25.04.05, 13:53
witam na moim nowym forum
Mam nadzieje, ze temat porodu jest wam bliski i podzielicie sie wlasnymi
doswiadczeniami. Na poczatek chcialabym poruszyc kilka tematów jesli macie
jakies wlasne dylematy lub pomysly to zapraszam.
Obserwuj wątek
    • haika Re: witam 25.04.05, 14:45
      Witam smile

Bardzo fajny pomysł na forum, mimo, iż istnieje juz forum "ciąża i poród" itp.
      to popieram pomysł stworzenia forum tylko o porodach. Oby było na nim jak
      najmniej "krwawych opowiastek" a jak najwiecej wsparcia i pociechy dla
      przyszłych mam, oraz miły kącik wspomnień dla tych, co juz Mamami się stały smile
      Ja jestem mamą od 5 miesięcy - pierwsze dziecko - córeczka i tylko o dzień
      młodsza od Twojego maleństwa! smile))i postaram sie podzielić moimi wspomnieniami
      i wrażeniami z porodu, którego nota bene straaaaaaaaasznie się bałam!
      • mzn1 Re: witam 25.04.05, 15:02
        dziekuje bardzo za Twoje slowa. Mi wlasnie tez brakowalo takiego forum wiec
        postanowilam zaryzykowac i zalozylam to. troche sie boje bo nie mam zadnego
        doswiadczenia ale z wasza pomoca uda sie!
        Co do porodu to ja tez sie bbbbb balam. Drugi poszedl juz lepiej ( w sensie, ze
        mniej wiecej wiedzialam co mnie czeka).Tez mam nadzieje ze nie bedzie tu zbyt
        wielu "przerazajacyh historii" bo mam nadzieje, ze przyszBe mamy tez beda
        czytac to forum i chyba nie powinnysmy ich straszyc smile)
    • m_zb1 Re: witam 25.04.05, 15:41
      Witam!Mnie również podoba się pomysł założenia takiego forum.

Ja mam za sobą jeden poród.Wywoływany, dość krótki.Bardzo się bałam,
      panikowałam i sama siebie nakręcałam.Poszło całkiem dobrze.Córka(4000, 61 cm)
      ma obecnie 8,5 miesiąca.

Bardzo chętnie porozmawiam z tymi dziewczynami, które już są po, o tym czy
      obawy i niektóre straszne historie się sprawdziły oraz z tymi, które dopiero są
      przed i mają takiego stracha jaka ja wówczas.

Pozdrawiam
      M.
      • merich Re: witam 25.04.05, 15:49
        Cześc dziewczyny, fajny pomysł na forum. Napewno będę tu zaglądać,a by
        powspominać najcudowniejszy dzień w moim życiu. Pozdrawiam serdecznie.
        • agulka04 Re: witam 25.04.05, 15:54
          też witam -moja Aga ma 14 miesięcy smile
          • soffica Re: witam 25.04.05, 23:24
            Ja też się cieszę. Termin porodu mam za 12 dni i trochę się boję więc chcętnie
            poczytam o doświadczeniach innych. proponuję zareklamować forum na innych
            forach o ciąży
            • gatak Re: witam 25.04.05, 23:38
              Hej! Ja tez mam juz dosc czytania o samych komplikacjach i bolu. Wiem, ze to
              nieuniknione, ale czesto same sie nakrecamy, a wtedy juz nic nie cieszy tylko
              zostaje paralizujacy strach. Pozdrowienia!
    • iwoku Re: witam 27.04.05, 01:40
      MZN,
      gratuluję pomysłu i trzymam mocno kciuki!
      Iśka
      • magkow14 Re: witam 15.07.05, 09:54
        Przepraszam, że dołączam do Was tak późno, ale to ze względu na natłok zajęć i
        brak czasu, miałam sesję. Ja nie rodziłam naturalnie, niestety, nie dane mi to
        było, miałam dwa razy cesarskie cięcie. Teraz juz się z tym pogodziłam, ale nie
        przyszło mi to łatwo, zwłaszcza kiedy patrzyłam na mamy po naturalnym, były
        sprawne, a ja, 30 minut przekręcałam się z lewego boku na prawy. Mimo wszystko
        będę się tu udzielać, bo cc to też poród, tym bardziej, że przewozili mnie na
        operacyjną (zarówno przy pierwszym dziecku jak przy drugim) w ostatniej fazie
        porodu.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka