Dodaj do ulubionych

Word mi zwariował

04.04.23, 23:17
Nie wiem, czy dlatego, ze jest stary - rocznik 2007 - nie ma już wsparcia, czy coś niechcący kliknęłam.

1. Nie mogę wstawiać numerów stron - i zleceniodawcy mnie zabiją. Zamiast numerków pojawiają się nagłówku lub w stopce tajemnicze {PAGE /* MERGEFORMAT}

2. Zniknęły kropeczki oznaczające spacje. Tzn. widzę je, ale tylko razem ze wszystkim innymi znacznikami (akapit, wcięcie itd.), które nie są mi do niczego potrzebne. Spacje chcę widzieć, żebym wiedziała, czy nie walę ich za dużo.

Help! Przeszukałam całe menu i nie znalazłam rozwiązania.

Obserwuj wątek
    • baga Nie pomogę :( 04.04.23, 23:32
      kot.peter napisała:

> Nie wiem, czy dlatego, ze jest stary - rocznik 2007 - nie ma już wsparcia, czy
      > coś niechcący kliknęłam.

Chyba nie pomogę, bo od dawna nie używam Worda tylko jego zamienniki. Ale raczej coś się przestawiło niechcący, bo pewnie upgrade już Ci nie przychodzi? Czasem dzieje się to z zupełnie idiotycznych powodów. Mnie po wklejeniu do tekstu zdjęć rozwaliło cały panel wyświetlania i pół dnia straciłam na jego przywracanie. Ale jak wspomniałam, używam OpenOffice i w dodatku w minimalnych ilościach, więc nie znam się na zawiłych jego "możliwościach".
    • wariant_b Re: Word mi zwariował 05.04.23, 01:03
      Przełączanie między wyświetlaniem kodów wszystkich pól a wyświetlaniem ich wyników.
      Z klawiatury: Alt+F9 albo poszukać w opcjach programu.
      • kot.peter Re: Word mi zwariował 05.04.23, 14:39
        wariant_b napisał:

> Przełączanie między wyświetlaniem kodów wszystkich pól a wyświetlaniem ich wyni
        > ków.
        > Z klawiatury: Alt+F9 albo poszukać w opcjach programu.

Wariancie, jesteś wielki. Po Alt+F9 numery stron znów się wstawiają. Dzięki!

Ale co z tymi kropkami od spacji? Przekopałam Opcje i guzik. Albo widzę wszystko - co mi przeszkadza - albo nic.
        Jasne, mogę na koniec pracy przetrzepać dany dokument F-zamień (dwie spacje na jedną), ale wolałbym widzieć podwójne spacje w trakcie pisania.

• wariant_b Re: Word mi zwariował 05.04.23, 15:32
          Opcje programu Word | Wyświetlanie | Spacje - zaptaszkować i zatwierdzić.
          Nie przejmować się, że jako postać graficzną podano dla zmyłki trzy kropki.
          • kot.peter Re: Word mi zwariował 05.04.23, 18:03
            wariant_b napisał:

> Opcje programu Word | Wyświetlanie | Spacje - zaptaszkować i zatwierdzić.
            > Nie przejmować się, że jako postać graficzną podano dla zmyłki trzy kropki.

Tak!!! Dzięki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka