Gość: Lesalwc Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.uk.neceur.com / 195.47.207.* 12.01.04, 16:05 Mieszkam od 17 lat poza granicami kraju ale odwiedzam go regularnie 2-3 razy w roku. U Polakow jest skrzywione pojecie panstwa i to jest smutne. Ma to swoje oczywiscie historyczne podloze ale jak dlugo mozna usprawiedliwiac balagan w Polsce wybiciem przez Niemcow i Rosjan polskiej inteligencji. Z Polski na biezaco nastepuje odplyw ludzi przedsiebiorczych i wyksztalconych. Ale inny przyklad. Widze dom obdrapany, zaniedbany, wchodze do klatki schodowej- syf totalny, brod, wchodze do mieszkania i wszystko na polysk, czysto super z sercem urzadzone mieszkanka. Mieszkanie to moje a klatke schodowa to ja pierd.... Z taka mentalnoscia nie da sie zbudowac silnej Polski a wystarczy przeanalizowac dlaczego w wieku XVIII doszlo do rozbiorow i nie dokonali tego kupcy zydowscy ani komunisci zydowscy tylko kwiat polskiego spoleczenstwa - POLSKA SCHLACHTA. Narod prawie caly katolicki ale poczucia uczciwosci wobec Panstwa za grosz. Ale jak sie przyjzec Argentynie Kolumbii a nawet Wlochom - wszystkie to bardzo katolickie kraje to moze katolicymn da nam cos do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rypak Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.04, 16:59 A co to jest Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub do Rypaka Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.lublin.mm.pl 12.01.04, 17:21 Jezeli nie wiesz co to jest Polska to widocznie jesteś analfabetą, nie uczyłeś się w szkole historii Polski, nie zdałeś matury, a świadectwo dojrzałości kupiłeś na targu u oszusta. Jeżeli nie obchodzi Cię kraj w którym się urodziłeś, w którym żyli Twoi przodkowie to się wyprowadź. Poszukaj bezludnej wyspy i tam będzie Ci najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarina Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 13.01.04, 20:03 Jesteśmy rodziną z 3-dziećmi i żyjemy uczciwie. Dzięki pomocy rodziny udało nam się po 7 latach pracy kupić mieszkanie spółdzielczo-własnościowe. Najtrudniej fakt ten było wyjaśnić przed Urzędem Skarbowym. Wierzę, że w więzieniach siedzi sporo ludzi niesłusznie osadzonych, którzy przyznali się do zbrodni nie wytrzymując presji psychicznej. Ciekawe, jakie premie dostają urzędnicy?!? Konkludując: Myślę, że jeżeli ma się pracę, to łatwo być uczciwym. I jeszcze jedno-trzeba walczyć, aby nie dać się sponiewierać w naszym pięknym K-RAJU. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 15.01.04, 02:07 Wg mnie madra jest i budujaca ta wypowiedz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 15.01.04, 05:24 Tylko z wiezieniami nie wiem, jak to jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
mkopyt Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 14.01.04, 20:13 można, tylko trzeba pierwszy milion ukraść, a potem to już można!!! Stare ale wydaje się byc aktualne. Tym bardziej patrzac na światłe przykłady władzy. Przeciez oni wszyscy są uczciwi - ale jak już mają ten milion, no moze kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
rj2004 Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 14.01.04, 20:56 nie ma takiej możliwości, powtarzam -NIE MA. TO NIEREALNE, kto mysli inaczej jest niezłym krętaczem i złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 15.01.04, 01:59 Przez trzy lata chodzilem podglodzony i jeszcze innych na duchu wspieralem. Takie ze mnie wariat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.sympatico.ca 16.01.04, 21:40 Ja zgadzam sie z MMarina, ktora jest przykladem ze czlowiek jak zmieni swoj poglad i cos bardzo chce, to znajdzie droge do celu, uczciwie. Nawet w kraju gdzie sa mozliwosci do dorobku i bardzo dobrego zycia, sa niektorzy ludzie ktorzy nie umieja sobie poradzic. Trzeba miec jakis cel, zaczac od malego, i budowac wyzej,a z czasem wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxia Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.rasserver.net 17.01.04, 16:51 wlodekbar napisał: > Przez trzy lata chodzilem podglodzony i jeszcze innych na duchu wspieralem. > Takie ze mnie wariat. A jak teraz Włodziu? Czy dalej wspierasz i co z tego masz? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 12.05.04, 03:33 Przez przypadek natrafilem na ten watek w wyszukiwarce... Pytasz, czy dalej wspieram i co z tego mam. Ano, Maxia, nadal wspieram i duzo z tego mam. Mianowicie mam satystakcje. Zas same akty wspierania, pomagania, dawania po prostu lubie:) Teraz mam pieniadze, zupelnie sporo, i mam jeszcze dodatkowa satysfakcje - te mianowicie, ze sprawdzilem sie moralnie, nie dalem sie, nie skur..lem sie, gdy bide klepalem. Nie rozpilem. To duza satysfakcja. A w tej chwili, jak to mowia co poniektorzy - 'tu i teraz', w tej chwili, gdy pisze te slowa, odczuwam jeszcze dodatkowa satysfakcje. Te mianowicie, ze... cos z siebie w tej chwili daje. Przynajmniej mam taka nadzieje:) Bo gdybym jej nie mial, nie napisalbym tego postu. P.S. Ludzie lubia sobie pomagac. Taka jest ludzka natura. Mowie o ludziach zdrowych, czyli dobrych. Proste jak drut:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 12.05.04, 03:37 Aha, jeszcze jedna satysfakcja. Kiedys bede starym czlowiekiem. Bede sie rozliczal z zyciem. I wiem, ze dajac teraz, pomagajac innym, wspierajac ich pracuje na te starosc. Tak wiec, jak widzisz, mam rozne satysfakcje. Sadze, ze to przemyslisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxia Re: MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.do Włodekbar. IP: *.rasserver.net 12.05.04, 16:39 Niech cię nasz Stwórca wspiera do końca twoich dni, Włodziu. Niech wynagradza cię swymi łaskami jeszcze na ziemi i uszczęśliwi pełną nagrodą, gdy przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.do Włodekbar. 14.05.04, 15:19 Po co ten sarkazm? Widziales w zeszlym roku program z Jaruzelskim? On prawie plakal. Depresja. Jego zona tez mowila, ze ukryl sie przed ludzmi, nie chce z nikim gadac. A on sam, wiedzac, ze nie zasluguje na spokojna starosc, mowil ino: 'Chce miec tylko dystans do tego wszystkiego, chce miec tylko dystans'. Jesli chcesz skonczyc jak general, to kombinuj. A sadze, ze sumienie masz. Jako i general, co nam sie kojarzy i z grudniem 70., i ze stanem wojennym. On tez ma sumienie, ktore mu nie daje spokojnie zyc. Oczywiscie nie zamierza Cie obrazac:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.do Włodekbar. 14.05.04, 15:22 Po prostu trzeba uczciwi zyc, i tyle. A kombinatorzy? To w znakomitej wiekszosci psychi/socjopaci oraz prymitywy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim pijak Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: 80.48.237.* 14.05.04, 01:29 trzeba zyc chociaz zyje sie ciezko i to bardzo sam o tym wiem najlepiej.Sonczylem prawo na Jagielonku mam 40 lat i zero doswiadczenia w zawodzie poniewaz pracuje jako doradca handlowy to znaczy mowie kobiecie ktora pralka lepiej pierze albo ktora to ta z reklamy Calgon... a ku... zyje sie na serio ciezko zwlaszcze ze 3dzieci i zona bezrobotna wiec co mi zostaje pic pic i pic... a dzieciom?? ...dzieciom to moge tylko wspolczuc ze nie maja ojca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxia Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.rasserver.net 14.05.04, 02:56 To opamiętaj się i przestań pić, przynajmniej będziesz miał dzieci i trochę grosza więcej. A może z czasem będziesz szczęśliwszy. Piciem tylko niszczysz swoje życie i twoich najbliższych. Pewnie już to wiesz i wierzysz, że możesz przestać? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 14.05.04, 15:43 Aha, to taki jestes, Maxia:) Jestes rowny chlop (dziewczyna? czort Tebia znajet:D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.05.04, 05:27 TO JEST BANALNE PYTANIE. UJME TO TAK, JESLI W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE TO CZEMU ZAGRANICA MIESZKA 20 MLN POLAKOW I NIEMYSLE ZE W CELACH TURYSTYCZNYCH. SAM WYJECHALEM DO USA ROK TEMU I JAK TAK PATRZE TERAS Z BOKU NA TA SYTUACJE DO KTUREJ DOSZLO TO RECE MI OPADAJA. CHODZI MI O TA UNIE. ZAPOWIADAJA ZE MA BYC LEPIEJ ALE TAKICH OBIETNIC WYSLUCHIWALISMY PRZEZ CALE NASZE ZYCIA. MOZE PO JAKIMS CZASIE W POLSCE BEDZIE LEPIEJ ALE JAK NARAZIE JET CORAS GOZEJ I ZANIM NASTAPI TA POPRAWA TO WSZYSCY UMRA Z GLODU I BIEDY. WIES WATPIE ZEBY KTOS MUGL SOBIE WYOBRAZIC UCZCIWE ZYCIE W PL. A CO DO TYCH PODPUNKTOW - (> nie oszukujac na podatkach, nie okradajac pracownikow w firmie i klijentow > tej firmy, nie dajac lapowek.......................) A JAK MYSLICIE LUDZIE ZDOBYLI SWOJE FIRMY, NIEINACZEJ NIZ PRZEZ JAKIEGOS TYPU KANTOWANIE. WKONCU TRZEBA BYLO MIEC JAK ZACZAC TA FIRME. A SKAD BYLY NA TO PIENIADZE Z KANTU. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_89 Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... 14.05.04, 06:46 Polska a uczciwość... to dwa różne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.05.04, 08:56 W polsce uczciwi wegeteuja i sa na kazdym kroku okradani i oszukiwani natomiast bandyci w BMW i w białych kołnierzykach maj tutaj prawdziwy raj. Państwo pod płaszczykiem ochrony najbiedniejszych łupi tych którzy jeszcze jakos wiążą koniec z końcem.Nasze składki ida na rencistów którzy to przepijają pod sklepami. pracuje od kilku lat i widze ze niema szans w uczciwy sposób sie dorobic czekolwiek, trzeba kraść , oszukiwac korumpowac i kombinować tylko problem ze nie wszyscy tak chcą i potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.lublin.mm.pl 14.05.04, 09:18 Jezeli w Polsce nie umiesz żyć uczciwie, to pytanie, czy za granicą będziesz uczciwy. Jezeli chcesz miec wiecej niż inni to i poza grnicmi kraju nie pozbędziesz się cechy pazerności. Uważaj, żeby Ciebie ktoś nie podkablował, albo wyliczył. Człowiek uczciwy jest uczciwy, nawet biedny. Ten kto ma elastyczne sumienie nie oprze się pokusie nawet w dobrobycie. Samo pytanie budzi wątpliwości co do Twoich zasad. Chyba należysz do takich osobników, którzy uważają, że jeżeli zasady i przepisy są niewygodne, to trzeba znaleźć sposób na ich ominięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///MPower_Anin Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 09:49 Państwo polskie niestety jest fiskalne, opresyjne, socjalistyczne i wrogie. Jeżeli się go nie odchudzi i nie zmieni jego fundamentalnej filozofii na liberalną w sensie konserwatywnym, to życie tutaj dla ludzi chcących pracować i decydować o swoich pieniądzach będzie nadal nieznośne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doti Można kombinować bez okradania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 09:51 Oczywiście że można żyć bez okradania innych. Nie trzeba od razu jeździć mercedesem i mieć super willi. Lepiej mieć czyste sumienie i starego fiata w garażu. Jaka to byłaby paranoja gdyby wszyscy wszystkich okradali. Zawsze będą ludzie nieuczciwi ale trzeba z nimi walczyć chociaż do końca nigdy się tego nie wypleni. Kombinować można i bez okradania innych, wystarczy się tylko zakręcić, a przede wszystkim nie poddawać się, bo to na pewno w niczym nie pomaga. Tym co uważają, że innych można okradać życzę tylko jednego - zeby sami się przekonali na własnej skórze jakie to uczucie gdy ktoś cię okradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dunia Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 09:55 w Polsce uczciwe życie jest trudne do zrealizowania, ludzie uczciwi żyja na skraju ubóstwa, ale czy to jest życie?? Wniosek jest tylko jeden, jak człowiek w Polsce chce coś mieć, żyć na jako-takim poziomie, to musi kombinować. Zresztą pięknie to obrazuje nowa ustawa o Vat, którą zresztą ciężko nazwać prawem, czy też przepisem prawa, to jest poprostu bełkot pijanych polityków, a jak prawo ustanawiają tacy ludzie, to z góry wiadomo, że uczciwie się nie da!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewica Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:17 niemożliwe! jak w państwie gdzie wszystko drożeje, emerytów i bezrobotnych przybywa, a zus pochłania nam 40% pensji żyć uczciwie? nie da się kto z nas nie jechał choć raz na gapę, nie kserował na firmowym kserze prywatnych rzeczy, nie wykorzystywał do celów prywatnych aut służbowych, nie prowadził rozmów na koszt pracodawcy...i wiele wiele innych. jak tylko skończe studia uciekam z Polski, mam nadzieje że jak zacznie w końcu porządnie gnić to coś się zmieni, a ja wrócę tu jak będzie lepiej za jakies 30 lat, kiedy wszystkie te dziadki poumierają. ja naprawde nie wiem jak to jest że mimo iż człowiek zarabia 3500 zl miesięcznie na nic go nie stać. jak coś ma to zaraz mu to podatki zjedzą. muszę stąd uciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cortezz28 CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: 62.205.84.* 14.05.04, 10:29 W Posce najpierw trzeba nakrasc z panstwowej kasy co sie da>Potem jest sie szanowanym i uczciwym obywatelem.Dlatego juz nie mieszkam w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topol Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:32 nie należy. W to państwo należy okradać na wszystkie sposoby - to zasada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:42 Prawdziwa historia. Mój ojciec prowadził od 95 roku własna firmę wykonującą wszelkiegorodzaju usługi w zakresie instalacji elektrycznych. Zawsze rzetelnie i sumiennie wykonywał to co do niego należałi, przecierz brał za to pieniadze. Pewnego dnia wykonał usługe pewnemu panu inwestorowi, który sie okazał nieuczciwy. Jak to sie mówi był w plecy o ta usługę. I spotkał następnego pana równiez nieuczciwego inwestora i znów to samo i tak kilkanaście razy. Od 2000 roku nie płaci podstawowych swiadczeń, firmy zamknąć nie może bo mu na to prawo nie pozwala gdyz nie spłacił swoich długów. Mało tego tata był wspaniałomyślny i otworzył druga firmę na mnie i dalej wykonywał rzetelnie swoja pracę. Po jakimś czasie historia sie zaczyna powtarzać. Wszystko przez to ze tata był uczciwy. Nie da sie w tym kraju tak żyć bo tu uczciwego ma sie za frajera którego za przeproszeniem można r... w d.. i zawsze znajdzie sie taki obywatel który żeruje własnie na takich ludziach jak mój kochany tata. Wielki szacunek dla niego że sie nie zmienił, tylko szkoda że w oczach sie traci, nerwy go niszczą poprostu, a na porządne leczenie go nie stać. Tata zawsze mi powtarzał, że być uczciwym w stosunku do drugiego bo to jest świętość. I co ja mam o tym myśleć. Czy mój tata kłamał????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnemonic ZUS 700 zł miesięcznego wymuszenia IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.05.04, 11:53 Być uczciwym wobec państwa które okrada nas na każdym kroku jest głupotą. Państwo samo robi z nas przestępców - ZUS jest przymusowy. Co miesiąc płaci się 700 zł przymusowej daniny. Jeżeli zarabiasz tylko 700 zł i niestać Cię na płacenie Zus-u to wtedy jesteś przestępcą z szarej strefy. Ku....a Mrożek by tego nie wymyślił. I na koniec co dostajemy z tych pieniędzy? Rencinę 600, 700 zł. Wpłacając do banku 700 zł co miesiąc to 8400 zł na rok, razy 30 lat to się równa 252 000 zł. Można żyćz odsetków mając jeszcze tą kasę na koncie... Państwo Polskie jest więc skonstruowane jak kartel bandycki... Jest Janosikiem co zabiera dużo żeby dać niewiele.. Politycy żyją z tego dawania więc zawsze będą uztalać prawo socjalne gdzie pod pretekstem ochrony socjalnej będą podosić składki żeby finansować budżet i siebie samych... Z tej racji podatki nigdy nie maleją, a ciągle rosną. Nie mówię już o tym, że jesteśmy nie u siebie. Nie odbyło się uwłaszczenie obywateli. Nasz kraj nie należy do nas. Przez 40 lat wszyscy Polacy pracowali na majątek tego kraju, a po przełomie lat 90-tych majątek ten sprzedany został pewnym cwaniakom co akurat byli przy korycie, albo takim co mieli kaskę, lub inwestorom zagranicznym... W głowie mi się nie mieści jak możliwe jest to żeby polscy politycy nie potrafili obronić interesu Polaków. To jest chańba jak mówili przed wojną... Polacy zostali okradzeni przez własny rząd - taki czy inny... Więc Uczciwość? - przykłąd płynie z góry drodzy panowie... Jest mi wstyd, że mieszkam w tym kraju... nie chciałbym, ale jest... Mój dziadek przekręca się w grobie... Nadzieje na wolny kraj na Polskę- państwo obywatelskie upadły... Kliki, nepotyzm, świadomość plemienna z Cro magnon naprawdę wielki wstyd dla nas Polaków.. :-( poważnie zastanawiam się nad wyjazdem tak jak zrobili moi koledzy... Nie wiem kogo będziecie wkrótce podatkować, bo zostaną tu tylko buraki... albo samych siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLE@WP.PL Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.chello.pl 14.05.04, 12:09 NIE MA TAKIE MOZLIWOŚCI...CHODZ BARDZO BY SIE CHIALO!JA JUZ BYLEM OKRADANY PRZEZ PRACODAWCOW KROTNIE!WIEC JAK ZYC UCZCIWIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olala Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:09 Można. Ale przy pensjach dwóch inżynierów należy zapomnieć o wczasach czy kupnie dobrej książki. Aha, i dobrze, że działają ciuchlandy. Resumując, jak w starym dowcipie, można, ale po co? ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenus 83 Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?....nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:15 heheheh fajne pytanie i chcac nie chcac nie da sie bo jest sie okradanym z kazdej strony moim zdaniem polskie moze uzdrowic ltyko obalenie rzadu inaczej nie da rady...!!! skoro moja siostra ktora dostaje rodzinne 350 pln ma podatek od tego co dostaje 22% !!! fajnie!! qrwa !! kto to wymyslil~!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorg Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:15 W Polsce uczciwie to można tylko wegetować. O życiu nie ma wtedy mowy. Wystarczy popatrzeć kto w naszym kraju ŻYJE i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnemonic WILKI USTALAJĄ PRAWA ABY LEPIEJ ZJADAĆ BARANY IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.05.04, 12:25 Tak powiedział Bernard Shaw kiedyś... Problem w tym panowie przy władzy, że nie da się z ludzi zrobić baranów na dłuższą metę. W końcu się połapią co i jak, a wtedy.... No nie wiem wydaje się, że politycy w Polsce nie czytali nigdy o przyczynach rewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: WILKI USTALAJĄ PRAWA ABY LEPIEJ ZJADAĆ BARANY 14.05.04, 15:27 Rozni sa politycy. I my tych politykow wybieramy. Jesli teraz wybierzemy tego, co trenuje kazdy gest, ruch, nie bedzie klawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: WILKI USTALAJĄ PRAWA ABY LEPIEJ ZJADAĆ BARANY 14.05.04, 15:29 I nie badzmy baranami. Sadze i ja, i b. wiele innych ludzi, ze wiecej od nas samych zalezy, niz sie nam wydaje. Nie badzmy baranami, niemotami zyciowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deadisdevil Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:31 mozna jesli jest sie wychowanym w pozadnej rodzinie gdze nie ma skurwysynow ktorych w tym kraju jest multum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenus 83 zrubmy w polsce argentyne i bedzie dobrze ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:55 ludzie inaczej sie nie da zeby pracowac jak ......i nic z tego nie miec co to jest pensja 1000pln nie wie czlowie na co wydac takie pieniadze czy oplacic telefon czy kupic jedzenie... smiechu warte!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenus 83 zrobmy w polsce argentyne bedzie lepiej..!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:34 powiem wam tyle jak narazie nie liczcie na zmiany bo widzicie jak sie trwoni wasze pieniadze na jakies bzdury!!! szkoda gadac!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helper Re: CZY W POLSCE MOZNA ZYC UCZCIWIE ?.... IP: *.bauboden.com, / *.bauboden.com 14.05.04, 14:17 Uczciwość w Polsce chyba sobie jaja robicie. Politycy, policjanici, sędziowie, prokuratorzy, urzędnicy, oni wszyscy na nieuczciwości się bogacą. Wypuszczają bandziorów a niewinnych ludzi za 2 zł. łapówki wsadzają do więzienia. To co się w Polsce wyrabia to już jest przesada. Tyle afer przez ostatnie 2 lata wyszło na jaw, że gdyby podsumować ostatnie 20 lat to w ostatnich 2 latach było więcej afer, korupcji i innych. Żeby zwykły "śmiertelnik" mógł coś załatwić to MUSI dać łapówkę, bo ludzie na stanowiskach myślą, że tak jak za komuny są bogami a oni są na tych stanowiskach właśnie za pieniądze tych "śmiertelników" przecierz płaci się podatki. Ale to nie wystarczy. Może by tak pozabierać po 50% dochodów Ministrom, Posłom, Sędziom, Prokuratorom i zobaczymy wtedy. Nie chciałbym przeklinać ale jak tu nie przeklinać, gdy wokół same korupcje i łapówki?? Odpowiedz Link Zgłoś