Dodaj do ulubionych

duzyIMPORTER - mega kit

27.12.12, 18:37
Ostrzegam!!!
Zakupiłam u niego zabawkę na gwiazdkę. Skusiła mnie liczba komentarzy (coś około 43000). Nie sprawdziłam negatywnych i neutralnych (dziwnym trafem te zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczy właśnie teraz). Zakupu dokonałam 12.12 14 grudnia miałam potwierdzenie o przelaniu płatności na konto sprzedającego. Według opisu z aukcji "błyskawiczna wysyłka 24h" Około 20 po mailach otrzymałam odpowiedź o wysyłce "Siódemką" bez numeru listu przewozowego. Oczywiście nic nie dotarło do 24 grudnia, jak również dzisiaj. Kontakt mailowy zero (na kilkanaście maili odpowiedział raz to co napisałam powyżej), telefonu nikt nie odbiera. Po 3 sygnałach jest info o przepełnionej skrzynce. Chcecie poznać dane tego geniusza, łaszczącego się na pieniądze kupujących? Proszę bardzo
Konto Allegro duzyIMPORTER
Sklep Allegro DUZY IMPORTER - MEGA PROMOCJA
Dane firmy jakie udostępnia Allegro na jego stronie:
F.H .KINGMAN Sp. z o.o.
ul. Wspólna 2K
35-205 Rzeszów
REGON: 180134198
NIP: 517-01-74-948
KRS: 259024
Jeżeli nie chcecie przeżyć rozczarowania to radzę omijać tego gościa szerokim łukiem
Obserwuj wątek
    • maurycyzg Re: duzyIMPORTER - mega kit 28.12.12, 01:14
      Ludzie nie narazajcie się - podawajcie linki a nie dane osobowe. Internet tnie jest anonimowy, to że zostaliście oszukani to jedno, ale możecie być pociągnięci do odpowiedzialności za zniesławienie. Co do tematu jest juz sporo w necie o tym sprzedawcy, dlatego lepiej jest brac za pobraniem i z opcją sprawdzenia paczki
      • dankax1975 Re: duzyIMPORTER - mega kit 28.12.12, 18:39
        Podałam tylko ogólnodostępne dane firmy z aukcji, zniesławienie za co? De dane są ogólnodostępne, nie podawałam danych na zasadzie gdzie mieszak itp.
    • dankax1975 Re: duzyIMPORTER - mega kit 28.12.12, 19:23
      Dzisiaj, dokładnie dzisiaj, otrzymałam maila z informację, że firma nie może zrealizować zamówienia (w znaczeniu przesłać zakupionego i zapłaconego towaru). Dziwne jest to, że tak jak wcześniej pisałam ta sama firma informowała nie tylko o przygotowaniu towaru do wysyłki ale również o jego wysyłce poprzez firme kurierską Siódemka. Piszą, że nastąpiły wyjątkowe okoliczności na które nie mieli wpływu. Jakie nie piszą, a z resztą jakie to okoliczności skoro według maila towar był wysłany? Jeden wielki kit. Przypuszczam, że sprzedawali i kasowali za towar którego nie mieli na magazynach. Na zasadzie a może sie uda... Pytanie otwarte po co wysyłali mail potwierdzający wysyłkę??? W maili była informacja o podanie konto do zwrotu środków. Podałam, jednak patrząc na "system ich pracy" raczej nie spodziewam się, aby cos wpłynęło na konto. Przypuszczam, że niniejsze ruchy mają tylko charakter pozorny i mają na celu powstrzymanie klientów przed podjęciem odpowiednich kroków prawnych. Ale zobaczymy jak sytuacja się dalej rozwinie...oczywiście o wszelkich zmianach będę informowałą
      • dankax1975 Re: duzyIMPORTER - mega kit 04.01.13, 12:31
        Nie ukrywam, że dzisiaj byłam w totalnym szoku. Na koncie pojawił sie przelew zwrotny od duzegoIMPORTERA, więc jednak pomimo moich wielkich obaw firma okazał sie na tyle uczciwą, że zwróciła pieniądze za niezrealizowane zamówienia. Ogólnie zmieniłam na ich temat zdanie co do uczciwości, jedynie co pozostał to niesmak po niezrealizowanej transakcji, ale pod względem uczciwości to muszę sie uderzyć w pierś. Oddali jak napisali (od wczoraj o dziwo jest stały i bezproblemowy kontakt mailowy). No cóż miła niespodzianka na zakończenie sprawy. Jedynie co jeszcze mogę powiedzieć, to tak jak na początku napisałam, w części "odszczekuję" swoje słowa HAU, HAU...
    • kamilst1 Re: duzyIMPORTER - mega kit 28.06.13, 20:40
      Uważajcie to jest mega oszustwo.
    • olekankara Re: duzyIMPORTER - mega kit 06.10.16, 11:50
      UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA NA TEGO SPRZEDAWCĘ na ALLEGRO.
      Wysłali mi regenerowane tonery zamiast fabrycznie nowych. Chipy przylutowane rozgrzanym gwoździem, drukarka ich nie czyta i odrzuca. Odesłałem z powrotem a oni piszą że wszystkie były używane i proponują zwrot kasy pomniejszony o 30%. zwyczajne ZŁODZIEJSTWO I KRADZIEŻ.
      -angorski
    • rz7 Re: duzyIMPORTER - mega kit 25.10.19, 15:00
      Przyłącze się do tego negatywu, by inni byli ostrożni, albo w ogóle przestali korzystać z jej usług, by nie mieć kłopotów. Kupiłem u nich toner. Po instalacji w drukarce wydruki zaczęły być zabrudzone. Po demontażu okazało się, że kartridż z tonerem wysypał toner, który uszkodził bęben światłoczuły i zabrudził wałek grzewczy, z którego roztopiony toner brudził dodatkowo kartki z drugiej strony. Wszystko obfotografowałem, bo tak sobie życzyli. Na koniec kazali odesłać toner. Prosiłem o zwrot pieniędzy. U konkurencji kupiłem pełny zestaw toneru z bębnem, bo musiałem na czymś pracować. Wałek grzewczy całe szczęście udało się oczyścić. I jakież było moje zdziwienie, gdy "firma" KingMANN stwierdziła za pomocą pani sylwii (podpisuje się małą literą, chyba adekwatnie do jakości obsługi) , że u nich toner nie brudzi i odesłali mi go z powrotem. To był ten sam toner. Widać na nim jeszcze wysypany proszek. A więc: zero gwarancji na przysłany bubel, zero odpowiedzialności i zero przyzwoitości! Na Allegro gdzie kupiłem od nich już nie mogę wydać negatywnej opinii, bo minęło 90 dni, ale przynajmniej tutaj zapoznam innych z "jakością obsługi" tej "firmy". Ja już nic tam nie kupię....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka