rubeus 07.10.05, 23:41 Tia... Panowie z MPRD słyną ze swojej 'pracowitości'... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jijiji Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 07.10.05, 23:50 Rety, zaraz mnie cos trafi, kto do cholery odpowie wreszcie za ten burdel? Jak to mozliwe, ze 1 km inwestycja ma pol roku opoznienia, a moze miec i rok???? Co robi jeszcze na stanowisku dyrektor ZDM, ktory nie dosc ze kompletnie nie umie nadzorowac budow, to jeszcze myslal, ze "nie mozna dalej budowac... ". To jakis Bareja jest, czy co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvbnm Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 21.10.05, 18:53 Dyrektor pewnie jest od Kaczora a on jak wiadomo nie co robią jego ludzie, a tak poprawdzie to wyrzucił byś własnego kolesia z własnej partii. Jest szansa że pan dyrektor zajmie jakieś stanowisko w rządzie PIS-u albo jak wygra kaczor prezydenturę to w Kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepas buahahahhahahahaha 08.10.05, 00:35 niedosc ze musimy czekac az niekompetentni ludzie skoncza sie bawic piaskiem to jestem przekonany ze ta ulica po 2 miesiacach bedzie miala wiecej dziur niz ser szwajcarski!! SKANDAL!!!!!!! buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek cisza! wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 01:15 Wiec nei przypominajmy o dokonaniach ulubionego kandydata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.devs.futuro.pl 08.10.05, 01:29 Nierobom z MPRD mówimy stanowcze NIE. Wstyd Panie Kaczyński ! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 08.10.05, 02:57 Oto artykuł Życia Warszawy z 4 października informujacy, ze Górczewska zostanie otwarta w najbliższą sobotę i że jest to termin ostateczny: www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=71661 Nie rozumiem tego. Czemu w środę ogłasza się, że ostateczny termin otwarcia ulicy jest w sobotę, by w piątek okazało się, że potrawa to jeszcze wiele dni, tygodni, miesięcy,..... Ale będzie lepiej. Ze strony ZDM data 21 wrzesnia 2005: *********************************************************************** Nadciąga fala remontów Zarząd dróg Miejskich podpisał kontrakty na modernizację kolejnych stołecznych ulic. W ramach tych umów zaplanowano, że zwycięzcy przetargów - firmy MPRD i WPRD wyremontują drugie tyle ulic, ile przesło wymianę asfaltu w czasie wakacji. Jeżeli pogoda będzie dla nas łaskawa, zamkniemy rok sumą 120 kilometrów wyremontowanych ulic! Pierwsze roboty z nowych umów ruszą za tydzień. Oto lista ulic przeznaczonych do remontu: - Anielewicza - Świętojerska - Dobra odc. Karowa-Nowy Zjazd - Pl. Grzybowski str. zach. z ul. Twardą na odc. Pl. Grzybowski-Świętokrzyska - Konwiktorska odc. Bonifraterska-Sanguszki, Sanguszki odc. Konwiktorska-Wyb. Gdańskie - Puławska odc. Kajakowa-Poleczki - Rosoła odc. Ciszewskiego-Dolina Służewiecka - Mokotowska odc. Piękna-Armii Ludowej - Dolina odc. Sobieskiego-Puławska - Filtrowa odc. Grójecka-Krzywickiego, Krzywickiego odc. Filtrowa-Nowowiejska, - Nowowiejska odc. Filtrowa-Pl. Politechniki - Pileckiego odc. Pułwska-Ciszewskiego - Szczęśliwicka odc. Al. Jerozolimskie-Dickensa - Kłopotowskiego odc. Jagiellońska-Wyb. Szczecińskie - Jagiellońska odc. Al. Solidarności-Zamoyskiego - Żeromskiego odc. Reymonta-Marymoncka - Kasprzaka odc. Bema-Karolkowa - Prosta odc. Karolkowa-Towarowa - Belgradzkiej na odc: Rosoła - Stryjeńskich - Dąbrowskiego na odc: Puławska - Wołoska - Madalińskiego na odc: Al. Niepodległości - Boboli - Ostrobramska na odc: Zajezdnia - Zamieniecka - Płowiecka na odc: Kajki - Wiadukt. ************************************************************************* Jak to jest, że MPRD wygrywa wciąż przetargi na remonty warszawskich ulic? Wiele z nich to główne szlaki komunikacyjne. Będzie wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon ZDM w "akcji" - żadnych frezowań w ten weekend! IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 08.10.05, 06:58 Pomimo pieknej pogody, roztrzygniętych i nieoprotestowanych przetargów ZDM nie prowadzi w ten weekend żadnych remonów jezdni. Jest trzeci lub czwarty przypadek gdy od maja gdy zaczęto remonty ZDM nie wykorzystuje weekendów na frezowania. Tosie nazywa sprawne zarządzanie miastem - a moim zdaniem jest to czysty kaczyzm, nieudolność Kaczyńskiego, Urbańskiego i ich pracowników. www.zdm.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Życie o Św. Wincentego IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 08.10.05, 07:00 Wymalowali pasy do połowy jezdni Na ul. św. Wincentego wymalowano pasy dla pieszych tylko do połowy jezdni. Do niedoróbki nikt się nie przyznaje. Od dziesięciu dni mieszkańcy Targówka boją się przechodzić przez dwupasmową ul. św. Wincentego tuż przy skrzyżowaniu z ul. Kołową. Powód? Zostali uszczęśliwieni pasami, które wymalowano tylko do połowy jezdni. W konsekwencji przejeżdżające ulicą autobusy zasłaniają część pomalowanego przejścia dla pieszych, a nadjeżdżający z przeciwnej strony kierowcy widząc czystą jezdnię mkną jak szaleni. Do fuszerki jednak nie przyznaje się ani Zarząd Dróg Miejskich, ani urzędnicy dzielnicy Targówek. – To nie nasza sprawa. Za ten odcinek ulicy odpowiada dzielnica Targówek i to ona powinna zrobić z tym porządek – usłyszeliśmy w biurze prasowym ZDM. – To nie jest nasza droga. Na sto procent należy ona do ZDM i to ich sprawa – replikują pracownicy dzielnicowego wydziału infrastruktury. www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=71969 Odpowiedz Link Zgłoś
dwato Re: Życie o Św. Wincentego 08.10.05, 12:02 jeśli nikt nie chce tej ulicy to ja ją wezmę . Po co miastu taki kłopot a mi się zawsze do czegoś przyda ... a może ZDM ma jeszcze jakieś niepotrzebne ulice .... Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Zemsta na Bemowie? 08.10.05, 12:31 Czytam: "W tym roku miało także zniknąć wąskie gardło Górczewskiej za skrzyżowaniem z ul. Powstańców Śląskich. Niestety, nic z tego nie będzie. Winnym opóźnień jest Zarząd Dróg Miejskich, który przestał się starać o pozwolenie na budowę tego odcinka. Jego pracownicy sądzili, że nie można budować, bo w starostwie domagają się zwrotu jednej z działek przy Górczewskiej byli właściciele. - To jakieś nieporozumienie. Miasto dysponuje wszystkimi działkami i budowa może się toczyć - twierdzi Marcin Bajko, wicedyrektor miejskiego biura nieruchomości." Mimo że prezydent centralissmuss (cicho, sza - cisza wyborcza) osobiscie stara się wszystkim kierować, jak kiedyś tow. Gomułka, jego prawcownicy przez rok czy dłużej nie wymienili się papierkami... Ale spokojnie - do 2010 roku ma być przedłuzona linia tramwajowa ulicą Powstańców od rzeczonego skrzyzowania na Bemowo. Uda się wiec płynnie nazajutrz po zakończeniu obecnego remontu rozpier...ić wszystko na skrzyzowaniu i zacząc od nowa. A jesli Bemowo znowu niewłaściwie będzie głosować, to pieprzonym komuchom w ogóle rozbierze się drogi... W tym tygodniu autobus którym jechałem na tym skrzyżowaniu czekał aż ponad pięć razy zmienia się światła (potem przestałem liczyć) zanim przepchnął się przez budowę. A jakieś imbecyle, przepraszam, politycy rządzący miastem będą zapewne tłumaczyć iż ślamazarne, nieudolne organizowanie prac jest najlepszym dowodem uczciwości, bo zać coś takiego nikt nie da, nie weźmie łapówki... A cytat na wstępie może stanowić uzasadnienie jakiegoś pozwu za naruszanie obowiązków służbowych, powodowanie szkód dla miasta i jego obywateli oraz większe zagrożenie dla życia i zdrowia Warszawiaków niż jacuzzi Wassermana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 10.10.05, 08:06 Nie należy narzekać, znowu zobaczymy w telewizji przystojne Panie wyjaśniające kto zawinił. Tylko nie wiadomo dlaczego ciągle ktoś jedzie samochodem i zatyka te ulice, które urzędnicy tak sobie spokojnie wymyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 10.10.05, 11:07 Publiczna dyskusja pomiędzy ZDM a Wiceprezydentem W-wy i jego urzędnikami odpowiedzialnymi za inwestycje w sprawie wspomnianej działki toczy się za pośrednictwem mediów bodajże od początku maja. Jeśli ZDM potrzebuje 5 m-cy aby ustalić stan faktyczny nieruchomosci i zinterpretować przepisy prawa dot. procedur uzyskiwania pozwolenia na budowę, to życzę powodzenia Warszawie i jej mieszkańcom przy kolejnych wyborach samorządu. To jest niedpouszczalen, aby f- ma podległa miastu (ZDM) grał na nosie urzędnikom z Ratusza, a oni to tolerują, bo jakże inaczej to zinterpretować, że nie odwołano jeszcze osoby odpowiedzialne za nieudolność tej instytucji. Jednym słowem skandal. Miasto toleruje nieudolność ZDM, ZDM przez brak kompetencji dopuszcza się uchybień w przygotowaniu dokumentacji inwentaryzacyjnej i projektowej inwestycji, a taki wykonawca jak MPRD S.A., który ma problemy finansowe, organizacyjne i kadrowe, skrzętnie wykorzystuje potknięcia ZDM i gdzie tylko może unika kar za opóźnienia, złą jakość robót i "sabotaż" komunikacji , który odczuwają kierowcy i pasażerowie. Pierwotny termin przebudowy Górczewskiej ustalono na 19 tygodni (ok. 4,5 m-ca) od daty podpisania umowy tj. od połowy września 2004r. ZDM miał wystarczająco dużo czasu, aby w 2 lata przygotować inwestycję (tyle trwały procedury przetargowe - notabene jak wygrał ktoś inny to MPRD skutecznie oprotestowywało wyniki przetargów i lobbowało tak długo, aż zostawało samo na placu boju.) Po zapowiedziach o oddaniu 2 nitki myślałem już, że to się ziści, z uwagi na kampanię wyborczą i potrzebę spektakularnych sukcesów na Bemowie, które nie kocha L.Kaczyńskiego i jego planó obwodnicy przez środek Bemowa. Choć maszyna do układania asfaltu i 3 walce stoją bezczynnie na placu robót, to jednak MPRD nie chciało psuć nastroju wyborczego. I całe szczęście, bo jeszcze by się okolicznym mieszkańcom pozmieniało i pod wpływem impulsu zagłosowaliby na L.Kaczyńskiego. Nie wiem o co chodzi z tą elektrycznością - czy chodzi o oświetlenie i o sygnalizację świetlną na skrzyżowaniach, ale zdaje się iż MPRD zapomniało uzgodnić projekty ze STOEN-em i Inżynierem Ruchu z ZDM. Przykład Warszawy pokazuje, iż L.Kaczyński i jego ekipa chcą budować IV Rzeczpospolitą, to nie potrafią zarządzać w Warszawie, totalna porażka, kompletna nieudolność. Choć krytykowali sld-owskich ministrów, to w imię propagandy sukcesu i " racji stanu" podpisał porozumienia w sprawie budowy Parku Nauki, Muzeum Sztuki Nowoczesnej i musiał pogodzić się z pomocą Min. Piechoty, po tym jak Komitet Sterujący odrzucił wniosek o dofinansowanie budowy Metra. Co ciekawe Hydrobudowa na budowach nadzorowanych przez W-wę ma również opóźnienia i problemy, co im się nie zdarza na innych inwestycjach komercyjnych. Prawo Zamówień Publicznych daje możliwość zmiany wykonawcy, choć wymaga to rozpisania nowych przetargów, a ZDM i UM St. Wwy jak widać niezbyt dobrze się czują w tym temacie. Ale może jest drugie dno i należy w procedurach przetargowych niezależnie od ceny za roboty premiować jakość i terminowość robót, co pozwoliłoby wyeliminować tak słabych wykonawców jak MPRD, które w ostanich 3 latach miało więcej wpadek niż tylko Górczewska i rondo przy galerii Mokotów. Jak mozna się przekonać z archiwalnych artykułów i postów dot. MPRD lista porażek jest długa. Pierwotny termin przebudowy Górczewskiej ustalono na 19 tygodni (ok. 4,5 m-ca) od daty podpisania umowy tj. od połowy września 2004r. ZDM miał wystarczająco dużo czasu, aby w 2 lata przygotować inwestycję (tyle trwały procedury przetargowe - notabene jak wygrał ktoś inny to MPRD skutecznie oprotestowywało wyniki przetargów i lobbowało tak długo, aż zostawało samo na placu boju.) Odpowiedz Link Zgłoś
itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 10.10.05, 15:14 Już nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Na razie staram się tamtędy nie jeździć, ale k*** ileż można zasuwać Obozową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 11.10.05, 11:12 poniedziałek 10. października 17/30 jest postęp wyasfaltowano ok 4-50 m kw. asfaltu przy skrzyżowaniu z Powstańców Śl. ale to zaledwie pierwsza warstwa, bo studzienka nadal z 5-7 cm wystaje ponad asfalt. Ale jakiś postęp jest, a fachowcy muszą przypomnieć sobie jak to się robi. Ułożono też z 5 m bieżących ścieżki rowerowej (do zakończenia pozostało ok 105 m bieżacych ścieżki i z 10 m chodnika. Choć chodnik nierówny, to jest nadzieja, że po deszczach wszystko samo się wyrówna, albo rozpłynie. wtorek 11. października 2005 godz. 8/15 ruch niesamowity na budowie kręci się 2 razy więcej robotników, ale brak kierowników robót, bo panowie nie za bardzo wiedzą co mają robić i podpierają łopaty, miotły, a Pan z wózka widłowego prowadzi telekonferencję zamiast ładować kostke na przyczepę. Oczywiście na waidukcie ani widu ani słychu by coś się działo, czyżby skończyli już rozbierać konstrukcję podpór, jeśli tak to teraz trzeba zbroić i stwaiać szalunki zgodnie z projektem rekonstrukcji wiaduktu, panowie pytacie co to jest projekt - najogólniej takich kilka kartek z rysunkami i obliczeniami pieczątkami Biura Projektów oraz nadzoru budowlanego. a więc mili państwo do dzieła, bo zaraz mają zacząć się deswzcze i mgły i jeszcze jesteście gotowi zabładzić i nie trafić na budowę. Jak tak szybko bedziecie pracowali, to poopalacie sie w przyszłym roku, ale na zielonej trawce. Aha jak wygram kontrakt to ściągnę 4 chińczyków z łopatami i koszami oraz kilkoma workami ryżu i zrobią taką "długą" drogę w pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuel Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:48 Polski urzędnik plus polski inzynier i polski robotnik, znowu pokazują co potrafią. Zaborcy - wracajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 213.77.90.* 12.10.05, 09:34 JA OCZOM NIE WIERZĘ !!!!!!!!! Wczoraj tj 11.10.05 o godz. 17.00 zobaczyłam, że od wieduktu do Konarskiego są pomalowane pasy !!!!!!! a ok 20 okazało się że: wylali beton od Konarskeigo do Powstańców !!!! hiphip hurraaa a rano na tym świeżym kawałku były juz pasy !!! no proszę ile to można w ciągu jednego dnia zrobić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_a Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej 12.10.05, 09:49 Ale tempo. Wczoraj 11.10.2005 o 19 jeszcze pracowali. Kto widział to aż stanął z wrażenia. Walce i cały sprzęt drogowy z wlączonymi światłami i ludzie pracują. Ciemno wokół i tylko te światła,żeby tylko takie tempo utrzymali to na 1 listopada zdążą. Może za dnia się wstydzą, że latem nic nie robili. Może dzisiaj też tak będą szaleć. Przyjdźmy im kibicować i bić brawo. Może potrzebują dopingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 10:14 Tak, ja też to widziałam na własne oczy!! ;) Normalnie byłam w ciężkim szoku. Tak jakoś mi się zdaje, że to ma pewien związek z wyborami i pewna osoba się boi, że ją znowu Bemowo utrąci. Ale niech się naiwny nie łudzi, bo my ten rok stania w korkach świetnie pamiętamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvbnm Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.aster.pl 12.10.05, 15:35 Masz rację- druga tura tuż tuż więc trzeba pokazać jak się to "sprawnie" rządzi. Miejmy nadzieję że warszawiacy nie tylko z Bemowa i Mokotowa jeszcze bardziej pokaża p. Kaczyńskim co o nich myślą, że wiedzą w przeciwieństwie do nich co robią podlegli im ludzie. Wymalowali pasy jakby jezdnia miała być jednokierunkowa, a przecież stara jezdnia ma być zamknięta i remontowana więc nowa będzie dwukierunkowa- chyba że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itacare Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 16:01 Cooo?? O nie!! Ja bym najchętniej tego osobnika zrzuciła z wiaduktu prosto w ziejącą tam dziurę, która już dawno temu powinna być zasypana i położona tam droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rywalis@neostrada. Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 11:31 Organizacja pracy na Górczewskiej to jeden wielki skandal. Ktoś z MPRD już dawno winien stracić pracę. A inwestor czyli miasto ,nie powinien się tym konkretnie zająć? Co na to nasz Prezydent L.Kaczyński,który nie potrafi sprostać tak małym zadaniom MPRD w Warszawie? A co by było z rządzeniem w Polsce,gdyby wygrał wybory. Napewno nie będę na Niego głosował i nie radzę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Bemowa Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.136.47.* 12.10.05, 17:25 Też oczom nie wierzyłem, ale jako inżynier postanowiłem przejść się na spacer z psem i zobaczyć jaka może być jakość drogi ułożonej w pół dnia (każdego fragmentu). I o zgrozo za rok czeka nas remont nowej drogi. Maszyna asfaltująca jest na tyle wąska, że aby wyasfaltować jezdnię musi układać asfalt na dwie lub 3 tury i niestety łączenia, które co prawda wypadają mniej więcej pośrodku środkowego pasa, są niedokłądne i w zimie będzie zbierała się tam woda i lud co może doprowadzić do szybkiej korozji asfaltu. to samo odnosi się do otoczenia studzienek kanalizacyjnych, których obrzeża zostały wyasfaltowane niechlujnie. a poza tym jezdnia jest nieco pofalowana wzdłuż i wszerz - jest to efekt szaleńczego jak na MPRD tempa i zbyt krótkiego walcowania. Ale czego się nie robi dla wyborców, aby dali się ogłupić przed drugą turą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.S. współodpowiedzialność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 20:27 do Pana Piotra z Bemowa - Witam Pana, Wczoraj wieczorem około godz 22 wyszedłem z psem na spacer. Niestety to co Pan napisał to prawda, jezdnia (odcinek od Konarskiego do Powstańców wygląda jakby powoli spływał w stronę Babic, a efekt pofalowania w poprzek jest widoczny "ot tak poprostu ;(((. Jednak to co mnie zmroziło to niezabezpieczone studzienki prostokątne odpływowe, usytuowane przy samym chodniku (de facto oddanym po cichu dla ruchu pieszego). I juz nie wiem sam co gorsze, czy to że ktoś je ukradł, czy (o zgrozo!!!), w swej radosnej beztrosce pracownicy MPRDO propostu "skończyli na dziś robotę" Nie chcę się rozpisywać na temat poczucia współodpowiedzialności za drugiego człowieka (i nieważne czy do takiej dziury wpadnie poszukiwany przestępca czy inny rowerzysta), ale współodpowiedzialność to coś czego w naszym społeczeństwie chyba brakuje.To coraz bardziej widać na różnych płaszczyznach relacji, czy też współrelacji międzyludzkich)Nierozumiem, skoro jednak już ktoś kradnie pokrywy studzienek i wydaje mu się ,że coś co leży na ulicy to znaczy niczyje), to co mu szkodzi przykryć dziurę choćby deską. Naliczyłem 5 otwartych studzienek z czegpo 2 sam przykryłem - innych nie miałem czym zasłonić. Mój telefon ze stanem konta 0,01zł pozwolił mi na wybranie numeru 112 i przepraszając Pana policjata zirytowanego zawracaniem głowy, że dzwonię z taką "drobnostką" zgłosiłem fakt... Powiedziano mi,że może się tym zajmie Straż Miejska. Poszedłem po papierosy do znanego wtajemniczonym mieszkańcom sklepu Fiołek. Wróciłem - odczekałem 20-25 min. Przykryłem sam jeszcze dwie studzienki. Dziś też koło 22 wezmę się i przejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechodzień... LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 19:31 czwartek 13 października godzina 19/30 kto sił nich idzie zobaczyć co się dzieje na rogu Konarskiego / Górczewska... BAREJA to mało!!! Takie widoki to raz na kilka lat się w życiu widuje. Mało się o siebie nie pozabijają (i pieszych) GORĄCO POLECAM !!!, to trzeba zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itacare Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.aster.pl 13.10.05, 20:10 Ja tam jechałam ok. 18:00, a co się działo półtorej godziny później? Poproszę o relację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:16 hehehe:) zaraz jade obejrzec wyniki pracy.. wiec zdam relacje, ale jak do rana nie skoncza to .. ciesze sie ze do pracy udaje sie komunikacja miejska.. no malo sie nie pozabijali chyba z 20 osob na raz na budowie bylo kolo 21 hihihi rozkopane, konarskiego zamkniete, zblakane dusze ktore chcialy wyjechac na Gorczeska zawracaly z drogi zdezorientowane.. a sssrana o jjjejeu ale bedzie korek.. no chyba ze skoncza heheheh :D robimy zaklady??? Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: LUDZIE!!!, LUUDZIE!!!! 14.10.05, 10:32 Ja się mogę założyć, że jak nie skończą do niedzieli 23.10, to jeszcze dłuuuugo nie skończą, no może przed Bożym Narodzeniem, ale nie obstawiałbym 2005r. A co do dalszej części tej ulicy, za Powstańców, to strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Ogromne opóźnienia na Górczewskiej IP: 195.42.249.* 19.10.05, 14:17 ja tam mieszkam.Dokładnie 24.10.05 minie rok jak Górczewska została rozkopana i jak patzrę na robotników, którzy jak wychodzę do pracy ok 7.30 to sie zbieraja, a jak wracam po 16.00 to juz nikogo nie ma to nie dziwię sie ze w Polsce nie ma porządnych dróg:))Ostatnio (nie licząc jednego pracowitego weekendu) to tam nikt nie pracuje.A przecież to jest taki krótki odcinek drogi i jak pomyślę,że czeka nas jeszcze druga polowa jezdni i wiadukt to pewnie za 2 lata skończą....jak im dobrze pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde blaszka Mamy LATARNIE! IP: *.aster.pl 21.10.05, 19:15 Dziś zainstalowano latarnie- ale jakie ładne..Warto było czekać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Mamy LATARNIE! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 19:10 Tyle, że gdy wczoraj tamtędy jechałem, to większość smutno była pochylona mordami do dołu - może już wiedziały, że Kaczyński wygra wybory? -;] A tak na serio, to po prostu były nie do końca zamocowane, czyli działanie dla efektu wizualnego, a nie skutku. Zresztą włączone też wieczorem nie były, co zdaje się potwierdzać tezę niedokończenia tego kolejnego fragmentu ptac, jak i wszystkich innych na tej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TB Re: Mamy LATARNIE! IP: 195.42.249.* 28.10.05, 09:04 Dzisiaj pierwszy raz przejechałem otwartą nową nitką. N astarej jezdni zrywają asfalt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Mamy LATARNIE! IP: *.acn.waw.pl 30.10.05, 15:24 To za rok moze zrobia "stara" nitke... ...i zaczna remont tej swiezej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvn Re: Mamy LATARNIE! IP: *.acn.waw.pl 01.11.05, 20:05 Zaczynam sie przyzwyczajac do barierek, maszyn i robotnikow... Boje sie, ze na wiadukcie dojdzie w koncu do jakiegos strasznego wypadku :((( Szczegolnie, ze kierowcy autobusow czasem nie racza zwolnic i pruja w strone Centrum przez wiadukt jakby to byl lagodny zakrecik :( Pozdrawiam wszystkich i lacze sie w bolu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvbnm Re: Mamy LATARNIE! IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:17 I chyba na tyle starczyło im zapału. Odpowiedz Link Zgłoś
akn O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem na gor 04.11.05, 08:43 witam, o co chodzi z ta polowa wiaduktu ktorej nie ma ;-) chyba jakis czas temu ten wiadukt byl remontowany a teraz znowu polowy nie ma? pozdr, a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvbnm Re: O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem n IP: *.aster.pl 04.11.05, 20:16 Może go na złom sprzedali- toż to niezła kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominos Re: O co chodzi z tym rozje...walonym wiaduktem n IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.05, 18:49 mam wrazenie , że korki są jeszcze wieksze, przez te nowe rozwiązanie w ruchu konarskiego-górczewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: czy tam jeszcze pracują IP: 213.17.170.* 17.11.05, 08:57 Nie wiem czy ja tamtędy przejeżdzam w takich godzinach, czy tam się po prostu nic nie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominos111 Re: czy tam jeszcze pracują IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 22:18 wczoraj widzialem koparkę:). spokojnie tylko przejezdzała. w siną dal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czy tam jeszcze pracują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:33 No chyba nie będą pracować, bo MPRD twierdzi że (chyba, jednym uchem radia słuchałam) ZDM wisi im 3 mln zł, więc zawieszają remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramwaj !!! A ja jeżdżę 20... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:51 Mieszkam na Górcach i Górczewską omijam szerokim łukiem. Polecam wszystkim w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś