Dodaj do ulubionych

^Majteczki w kropeczki^

18.07.09, 16:15
Co społeczność tego forum myśli o muzyce Disco Polo?
wiadomosci.onet.pl/1566274,720,1,skrywane_majteczki_w_kropeczki,kioskart.html
Tyle negatywnych opinii nt tej muzy ,ze to obciach ,że tylko na wsiach
grają .
Wiem , ze duzo ludzi slucha tej muzy ale sie nie przyznaje ,tak samo jak bylo z muzyką Modern Talking.
każdy prawie słuchał ale nikt się nie przyznawał i publicznie wyśmiewał
Tak bylo z moja kolezanka Plyty jazzowe zawsze na wierzchu a jak kiedys zobaczyłam 3 plyty wykonawcy dysko polo Bayer Full to powiedziała ,ze to sa plyty jej Mamy a jej coreczka 7-letniamowi"nie Mamuś to sa nasze plyty":)

Na weselach czy innych imprezach mozan zauwazyć ,ze nagle sie okazuje ,ze wszyscy znaja doskonale slowa piosenek tej'obciachowej' muzy .
Ja na przekor wszystkim powiem ,ze lubię sluchac tej muzy bo relaksuje i odpręza i świetnie sie przy niej tańczy Wolę to od rzekomo "lepszych " artystów - muzycy dykopolo sa lepsi od beztalencia jakim jest Mandaryna czy jęcząca Steczkowska czy tego co proponuje radio Zetka.
To co, 'wsiowaiobciachowa' dziewczyna jestem?
To napiszcie kto z Was slucha dysko polo .
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 16:20
      Na weselu akceptuję, jak czasami gdzies usłyszę, to przetrzymam, ale
      nie przyszłoby mi do głowy kupić płytę z taką muzyka nawet za
      symboliczną złotówke.
      • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 16:24
        Ja mam kilka ich plyt ale nie tylko tej muzy slucha, Lubie pop i rock.
        • yoma Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 16:42
          Jak by ci to powiedzieć delikatnie... hmmm, jak myślisz, kogo to obchodzi?
          • hypatia69 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 20:22
            Się czepiasz... Dziewczyna chciała pokazać, ze nie całkiem z nią nie
            teges i rocka też słucha...
            • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:44

Tak ,ze mna jest zle bo słucham dysko polo .
              Z toba za to wszystko jest 'teges' .
              To dobrze .Ciesz się
              Szkoda że taka zlośliwa jestes zamiast dac jakis komentarz dot.mojego tematu Ale do zwracania uwagiinnym kiedy zle sie zachowuja to jestes pierwsza .

hypatia69 napisała:

> Się czepiasz... Dziewczyna chciała pokazać, ze nie całkiem z nią nie
              > teges i rocka też słucha...
          • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:40

Widzisz sa ludzie co ich obchodzi Nie musisz czytac watku jak ci sie nie podoba

yoma napisała:

> Jak by ci to powiedzieć delikatnie... hmmm, jak myślisz, kogo to obchodzi?
    • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 16:33
      jesli sluchac to tylko czegos dobrego.
      Na poczatek proponuje: www.youtube.com/watch?v=j5vKeDLiWOA
      • jerz-ykk Re: ^Majteczki w kropeczki^ 20.07.09, 11:57
        teletoobis napisał:

> jesli sluchac to tylko czegos dobrego.
        > Na poczatek proponuje: www.youtube.com/watch?v=j5vKeDLiWOA

Co dla ciebie jest dobrym graniem dla innych nie musi takim byc .
        Nie slucham czesto muzyki .Jezeli juz to rocka najwiecej ale tez walce walce
        straussa dzialaja na mnie uspokajajaco .
        Dysko polo slucham okazjonalnie i to po dobrym kielichu Dobrze sie bawie przy
        'majteczkach w kropeczki'-:).Nawet tanczyc moge a tanczyc nie umiem .To jest
        sukces!!!!
        Pozdr!!!
      • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:45
        teletoobis napisał:

> jesli sluchac to tylko czegos dobrego.
        > Na poczatek proponuje: www.youtube.com/watch?v=j5vKeDLiWOA

Przeslucham Dzk .
    • Gość: ares Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: 212.106.21.* 18.07.09, 16:46
      Disco polo jst tak proste, że człowiek choć trochę wrażliwy muzycznie nie jest w stanie czerpać przyjemności ze słychania dłużej niż przez pięć minut. Proste melodyjki i proste teksty wymyślane przez prostych ludzi dla innych prostych ludzi.
      • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 16:49
        czyli sam raz cos dla ciebie przechrzto :)
        • Gość: i tyle Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:12
          taka jest prawda, że ludzie wstydzą sie przyznać, że słuchają takiej muzyki.
      • hypatia69 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 20:24
        Szanty też wybitnie skomplikowane nie są... Ale może to kwestia braku
        tekstów w rodzaju "siądź mi na kolanka - dam ci bananka"?
        • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 21:36
          hmmmm szanty rozpisane na tercje glosowe.... nie jest to choral, ale zbyt latwe
          do wykonania tez nie :)
      • bysiu.dominator Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 21:43
        raczej chodzi o aranżacje, jakość wykonania
        czyli brzmienie na klawiszach kupionych w promocji w Tesco, ten głos wiejskiego
        amanta badź też żula spod "gieesu"
        np. "mydełko fa" - zleć jakiemus zawodowemu kompozytorowi wyprodukowanie takiej
        chwytliwej melodii - wg. mnie jest swietna

a i tak najlepszy jest dr. hakenbusz :)
        www.youtube.com/watch?v=t-t0AdVWq6s
      • jerz-ykk Re: ^Majteczki w kropeczki^ 20.07.09, 12:03
        Gość portalu: ares napisał(a):

> Disco polo jst tak proste, że człowiek choć trochę wrażliwy muzycznie nie jest
        > w stanie czerpać przyjemności ze słychania dłużej niż przez pięć minut. Proste
        > melodyjki i proste teksty wymyślane przez prostych ludzi dla innych prostych lu
        > dzi.

Mnie ciekawi skad ty wiesz ,ze to 'prosci ' ludzie pisza teksty??
        Pozdr!!
      • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:46
        Gość portalu: ares napisał(a):

> Disco polo jst tak proste, że człowiek choć trochę wrażliwy muzycznie nie jest
        > w stanie czerpać przyjemności ze słychania dłużej niż przez pięć minut. Proste
        > melodyjki i proste teksty wymyślane przez prostych ludzi dla innych prostych lu
        > dzi.

Ja nie slucham przez caly dzień tylko dysko polo.
        Szkoda ,ze tak poniżasz ludzi tylko dlatego ze sluchaja tego czego ty nie lubisz.
    • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 21:19

Prawie każdy, ale na pewno nie ja.:D

Wolę tych rzekomo lepszych artystów. :)
      • Gość: fajnie Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 00:08
        tytanya napisała:

>
        > Prawie każdy, ale na pewno nie ja.:D
        >
        > Wolę tych rzekomo lepszych artystów. :)

bawisz się na imprezach przy dźwiękach Mozarta, a w samochodzie puszczasz Bacha?
        • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 06.09.09, 07:34
          Na imprezie można słuchać róznych rzeczy i na pewno nie jest to
          disco polo.
          Tak w samochodzie spokojnie można słuchać Bacha. :) Polecam:)
          • Gość: fajnie Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 10:03
            Kazda muzyka jst na inne okazje jakbys nie wiedziala
            Nie umicie sie bawic i tyle
            Bacha to moge sluchac kiedy sen sie zbliza
            W samochodzie slucham dobrego techno ,ale co ty o tym wiesz Nic
            • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 06.09.09, 10:06

No co Ty powiesz?!

Gość portalu: fajnie napisał(a):

> Kazda muzyka jst na inne okazje jakbys nie wiedziala

Tak, nie mam zielonego pojęcia o techno. To prawda.

I wcale nie chcę mieć, ale wiesz oni tam Bacha wykorzystują
              czasami. :)

Aha, do samochodu polecam jeszce arie z różnych oper. :)
              • Gość: przechodzien Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:18

'kazde 'wycie'-w tym forumowych 'madrali' jest poezją psa'
                • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 07.09.09, 21:01
                  A daj ty mi święty spokój! Nie znoszę disco polo i tyle.

Ty możesz sobie słuchać 24 godziny na dobę.
    • Gość: jaija Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: 78.8.25.* 18.07.09, 21:55
      Nie znoszę. Może i jest to zabawne, pod parodię w stylu Jesiennej deprechy, ale
      nie do słuchania/tańczenia do tego. Przynajmniej w moim przypadku. Kompletna
      płycizna muzyczna i tekstowa.Moje skojarzenia z dp: wieś zabita dechami, solar,
      tlenione włosy z odrostami, kapiący makijaż, spodnie od dresu + czubate buty,
      łańcuch na klacie, tatuaż, pospolite rysy ogorzałej twarzy u osób płci obojga.
      Szczerze mówiąc, nie bardzo pojmuję, jak tego można na trzeźwo słuchać.
      • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 18.07.09, 21:57
        Po pijanemu też nie potrafię.:)

Gość portalu: jaija napisał(a):

Szczerze mówiąc, nie bardzo pojmuję, jak tego można na trzeźwo
        słuchać.
        • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 00:53
          za malo pijesz :) Ja chyba tez, bo ostatnio Fogga sluchalem :)
          • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 07:30
            O przepraszam, Fogga da się słuchać i na trzeźwo.:)
            Nie za długo, ale się da.:)
            • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 08:42
              To on jeszcze zyje? Za chwole mi powiesz, ze tercet egzotyczny i Polomski wcale
              nie wygrali festiwalu w Sopocie 1410 :)
              • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 09:22
                Nie,ale śpiewa.:D
                Ty wiesz, że mam płyty winylowe wymienionych przez Ciebie wykonawców?
                Zabytki jak nic.:D
                • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 09:34
                  ...:)Tez mam :) Do tego Violette Villas, Terese Tutinas i kolendy spiewane przez
                  Mazowsze :)

AAA zapomnialbym o bajce o Kopciuszku :)
                  • tytanya Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 09:40
                    Przebijam Framerami i Haliną Kunicką. :)
                    • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 10:37
                      dokladam Santorke i Chor Czejanda :)
          • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:17
            teletoobis napisał:

> za malo pijesz :) Ja chyba tez, bo ostatnio Fogga sluchalem :)

Mnieczysława ?
            • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:18
              Jak najbardziej :)
              • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:19
                teletoobis napisał:

> Jak najbardziej :)

To masz jeszcze :

www.youtube.com/watch?v=b-p8kvoyP4Y&NR=1&feature=fvwp
                • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:23
                  szczerze? To chowalem sie na czyms takim :)

www.youtube.com/watch?v=mJS8j9YYB9w
                  • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:34
                    teletoobis napisał:

> szczerze? To chowalem sie na czyms takim :)

Jesteśmy w podobnym wieku ale ja słuchałem , Deep Purple ,Ac/Dc , amerykańców
                    nie słuchałem ale akurat ten kawałek który zaprezentowałeś znany jest z tego ze
                    o do niego nazwano muzykę Hard rockową ; Heavy Metalem , bo w pewnym momencie
                    tego utworu słychać jak facio to śpiewa Heavy metal thunder w 1 minucie 23
                    sekundzie tego kawałka::))
                    • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:49
                      no wiesz.... nie slucham muzyki ze stoperem w reku :) Skoro sluchales purpli, to
                      rzeczywiscie musisz byc w podobnym wieku. Ja dodalbym jescze Zeppelinow i
                      Sabbathow, jako klasyke tamtych lat :)
                      • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:03
                        teletoobis napisał:

> no wiesz.... nie slucham muzyki ze stoperem w reku :)

Ja tez ale pamiętałem ze gdzies na początku tego kawałka to śpiewa ,więc
                        sprawdiziłem to ::)))

Skoro sluchales purpli, t
                        > o
                        > rzeczywiscie musisz byc w podobnym wieku. Ja dodalbym jescze Zeppelinow i
                        > Sabbathow, jako klasyke tamtych lat :)

Tyż ,ale szybko przeskoczyłem na Venom ,Saxon i Iron Maiden

www.youtube.com/watch?v=mE--ehEUg5I&feature=related
                        www.youtube.com/watch?v=jGnKPEMrTug&feature=PlayList&p=4FB9200BAF142246&playnext=1&playnext_from=PL&index=9
                        www.youtube.com/watch?v=4Sam5omG0v0
                        • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:12
                          a zaczalem z kolei ewoluowac w kierunku jazzrocka i jazzu. Wiesz- King Crimson,
                          Shakti, no i oczywiscie Floydzi.
                          • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:18
                            teletoobis napisał:

> a zaczalem z kolei ewoluowac w kierunku jazzrocka i jazzu. Wiesz- King Crimson,
                            > Shakti, no i oczywiscie Floydzi.

Ja próbowałem słuchać Floydów, ale coś mnie to nie interesowało .
                            • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:23
                              bo tego sie slucha po dobrym haszyku :)

masz sprobuj raz jeszcze

• kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 14:03
                                teletoobis napisał:

> bo tego sie slucha po dobrym haszyku :)
                                >
                                > masz sprobuj raz jeszcze

No coś takiego było ,najpierw Floydowskie Shine on You Crazy Diamond , jak się
                                już dobrze najarali trawska to z kasety leciał Afric Simon
                                wszyscy lali w gacie ze śmiechu :)))

www.youtube.com/watch?v=vyqgjCKm9nQ
                                www.youtube.com/watch?v=FnyngmIeS50
                                • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 14:49
                                  Oj, czy ty mieszkales na tym samym akademiku? Mnie sie jeszcze kojarzy
                                  historia, kiedy to noworzencom z naszej grupy kupilismy jako prezent slubny
                                  pralke Franie. Na parapetowie na ktora kazdy przyniosl jakis alkohol, nabyty na
                                  kartki, albo i bez, wlalismy wszystko do Frani ( a byly to belty, piwo, gorzala
                                  rozna) i wymiaszalismy. Drinki lalo sie prosto z szlaucha Frani. Tak szybko i
                                  dokladnie nadupconego bractwa nigdy juz pozniej nie widzialem. Oczywiscie nie
                                  zabraklo kukuku ramaya :)
                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 14:57
                                    teletoobis napisał:

> Oj, czy ty mieszkales na tym samym akademiku?

Nie , akurat ten klimat wytworzył się u Arturka na siedemnastce :))))
                                    • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:04
                                      Ze te czasy juz nie wroca.... Pokolenie JP II nie wie pewnie nawet co to byly
                                      meliny i do czego sluzyly...:)
                                      • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:11
                                        teletoobis napisał:

> Ze te czasy juz nie wroca.... Pokolenie JP II nie wie pewnie nawet co to byly
                                        > meliny i do czego sluzyly...:)

Pokolenie JP II nie wie kim był JP II a ty chcesz żeby wiedziało co to meliny
                                        ::))))
                                        • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:33
                                          Za to wiedza wszystko o pedalach, aborcji i wegetarianizmie :)

Biedni ludzie. Pewnie nigdy nie sponiewierali sie na jakiejs fajnej imprezce pod
                                          namiotami :)
                                          • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:38
                                            teletoobis napisał:

> Za to wiedza wszystko o pedalach, aborcji i wegetarianizmie :)
                                            >
                                            > Biedni ludzie. Pewnie nigdy nie sponiewierali sie na jakiejs fajnej imprezce po
                                            > d
                                            > namiotami :)

Ta ,a imprezkę przerwał patrol ORMO ::))
                                            • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:45
                                              E tam, te buce byly uczynne :) Pamietam w 1983, podczas Splywu Kajakowego na
                                              Dunajcu na kampingu w Kroscienku, latali nam na meline :)
                                              • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:48
                                                teletoobis napisał:

> E tam, te buce byly uczynne :) Pamietam w 1983, podczas Splywu Kajakowego na
                                                > Dunajcu na kampingu w Kroscienku, latali nam na meline :)

Bo to jakaś rezerwa pewno była, a nie prawilne ORMO-wcy :)))
                                                • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 15:54
                                                  Mundury mieli, a to w owych czasach otwieralo kazde drzwi, za ktorymi mozna bylo
                                                  droga kupna nabyc dobra spozywczo- rozweselajace. Nawet bez kartek :)
                                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 16:03
                                                    teletoobis napisał:

> Mundury mieli, a to w owych czasach otwieralo kazde drzwi, za ktorymi mozna byl
                                                    > o
                                                    > droga kupna nabyc dobra spozywczo- rozweselajace. Nawet bez kartek :)

Drewniane lole trzymali w rękawach.
                                                    A wóda tamtych czasów to niezła trucizna:))

img505.imageshack.us/img505/2513/ny9bt8xpxjq9qk1w.jpg
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 16:17
                                                    no coz, czlowiek nie wielblad, cos musial pic.

W zyciu nie zapomne smaku baltyckiej, Vistuli, albo gastronomicznej :)
                                                    Podawanej z salatka wazywna na ktorej majonez byl juz brazowy od starosci :)
                                                  • Gość: sraka Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.chello.pl 19.07.09, 16:44
                                                    teletoobis napisał:

> no coz, czlowiek nie wielblad, cos musial pic.
                                                    >
                                                    > W zyciu nie zapomne smaku baltyckiej, Vistuli, albo gastronomicznej :)
                                                    > Podawanej z salatka wazywna na ktorej majonez byl juz brazowy od starosci :)

Do dzis ciebie sraka dusi :)
                                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 16:48
                                                    teletoobis napisał:
                                                    > W zyciu nie zapomne smaku baltyckiej, Vistuli, albo gastronomicznej :)
                                                    > Podawanej z salatka wazywna na ktorej majonez byl juz brazowy od starosci :)

W mojej dierewni stali ruscy , oni mieli spirytus ,,masandra" to gó... się
                                                    nazywało . Miało to około 70 vol ,używali tego do rozmrażania szyb w samolotach.
                                                    Jak nie przeszło przez samolot można to było pic ,ale jak już piło się to po
                                                    wyjęciu z samolotu , okropnie waliło to naftą :)))
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 17:13
                                                    spnie chce wspominac smaku bimberku, jaki pedzilo sie na akademiku ... Cukier na
                                                    kartki... bieda. Ale odkrylismy, ze mozna bylo kupic bez kartek pastylki
                                                    mietowe. No to bylo na zacier :)

A jabcoki... hmmm. Po wypiciu, jak czlek walnal baka to wypalala mu sie dziura w
                                                    majtkach :)
                                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 17:25
                                                    teletoobis napisał:

> spnie chce wspominac smaku bimberku, jaki pedzilo sie na akademiku ... Cukier n
                                                    > a
                                                    > kartki... bieda. Ale odkrylismy, ze mozna bylo kupic bez kartek pastylki
                                                    > mietowe. No to bylo na zacier :)

Dżem i piętki od chleba , po kilku dniach wszystko do gara i parowanie ::))

> A jabcoki... hmmm. Po wypiciu, jak czlek walnal baka to wypalala mu sie dziura
                                                    > w
                                                    > majtkach :)

Nigdy nie uchlałem się tym czymś fujjjjjjjjjjjjjjj, na maksa.
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 17:58
                                                    uchlac sie nie uchlalem, ale konsumowalem w dosyc dziwacznych miejscach :) Taka
                                                    wtedy byla tradycja narodu polskiego.

A najlepszy kieliszek jaki mialem, to wykrecony boczny migacz z fiata 125p :)
                                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 18:00
                                                    teletoobis napisał:

> uchlac sie nie uchlalem, ale konsumowalem w dosyc dziwacznych miejscach :) Taka
                                                    > wtedy byla tradycja narodu polskiego.

Taki masochizm, czekanie kiedy milicja gumą przyleje .

> A najlepszy kieliszek jaki mialem, to wykrecony boczny migacz z fiata 125p :)

Akurat u mnie słoik po śledziach wypłukany w brudnej kałuży.
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 18:08
                                                    w zyciu nie dostalem pala od gliny. Raz bylo niedaleko, ale sytuacje uratowal
                                                    jeden ze starszych kolegow mowiac do gliniarza: prosze, niech pan odpusci. To
                                                    mlodzi studenci, moze troszeczke przesadzili, ale nie sa szkodliwi. Wie pan jak
                                                    jest, sam pan przeciez kiedys studiowal...
                                                    Gliniarz stracil rezon :)
                                                  • Gość: disco polo Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.chello.pl 19.07.09, 18:13

Co wy tu nałogi za bzdurki klepiecie , miało być o disco polo .
                                                  • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 20.07.09, 08:19
                                                    Gość portalu: disco polo napisał(a):

>
                                                    > Co wy tu nałogi za bzdurki klepiecie , miało być o disco polo .

Nałoga to sobie poszukaj w lusterku .
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 20.07.09, 08:21
                                                    obawiam sie powaznie, ze moze widziec dwa lusterka :)
                                                  • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 11:16
                                                    szkoda ,ze nie kazdy wypowiada sie w na temat +chcilam poznac zdanie tu piszacych

Gość portalu: disco polo napisał(a):

>
                                                    > Co wy tu nałogi za bzdurki klepiecie , miało być o disco polo .
                                                  • Gość: autor Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 15:51
                                                    Bo polscy faceci to tylko o chlaniu, wódzie oraz rekordach w chlaniu mogą
                                                    godzinami gadać :-/
                                                    Żenada totalna.
                                                  • teletoobis Re: ^Majteczki w kropeczki^ 27.07.09, 15:59
                                                    Bo nie rozmawiaja o:
                                                    - przyjacioleczkach
                                                    - dzieciach
                                                    - kosmetykach
                                                    - Kolejnych kochankach
                                                    - ciuchach
                                                    - syfku na plecach
                                                    - nie obgaduja
                                                    - nie plotkuja

Itd itp :)
                                                    -
                                                  • kolter Re: ^Majteczki w kropeczki^ 27.07.09, 19:49
                                                    Gość portalu: autor napisał(a):

> Bo polscy faceci to tylko o chlaniu, wódzie oraz rekordach w chlaniu mogą
                                                    > godzinami gadać :-/
                                                    > Żenada totalna.

Przykro mi ze masz takich znajomych ::(((
                                                  • Gość: autor Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 10:04
                                                    Ja nie mam. Piszę o tym, co czytam na forach, zasłyszę w pociągach, na
                                                    uczelniach, w miejscach publicznych typu sklepy, restauracje.
                                                    A i znajome kobiety mają o czym gadać, nie o syfkach i dzieciakach choć i to się
                                                    zdarzy, ale nie stanowi reguły.
                                                    Szczerze, to słabo mi się robi, kiedy czytam takie wódczane wynurzenia.
                                                    Tym bardziej, że można było mieć na wasz temat lepsze zdanie. Jak widać, do czasu.
                                                  • Gość: przechodzien Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:37
                                                    To jest ta 'elita' tego forum??
                                                    Zalosne.
            • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:53
              Przestancie moze wyśmiewać sie z Foga i innych ktorzy wam sie nie podobają.
              Sami chyba tylko Bacha sluchacie na okragło Nie nudzi Wam się ?
        • ave.duce [...] 19.07.09, 08:24
          To się jeszcze okaże! Madonna & ... ;)

:p
      • jerz-ykk Re: ^Majteczki w kropeczki^ 20.07.09, 12:16
        Po co dopisywać filozofie do wygladu ludzi sluchajacych tego gatunku??
    • seth.destructor To jest prawdziwie polska muzyka! 19.07.09, 00:17
      Normalnie nie słucham, bo radia puszczają tylko amerykańską sieczkę
      składającą się różnej wokalizacji głoski o i jakiegoś wyświechtanego
      tekstu o miłości. Jednak darzę sympatią produkcje polskich muzyków
      ludowych, takich prawdziwych, współczesnych, którzy czują, że coś im
      w duszy gra i próbują to wyrazić najlepiej jak umieją.
      • teletoobis Re: To jest prawdziwie polska muzyka! 19.07.09, 00:51
        Trebunie- Tutki? :)
        • Gość: zzdano Re: To jest prawdziwie polska muzyka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 10:58
          A co jest złego w słuchaniu disco polo? Ja nie mówię o fanatyzmie,
          ale jak się chce wyłączyć myślenie, pobawić się i wogóle wprowadzić
          w lajtowy nastrój to dlaczego nie? Sama też czasami słucham, tzn mam
          fazę na jakaś konkretną piosenkę, puszczam ją sobie 100 razy, aż mi
          się znudzi i złapię fazę na jakąs inną.
          Z innymi gatunkami muz. jest podobnie. Kwestia gustu i tego, czego
          oczekujemy od słuchanej muzyki.
          • teletoobis Re: To jest prawdziwie polska muzyka! 19.07.09, 11:03
            Gość portalu: zzdano napisał(a):

> ale jak się chce wyłączyć myślenie,

ty masz chyba stale wlaczona te muzyke i to bardzo glosno...:)
            • Gość: zzdano Re: To jest prawdziwie polska muzyka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 11:12
              Zaskoczę Cie- nie. Tylko wtedy, kiedy potrzebuję się wyłączyć i
              odstresować.
              Dziwne, że są takie utwory (nie tylko z gatunku disco Polo), których
              słuchanie wprawia w dobry nastrój i pozwala na chwilę zapomnieć o
              problemach, prawda? Bo przeciez muzyka jest tylko po to, żeby
              zachwycać i powalać na kolana.
              • teletoobis Re: To jest prawdziwie polska muzyka! 19.07.09, 11:16
                nie dyskutuje o gustach, tym bardziej o bezgusciach
          • sar.a28 Re: To jest prawdziwie polska muzyka! 23.07.09, 11:00
            wlasnie ,co jest zlego-
      • Gość: Kingston Re: To jest prawdziwie polska muzyka! IP: *.t-mobile.co.uk 19.07.09, 11:00
        Popieram w stu procentach. Wprawdzie na co dzien slucham jamajskiej odmiany, ale
        jak uslysze gdzies mydelko fa czy wspomniane majteczki, to jak najbardziej morda
        mi sie smieje. Buja to to, jest nie pretensjonalne, uczciwe i zajebiste do zabawy.
    • 33qq Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:11
      sar.a28 napisała:

> Co społeczność tego forum myśli o muzyce Disco Polo?

Z bólem przyznam, że wcale nie myślę o discopolo, a jeśli zdarzy mi się, jak w
      tej chwili, to z pewnością nie jak o muzyce. Jedyne co na temat tego zjawiska
      potrafię powiedzieć, to to, że jest przejawem krańcowo prymitywnego gustu.

Jeszcze jedno, nie znam chyba żadnych słów spod pióra bardów discopolowych,
      oprócz kilku wersów Białego misia, ale to chyba skądinąd znam.
      • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 11:17
        (Bialy Mis(to dyskopolowy standard
    • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:14
      sar.a28 napisała:

> To napiszcie kto z Was slucha dysko polo .

Ja , o ile to jest disco polo ?

www.youtube.com/watch?v=W-ax-0rOaOs&feature=channel
      • bysiu.dominator Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 11:57
        > www.youtube.com/watch?v=W-ax-0rOaOs&feature=channel
        ale ten rudy na clipie
        on, on, on... ON W BOGA WIERZY!
        • kolter_one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:06
          bysiu.dominator napisał:

> > www.youtube.com/watch?v=W-ax-0rOaOs&feature=channel
          > ale ten rudy na clipie
          > on, on, on... ON W BOGA WIERZY!

O kim mowa ?
          • bysiu.dominator Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 12:31
            en.wikipedia.org/wiki/Dave_Mustaine
            (...)Mustaine responded on the official Megadeth website, saying "Yes, I did say
            I would prefer not to play on concerts with Satanic bands,"(...)
            • kolter-one Re: ^Majteczki w kropeczki^ 19.07.09, 14:07
              bysiu.dominator napisał:

> en.wikipedia.org/wiki/Dave_Mustaine
              > (...)Mustaine responded on the official Megadeth website, saying "Yes, I did sa
              > y
              > I would prefer not to play on concerts with Satanic bands,"(...)

Dave_Mustaine coś mi się wydaje ze jego Matka jest mocno wierząca a le on ?
              • bysiu.dominator ale to jeszcze nie wszystko 19.07.09, 14:30
                Tom Araya ze Slayera to zdeklarowany katolik
                • kolter-one Re: ale to jeszcze nie wszystko 19.07.09, 14:41
                  bysiu.dominator napisał:

> Tom Araya ze Slayera to zdeklarowany katolik

A to już wiem skąd u niego takie ciągoty do nazizmu ::)))
    • sar.a28 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 10:38
      Duzo komantarzy ale prawie nie ma osob ktore sluchaja tej muzyki.Ja lubie i
      slucham:)
      • cola_z_mola Re: ^Majteczki w kropeczki^ 23.07.09, 13:46
        nikt nie słucha a jak się zrobi imprezę studencką pt disco polo to zawsze najwięcej osób przyjdzie… ciekawe
        • jol.a33 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 24.07.09, 12:09
          To samo bym napisala ale nie o studentach ale o ludziach w wieku około trzydziestki i powyżej .Sluchaja ale mowia ,ze to najgorsza muzyka.
          Nie mozna tego sluchac nonstop bo sie nudzi .Ja wlaczam plyty dyskopolo raz tam na czas jakiś.Czasu mi brak na sluchanie muzyki
          W domu rzadko słucham też radia, częściej w samochodzie. Celine Dion ,Marek Grechuta ,takich artystów slucham
        • kolter Re: ^Majteczki w kropeczki^ 24.07.09, 12:11
          cola_z_mola napisała:

> nikt nie słucha a jak się zrobi imprezę studencką pt disco polo to zawsze najwi
          > ęcej osób przyjdzie… ciekawe

Może darmowy browar dają ?
    • s.os55 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 27.07.09, 13:17
      Kiedyś słuchałem kiedy 'weszła' na rynek jako nowość Ale długo sie nie dało
      słuchać.To dobre tylko na 'pijackie' imprezki.
    • 10iwonka10 Re: ^Majteczki w kropeczki^ 27.07.09, 16:07
      Na wesela kilka piosenek jest ok zeby rozruszac towarzystwo. Ale nie
      mam zadnej plyt disco -polo ani ich nie slucham w domu.

• Gość: DSD Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: 144.92.199.* 27.07.09, 20:04
      Ja tylko czasem ogladalem z kumplami w akademiku w niedzielne ranki
      Disco Polo Relax na Polsacie - aby sie posmiac i poszydzic, of
      course. Najmocniej utkwil mi w pamieci jeden song. Znalazlem go na
      jutjub. Polecam bo nawet worek Butaprenu nie dawal takiego
      intelektualnego odjazdu:

www.youtube.com/watch?v=4ltwi-Mk8CI
      P.S. teletubisiu, czy nie wydaje mi sie ze po prostu lubisz
      powspominac beztroska mlodosc i stad bierze sie Twoja sympatia do
      PRLu?
      • moonshana Re: ^Majteczki w kropeczki^ 06.09.09, 18:27
        ooooooo!!!!! cudne, niestety nie byłam w stanie wysłuchać do końca.
        coś mi jakby... zaszkodziło:)
        • the_ukrainian Re: ^Majteczki w kropeczki^ 07.09.09, 10:21
          To posłuchaj tego: tinyurl.com/n2tsky
          To dopiero intelektualny orgazm :)
          • moonshana Re: ^Majteczki w kropeczki^ 07.09.09, 11:48
            no to ja się zaraz zamknę w sobie:) i się nie otworzę:) zakochałam się nie tyle
            w dźwiękach co w tekście:)
            • the_ukrainian Re: ^Majteczki w kropeczki^ 07.09.09, 12:11
              Dźwięki i tak zapożyczone a jak chcesz się zakochać w teledysku,
              dźwiękach i tekście to masz tu jeszcze: tinyurl.com/6ztldy
    • black-emissary Re: ^Majteczki w kropeczki^ 06.09.09, 11:29
      To jest bardzo wygodny punkt startu dla rozmowy: wszyscy się ze mną zgadzają, tylko nie każdy się do tego przyzna :).
    • black-emissary Re: ^Majteczki w kropeczki^ 06.09.09, 11:32
      sar.a28 napisała:
      > Ja na przekor wszystkim powiem ,ze lubię sluchac tej muzy bo relaksuje i odpręz
      > a i świetnie sie przy niej tańczy Wolę to od rzekomo "lepszych " artystów - mu
      > zycy dykopolo sa lepsi od beztalencia jakim jest Mandaryna czy jęcząca Steczk
      > owska czy tego co proponuje radio Zetka.

Mandaryna, obecna Steczkowska czy większość muzyki w komercyjnych radiach to poziom niewiele odstający od disco polo.

Ja nie pojmuję jak można relaksować się przy tak prymitywnych dźwiękach. Mnie tam relaksuje Joy Division.
      • Gość: przechodzień Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:54
        Dla ciebie prymitywne to rozumiem ,ze znawczyni muzyki jesteś wielka . Czlowiek ktory kocha muzyke i zna sie na niej nigdy nie przedstawia w ten sposob swojego stanowiska nazywajac 'prymitywem' to czego inni sluchaja albo tez okreslajac ludzi jako 'wśiowi'

Brakuje na tym forum ludzi z odrobina kultury chociazby .Szkoda
    • Gość: ......... Re: ^Majteczki w kropeczki^ IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 14:34
      > To co, 'wsiowaiobciachowa' dziewczyna jestem?

Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nie...

Co do mnie: nie mam z disco - polo żadnej frajdy, a wręcz
      przeciwnie, więc po co mam go słuchać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka