Gość: janusz IP: 213.241.20.* 10.02.03, 13:16 Niech ktos poda bezpieczny rejon gdzie w promieniu kilometra nie ma przesteostw...ZGROZA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AW Ankieta niedoskonała IP: *.ibb.waw.pl 10.02.03, 13:42 Po pierwsze, trochę nie podoba mi się pomysł ustalenia "miejsc szczegolnie niebezpiecznych". Jasne, sa takie, ale tak naprawde ta akcja nic nie zmieni w kwestii bezpieczenstwa, jesli nie zmieni sie policja - bo najniebezpieczniejsze jest to, ze w zyciu nie widzialem policjanta w tramwaju albo autobusie, (a jesli jaki byl w cywilu, to nigdy nie widzialem jego interwencji); natomiast nie raz widzialem grupy pijanych dresow urzadzajacych sobie zabawy w zastraszanie pasazerow albo wymuszanie czy kradzieze komorek... Tak samo cholernie niebezpiecznie jest przechodzic w okolicach dowolnego nocnego czy skwerku, gdzie pija, bo "to przeciez czepianie sie niewinnych pijaczkow, a my, policjanci mamy wazniejsze rzeczy na glowie"... Poczucie niebezpieczenstwa ma dzis prawie kazdy, kto wraca wieczorem do domu, i nie chodzi o rejon, tylko rozpaczliwy brak gliniarzy na ulicy...zadne 0 tolernacji nie przejdzie, bo policjanci chca sie czuc "ludzcy" w stosunku do mlodych sfrustowanych bezrobotnych pod sklepem, czy starych steranych zyciem pod sklepem, etc. Szkoda tylko, ze nie chca sie czuc ludzcy w stosunku do innych obywateli... Ja nie chce byc zgryzliwym narzekaczem, ale co z tego ? Jest taki skwerek na rogu Ogrodowej i Zelaznej, kolo ktorego zawsze przechodze wracajac do domu, ten skwerek traktuje jako probierz wszystkich kolejnych reform policji i zapewniania bezpieczenstwa przez samorzadowcow - kilka reform juz bylo, a kolesie pod blokiem siedza, pija i sikaja w bramie domu, w ktorym mieszkam. 0 tolerancji ? Wolne zarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Ankieta bardzo niedoskonała IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 17:56 Z zestawienia ulic nic nie wynika. Ciężko porównywać ze sobą takie ulice jak np.Górczewska i Syreny Bardziej interesująca i reprezentatywna będzie mapka z naniesionymi rejonami w których jest najwięcej przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k`k Re: Ankieta bardzo niedoskonała-Ps.-Gdzie jest mapa? IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 18:01 może źle szukam,ale tu nic nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: COBRA Re: Ankieta niedoskonała IP: *.chello.pl 08.08.03, 12:18 NIE WIEDZIAŁM,ZE W MOJEJ OKOLICY AŻ TAK WIELE SIĘ DZIEJE...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 15:56 Czy w takim razie jest jakaś bezpieczna ulica? Niedługo będzie jak w Izraelu: zakupy tylko przez internet, praca tylko przez internet, bank tylko elektroniczny. Strach z domu wychodzic. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Re: Wola IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:04 Tak się składa, że Wola to mój Nick. Jestem stąd, od kilku pokoleń, ale nie jestem z tego dumny. Wiem natomiast, że bać się można zawsze i wszędzie, bez względu na ilość i jakość policji, tudzież tajniaków. Wola i nie tylko Wola staje się miejscem rozgrywek wszelkiego rodzaju przestępstw. Nie mam na to wpływu. Większość z Was pewnie też nie. Pozostał nam tylko "patriotyzm lokalny" i ciężka praca, aby to błoto Nas nie zalało. Jeszcze na temat tej szopki z ulicami. Kiedyś, przed "Dyngusem" w "Wyborczej" ukazała się mapka miejsc, gdzie najczęściej leją wodą. Był to rekordowy rok na mojej ulicy (była na mapce), tak się młodzi cieszyli, że ich rejon jest Cool!!! Oby i tym razem nie wysmażył się taki sam pasztet. Pozdrawiam Wolę -Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Wola IP: 157.25.119.* 11.02.03, 09:25 w porównaniu z pragą to wypadliśmy całkiem nieźle, co oczywiście nie znaczy, że jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wola IP: *.mimuw.edu.pl / 10.1.3.* 12.02.03, 08:02 1. byłam okradziona i pobita koło ul. Targowej w poblizu dw. Stadion - nie zaznaczono tam rozboju 2. mam dzialke na Olbrachta - było tam ok. 20 włamań - nie zaznaczono żadnego, chociaz część z nich zgłoszono na policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wola IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 09:52 Ta cała mapka jest o dupę potłuc - na Kole, na Obozowej (parzysta strona) w dwóch sąsiadujących ze sobą blokach w ciągu ostatniego roku trzy mieszkania zostaly okradzione. Wlamania zostaly zgloszone policji. Na mapce ani słowa o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Wola IP: 157.25.119.* 13.02.03, 07:41 to jest mapka tylko za pierwsze półrocze ubiegłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Man Ja pomagać! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 18:12 Już ściągnąłem sobie mapkę. Znam dzielnicę jak własną kieszeń, więc postaram się coś dodać. Już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz a straż gdzie? IP: *.acn.pl 15.02.03, 11:04 przedwczoraj zdecydowałem się wezwać Straż Miejską, by zholowała samochód, który zastawiał drogę pożarową koło domu przy ul. JPII 59. numer interwencyjny Straży dla Woli jest wywieszony w klatce schodowej. Niestety, pomimo kilku prób nie połączyłem się z dyżurnym, ponieważ nikt nie podnosił słuchawki pod numerem 632 97 37. No więc jak tu żyć bezpiecznie, jeżeli telefon interwencyjny Straży po prostu nie działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zegrz Re: Wola IP: *.stat.gov.pl 18.02.03, 15:26 Poczucie bezpieczeństwa jest bardzo względne. Może trzeba być ofiarą lub przynajmniej świadkiem napaści żeby zacząć się bać? 25 lat mieszkam na Ogrodowej (przy Żelaznej) i nigdy nie byłem (odpukać!!) nawet świadkiem bójki, o innych rzeczach nie wspomnę. Sądząc po liście przestępstw na Orodowej nie jest bezpiecznie. Ponieważ maszeruję dwa razy dziennie przez długi odcinek tej ulicy, to chyba zacznę się teraz zastanawiać - dostanę w łeb czy nie? A swiją drogą patrole policji (wyłącznie zmotoryzowane) widzę raptem kilka razy w roku. Może by tak częściej panowie policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ Włamania do samochodów na Działdowskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 19:51 Zdaje się że liczba po nazwie ulicy oznacza liczbę włamań. W przypadku Działdowskiej to normalka - przypuszczam że raz w tygodniu co najmniej, a liczby nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Wola IP: *.uznam.net.pl / 192.168.2.* 20.06.03, 22:57 Posłuchajcie ludziska. Od 15 lat pracuje w policji i uwierzcie mi ze flaki sobie wypruwamy by cos zrobic dobrego w tym kraju. Fakt jest niebezpiecznie, ale od zawsze jako recepte na to by cos sie zmieniło jest to ze za mało jest widocznych policjantów. I co ?. Ludzie miejcie pretensje do swoich przedstawicieli na Wiejskiej. W kazdej reformie nam zafundowanej jest tak ze coraz mniej policjantów zostaje na ulicy. Przenosi sie setki [policjantów do dochodzeniówek , twporzy w\sekcje do oskarzeń za wykroczenia przed sądem grodzkim itp, dodaje sie nowych zadań przy zerowym dodaniu ludzio. Efekt jest taki ze w dzielnicy w której mieszka 170 tys ludzi na ulicy w patrolu służbę pełni 5-6 radiowozów. Reszta z 300 policjantów to dochodzeniówka itp. ostatnie zmiany prawa prawdopodobnie spowodują ze kolejni policjanci z patrolu zostaną przesunięci do dochodzeniówki bo ktoś to co się zdarzy w rejonie musi obrobić procesowo. Więc nie dziwcie się nas tak mało widać, poprostu nasze państwo nie dając pieniedzy na etaty mydli ludziom oczy o tym ze robi wszystko dla bezpieczeństwa obywateli. A co powiecie na to żer przy takim bezrobociu nie ma chętnych do pracy w policji?? Jak myślicie skąd to się bierze?. Mam nadzieję że choć troszkę zachęcę Was do refleksji. Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś