Dodaj do ulubionych

The best of Radio Maryja.

15.07.09, 10:28
Absurdy w R.M. (to jest dobre, obejzyjcie cale)
www.youtube.com/watch?v=Cksnt6CroPk&feature=related
www.youtube.com/watch?v=LdMCQS4nEoE&annotation_id=annotation_192062&feature=iv
www.youtube.com/watch?v=KVhnc2asSMk&feature=related
R.M. o Harrym P:otterze - wypowiedz specjalistki (ROTFL)
www.youtube.com/watch?v=G-VvjlMVdPM
Obalic rzad zydow i masonow!!!!
www.youtube.com/watch?v=gZvWVpL-8hE&feature=related

Radio Zaglusza.

www.youtube.com/watch?v=vapmbE-HZ3E&feature=related
3 slowa do ojca prowadzacego :)
www.youtube.com/watch?v=wNq2XpV40-4&feature=related

Skutki przedawkowania Radia Maryja
www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk&feature=related

Na zakonczenie teledysk:
www.youtube.com/watch?v=wP2b3SjEWzo
(Ojciec Tadeusz powinien dostac Nobla, Nobla)

RM to zjaswisko spoleczne. Okazuje sie, ze moheryzm to choroba psychiczna. Dziekujemy ojcu T. za ukazanie reszcie spoleczenstwa groznej grupy psycholi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:41
      Założę się, że twój stary był komuchem.
      • teletoobis Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:47
        a twoj ksiedzem
        • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:50
          A twój Niemcem.
          • teletoobis Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:51
            blad, Slazakiem :)
            • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:53
              I miał 50% genów po jakimś Rusku.
              • teletoobis Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:55
                ale nie byl ksiedzem, jak twoj. I nie kompromituj sie misku
                • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:57
                  Chrzanisz jak typowy Rusek.
                  • teletoobis Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:58
                    amen debilku
                    • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 11:00
                      Chwała Czerwonoarmistom.
      • wilma.flintstone Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:34
        Gość portalu: ares napisał(a):

> Założę się, że twój stary był komuchem.

Dobre. Moj stary nigdy nie byl komuchem a podziela zdanie
        Teletoobisia. Co wiecej, podzielal je takze nie zyjacy od paru lat
        moj dziadek, dawny AK-owiec, pilsudczyk, czlowiek gleboko wierzacy.
        • wilma.flintstone Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:37
          wilma.flintstone napisała:

> Dobre. Moj stary nigdy nie byl komuchem a podziela zdanie
          > Teletoobisia.

Sorry, Tlenka, ma sie rozumiec.
        • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 11:41
          Piłsudski zniósł w Polsce demokrację i popierał istnienie obozu w Berezie Kartuskiej. Był zwykłym dyktatorem i określanie siebie "piłsudczykiem" jest raczej przejawem głupoty niż powodem do chluby.

AK mordowało Żydów, więc też nie ma się czym chwalić. Wolałbym służyć w Batalionach Chłopskich, przynajmniej miałbym czyste sumienie.
          • wilma.flintstone Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:54

> Piłsudski zniósł w Polsce demokrację i popierał istnienie obozu w
            Berezie Kartu
            > skiej. Był zwykłym dyktatorem i określanie siebie "piłsudczykiem"
            jest raczej p
            > rzejawem głupoty niż powodem do chluby.
            >
            > AK mordowało Żydów, więc też nie ma się czym chwalić. Wolałbym
            służyć w Batalio
            > nach Chłopskich, przynajmniej miałbym czyste sumienie.

Oczywiscie, tacy jak ty zawsze znajda powod do obrzygania
            wszystkiego i wszystkich, co by nie powiedziec. Demokracje zniosl
            Pilsudski...Uwazasz, ze przecietnemu radiomaryjnemu moherowi o
            demokracje chodzi? Te linkowane wypowiedzi to takie demokratyczne sa
            w wymowie? I pro-zydowskie? Paradny jestes.

Tak czy owak, nie o ocene Pilsudskiego czy AK tu chodzi, a o to ze
            czlowiek taki jak moj dziadek - tradycjonalista, konserwatysta i
            wierzacy katolik, czyli ktos jak najdalszy od bycia komuchem oraz
            bliski targetowemu sluchaczowi RM, uwazal ojca Tadeusza i jego
            rozglosnie za nienawistna sekte wlasnie.
          • rambo_pl W poszukiwaniu czystego sumienia... 15.07.09, 11:55
            Następny purysta. Przestań być Polakiem bo oni tyle złego zrobili. PS. BCH
            zasiliło szeregi MO, które mordowało polskich patriotów.
            • Gość: ares Re: W poszukiwaniu czystego sumienia... IP: 212.106.21.* 15.07.09, 12:01
              Do Wilmy i Robokopa:
              Czy wy naprawdę jesteście tacy głupi, że nie potraficie odpowiedzieć argumentem na argument?

> Przestań być Polakiem bo oni tyle złego zrobili.

Przypomnieć ci, kretynie, co Piłsudski mówił o Polakach czy sam sobie przypomnisz?
              • wilma.flintstone Re: W poszukiwaniu czystego sumienia... 15.07.09, 13:13

> Do Wilmy i Robokopa:
                > Czy wy naprawdę jesteście tacy głupi, że nie potraficie
                odpowiedzieć argumentem
                > na argument?

A czy ty jestes az tak glupi, ze dalej nie pojmujesz iz nie mam ci
                sie zamiaru tlumaczyc z pogladow mojego niezyjacego dziadka, a jego
                przyklad podalam ci tylko po to zeby udowodnic iz nie trzeba zaraz
                byc koumchem zeby uwazac RM i szerzona przezen ideologie za zjawisko
                patologiczne?
                • Gość: ares Re: W poszukiwaniu czystego sumienia... IP: 212.106.21.* 15.07.09, 13:16
                  Czy ty naprawdę jesteś taka głupia, że nie potrafisz zrozumieć, że ja nigdzie czegoś takiego nie napisałem i że dyskutujesz z opinią, którą sama sobie wymyśliłaś?
                  • wilma.flintstone Re: W poszukiwaniu czystego sumienia... 15.07.09, 22:19

Jestes uroczym, merytorycznym i prawdomownym dyskutantem.
      • Gość: feminasapiens Re: The best of Radio Maryja. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.09, 13:21
        "A twoja stara... (np. ... klaszcze u rubika)" - tak mi się
        przypomniał dowcip z serii...

A co to ma do rzeczy co robił jego/jej stary?

(nie oczekuję odpowiedzi na mój post - mimo że zakończyłam go
        znakiem zapytania)
        • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 13:41
          > A co to ma do rzeczy co robił jego/jej stary?

Nie co robił, tylko kim był. To jest istotna różnica. Słyszałeś może o wychowaniu? Dzieci na ogół przyjmują punkt widzenia swoich rodziców. Wiele razy spotykałem dzieci komuchów, które antyklerykalizm i antykatolicyzm wyssały z mlekiem matki i dlatego zapytałem.
          Poza tym jak nie chcesz odpowiedzi, to się nie odzywaj.
    • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:49
      tlenek."RM to zjaswisko spoleczne. Okazuje sie, ze moheryzm to choroba
      psychiczna. Dziekujemy ojcu T. za ukazanie reszcie spoleczenstwa groznej grupy
      psycholi."
      I to być rzeczowy komentarz? Wyzywasz 6 milionową społeczność słuchaczy od
      psycholi przeciwstawiając bliżej nieokreślonej reszcie społeczeństwa. Nie mam
      zamiaru polemizować z tobą, bowiem nie szukasz prawdy. Takie plugastwa może
      napisać tylko człowiek z marginesu społecznego, taki jak ty żul intelektualny.
      • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:52
        Alez ja podalem przyklady. Kilkadziesiat minut nagran z wypowiedzi prowadzacych
        i dzwoniacych wyznawcow RM. Dla mnie klasyfikuja sie na psycholi. Jezli wg
        Ciebie to sa normalni ludzie...

PS
        Prawdfa pokazana prosto z mostu boli. Przesluchales? Uslyszales antysemityzm,
        homofobie, dulszczyzne, a nawet objawy prania mozgu.
        RM to sekta!
        • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:54
          Chcesz zobaczyć brak tolerancji, zacietrzewienie, pogardę dla innych? Czytaj posty Tlenka Węgla!
        • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:57
          Z tego, co piszesz wynika, że nie słuchasz innych stacji niż RM.
          • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:57

> Z tego, co piszesz wynika, że nie słuchasz innych stacji niż RM.

Skad ten wniosek?
            • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 10:58
              Świadczy o tym twoja głupota.
              • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:00
                Pisz dalej. Twoje nerwowe podrygania w styku ze smiesznoscia i sekciarstwem
                promowanym na falach RM jest dla mnie najslodsza muzyka.
                • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 11:02
                  Dla mnie jesteś typowy radiomaryjan, tylko masz odwrotnie poustawiane bieguny. Działasz w przeciwną stronę, ale styl masz ten sam.
                  • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:05
                    Masz prawo do opinii... Twoja nerwowosc swiadczy zas, ze wlasnie prezywasz
                    dysonasns poznawczy. Wpojono Ci bronienie tej smiewsznej sekty. Kiedy jasno
                    ukazuje sie jej smiesznosc, ty jako czlowiek inteligentny (tak sadze), czujesz,
                    ze broniac jej stajesz sie rownie smieszny. Dlatego atakujesz wyzwiskami.

Bez wzgledu na to jaka niegodziwosc, jakie smiesznosci podawano by na antenie
                    tego radia, Ty bediesz stal w pierwszym szeregu. Bezrefleksyjny, wierny
                    pretorianin ojca Tadeusza.
                    • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 11:20
                      Widzisz tlenku, jako typowy radiomaryjan z odwróconymi biegunami wiesz lepiej, jakie ja mam poglądy, w co wierzę i czego bronię. Ojciec Tadeusz też wie, kto jest liberałem, kto jest prawdziwym Polakiem, kto nieprawdziwym itd. To jest właśnie cecha sekciarskiego myślenia.

Jako agnostyk ma gdzieś wasze histeryczne spory o to, czy Pan Bóg jest czy go ni ma.
                      • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:28
                        Przeciez bronisz... Ja nie twierdze, ze mam wiedze tajemna na Twoj temat.
                        Pierwszy Twoj post w tym watku to post broniacy RM, na dodatek na zasadzie "A ty
                        masz brzydka twarz". Bardzo merytorycznie :P
    • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 10:50

-----------------
      ....panie Krzysiu... nic to teraz stooo... Yyyy jakie tam u was sa pieniadze?
      - Euro
      - A no to 100 euro teraz na radio maryja

------------------

A tutaj w tej chwili, jak ja zobaczylam co sie uczy dzieci... Np. moja wnuczka 2
      lata wstecz uczyla sie piosenki sprosnej: "Uciekla mi przepioreczka w proso". No
      to jest, to jest nieskarane. To jest wrecz wypaczenie mlodziezy.

------------------

Nie ulega watpliwosciom, ze to radio jest fenomenem na skale wszechswiata.

------------------
      "kasiu, jak masz na imie
      - kasia"

------------------

Pomagajcie nam! Najlepiej też niech będzie, jeżeli są gdzieś jakieś...
      jakieś..., ktoś pieniądze zbiera na przykład: na mszę świętą, czy coś. To
      wszystkie pieniądze! Jeżeli to jest na Radio Maryja to na Radio Maryja! A nie
      tak. - A jeszcze kościelnemu, a jeszcze na ogrzewanie, a jeszcze na światło,
      jeszcze tylko... i Radiu to co zostało. I tak w ten sposób zniszczyć Radio.

------------
    • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:01
      GW to zjaswisko spoleczne. Okazuje sie, ze m.....izm to choroba psychiczna.
      Dziekujemy redaktorowi M. za ukazanie reszcie spoleczenstwa groznej grupy psycholi.
      I tutaj można podawać tysiące przykładów antysemityzmu, homowstrętu i
      nietolerancji na forum GW. Co z tego wynika?
      • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:02
        Ze nie stac Cie biedaku na bycie oryginalnym.
        • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:03
          A wiekszosc postow homnofobicznych i antysemityzmu wylewa sie spod klawiatur
          takicgh swietojeb..ych wyznawcow RM. Wolf, Rambo, mg, dcio.
          • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:09
            Intelektualny żulu, wypij sobie spokojnie flaszkę, którą zarobiłeś tym wątkiem i
            nie obrażaj ludzi.
            • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:14
              Bronisz tego szamba intelektualnego, jakim jest RM? Tuby sekty wyznawcow
              Rydzyka? Sluchaj tych glupot (wszak mamy dmeokracje i kazdy moze mowic, nie
              wazne ze glupio).

Sluchaj co mowia i czuj sie szczesliwy zmanipulowany biedaku. Kdyby ktos choc
              przelotnie skojarzyl mnie z radem maryja, uznalbym to za obraze.

Jedno jest pewne. mam prawo wyglaszac opinie na ten temat i jesli Ci sie one nie
              podobaja mozesz polemizowac. Tylko ciezko polemizowac z faktami.

Ja podalem nagrania pokazujace sekciarski, a wrecz antysemicki i homofobiczny
              charakter radia i jego wyznawcow.

Ty wylas z siebie jedynie porcje jadu w obronie tej, pozal sie Boze, rozglosni.
              • Gość: ares Re: The best of Radio Maryja. IP: 212.106.21.* 15.07.09, 11:22
                > Kdyby ktos choc
                > przelotnie skojarzyl mnie z radem maryja, uznalbym to za obraze.

Przecież skojarzyłem cię z Radiem Maryja, i to nie tylko przelotnie, ale wręcz na stałe.
                • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:29
                  Zanegowalem to.
              • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:28
                żul intelktualny tlenek napisał "
                Sluchaj co mowia i czuj sie szczesliwy zmanipulowany biedaku. Kdyby ktos choc
                przelotnie skojarzyl mnie z radem maryja, uznalbym to za obraze." Masz niezłą
                schizę, chyba flaszka zaczeła działać. Piszesz wątek o RM a potem zastrzegasz
                się " Kdyby ktos choc
                przelotnie skojarzyl mnie z radem maryja, uznalbym to za obraze." Uporząduj na
                trzeźwo swoje myśli. Wbrew temu, co mi sugerujesz nie jestem słuchaczem RM ale
                gdy ktoś znieważa 6 milionów moich Rodaków ( w większości ludzi starszych) to
                nie może liczyć na moje pobłażanie.
                • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:32
                  > gdy ktoś znieważa 6 milionów moich Rodaków ( w większości ludzi starszych) to
                  > nie może liczyć na moje pobłażanie.
                  >

Pokazuje ich absurdalne i szerzace nienawisc wypowiedzi. Ci Twoi rodacy sami
                  sobie taka laurke wystawiaja. To oni sami siebuie ponizaja mowiac takie rzeczy i
                  przyklejajac sobie latke polakow - patriotow.

Nie moge sie zgodzic na to, zeby 6 mln ludzi z sekty RM wycieralo sobie Polska
                  gemby!
                  • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:48
                    A co ty z Polska masz wspólnego?
                    • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 11:51
                      Jestem Polakiem.
                      • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:02
                        Śmiem wątpić. Bo takie rzeczy może pisać albo schizofrenik albo człowiek z poza
                        polskiej społeczności narodowej. Twoja "wrażliwość" na tzw antysemityzm i
                        homowstręt świadczy, że ty nie nasz.
                        • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:06
                          Wasz? To znaczy czyj? Radiomaryjny sekciarz? Z pewnoscia nie "wasz"....
                      • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:06
                        Jeżeli jesteś Polakiem to dlaczego nigdy podałeś przykłady antypolskich
                        wypowiedzi w mediach polskojęzycznych lub zagranicznych? Twoje wypowiedzi są
                        niespójne, prymitywne i nie wnoszą nic nowego.
                        • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:11
                          Poniewaz pisze o Radiu Maryja. Gdybym pisal o innych mediach, byloby to nie na
                          temat. Jestem Polakiem i zwracam uwage na to co ludzie w Polsce robia i w moim
                          odczuciu wyczyny RM i ludzi, ktorzy sie do tej sekty przyznaja hanbia Polske i
                          dobre imie Polakow.
                          • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:25
                            Co ty wiesz o polskości? Rzucasz się jak wesz na grzebieniu nie mając nic do
                            zaoferowania oprócz obelg wobec 6 milionowej społeczności Rodziny Radia Maryja.
                            Wolałbyś aby axel springer, czy inny Murdoch wykupił RM? Podziwiam RM za to, że
                            bez obcego kapitału, od zera stworzyli takie wielkie dzieło. I nadal rozwijają
                            się. Pieski szczekają a karawana jedzie dalej. To jedno z niewielu mediów
                            polskich w Polsce.
                            • tlenek_wegla Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:27
                              Jakich obelg? Przeciez cytuje wypowiedzi samych radiosluchaczy i oceniam je.

Jak na razie, tylko Ty wylewasz tutaj wiadro pomyj w obronie tej rozglosni.
                              • rambo_pl Re: The best of Radio Maryja. 15.07.09, 12:29
                                Jeżeli nazywanie kogoś psycholem nazywasz oceną to znaczy, że z metra cię ucięto.
    • tlenek_wegla RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 11:27
      www.youtube.com/watch?v=SjyHvbiO0OA&feature=related
      • Gość: Peter Re: RM szerzy nienawisc: IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.09, 12:06
        Bingo:

www.pardon.pl/artykul/9112/prostacki_dowcip_ojca_dyrektora_patrzcie_on_sie_chyba
      • piwi77 Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:07
        Ludzie skupieni wokół RM to ludzie zawiedzeni, najcześciej sieroty
        po byłej PZPR, a tacy zawsze znajdą sobie obiekt nienawiści, z
        Radiem Maryja czy bez. RM nie tyle szerzy nienawiść, ile nienawiść
        juz zgromadzoną w swoich słuchaczach, kanalizuje.
        • tlenek_wegla Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:14
          Mozliwe. I jest t wysoce negatywny wplyw na spoleczenstwo. Antagonizuje jeszcze
          bardziej ludzi na "naszych" i na "innych". W ten sposob nie sposob dorobic sie
          pluralizmu, przeforsowac wolnosc dla mniejszosci. Poniewaz te z powodu bycia
          mniejszosciami zawsze beda latwym lupem i ofiara, na ktorej owa nienawisc sie
          skanalizuje.

Ojciec dyrektor dobrze o to dba dobierajac gosci i tresci, ktore na lamach jego
          gazety i na falach radia, sa emitowane.
          • piwi77 Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:19
            Ale tym ludziom, dzisiaj skupionym wokół RM, gdyby nie ta
            rozgłośnia, trzebaby coś zaproponować, o ile wiem nikt nie miałby
            żadnego pomysłu. Więc już lepiej, że jest to Radio, organizuje tę,
            nie tak znów wielką, grupę ludzi i w jakimś sensie jest ona pod
            kontrolą i niech już będzie, że pod kontrolą Rydzyka. Lepsze to niż
            brak jakiejkolwiek kontroli.
        • rambo_pl Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:14
          Skąd ty to wiesz? Podaj źródła twoich chorych wywodów. Żeby wiedzieć jak smakuje
          jabłko trzeba je ugryźć. Każdy myśli według siebie. Jeżeli ty jako stary komuch
          słuchasz RM to nie znaczy, że reszta jest taka sama.
          • piwi77 Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:24
            rambo_pl napisał:

> Skąd ty to wiesz? Podaj źródła twoich chorych wywodów.

Niby co, z tym PZPRem? Jest to tylko moja opinia, na podstawie
            obserwacji moich bliższych i dalszych znajomych. Wszyscy, powtarzam,
            wszyscy, słuchacze RM, których znam, to byli członkowie PZPR, którym
            się nagle partia skończyła i którzy zostali bez parasola i
            instrukcji, co dalej. Szkoda, że RM nie zrobi nam wiarygodnych badań
            przeszłości, tej sprzed 1989, swoich słuchaczy, wtedy wiedzielibyśmy
            więcej.
            • rambo_pl Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:34
              Z twojej wypowiedzi jasno wynika w jakim środowisku przebywasz.Domyślałem, się
              że jesteś dziedzicznie obciążony PZPR.Jednak cieszy mnie, że ludzie związani z
              reżymem komunistycznym na starość próbują naprawić błędy młodości.
              • piwi77 Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:37
                Pojęcia nie masz o czym piszesz. Składu w twej wypowiedzi też trudno
                się dopatrzeć.
                • rambo_pl Re: RM szerzy nienawisc: 15.07.09, 12:43
                  Masz problemy z czytaniem? Czy stan nerwowy powoduje tymczasowe zaćmienie
                  umysłu? Napisałeś, że żyjesz w środowisku post-komuszym. To wszystko tłumaczy.