Dodaj do ulubionych

Repolonizacja Obraniaka

13.08.09, 16:45
o ile byłem przeciwny nadawaniu polskiego obywatelstwa Olisadebei Rogerowio tyle nadanie polskiego obywatelstwa Obraniakowi jest jak najbardziej na miejscu. To przecież było nie było Polak. Dziadek jego przed wojną wyjechal do Francji za chlebem bo taka bieda u nas była. Warto by się przypatrzyć tym którzy przed laty wyjechali z Polski. 11 takich Obrabiaków i mamy drużyne jak marzenie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Repolonizacja Obraniaka IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.09, 16:50
      po autach nowa"specjalizacja"?
      • e-skin Re: Repolonizacja Obraniaka 13.08.09, 18:20
        jakich autach? jaka specjalizacja?
    • bysiu.dominator ale to taki troche, hehe, ... 13.08.09, 19:42
      folksfrancuz, co nie?
      • tytanya Re: ale to taki troche, hehe, ... 13.08.09, 19:48

Ale dobrze gra z pierwszej piłki.:)
      • e-skin Re: ale to taki troche, hehe, ... 13.08.09, 21:24
        dziadek Ludvika wyemigrował spod poznańskich Pobiedzisk za chlebem do Francji w latach wielkiego kryzysu gospodarczego lat 30tcyh XX wieku.
        Być moze nie doczekał sie wnuka i nie zdążył więc polskiego go nauczyć. Ale musiał Ludowik usłyszeć od kogoś że dziadek do Francji z Polski przybył bo inaczej sam by sienie pchał dziś do polskiej reprezentacji.
    • Gość: Peter Re: Repolonizacja Obraniaka IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.09, 22:15
      proponuje Leo na lewej obronie.... coreczke
      sport.onet.pl/0,1248708,2025555,,,bede_mial_polskie_obywatelstwo_i_moja_corka_bedzie_je_miala,wiadomosc.html
    • adam81w Re: Repolonizacja Obraniaka 13.08.09, 22:38
      Obraniak:

1. Ma polskie nazwisko.
      2. Imię też można łatwo spolszczyć.
      3. Ma polskie pochodzenie.
      4. Koszulkę reprezentacji Polski przywiezioną przez Dziadka Ludwika jego rodzina
      przechowywała jak relikwię.
      5. Sam dużo się starał o nasze obywatelstwo, które mu zostało potwierdzone a nie
      przyznane (a to co innego). O potwierdzenie ob. starał się od ponad roku!!!

Swoją drogą słyszałem jak Rodżer gadał wczoraj z reporterem po polsku więc po
      prostu chłopak się uczy za co brawa. Niech się Rodżer polonizuje. Nie mam nic
      przeciwko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka