Dodaj do ulubionych

Który serwis najlepszy

10.12.14, 01:50
Witam.

Z góry przepraszam za dubel, poprzedni temat zgłosiłem do zamknięcia, ponieważ zdałem sobie sprawę, że ten dział jest bardziej odpowiedni do mojego pytania.

Dość długo powstrzymywałem się od kupowania rzeczy w sklepach internetowych:

a) ryzyko wadliwego towaru i skomplikowanej drogi reklamacji
b) czas oczekiwania na zakupiony towar
c) brak możliwości "dotknięcia" kupowanej rzeczy

ale wielkimi krokami zbliżają się święta a w pracy nie mam w co rąk włożyć. Zrobiłem mały rekonesans i który z tych portali możecie polecić jeśli chodzi o szybkość wysyłki, cenę i "pewność" kupowanego towaru?

www.allegro.pl
www.ebay.pl
www.sknerus.pl
www.ceneo.pl
www.skapiec.pl
www.amazon.pl

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • ortpol Re: Który serwis najlepszy 11.12.14, 10:07
      Jak z Polski to Allegro, jak zza granicy to eBay. Reszta się nie liczy.
      • viktor25 Re: Który serwis najlepszy 11.12.14, 19:24
        Zdecydowałem kupić drona z kamerką (o tak! sąsiad z domu obok tego nienawidzi :)) na sknerusie. Duuuużo siedzenia przed kompem, ale opłaciło się ;)

Pozdrawiam

Wiktor
    • lenaiwanowicz Re: Który serwis najlepszy 10.04.15, 15:42
      sknerus, ceneo czy skąpiec to porównywarki cen, które i tak przekierują Cię do sklepu internetowego

ja jednak mam większe zaufanie do sklepów internetowych... na allegro mnie oszukano i ostatecznie nic nie dało się zrobić, a sklep zawsze sprawdzam - patrze czy jest na opineo i czy nie ma negatywnych opinii, sprawdzam czy ma regulamin zgodny z zasadami, czy ma politykę prywatności czy ma https przy płatnościach itd

i w przypadku allegro i sklepu znajdą się oszuści, musisz każdego sprawdzić przed. to że kupujesz na allegro nie oznacza że jesteś całkowicie bezpieczny
    • rkinga Re: Który serwis najlepszy 25.11.15, 13:00
      Ja chyba jeśli chcę coś kupić to mam większe zaufanie do sklepów "dedykowanych" produkujących tylko rzeczy z wybranej kategorii. Ciężko jest mówić ogólnie o zaufaniu i pewności co do Allegro czy podobnych serwisów, bo sprzedają tam całkowicie różne osoby i tak samo jak ktoś może Cię oszukać, równie dobrze może być rewelacyjnym sprzedawcą. Biurko np. zamawiałam z www.twojemeble.pl i naprawdę wolę jak cały sklep jest dedykowany jakiejś kategorii i wszyscy sprzedawcy orientują się w branży.
      To samo tyczy się ubrań i butów - lubię przymierzyć coś w sklepie, a potem dokładnie ten sam ciuch w tej samej rozmiarówce kupić na stronie producenta.
    • jaroslawysocki Re: Który serwis najlepszy 01.12.15, 11:41
      Allegro, ale wszystko zależy od sklepu, zwykle te większe realizują przesyłkę 2x w ciągu dnia, zwykle informują na stronie o tym, ne ma złotego środka.
    • joda9 Re: Który serwis najlepszy 10.12.15, 08:04
      Allegro jest Ok.
      Wiem że jeśli ktoś zawiedzie się raz to już tam nie wraca, ale zbudowali swoją markę i mają ogromne zaufanie ludzi.
      To niestety sprzedający czasami nie wiedzą jak postępować ale latami to się zmieniało i naprawdę jest ok. Jeśli ktoś do tego ma sklep internetowy jest jeszcze lepiej łączy go sobie z Allegro, modułem i może działać szybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka