Dodaj do ulubionych

ElectroVirgo

25.07.12, 22:45
Sprzedający nie oddał pieniędzy za zwrócony, nieużywany towar - trampolina. Najpierw po zwrocie towaru się nie odzywał, potem zażądał pozytywnego komentarza w zamian za zwrot pieniędzy! Co to za praktyki? Potem zaczął wymyślać, że opakowanie było uszkodzone i że towar był używany przez kilka dni!! Miałem trampolinę przez godzinę! Po otwarciu opakowania okazało się, że jednak nie spełnia moich oczekiwańi natychmiast ją odesłałem. Po 14 dniach od oddania towaru i przyjęcia przez Sprzedającego oddałem sprawę do kancelarii prawnej. Kilka dni późnie wystawiłem sprzedającemu negatywny komentarz na co zareagował chamską i prymitywną odpowiedzią i powtórzył swoje kłamstwa. Grozi mi odesłaniem towaru z powrotem i obciążeniem za transport!! Kuriozalne i irytujące.
To cała historia w pigułce. Teraz Sprzedający obraca moimi pieniędzmi i obraża mnie na Allegro, a je nie wiele mogę z tym zrobić dlatego zdecydowałem się na wpis na forum.
Szczerze odradzam wszelką współpracę z takim partnerem. Pachnie cwaniactwem na kilometr.
www.electrovirgo.pl/ - nigdy więcej!!1
Obserwuj wątek
    • agaija_agnieszka Re: ElectroVirgo 02.01.13, 18:24
      Ja również nie miałam przyjemnych kontaktów z firmą ElectroVirgo

Szlifierka do wierteł nie nadawała się do dłuższego użytku. Po zakupie chciałam ją zwrócic w ciągu 10dni tak jak jest w regulaminie sprzedającego. Pan dyżurujący pod numerem telefonu informuje mnie iż mam odesłać przesyłkę a on w zamian prześl mi drugą,która wczesniej przetestował na mój wniosek telefoniczny i która ma ten sam defekt, jak zreszta inne. Wnioskuję więc ż jego wypowiedzi że ma dodatkowe zatrudnienie w firmie przewozowej, ponieważ koszty wszystkich przesyłek mam pokrywać osobiście.Czytając komentarze neutralne i negatywne o firmie dotyczące zwrotu gotówki w przypadku rezygnacji z kupna, oraz koszty przesyłek stwierdziłem ze bezcelowe przesyłanie jest wadliwego urządzenia bo przekracza to jego wartość. Za podejście do klienta totalny brak kompetencji w dziale obsługi wielki minus. Doradctwo techniczne na poziomie zero nie rozumiejące nawet zadawanych pytań.Zostałem potraktowany w sposób obraźliwy.Dołączam się do wątku i przestrzegam!!!!!

RÓWNIEŻ NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!
      • aneta80mb Re: ElectroVirgo 06.01.13, 15:01
        Tak się wyraża o swoich klientach w/w firma: Sfrustrowana miernoto, bez honoru. Pluje Pani jadem i jest Pani małostkowa. To takie polskie. Sfrustrowana miernoto. Dla chętnych mogę przesłać całą korespondencję z w/w. Światowy człowiek jak widać, tylko kultury za grosz. Dostałam pompę z wężem który przyjechał poprzecierany, na szczęście dało się odciąć tą część i nie robiłam z tego problemu ale jak po 2 miesiącach przepalił się przewód przy samej pompie to chciałam ją zareklamować, a ponieważ nie dostałam paragonu więc poprosiłam o dosłanie. Spotkałam się z takim chamstwem i nieodpowiedzialnością za własne błędy że na pewno nigdy nie kupię u nich nic więcej i wszystkich przestrzegam przed zakupem tandety u tandetnego sprzedawcy. NIGDY NIE KUPUJCIE NIC W TEJ FIRMIE.
        • dxr13 Re: ElectroVirgo 06.01.13, 18:46
          potwierdzam wszystkie powyzsze spostrzezenia, towar przyszedl uszkodzony, obsluga klienta przez telefon chamska i obrazajaca klienta. Niestety firma Allegro nie jest w stanie podjac zadnych krokow jak rozumiem, a jedynie klienci moga zniechac przyszlych kupujacych, do czego i ja sie dolaczam, stanowczo UNIKAC tej firmy jak najdalej.
    • cologic1 Re: ElectroVirgo 06.01.13, 21:05
      Sprzedający dostarczył mi towar inny niż zamawiałem to raz
      Odesłałem towar zgodnie z regulaminem
      Kontakt mailowy bez odpowiedzi, rozmowa telefoniczna z Panem dyżurującym pod telefonem nikomu nie polecam po co się denerwować.
      Chodzi o kulturę lub raczej jej brak muszę potwierdzić wszystkie powyższe wpisy.
      Wyjątkowo arogancki Pan który myli pojęcie asertywności z chamstwem
      Pieniądze szczęśliwie otrzymałem oczywiście po terminie (tj.14 roboczych dniach) ale nie obyło się bez groźby zgłoszenia sprawy na policji.
      Wystawiłem mimo wszystko komentarz neutralny w zamian dostałem negatywny okraszony kłamstwem i chamskimi komentarzami. Szczytem arogancji była prośba po dwóch dniach o anulowanie komentarza i zmianę na pozytywny. Strata czasu, nie potrzebny stres - efekt kontaktów tel.
      NIKOMU NIE POLECAM ZAKUPÓW W electroVirgo.
    • 8franek Re: ElectroVirgo 06.01.13, 22:34
      Odzyskałem pieniądze na drodze sądowej, wraz z odsetkami. Niesty otrzymałem na allegro negtywny komentarz od ElektroVirgo-chamów i żeby go usunąć musiałbym teraz założyć sprawę cywilną. Nie mam już na to ochoty.
      Niemniej jednak sugeruję wszystkim, żeby nie ulegać naciskom tej firmy na udzielenie pozytywnych komentarzy. To są zwykli szantażyści.
      Mam tylko nadzieję, że znajdą to forum Ci, którzy będą rozważać zakupy w E-V.
      Niestety mam też żal to Allegro, powinni chronić swoich uzytkowników i izolować/usuwać z serwisu bezczelnych oszustów i naciągaczy.
      • 1jetix Re: ElectroVirgo 07.01.13, 09:10
        Całkowicie zgadzam się z moimi przedmówcami.Zakupiłem myjkę ciśnieniową która zupełnie nie zgadzała się z opisem w ofercie,natychmiast po sprawdzeniu odesłałem i zadzwoniłem z informacją iż chcę odzyskać pieniądze.Bez żadnego uprzedzenia myjka została mi odesłana.Nie przyjąłem przesyłki i zadzwoniłem ponownie, umówiłem się z rozmówcą iż otrzymam 2/3 kwoty gdyż przedmiot używałem.Po tygodniu zadzwoniłem ponownie i otrzymałem odpowiedź że nic nie dostanę gdyż zmieniono politykę firmy i zostanę o tym poinformowany w liście poleconym,którego od października nie otrzymałem.Zgłosiłem sprawę do prokuratury która nie wszczęła postępowania, cały czas szukam wsparcia w serwisie allegro ale widzę że serwis raczej nie dba o kupujących lecz o sprzedających na allegro.Obecnie czekam na odpowiedź odnośnie odwołania się od decyzji prokuratury jak również kontaktuje się z rzecznikiem praw konsumenta.Co z tego wyjdzie zobaczymy ale szczerze odradzam zakupów u tych oszustów.
        • 8franek Re: ElectroVirgo 07.01.13, 10:30
          Proponuje zgromadzić dowody zakupu, wysyłki i odbioru i pójść do prawnika. Nawet kopia korespondencji ze Sprzedającym bedzie przydatna. Prawnik przygotuje pozew do sądu. Wczesniej należałoby wysłać ostateczne wezwanie do zwrotu pieniędzy i poinformować, że sprawa po twyznaczonym terminie wyląduje w sądzie. Sprzedający dostanie wyrok z sądu, nawet bez wzywania swiadkow itp. Bedzie musial zaplacić należność z odsetkami i ewentualnymi kosztami (np. porada prawna i przygotowanie wniosku do sadu).
          Nie sądzę by tego typu wykroczenia były sprawą prokuratury.
          Nie liczyłbym na allegro, oni nie pomogą, taki mają regulamin. Zglaszanie sprawy na policje to tez strata czasu i niepotrzebny wysilek.
          Sprzedający nie ma prawa odmowić zwrotu pieniedzy.
          Rezygnacja z towaru musi nastąpić w ciągu 10-ciu dni od zakupu, a zwrot pieniędzy w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od zwrotu towaru.
          • 1jetix Re: ElectroVirgo 07.01.13, 18:54
            Śliczne dzięki 8franek, tak też zrobię.Pozdrawiam.
          • 1jetix Re: ElectroVirgo 15.01.13, 11:22
            Potrzebuje pomocy Firma ElectroVirgo wysłała mi w wyjaśnieniach dlaczego nie zwróci mi pieniędzy za niezgodny z opisem przedmiot zdjęcia innego przedmiotu który jest zniszczony a ja odesłałem im przedmiot w stanie w jakim go otrzymałem i grożą mi sprawą w sądzie.Już pomału tracę siły na tą walkę. Nie wiem już co mam robić jak tacy oszuści mogą bezkarnie nabijać ludzi w butelkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka