Dodaj do ulubionych

Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna!

24.08.08, 06:28
Emeryturę można mieć jak wychowa się potomka.
To jest tak jak na bezludnej wyspie można mieć emeryturę jak wychowa
się potomka a jak nie ma, z kim to do śmierci trzeba pracować! To
proste jest!

Dziecko umiera z głodu lub głoduje nie, dlatego, że mu nikt nie
pomógł, lecz
dlatego że zostało okradzione.
Obserwuj wątek
    • mjot1 Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 10:08
      Jeślibyś był rozsądny to na owej wyspie (zanim udasz się na
      tzw. „emeryturę”) wzniósłbyś jakieś gumno i zapasy zgromadził miast
      dyrdymały wypisywać.
      A może dałbyś już i sobie i nam spokój...

Bez ukłonów! M.J.
      • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 11:17
        Będę rozsądny i poczekam aż zrozumiesz?
        Piszesz to od miesięcy ale powiem Ci ze dopiero teraz to zrozumiałem
        i to jest bardzo dobry pomysł. Całkowicie odmienny sposób myślenia
        od wszystkich ale bardzo logiczny . Zwrot własnych kosztów
        wychowania przez wszystkich spowodowałby ze wszyscy ludzie byliby
        zmuszeni do rozwoju kolejnego pokolenia a nie jak do tej pory ,
        bezdzietni , single, karierowicze pracują na swoje emerytury ale kto
        im je da - oczywiscie moje dzieci ! Pozdrowienia dla odmienca

~już też odmieniec , 22.08.2008 08:31

pomógł, lecz
        • zzyzx Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 11:53
          polubu napisał:
          > bezdzietni , single, karierowicze pracują na swoje
          > emerytury ale kto im je da - oczywiscie moje dzieci

To może oddaj owym bezdzietnym singlom i karierowiczom wszelakie nakłady
          finansowe, jakie ponieśli na rzecz Twoich dzieci współfinansując im edukację czy
          opiekę zdrowotną.
          • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 12:45
            Złodzieje wara od emerytur!
            Kto nie wychował potomka na poziomie nie niższym od swojego
            wychowania lub nie pokrył kosztów wychowania innego dziecka i nie
            był ułomny, czyli mógł pracować ten nie ma prawa pobierać emerytury.
            Nie wyjaśniajcie mi, że płacicie podatki, bo to nic nadzwyczajnego i
            ja płaciłem i moje dzieci płacą a John D. Rockefeller wychował wiele
            dzieci i płacił podatki i to największe? Podatki, więc każdy płaci
            tylko na siebie i za siebie i każdy musi płacić na emeryturę i
            dodatkowo wychować swojego potomka by on na emeryturę jemu
            zapracował.
            Dopóki dzieci są potrzebne by na emeryturę się składać starcom to
            przyszły emeryt musi łożyć na ich wychowanie. Wy wierzycie, że bez
            dzieci będą emerytury ja nie, dlatego mnie okradacie?
            Kto płaci podatki na przykład na dzieci ten jest pewny, że z dzieci
            wyrosną darmozjady, bo gdyby był pewny, że z dzieci powyrastają tacy
            pracownicy jak on sam to by wiedział, że one też zapłacą podatki jak
            on i takich bzdur by nie gadał?

pomógł, lecz
            • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 14:07
              > Kto nie wychował potomka na poziomie nie niższym od swojego
              > wychowania lub nie pokrył kosztów wychowania innego dziecka i nie
              > był ułomny, czyli mógł pracować ten nie ma prawa pobierać emerytury.

Co Ty bredzisz? Po co komu dzieci do inwestowania własnych pieniędzy? Ja swoje
              inwestuje i mam w dupie ZUS. Tak więc Twoje dzieci nie są mi do niczego
              potrzebne. Możesz uśpić.
              • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 16:56
                Liczyć trzeba umieć? KRUS,ZUS to dobra rzecz tylko nikt z was nie
                wie jak to działa. Na KRUS, ZUS płacimy składki za swoje
                szkoły, przedszkola i studia w dzieciństwie a na emerytury każdy z
                nas i tak musi wychować swojego następcę, bo tylko następca może nam
                emeryturę zapewnić. To tak jak para na bezludnej wyspie lub planecie
                może mieć dzieci jak chce a może jednak cztery domy wybudować, lecz
                jak dzieci nie wychowa nici z emerytury. Kto nie pokrył składek na
                dzieci nie może mieć emerytur nie tylko wcześniejszych, ale
                żadnych? ·Rodzina średnio w Polsce to 2+ 1,27 i już
                zabierają pomostówki jak spadnie do 2+06 zabiorą i emerytury co z
                tego że sobie naskładaliście kto wam będzie chleb wypiekał wasz
                pradziadek?
                Na ZUS nie płacisz to na swoje szkoły nie płacisz i okradłeś te
                dzieci, które mogły się urodzić za głupi jesteś by inwestować swoje
                pieniądze, bo jak dzieci nie będzie to za te inwestycje sobie
                herbatę kupisz na emeryturze!

pomógł, lecz
                • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:14
                  Widać każdy z nas inaczej postrzega dzieci. Ja nie wykluczam ich posiadania, ale
                  nie zamierzam być przez nie utrzymywanym. Dlatego właśnie inwestuje pieniądze by
                  na starość nie musieć liczyć na nędzną państwową emeryturę.
                  • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:28
                    Ty nie wykluczasz, bo jesteś głąb z matematyki innej możliwości nie
                    ma tylko dzieci nam zapewniają emerytury. Może kiedyś jak będą
                    roboty to dzieci nie będą potrzebne by na emerytury pracować, ale
                    trzeba to dzieciństwo, które nie jest nasze oddać tym robotom?
                    pomógł, lecz
                    • mjot1 Re: prawda? 24.08.08, 17:31
                      No masz! Cholera okazuje się, że nawet roboty okradam...
                    • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:40
                      > Ty nie wykluczasz, bo jesteś głąb z matematyki innej możliwości nie
                      > ma tylko dzieci nam zapewniają emerytury.

W takim razie Ty zajmij się robieniem dzieci a ja zajmę się moimi inwestycjami.
                      Ciekawe który z nas będzie miał wyższą emeryturę :)
                      • zzyzx Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:46
                        king_rat napisał:
                        > W takim razie Ty zajmij się robieniem dzieci

Oby nie... jeszcze yntelygencję po tatusiu odziedziczą.
                      • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:52
                        Jak się przed bzdurami mam bronić?
                        Owsiak to nic innego jak 0,11 zł dla każdego dziecka a cała Polska w
                        euforii. Minister jest 300 razy lepszy od Owsiaka, bo daje na
                        dziecko 43 zł miesięcznie (zasiłek rodzinny)i nikt mu nie jest
                        wdzięczny a Owsiak tylko 0,11 ZŁ.48750000$*3,0zł/8000000
                        dzieci/13lat/12miesięcy=0,11zł na dziecko miesięcznie! Z tych 0,11zł
                        należy jeszcze opłacić społeczników! IDIOTYZMY SIĘ DOBRZE SPRZEDAJĄ!
                        SĄ ROZUMIANE PRZEZ POLAKÓW, Jeśli średni koszt wychowania dorosłego
                        Polaka to 250000 zł, to każdy dorosły w ciągu życia powinien oddać
                        następnym dzieciom te 250000 zł co stanowi równowartość 520 zł
                        miesięcznie a nie im pomagać. Dopiero jak złodziej zwróci może
                        pomagać, ale wtedy nie będzie już takiej potrzeby.!
                        Dobrodzieju zamiast dziecku oddać 250000 zł chcesz się wykpić dając
                        mu 11 groszy miesięcznie? Co Ty właściwie jesteś w stanie
                        zrozumieć?

pomógł, lecz
                        • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 18:02
                          > Owsiak to nic innego jak 0,11 zł dla każdego dziecka a cała Polska w
                          > euforii.

Owsiak daje tyle ile da rade zebrać. Następnym razem wrzuć więcej do puszki, to
                          Owsiak będzie mógł więcej dać.

Minister jest 300 razy lepszy od Owsiaka, bo daje na
                          > dziecko 43 zł miesięcznie

Ten cudowny minister rozdaje pieniądze pochodzące z podatków. Tak więc to nie on
                          daje tylko każdy podatnik.

Jeśli średni koszt wychowania dorosłego
                          > Polaka to 250000 zł, to każdy dorosły w ciągu życia powinien oddać
                          > następnym dzieciom te 250000 zł co stanowi równowartość 520 zł
                          > miesięcznie a nie im pomagać.

Każdy kto płaci podatki dokłada się do edukacji młodego pokolenia. Tak samo jak
                          wcześniej do tej edukacji dokładali się jego rodzice i dziadkowie.
                          • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 20:05
                            > Owsiak daje tyle ile da rade zebrać. Następnym razem wrzuć więcej
                            do puszki, to
                            > Owsiak będzie mógł więcej dać.
                            >
                            Po co zbierać jak dziecko powinno mieś swoje? Czy bogate dziecko,
                            którego nie okradniecie będzie potrzebować pomocy? To Twój rozum
                            potrzebuje pomocy

> Ten cudowny minister rozdaje pieniądze pochodzące z podatków. Tak,
                            więc to nie o
                            > n
                            > daje tylko każdy podatnik.
                            Czyli to dziecko na siebie zapłaci podatki?
                            > Każdy, kto płaci podatki dokłada się do edukacji młodego
                            pokolenia. Tak samo jak
                            > wcześniej do tej edukacji dokładali się jego rodzice i dziadkowie.
                            Rodzice i dziadkowie na siebie musieli zapłacić podatki i każdy
                            tylko na siebie, co w tym jest skomplikowanego? Podatki, więc każdy
                            płaci za siebie. Nie może być tak, że syn pracuje na dziecko, które
                            też pracuje na swoje dziecko, bo jeden z nich kłamie. Jak jest
                            możliwe, że ktoś płaci na kogoś, kto też płaci na siebie? Nikt nie
                            udowodnił, że wcześniej urodzeni pracują wydajniej od później
                            urodzonych a to dowód, że nie masie możliwości pomagać dzieciom.
                            pomógł, lecz
                            • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 21:22
                              > Po co zbierać jak dziecko powinno mieś swoje?

Żeby mieć swoje to musi zarobić, lub dostać od rodziców.

> Rodzice i dziadkowie na siebie musieli zapłacić podatki i każdy
                              > tylko na siebie, co w tym jest skomplikowanego?

No ok, można przyjąć, ze płacąc podatki odpracowałeś między innymi to co państwo
                              wydało na Twoją szkołę. W takim razie dziecko jak podrośnie też odpracuje. Więc
                              w czym problem?
                              • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 21:40
                                W tym, że dziecko do zastępowalności pokoleń nie potrzebuje od
                                nikogo pomocy, bo każdy ma mu zwrócić swoje dzieciństwo. Tylko
                                złudzeniu ulegamy, że pomagamy dziecku a faktycznie go okradamy (nie
                                wszystkie).
                                Dziecko nie musi dostać od rodziców bo oni muszą mu oddać co
                                dostali od dziadków i dzięki temu każdy pracuje na samego siebie!
                                pomógł, lecz
                                • king_rat Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 21:44
                                  > W tym, że dziecko do zastępowalności pokoleń nie potrzebuje od
                                  > nikogo pomocy, bo każdy ma mu zwrócić swoje dzieciństwo.

Dlaczego dorośli mają dziecku zwracać swoje dzieciństwo? I w ogóle jak niby mają
                                  to zrobić?

> Dziecko nie musi dostać od rodziców bo oni muszą mu oddać co
                                  > dostali od dziadków i dzięki temu każdy pracuje na samego siebie!

No to oddają utrzymując dzieciaka dopóki ten sam nie zacznie na siebie zarabiać.
                                  • polubu Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 22:05
                                    Ja to już wyjaśniałem. Czy można okraść dzieci, których nie ma już
                                    trzy osoby mnie o to pytały? Ależ oczywiście gdyby wszyscy
                                    Polacy wpadli na pomysł, że nie będą mieli dzieci to kosztem tych
                                    dzieci będą żyli lepiej, bo nie potrzebne będą szkoły przedszkola
                                    studia wyżywienie tych dzieci itp.(już 5 milionów w ciągu 20 lat
                                    zmalała liczba dzieci)
                                    Wtedy Polacy okradną dzieci na wartość każdy swojego dzieciństwa,
                                    które
                                    dostali od przodków a na które nie zapracowali. Stąd wniosek
                                    prawidłowej ekonomii powinien brzmieć, kto nie zwraca kosztów
                                    swojego wychowania ten okrada dzieci. Oczywiście nikt z okradanych
                                    nie może liczyć na emeryturę, bo dzieci mu jej nie zapewnią.
                                    Sprawiedliwość jest constans.
                                    Matka i ojciec mi nic nie dali, czego by od swoich rodziców nie
                                    dostali a ich rodzice od swoich. Ja też nic dzieciom nie dałem,
                                    czego bym od swoich rodziców nie dostał, dlatego uważam, że
                                    darczyńca i wolontariusz to dwaj idioci naszych czasów, bo tak
                                    faktycznie dają złodziejom, którzy dzieciom nie mają zamiaru zwracać
                                    tego, co z domów dziecka dostali (nie ma znaczenia, z jakich domów
                                    się dostaje dzieciństwo). To jest ta normalna ekonomia, do której
                                    wam jeszcze daleko. Dziecko do zastępowalności pokoleń nie
                                    potrzebuje waszej łaski jak musi wam na emerytury robić, dlatego
                                    aborcja do zastępowalności pokoleń jest idiotyzmem i zwykłą
                                    kradzieżą. Dlatego tak trudno wam uzgodnić kwestię aborcji, bo nie
                                    znacie zwykłej ekonomii i z prawa i z lewa

> Dlaczego dorośli mają dziecku zwracać swoje dzieciństwo? I w ogóle
                                    jak niby maj
                                    > ą
                                    > to zrobić?
                                    Najpierw trzeba to zrozumieć a rozwiązania się znajdą ja
                                    proponowałem, że dziecko powinno mieć prawa wyborcze jak każdy z nas.
                                    W Polsce mogło to być tak, że dorośli pracujący płacą za swoje
                                    dzieciństwa na przykład po 400 zł miesięcznie pracując 40 lat a
                                    każde dziecko do 20 lat życia dostaje 800 zł miesięcznie a idąc do
                                    pracy zwracają to nowym dzieciom. Nikt na dziecko nie pracuje, bo
                                    ono samo jest w stanie zapracować na siebie. Te kwoty są
                                    prowizoryczne i może ktoś lepiej je wyliczyć, ale przy średniej
                                    płacy 2500 zł może to być nawet 1500 zł na miesiąc dla każdego
                                    dziecka. Na tyle niektóre dzieci są okradane w naszych warunkach.
                                    Byłem dzieckiem, na które rzekomo ktoś płacił zasiłki rodzinne teraz
                                    mam 50 lat pracy i pewność, że jemu tylko się tak zdawało, bo nie
                                    może ktoś, kto mniejsze podatki zapłacił mi jeszcze zasiłek rodzinny
                                    fundować. Każde dziecko zapracuje na siebie, jeśli się go nie
                                    okradnie. Nie wiem jak rozwiązać większą ilość dzieci jak
                                    zastępowalność pokoleń, ale wiem żeby dzieci nie okradać każdy i tak
                                    musi im zwrócić swoje dzieciństwo!
                                    pomógł, lecz
                • mjot1 Re: prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:19
                  „...kto wam będzie chleb wypiekał wasz pradziadek?”
                  To Ty Polubu w mannę nie wierzysz? z nieba?
                  Bój się Boga!

Bez ukłonów!
                  Lecz ze zgrozą M.J.
    • Gość: silent Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.08, 12:30
      Nie karmić trolla
      • polubu Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 24.08.08, 14:02
        > Nie karmić trolla zwłaszcza, że troll jest mądrzejszy od nas?

pomógł, lecz
        • zzyzx Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 24.08.08, 15:02
          polubu napisał:
          > Dziecko umiera z głodu lub głoduje nie, dlatego, że mu
          > nikt nie pomógł, lecz dlatego że zostało okradzione.

Zwykle przez własnych rodziców.
          • polubu Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 24.08.08, 15:30
            Zwykle nie. Jeśli matka zabija swoje dziecko to przyczyna jest inna
            nie ta matka, lecz ci złodzieje, co ją okradli, bo dzieci jej muszą
            im na emeryturę pracować. Przykład okradania dzieci już
            przedstawiałem.
            Wyjaśnię Wam, jakim prostym sposobem okradacie dzieci i twierdzicie,
            że im pomagacie. Zakładam tak proste społeczeństwo, bo biorę pod
            uwagę Waszą inteligencję. Załóżmy, więc że społeczeństwo składa się
            z 20 tysięcy ludzi przez 2000 lat, czyli że przyrost naturalny równy
            zero. Załóżmy ze względu na Was, że każdy przedstawiciel tego
            społeczeństwa wykonuje taką samą pracę w całym życiu, która się
            ogranicza do upolowania jednego jelenia ten jeleń jest
            wystarczającym pożywieniem na całe życie.(Zapamiętajcie! Jednego
            jelenia) Teraz najważniejsze podział tego jelenia na poszczególnych
            przedstawicieli tego społeczeństwa, w którym pozostałe warunki
            podobne do naszych. Zakładam, że 1/4; jelenia przypada na
            dzieciństwo i 1/4 na emeryturę, czyli 0,5 jelenia na okras
            nieprodukcyjny. Jest na przykład rodzina bezdzietna gdzie on i ona
            upolowali razem dwa jelenie i twierdzą, że to są ich jelenie, bo oni
            je upolowali i rzekomo to kapitalizm. Po 1/4 jelenia odkładają na
            swoje emerytury. Dostają, więc w całym życiu te dwa jelenie i to, co
            pozwoliło im przeżyć dzieciństwo, czyli 1/4; jelenia. Czyli dostają
            więcej jak upolowali. Komu i jak zwędzili tą 1/4; jelenia? Żadna
            matka czy ojciec nie zamordują swego dziecka jak ich się nie
            okradnie a każda matka czy ojciec zamorduje jak się go odpowiednio
            okradnie to zwykła matematyka. Ale sprawiedliwość jest constans!
            pomógł, lecz
            • zzyzx Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 24.08.08, 17:47
              Polubu, a mózg kto Ci ukradł?
            • migreniasta Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 24.08.08, 21:46
              A co na to bracia wegetarianie?
              Chyba nie w smak im jelenina.
            • hypatia69 Uuuuuułłłłaaaaa!!!! Jest jeleń! 25.08.08, 10:19
              Ja się cieszę. Bo ja oczyma wyobraźni widzę w pierwszym rzucie te
              niemowlęta, które na tego jelenia po ugorach polują. Znaczy każde na
              swojego.
              I teraz:
              "Zakładam, że 1/4; jelenia przypada na dzieciństwo i 1/4 na
              emeryturę, czyli 0,5 jelenia na okras nieprodukcyjny."
              Czyli mamy 2000 lat. Czyli 1/4 przez pierwsze 666 i pół roku ów
              przedstawiciel oryginalnego gatunku jeść powinien, pół przez kolejne
              666 i pół i pozostałą ćwierć przez ostatnie.
              To teraz na logikę rzecz biorąc:
              Zakładając, że w ciągu pierwszych kilku lat z jelenia zostanie
              cokolwiek, co sie będzie nadawało do zjedzenia, to będzie w takim
              stanie, że nie mozna sie dziwić, że właściciel owego jedzenia przez
              resztę życia zwraca... I nawet nie, ze następnemu pokoleniu,
              zważywszy, że dwie pierwsze ćwiartki [ciekawe swoja drogą, ile Ty w
              siebie wlewasz dziennie, Proroku] przypadają na dzieciństwo i
              emeryturę, kiedy to się zazwyczaj nie płodzi, a połówka "na okras
              nieprodukcyjny."
              A zatem, drogi Polubu, jak zrobić zastepowalność pokoleń przy
              zepsutym dwutysiącletnim jeleniu, suchej bułce i trzech okresach
              nieprodukcyjnych?
            • mentat5 Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 25.08.08, 11:54
              Jeleń?! A jaka rasa?
              • polubu Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 25.08.08, 13:03
                Przypomnij sobie mnie jak zabiorą Ci emeryturę? Bedziesz mógł o
                rasie porozmawiać, bo będziesz miał dużo czasu!
                pomógł, lecz
                • mentat5 Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 25.08.08, 20:22
                  Najpierw wymyślasz karkołomne założenia, potem w nich osadzasz wyliczenia z zakresu matematyki alternatywnej a na końcu wyciągasz z tego wnioski. Gratulacje.
                  Obecny system emerytalny ma taki sam sens jak powrót do zbieractwa-łowiectwa.
                  Niech nikt nie myśli mi zapewniać emeryturę tylko niech mi odda własność do moich [podobno] pieniędzy, jak powiedział Ronald Reagan, do najstraszniejszych słów w języku angielskim nalezą słowa:

"Jesteśmy z Rządu i przyszliśmy ci pomóc"
                  • polubu Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 26.08.08, 07:55
                    Może dla Ciebie to karkołomne założenia, bo dla mnie to proste każdy
                    pracuje na samego siebie! Więc nikt dzieciom nie pomaga!
                    pomógł, lecz
                    • hypatia69 Re: Ekonomistów wielu a prawda tylko jedna! 27.08.08, 20:38
                      Zapytuję, geniu,szu, czemu mi nie odpowiadasz? Jestem Twoja wierną
                      fanką i staram się Cię zrozumieć, Miszczu, a Ty mi sobie milczysz. I
                      z rzadka odpowiadasz na moje posty. Czemu, ach, czemu? Bułkę Ci
                      muszę zwrócić, cobyś raczył?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka