Dodaj do ulubionych

Ogromne opóźnienia na Górczewskiej

07.10.05, 23:41
Tia... Panowie z MPRD słyną ze swojej 'pracowitości'...
Obserwuj wątek
    • jijiji Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 07.10.05, 23:50
      Rety, zaraz mnie cos trafi, kto do cholery odpowie wreszcie za ten burdel? Jak
      to mozliwe, ze 1 km inwestycja ma pol roku opoznienia, a moze miec i rok???? Co
      robi jeszcze na stanowisku dyrektor ZDM, ktory nie dosc ze kompletnie nie umie
      nadzorowac budow, to jeszcze myslal, ze "nie mozna dalej budowac... ". To jakis
      Bareja jest, czy co???
      • Gość: zxcvbnm Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 21.10.05, 18:53
        Dyrektor pewnie jest od Kaczora a on jak wiadomo nie co robią jego ludzie, a
        tak poprawdzie to wyrzucił byś własnego kolesia z własnej partii. Jest szansa
        że pan dyrektor zajmie jakieś stanowisko w rządzie PIS-u albo jak wygra kaczor
        prezydenturę to w Kancelarii.
    • rzepas buahahahhahahahaha 08.10.05, 00:35
      niedosc ze musimy czekac az niekompetentni ludzie skoncza sie bawic piaskiem to
      jestem przekonany ze ta ulica po 2 miesiacach bedzie miala wiecej dziur niz ser
      szwajcarski!! SKANDAL!!!!!!! buahahaha
      • Gość: Piotrek cisza! wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 01:15
        Wiec nei przypominajmy o dokonaniach ulubionego kandydata...
    • Gość: mario Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.devs.futuro.pl 08.10.05, 01:29
      Nierobom z MPRD mówimy stanowcze NIE.
      Wstyd Panie Kaczyński ! Wstyd!
      • vampi_r Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 08.10.05, 02:57
        Oto artykuł Życia Warszawy z 4 października informujacy, ze Górczewska zostanie otwarta w najbliższą sobotę i że jest to termin ostateczny:
        www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=71661

Nie rozumiem tego. Czemu w środę ogłasza się, że ostateczny termin otwarcia ulicy jest w sobotę, by w piątek okazało się, że potrawa to jeszcze wiele dni, tygodni, miesięcy,.....

Ale będzie lepiej.
        Ze strony ZDM data 21 wrzesnia 2005:
        Nadciąga fala remontów
        Zarząd dróg Miejskich podpisał kontrakty na modernizację kolejnych stołecznych ulic. W ramach tych umów zaplanowano, że zwycięzcy przetargów - firmy MPRD i WPRD wyremontują drugie tyle ulic, ile przesło wymianę asfaltu w czasie wakacji. Jeżeli pogoda będzie dla nas łaskawa, zamkniemy rok sumą 120 kilometrów wyremontowanych ulic!
        Pierwsze roboty z nowych umów ruszą za tydzień.

Oto lista ulic przeznaczonych do remontu:
        - Anielewicza
        - Świętojerska
        - Dobra odc. Karowa-Nowy Zjazd
        - Pl. Grzybowski str. zach. z ul. Twardą na odc. Pl. Grzybowski-Świętokrzyska
        - Konwiktorska odc. Bonifraterska-Sanguszki, Sanguszki odc. Konwiktorska-Wyb. Gdańskie
        - Puławska odc. Kajakowa-Poleczki
        - Rosoła odc. Ciszewskiego-Dolina Służewiecka
        - Mokotowska odc. Piękna-Armii Ludowej
        - Dolina odc. Sobieskiego-Puławska
        - Filtrowa odc. Grójecka-Krzywickiego, Krzywickiego odc. Filtrowa-Nowowiejska,
        - Nowowiejska odc. Filtrowa-Pl. Politechniki
        - Pileckiego odc. Pułwska-Ciszewskiego
        - Szczęśliwicka odc. Al. Jerozolimskie-Dickensa
        - Kłopotowskiego odc. Jagiellońska-Wyb. Szczecińskie
        - Jagiellońska odc. Al. Solidarności-Zamoyskiego
        - Żeromskiego odc. Reymonta-Marymoncka
        - Kasprzaka odc. Bema-Karolkowa
        - Prosta odc. Karolkowa-Towarowa
        - Belgradzkiej na odc: Rosoła - Stryjeńskich
        - Dąbrowskiego na odc: Puławska - Wołoska
        - Madalińskiego na odc: Al. Niepodległości - Boboli
        - Ostrobramska na odc: Zajezdnia - Zamieniecka
        - Płowiecka na odc: Kajki - Wiadukt.

*************************************************************************

Jak to jest, że MPRD wygrywa wciąż przetargi na remonty warszawskich ulic?
        Wiele z nich to główne szlaki komunikacyjne.
        Będzie wesoło.
    • Gość: Zenon ZDM w "akcji" - żadnych frezowań w ten weekend! IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 08.10.05, 06:58
      Pomimo pieknej pogody, roztrzygniętych i nieoprotestowanych przetargów ZDM nie
      prowadzi w ten weekend żadnych remonów jezdni. Jest trzeci lub czwarty
      przypadek gdy od maja gdy zaczęto remonty ZDM nie wykorzystuje weekendów na
      frezowania.
      Tosie nazywa sprawne zarządzanie miastem - a moim zdaniem jest to czysty
      kaczyzm, nieudolność Kaczyńskiego, Urbańskiego i ich pracowników.
      www.zdm.waw.pl/
    • Gość: Zenon Życie o Św. Wincentego IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 08.10.05, 07:00
      Wymalowali pasy do połowy jezdni

Na ul. św. Wincentego wymalowano pasy dla pieszych tylko do połowy jezdni. Do
      niedoróbki nikt się nie przyznaje.

Od dziesięciu dni mieszkańcy Targówka boją się przechodzić przez dwupasmową ul.
      św. Wincentego tuż przy skrzyżowaniu z ul. Kołową. Powód? Zostali
      uszczęśliwieni pasami, które wymalowano tylko do połowy jezdni. W konsekwencji
      przejeżdżające ulicą autobusy zasłaniają część pomalowanego przejścia dla
      pieszych, a nadjeżdżający z przeciwnej strony kierowcy widząc czystą jezdnię
      mkną jak szaleni.
      Do fuszerki jednak nie przyznaje się ani Zarząd Dróg Miejskich, ani urzędnicy
      dzielnicy Targówek. – To nie nasza sprawa. Za ten odcinek ulicy odpowiada
      dzielnica Targówek i to ona powinna zrobić z tym porządek – usłyszeliśmy w
      biurze prasowym ZDM.

– To nie jest nasza droga. Na sto procent należy ona do ZDM i to ich sprawa –
      replikują pracownicy dzielnicowego wydziału infrastruktury.
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=71969
      • dwato Re: Życie o Św. Wincentego 08.10.05, 12:02
        jeśli nikt nie chce tej ulicy to ja ją wezmę . Po co miastu taki kłopot a mi
        się zawsze do czegoś przyda ...
        a może ZDM ma jeszcze jakieś niepotrzebne ulice ....
    • japolak Zemsta na Bemowie? 08.10.05, 12:31
      Czytam:
      "W tym roku miało także zniknąć wąskie gardło Górczewskiej za skrzyżowaniem z
      ul. Powstańców Śląskich. Niestety, nic z tego nie będzie. Winnym opóźnień jest
      Zarząd Dróg Miejskich, który przestał się starać o pozwolenie na budowę tego
      odcinka. Jego pracownicy sądzili, że nie można budować, bo w starostwie
      domagają się zwrotu jednej z działek przy Górczewskiej byli właściciele. - To
      jakieś nieporozumienie. Miasto dysponuje wszystkimi działkami i budowa może się
      toczyć - twierdzi Marcin Bajko, wicedyrektor miejskiego biura nieruchomości."
      Mimo że prezydent centralissmuss (cicho, sza - cisza wyborcza) osobiscie stara
      się wszystkim kierować, jak kiedyś tow. Gomułka, jego prawcownicy przez rok czy
      dłużej nie wymienili się papierkami...
      Ale spokojnie - do 2010 roku ma być przedłuzona linia tramwajowa ulicą
      Powstańców od rzeczonego skrzyzowania na Bemowo. Uda się wiec płynnie nazajutrz
      po zakończeniu obecnego remontu rozpier...ić wszystko na skrzyzowaniu i zacząc
      od nowa.
      A jesli Bemowo znowu niewłaściwie będzie głosować, to pieprzonym komuchom w
      ogóle rozbierze się drogi...
      W tym tygodniu autobus którym jechałem na tym skrzyżowaniu czekał aż ponad pięć
      razy zmienia się światła (potem przestałem liczyć) zanim przepchnął się przez
      budowę.
      A jakieś imbecyle, przepraszam, politycy rządzący miastem będą zapewne
      tłumaczyć iż ślamazarne, nieudolne organizowanie prac jest najlepszym dowodem
      uczciwości, bo zać coś takiego nikt nie da, nie weźmie łapówki...
      A cytat na wstępie może stanowić uzasadnienie jakiegoś pozwu za naruszanie
      obowiązków służbowych, powodowanie szkód dla miasta i jego obywateli oraz
      większe zagrożenie dla życia i zdrowia Warszawiaków niż jacuzzi Wassermana.
    • Gość: OldBruno Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 10.10.05, 08:06
      Nie należy narzekać, znowu zobaczymy w telewizji przystojne Panie wyjaśniające kto zawinił. Tylko nie
      wiadomo dlaczego ciągle ktoś jedzie samochodem i zatyka te ulice, które urzędnicy tak sobie spokojnie
      wymyślili.
    • Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 10.10.05, 11:07
      Publiczna dyskusja pomiędzy ZDM a Wiceprezydentem W-wy i jego urzędnikami
      odpowiedzialnymi za inwestycje w sprawie wspomnianej działki toczy się za
      pośrednictwem mediów bodajże od początku maja. Jeśli ZDM potrzebuje 5 m-cy aby
      ustalić stan faktyczny nieruchomosci i zinterpretować przepisy prawa dot.
      procedur uzyskiwania pozwolenia na budowę, to życzę powodzenia Warszawie i jej
      mieszkańcom przy kolejnych wyborach samorządu. To jest niedpouszczalen, aby f-
      ma podległa miastu (ZDM) grał na nosie urzędnikom z Ratusza, a oni to tolerują,
      bo jakże inaczej to zinterpretować, że nie odwołano jeszcze osoby
      odpowiedzialne za nieudolność tej instytucji.
      Jednym słowem skandal.

Miasto toleruje nieudolność ZDM, ZDM przez brak kompetencji dopuszcza się
      uchybień w przygotowaniu dokumentacji inwentaryzacyjnej i projektowej
      inwestycji, a taki wykonawca jak MPRD S.A., który ma problemy finansowe,
      organizacyjne i kadrowe, skrzętnie wykorzystuje potknięcia ZDM i gdzie tylko
      może unika kar za opóźnienia, złą jakość robót i "sabotaż" komunikacji , który
      odczuwają kierowcy i pasażerowie.

Pierwotny termin przebudowy Górczewskiej ustalono na 19 tygodni (ok. 4,5 m-ca)
      od daty podpisania umowy tj. od połowy września 2004r. ZDM miał wystarczająco
      dużo czasu, aby w 2 lata przygotować inwestycję (tyle trwały procedury
      przetargowe - notabene jak wygrał ktoś inny to MPRD skutecznie oprotestowywało
      wyniki przetargów i lobbowało tak długo, aż zostawało samo na placu boju.)

Po zapowiedziach o oddaniu 2 nitki myślałem już, że to się ziści, z uwagi na
      kampanię wyborczą i potrzebę spektakularnych sukcesów na Bemowie, które nie
      kocha L.Kaczyńskiego i jego planó obwodnicy przez środek Bemowa.
      Choć maszyna do układania asfaltu i 3 walce stoją bezczynnie na placu robót, to
      jednak MPRD nie chciało psuć nastroju wyborczego. I całe szczęście, bo jeszcze
      by się okolicznym mieszkańcom pozmieniało i pod wpływem impulsu zagłosowaliby
      na L.Kaczyńskiego.
      Nie wiem o co chodzi z tą elektrycznością - czy chodzi o oświetlenie i o
      sygnalizację świetlną na skrzyżowaniach, ale zdaje się iż MPRD zapomniało
      uzgodnić projekty ze STOEN-em i Inżynierem Ruchu z ZDM.
      Przykład Warszawy pokazuje, iż L.Kaczyński i jego ekipa chcą budować IV
      Rzeczpospolitą, to nie potrafią zarządzać w Warszawie, totalna porażka,
      kompletna nieudolność.
      Choć krytykowali sld-owskich ministrów, to w imię propagandy sukcesu i " racji
      stanu" podpisał porozumienia w sprawie budowy Parku Nauki, Muzeum Sztuki
      Nowoczesnej i musiał pogodzić się z pomocą Min. Piechoty, po tym jak Komitet
      Sterujący odrzucił wniosek o dofinansowanie budowy Metra.
      Co ciekawe Hydrobudowa na budowach nadzorowanych przez W-wę ma również
      opóźnienia i problemy, co im się nie zdarza na innych inwestycjach komercyjnych.

Prawo Zamówień Publicznych daje możliwość zmiany wykonawcy, choć wymaga to
      rozpisania nowych przetargów, a ZDM i UM St. Wwy jak widać niezbyt dobrze się
      czują w tym temacie. Ale może jest drugie dno i należy w procedurach
      przetargowych niezależnie od ceny za roboty premiować jakość i terminowość
      robót, co pozwoliłoby wyeliminować tak słabych wykonawców jak MPRD, które w
      ostanich 3 latach miało więcej wpadek niż tylko Górczewska i rondo przy galerii
      Mokotów. Jak mozna się przekonać z archiwalnych artykułów i postów dot. MPRD
      lista porażek jest długa.

Pierwotny termin przebudowy Górczewskiej ustalono na 19 tygodni (ok. 4,5 m-ca)
      od daty podpisania umowy tj. od połowy września 2004r. ZDM miał wystarczająco
      dużo czasu, aby w 2 lata przygotować inwestycję (tyle trwały procedury
      przetargowe - notabene jak wygrał ktoś inny to MPRD skutecznie oprotestowywało
      wyniki przetargów i lobbowało tak długo, aż zostawało samo na placu boju.)
    • itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 10.10.05, 15:14
      Już nie wiem, czy śmiać się czy płakać.
      Na razie staram się tamtędy nie jeździć, ale k*** ileż można zasuwać Obozową?
    • Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 11.10.05, 11:12
      poniedziałek 10. października 17/30
      jest postęp wyasfaltowano ok 4-50 m kw. asfaltu przy skrzyżowaniu z Powstańców
      Śl. ale to zaledwie pierwsza warstwa, bo studzienka nadal z 5-7 cm wystaje
      ponad asfalt. Ale jakiś postęp jest, a fachowcy muszą przypomnieć sobie jak to
      się robi. Ułożono też z 5 m bieżących ścieżki rowerowej (do zakończenia
      pozostało ok 105 m bieżacych ścieżki i z 10 m chodnika. Choć chodnik nierówny,
      to jest nadzieja, że po deszczach wszystko samo się wyrówna, albo rozpłynie.

wtorek 11. października 2005
      godz. 8/15

ruch niesamowity na budowie kręci się 2 razy więcej robotników, ale brak
      kierowników robót, bo panowie nie za bardzo wiedzą co mają robić i podpierają
      łopaty, miotły, a Pan z wózka widłowego prowadzi telekonferencję zamiast
      ładować kostke na przyczepę. Oczywiście na waidukcie ani widu ani słychu by coś
      się działo, czyżby skończyli już rozbierać konstrukcję podpór, jeśli tak to
      teraz trzeba zbroić i stwaiać szalunki zgodnie z projektem rekonstrukcji
      wiaduktu, panowie pytacie co to jest projekt - najogólniej takich kilka kartek
      z rysunkami i obliczeniami pieczątkami Biura Projektów oraz nadzoru
      budowlanego.

a więc mili państwo do dzieła, bo zaraz mają zacząć się deswzcze i mgły i
      jeszcze jesteście gotowi zabładzić i nie trafić na budowę. Jak tak szybko
      bedziecie pracowali, to poopalacie sie w przyszłym roku, ale na zielonej trawce.
      Aha jak wygram kontrakt to ściągnę 4 chińczyków z łopatami i koszami oraz
      kilkoma workami ryżu i zrobią taką "długą" drogę w pół roku.

• Gość: wuel Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:48
      Polski urzędnik plus polski inzynier i polski robotnik, znowu pokazują co potrafią. Zaborcy - wracajcie!!!
    • Gość: Moni Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 213.77.90.* 12.10.05, 09:34
      JA OCZOM NIE WIERZĘ !!!!!!!!! Wczoraj tj 11.10.05 o godz. 17.00 zobaczyłam, że
      od wieduktu do Konarskiego są pomalowane pasy !!!!!!! a ok 20 okazało się że:
      wylali beton od Konarskeigo do Powstańców !!!! hiphip hurraaa a rano na tym
      świeżym kawałku były juz pasy !!! no proszę ile to można w ciągu jednego dnia
      zrobić !!!
      • marysia_a Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 12.10.05, 09:49
        Ale tempo. Wczoraj 11.10.2005 o 19 jeszcze pracowali. Kto widział to aż stanął
        z wrażenia. Walce i cały sprzęt drogowy z wlączonymi światłami i ludzie
        pracują. Ciemno wokół i tylko te światła,żeby tylko takie tempo utrzymali to na
        1 listopada zdążą. Może za dnia się wstydzą, że latem nic nie robili. Może
        dzisiaj też tak będą szaleć. Przyjdźmy im kibicować i bić brawo. Może
        potrzebują dopingu.
        • Gość: itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:14
          Tak, ja też to widziałam na własne oczy!! ;)
          Normalnie byłam w ciężkim szoku.
          Tak jakoś mi się zdaje, że to ma pewien związek z wyborami i pewna osoba się
          boi, że ją znowu Bemowo utrąci. Ale niech się naiwny nie łudzi, bo my ten rok
          stania w korkach świetnie pamiętamy...
          • Gość: zxcvbnm Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 12.10.05, 15:35
            Masz rację- druga tura tuż tuż więc trzeba pokazać jak się to "sprawnie" rządzi.
            Miejmy nadzieję że warszawiacy nie tylko z Bemowa i Mokotowa jeszcze bardziej
            pokaża p. Kaczyńskim co o nich myślą, że wiedzą w przeciwieństwie do nich co
            robią podlegli im ludzie.
            Wymalowali pasy jakby jezdnia miała być jednokierunkowa, a przecież stara
            jezdnia ma być zamknięta i remontowana więc nowa będzie dwukierunkowa- chyba że
            się mylę.
            • Gość: itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:01
              Cooo?? O nie!!
              Ja bym najchętniej tego osobnika zrzuciła z wiaduktu prosto w ziejącą tam
              dziurę, która już dawno temu powinna być zasypana i położona tam droga...
    • Gość: rywalis@neostrada. Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:31
      Organizacja pracy na Górczewskiej to jeden wielki skandal. Ktoś z MPRD już
      dawno winien stracić pracę. A inwestor czyli miasto ,nie powinien się tym
      konkretnie zająć? Co na to nasz Prezydent L.Kaczyński,który nie potrafi
      sprostać tak małym zadaniom MPRD w Warszawie? A co by było z rządzeniem w
      Polsce,gdyby wygrał wybory. Napewno nie będę na Niego głosował i nie radzę
      innym.
    • Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 12.10.05, 17:25
      Też oczom nie wierzyłem, ale jako inżynier postanowiłem przejść się na spacer z
      psem i zobaczyć jaka może być jakość drogi ułożonej w pół dnia (każdego
      fragmentu).
      I o zgrozo za rok czeka nas remont nowej drogi. Maszyna asfaltująca jest na
      tyle wąska, że aby wyasfaltować jezdnię musi układać asfalt na dwie lub 3 tury
      i niestety łączenia, które co prawda wypadają mniej więcej pośrodku środkowego
      pasa, są niedokłądne i w zimie będzie zbierała się tam woda i lud co może
      doprowadzić do szybkiej korozji asfaltu.
      to samo odnosi się do otoczenia studzienek kanalizacyjnych, których obrzeża
      zostały wyasfaltowane niechlujnie. a poza tym jezdnia jest nieco pofalowana
      wzdłuż i wszerz - jest to efekt szaleńczego jak na MPRD tempa i zbyt krótkiego
      walcowania.
      Ale czego się nie robi dla wyborców, aby dali się ogłupić przed drugą turą

pozdrawiam
      • Gość: S.S. współodpowiedzialność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:27
        do Pana Piotra z Bemowa - Witam Pana,
        Wczoraj wieczorem około godz 22 wyszedłem z psem na spacer. Niestety to co Pan
        napisał to prawda, jezdnia (odcinek od Konarskiego do Powstańców wygląda jakby
        powoli spływał w stronę Babic, a efekt pofalowania w poprzek jest widoczny "ot
        tak poprostu ;(((.
        Jednak to co mnie zmroziło to niezabezpieczone studzienki prostokątne odpływowe,
        usytuowane przy samym chodniku (de facto oddanym po cichu dla ruchu pieszego).
        I juz nie wiem sam co gorsze, czy to że ktoś je ukradł, czy (o zgrozo!!!), w
        swej radosnej beztrosce pracownicy MPRDO propostu "skończyli na dziś robotę"

Nie chcę się rozpisywać na temat poczucia współodpowiedzialności za drugiego
        człowieka (i nieważne czy do takiej dziury wpadnie poszukiwany przestępca czy
        inny rowerzysta), ale współodpowiedzialność to coś czego w naszym społeczeństwie
        chyba brakuje.To coraz bardziej widać na różnych płaszczyznach relacji, czy też
        współrelacji międzyludzkich)Nierozumiem, skoro jednak już ktoś kradnie pokrywy
        studzienek i wydaje mu się ,że coś co leży na ulicy to znaczy niczyje), to co mu
        szkodzi przykryć dziurę choćby deską.

Naliczyłem 5 otwartych studzienek z czegpo 2 sam przykryłem - innych nie miałem
        czym zasłonić. Mój telefon ze stanem konta 0,01zł pozwolił mi na wybranie numeru
        112 i przepraszając Pana policjata zirytowanego zawracaniem głowy, że dzwonię z
        taką "drobnostką" zgłosiłem fakt... Powiedziano mi,że może się tym zajmie Straż
        Miejska. Poszedłem po papierosy do znanego wtajemniczonym mieszkańcom sklepu
        Fiołek. Wróciłem - odczekałem 20-25 min. Przykryłem sam jeszcze dwie studzienki.
        Dziś też koło 22 wezmę się i przejdę.
    • Gość: Przechodzień... LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:31
      czwartek 13 października godzina 19/30 kto sił nich idzie zobaczyć co się dzieje
      na rogu Konarskiego / Górczewska...

BAREJA to mało!!! Takie widoki to raz na kilka lat się w życiu widuje. Mało się
      o siebie nie pozabijają (i pieszych)

GORĄCO POLECAM !!!, to trzeba zobaczyć.

• Gość: itacare Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.aster.pl 13.10.05, 20:10
        Ja tam jechałam ok. 18:00, a co się działo półtorej godziny później? Poproszę o
        relację :)
        • Gość: majka Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:16
          hehehe:) zaraz jade obejrzec wyniki pracy.. wiec zdam relacje, ale jak do rana
          nie skoncza to .. ciesze sie ze do pracy udaje sie komunikacja miejska.. no
          malo sie nie pozabijali chyba z 20 osob na raz na budowie bylo kolo 21 hihihi
          rozkopane, konarskiego zamkniete, zblakane dusze ktore chcialy wyjechac na
          Gorczeska zawracaly z drogi zdezorientowane.. a sssrana o jjjejeu ale bedzie
          korek.. no chyba ze skoncza heheheh
          :D robimy zaklady???
          • brasilka2 Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! 14.10.05, 10:32
            Ja się mogę założyć, że jak nie skończą do niedzieli 23.10, to jeszcze dłuuuugo
            nie skończą, no może przed Bożym Narodzeniem, ale nie obstawiałbym 2005r.
            A co do dalszej części tej ulicy, za Powstańców, to strach się bać...
    • Gość: asia Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.42.249.* 19.10.05, 14:17
      ja tam mieszkam.Dokładnie 24.10.05 minie rok jak Górczewska została rozkopana i
      jak patzrę na robotników, którzy jak wychodzę do pracy ok 7.30 to sie zbieraja,
      a jak wracam po 16.00 to juz nikogo nie ma to nie dziwię sie ze w Polsce nie ma
      porządnych dróg:))Ostatnio (nie licząc jednego pracowitego weekendu) to tam
      nikt nie pracuje.A przecież to jest taki krótki odcinek drogi i jak pomyślę,że
      czeka nas jeszcze druga polowa jezdni i wiadukt to pewnie za 2 lata
      skończą....jak im dobrze pójdzie
      • Gość: kurde blaszka Mamy LATARNIE! IP: *.aster.pl 21.10.05, 19:15
        Dziś zainstalowano latarnie- ale jakie ładne..Warto było czekać :))
        • Gość: 666 Re: Mamy LATARNIE! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 19:10
          Tyle, że gdy wczoraj tamtędy jechałem, to większość smutno była pochylona
          mordami do dołu - może już wiedziały, że Kaczyński wygra wybory? -;] A tak na
          serio, to po prostu były nie do końca zamocowane, czyli działanie dla efektu
          wizualnego, a nie skutku. Zresztą włączone też wieczorem nie były, co zdaje się
          potwierdzać tezę niedokończenia tego kolejnego fragmentu ptac, jak i wszystkich
          innych na tej ulicy.
          • Gość: TB Re: Mamy LATARNIE! IP: 195.42.249.* 28.10.05, 09:04
            Dzisiaj pierwszy raz przejechałem otwartą nową nitką. N astarej jezdni zrywają
            asfalt.
            • Gość: f. Re: Mamy LATARNIE! IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 15:24
              To za rok moze zrobia "stara" nitke...
              ...i zaczna remont tej swiezej ;)))
              • Gość: cvn Re: Mamy LATARNIE! IP: *.acn.waw.pl 01.11.05, 20:05
                Zaczynam sie przyzwyczajac do barierek, maszyn i robotnikow... Boje sie, ze na
                wiadukcie dojdzie w koncu do jakiegos strasznego wypadku :((( Szczegolnie, ze
                kierowcy autobusow czasem nie racza zwolnic i pruja w strone Centrum przez
                wiadukt jakby to byl lagodny zakrecik :( Pozdrawiam wszystkich i lacze sie w
                bolu :)
            • Gość: zxcvbnm Re: Mamy LATARNIE! IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:17
              I chyba na tyle starczyło im zapału.
    • akn O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem na gor 04.11.05, 08:43
      witam,
      o co chodzi z ta polowa wiaduktu ktorej nie ma ;-)
      chyba jakis czas temu ten wiadukt byl remontowany a teraz znowu polowy nie ma?
      pozdr,
      a.
      • Gość: zxcvbnm Re: O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem n IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:16
        Może go na złom sprzedali- toż to niezła kasa.
        • Gość: dominos Re: O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem n IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.05, 18:49
          mam wrazenie , że korki są jeszcze wieksze, przez te nowe rozwiązanie w ruchu
          konarskiego-górczewska
      • Gość: aga Re: czy tam jeszcze pracują IP: 213.17.170.* 17.11.05, 08:57
        Nie wiem czy ja tamtędy przejeżdzam w takich godzinach, czy tam się po prostu
        nic nie dzieje?
        • Gość: dominos111 Re: czy tam jeszcze pracują IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 22:18
          wczoraj widzialem koparkę:).

spokojnie

tylko przejezdzała. w siną dal.
          • Gość: M Re: czy tam jeszcze pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:33
            No chyba nie będą pracować, bo MPRD twierdzi że (chyba, jednym uchem radia
            słuchałam) ZDM wisi im 3 mln zł, więc zawieszają remont.
    • Gość: tramwaj !!! A ja jeżdżę 20... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:51
      Mieszkam na Górcach i Górczewską omijam szerokim łukiem. Polecam wszystkim w godzinach szczytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka