spóźnili.
          • Gość: re no i nie przeczytałaś :)) ale jak masz rodzinę IP: *.chello.pl 15.07.08, 16:21
            to mam coś dla nich - może uda im się wygrać - luksusowa wycieczka po Ontario
            (pewnie wystarczy rejestracja) - niestety jak zwykle tylko dla mieszkających w
            Kanadzie (oprócz Quebecu) oraz w USA (oprócz Florydy - to nowość swoją drogą)

ontariotravel.net/TcisCtrl?site=consumers&key1=campaigns&key2=dgc08&key3=splash&key4=main&modus=DGC08PT001&language=EN
            • squirrel9 Re: no i nie przeczytałaś :)) ale jak masz rodzin 16.07.08, 09:51
              Naiwnych szukasz ????
              • Gość: re nie dla ciebie Mediamarkt debilku :)) IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:19
                • squirrel9 chwilo?/iberoi .... 16.07.08, 10:34
                  ... nie wtrącaj się bo nie masz pojęcia o czym piszesz ... słomę z
                  gumiaków wtrzepać i na pole :))))))))))))))))))
                  • Gość: re debile z AGH proszeni o przejście na forum polonia IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:35
                    • squirrel9 Cześć iberi/chwilo 16.07.08, 10:38
                      Nn/t
    • Gość: re polecam zdjęcia IP: *.chello.pl 15.07.08, 11:14
      mówią więcej niż słowa - no i zachęcają do zobaczenia takich zakątków, które
      może akurat sa mało 'turystyczne' - czyli niezbyt zajmują się nimi przewodniki :))

zdjęcia są super - to zebrane (tzw. favorites) zdjęcia wielu osób, co prawda już
      dawno nie dołączałem niczego nowego, ale i tak jest ich sporo:
      www.flickr.com/photos/yorkville/favorites/
      polecam także wirtualną podróż tematyczną (są bajeczne domki wiktorianskie,
      fontanny, rzeźby, i parę innych):
      www.flickr.com/groups/torontotours/discuss/
      tam sa linki do poszczególnych 'breadcrumbs tours' czyli połaczonych zdjęć z
      flickr - pod kolejnymi zdjęciami jest specjalny link (z ikonkami w którą stronę
      iść) z nazwą podróży (JOURNEY:Toronto itd...)

jedyne co, to do tych podróży trzeba mieć konto na flickr (bo wymagają hasła) -
      ale to chyba 5 sekund, a warto :))
      • Gość: Lena Re: polecam zdjęcia IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.07.08, 11:37
        Tak turystycznie - zabraknie tego pół roku bez wizy by zwiedzić
        Kanadę. A słowo harcerza - próbowałam !!!!
        • minniemouse Re: polecam zdjęcia 15.07.08, 22:58
          Pracowac beda mogli ale tylko STUDENCI. czyli osoba przyjeta na
          jakas uczelnie. swistek musi byc.

Minnie
    • squirrel9 Re: do młodych (studentów?) chcących zwiedzać Kan 15.07.08, 23:00
      Może sam przeczytaj dokładnie i uważnie co wklejasz. Na
      taką "wymianę" ma byc program i zgodnie z programem młodzież
      pojedzie uczyć się i pracować lub odbywac staż. Tak więc nie jest
      tak,ze sobie jedzie i pracuje bez zezwolenia. No i podrózuje...
      To jest jak z tym zniesieniem wiz, nie ma ich a ludzi z Kanady
      wracają lub rządają kaucji.
      • Gość: re wybacz ale właśnie tak mówili w radio IP: *.chello.pl 16.07.08, 09:17
        na granicy wbijają stempel z zezwoleniem na pracę - gdyby to wszystko miało być
        załatwiane, to wbijaliby odpowiedni stempel w konsulacie

Kanadyjsko - polska umowa "o wspieraniu mobilności młodych obywateli" zakłada,
        że osoby w wieku 18-35 lat będą mogły na rok wyjechać do kraju partnerskiego i
        uczyć się tam oraz pracować lub odbywać staże lub szkolenia. Nie będzie do tego
        potrzebne specjalne pozwolenie na pracę. Umowę podpisały w Warszawie minister
        nauki i szkolnictwa wyższego Barbara Kudrycka i kanadyjska minister obywatelstwa
        i imigracji Diane Finley.

- W tym programie młodzi ludzie mogą skorzystać z trzech dróg. Po pierwsze mogą
        pracować, po drugie uczyć się, a po trzecie zwiedzać. (...)

- Te osoby, które będą chciały korzystać z tych przepisów, już przekraczając
        granicę otrzymają pozwolenie na pracę. To jest ważne dla tych młodych ludzi,
        którzy chcą odbyć staż, szkolić się czy też przez rok popracować, żeby poznać
        kulturę danego kraju - mówiła Kudrycka.

przeczytałeś - zrozumiałeś?

może do tego potrzeba paru lat studiów wyższych i magisterium - nie wiem
        • squirrel9 Re: wybacz ale właśnie tak mówili w radio 16.07.08, 09:49
          Kończyłam Uniwersytet w Toronto :)))I AGH w Krakowie :)))
          I nie wierzę w to,ze student wsiada w samolot w Warsaw i wysiada w
          Toronto i mówi,ze on w ramach tych no ... praktyk i pracy bez
          zezwolenia :)
          Najpierw jeszcze e Polsce zda TOEFL na odpowiednim poziomie i
          dostanie odpowiedni papier z minitrestwa, wystara się o uczelnię
          która go przyjmie i praktykę.
          Jeśli mieszkasz w Kanadzie to albo jesteś naiwny albo ... no co? jak
          myślisz? Ile lat trzeba być w Kanadzie by to rozumieć ? Nagle Kanada
          odkryła,ze dzieci polskich emigrantów studiują w Polsce (co moja
          rodzina odkryła już dawno) i chętnie tanim kosztem to wesprze.
          Będzie miałą wykształconych lekarzy za darmo! I to ze znajomością
          języka polskiego co też jest dużą wartością. Wykształceni ludzie
          zawsze w cenie. Jak to wyjdzie szczególnie dla Polaków jeszcze nie
          wiemy ale od czasu do czasu w Kanadzie miewają takie pomysły jak
          tanim kosztem wykorzystać "złoża naturalne".
          Nie mam więc ludzi jakąś stronką turystyczną,ze tylko jechać!
          Prowadzisz biuro turystyczne? Masz w tym udział?
          • Gość: re kufa - aleś ty głupi, żal mi ciebie IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:18
            pewnie też nie wierzysz, że można jechać bez wizy do kanady, no i że można
            jeździć bez wiz, a nawet pracować w Europie

nie wiem czy to fakt, że studiowałeś w Krakowie robi z ciebie takiego głupca,
            czy też fakt przynalezności do tzw. polonii - czyli sfrustrowanych debili
            polaczków, którzy siedzą w USA i Kanadzie i cokolwiek dobrego dzieje się na
            linii Polka USA/Kanada, jest dla nich takim zawodem, że nie mogą sie z tym pogodzić?

sieprzaj dziadu na forum polonia - tam są twoi koledzy, którzy myślą podobnie
            • squirrel9 Re: kufa - aleś ty głupi, żal mi ciebie 16.07.08, 10:31
              Nie zgadłeś! Mieszkam w Polsce. Tu pracuję i dyplom kanadyjski nie
              jest dla mnie istotny. Po prostu zrobiłam go bo mój brat mieszkający
              tam na stałe uważał,że będzie to dla mnie jakaś wartość a akurat
              byłąm w Kanadzie. Może będzie! Gram na skrzypcach, jestem
              intruktorem narciarskim i inzynierem - w moim zawodzie akurat
              pracuję i nieźle mi się wiedzie> Kanadyjska rodzina mówi,że Kanadę
              mam w Polsce :))) Co by to nie oznaczało.
              Bywam tu i tam i jakoś podejrzanie wygląda mi twoja działalnośc na
              niwie "turystycznej" . Spieprzaj dziadu - mogę tobie powiedzieć.
              Takich cwaniaczków "pomocnyh" w załatwianiu czegokolwiek Polonia zna
              doskonale:( szukasz takich któym coś załatwisz ??? Cwaniak z ciebie!
              Polski cwaniak!
              • Gość: re zdecydowanie AGH i Kraków to mieszanka zabójcza IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:36
                • squirrel9 Re: zdecydowanie AGH i Kraków to mieszanka zabójc 16.07.08, 10:38
                  Zabójcza dla kombinatorów i cwaniaczków z Kanady :))) Albo tych co
                  próbują zakombinować w Kanadzie oi oszukać Polaków :))))))))
                  • Gość: re dowodzisz tylko, że ani po polsku ani po angielsku IP: *.chello.pl 16.07.08, 10:50

kompletnie nie rozumiesz - ale czego się spodziewać po krakusie z AGH, który raz
                    pisze zrobiłam, raz napisałem - może tak choć w tym się zdecydujesz?
                    • squirrel9 Re: dowodzisz tylko, że ani po polsku ani po angi 16.07.08, 10:54
                      Nie muiszę decydować!
                      Jestes klłamcą iberio/chwilo! Jesteś oszustem !!! Prowadzisz biuro!
                      Werbujesz naiwniaków do Kanady???
                      • Gość: re żal mi takich frustratów - należysz do PiS? IP: *.chello.pl 16.07.08, 11:07
                        zamiast sprawdzić co jest napisane w artykule, o co chodzi z linkiem do możliwej
                        wygranej (pobyt za 14tys CAD) i dla kogo (choć to jasno napisałem po polsku) -
                        to toczysz pianę, jak zwykły świr

no ale takich pełno i w Polsce i w środowiskach polonijnych
                        • squirrel9 Re: żal mi takich frustratów - należysz do PiS? 16.07.08, 11:14
                          Nie! Takich jak ty, oszukujących Polaków "możliwością" wyjechania i
                          pracy bez zezwolenia to Kanada ma od groma! Takie naciągactwa jakich
                          doświadczają teraz ludzie w Polsce to Kanada przeżyłą 30 lat temu!!
                          Po co pieprzysz ludziom, ze mogą pracować nez zezwolenia!!! Jechać i
                          na granicy dostac zezwolnie jeśli to nieprawda! Na razie i nie
                          dziś ! Jeszce sięzobaczy! A kiedy - to się okaże! Cawniakami
                          iberio/chwilo/re to jest cały świat zapełniony! Już zwietrzyłeś(aś)
                          interes by oszukać ludzi i znależ=źć naiwniaków któzy w to uwierzą?
                          A dziś wywala się Polakó z ganicy mimo tego,że przlecieli
                          samolotem.Nie ma rodzina na kaucję to powrót.kanada nie chce
                          wszystkich!
                          • Gość: re tocz pianę - a ja zapraszam do przeczytania IP: *.chello.pl 16.07.08, 11:24
                            artykułu, zanim zaczniesz się do niego odnosić

no ale ja skończyłem uniwersytet, a nie jakąś szkołę górniczą, więc myślę
                            logicznie :))
                            • Gość: Lena Re: tocz pianę - a ja zapraszam do przeczytania IP: *.multimo.gtsenergis.pl 16.07.08, 12:04
                              Skończyłeś/łaś iberio/chwilo/re/me "szkołę życia" - nawet
                              angielskiego nie znasz.
                              Jesteś zwykłym OSZUSTEM! Naciągaczem! I kłamcą !
                              Pracujesz w jakimś biurku turystycnym i znajdujesz okazję do
                              naciagania klientów :))))
                              Uniwersytet to widziałeś z daleka :)))))))))))))))))))))))))
                              Na pewno nie torontański :))))))))))))))))))))))))))))))))))
                              • Gość: re sorry - ktoś cię dziś nie przeleciał? IP: *.chello.pl 16.07.08, 16:03
                                czy jesteś tą samą osobą?

potrafisz czytać po polsku - czy ktoś ci pomaga dziecko z przedszkola przy
                                klepaniu klawiatury?

masz link do artykułu, to się dowiedz, a nie zawracaj dupy swoimi pierdołami

napisać kompromitacja, denny poziom i brak jakiegokolwiek IQ, to i tak dla
                                takiej osoby jak ty nic nie znaczy - przecież tobie i podobnym TROLLOM chodzi o
                                bicie piany
    • deja.wu yorkville aka re napisało : 16.07.08, 20:11
      yorkville napisał:

> osobiście polecam Toronto i Ontario :))

Osobiscie mozesz zaprosic śwagra na zabawe w remizie u siebie w Gdyni , z Kanada nie masz nic wspolnego , wizyta u ciotki przed kilkoma laty nie robi z ciebie "kanadyjcyka" .

P.S. "Yorkville" i "re" , czesto "Toronto" i dziesiatki innych nickow to ta sama osoba .
      • Gość: re durniu nie odróżniasz słowa polecam od IP: *.chello.pl 16.07.08, 22:41
        bycia Kanadyjczykiem - czy doprawdy jest tu tylu durniów i sfrustrowanych
        zazdrośników

IQ 60 to twoje marzenie dziecko
        • deja.wu Gula skacze jorkwilku aka re aka Toronto itd . 17.07.08, 00:25
          Polecac mozesz wino marki wino kumplom na zabawie w remizie podczas opowiesci
          jak to jest w Kanadzie ... no by przeca bylem u ciotki w Toronto na wizycie i
          tera wim wszystko .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka