mzn1 25.04.05, 13:53 witam na moim nowym forum Mam nadzieje, ze temat porodu jest wam bliski i podzielicie sie wlasnymi doswiadczeniami. Na poczatek chcialabym poruszyc kilka tematów jesli macie jakies wlasne dylematy lub pomysly to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haika Re: witam 25.04.05, 14:45 Witam Bardzo fajny pomysł na forum, mimo, iż istnieje juz forum "ciąża i poród" itp. to popieram pomysł stworzenia forum tylko o porodach. Oby było na nim jak najmniej "krwawych opowiastek" a jak najwiecej wsparcia i pociechy dla przyszłych mam, oraz miły kącik wspomnień dla tych, co juz Mamami się stały Ja jestem mamą od 5 miesięcy - pierwsze dziecko - córeczka i tylko o dzień młodsza od Twojego maleństwa! ))i postaram sie podzielić moimi wspomnieniami i wrażeniami z porodu, którego nota bene straaaaaaaaasznie się bałam! Odpowiedz Link Zgłoś
mzn1 Re: witam 25.04.05, 15:02 dziekuje bardzo za Twoje slowa. Mi wlasnie tez brakowalo takiego forum wiec postanowilam zaryzykowac i zalozylam to. troche sie boje bo nie mam zadnego doswiadczenia ale z wasza pomoca uda sie! Co do porodu to ja tez sie bbbbb balam. Drugi poszedl juz lepiej ( w sensie, ze mniej wiecej wiedzialam co mnie czeka).Tez mam nadzieje ze nie bedzie tu zbyt wielu "przerazajacyh historii" bo mam nadzieje, ze przyszBe mamy tez beda czytac to forum i chyba nie powinnysmy ich straszyc ) Odpowiedz Link Zgłoś
m_zb1 Re: witam 25.04.05, 15:41 Witam!Mnie również podoba się pomysł założenia takiego forum. Ja mam za sobą jeden poród.Wywoływany, dość krótki.Bardzo się bałam, panikowałam i sama siebie nakręcałam.Poszło całkiem dobrze.Córka(4000, 61 cm) ma obecnie 8,5 miesiąca. Bardzo chętnie porozmawiam z tymi dziewczynami, które już są po, o tym czy obawy i niektóre straszne historie się sprawdziły oraz z tymi, które dopiero są przed i mają takiego stracha jaka ja wówczas. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
merich Re: witam 25.04.05, 15:49 Cześc dziewczyny, fajny pomysł na forum. Napewno będę tu zaglądać,a by powspominać najcudowniejszy dzień w moim życiu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
soffica Re: witam 25.04.05, 23:24 Ja też się cieszę. Termin porodu mam za 12 dni i trochę się boję więc chcętnie poczytam o doświadczeniach innych. proponuję zareklamować forum na innych forach o ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
gatak Re: witam 25.04.05, 23:38 Hej! Ja tez mam juz dosc czytania o samych komplikacjach i bolu. Wiem, ze to nieuniknione, ale czesto same sie nakrecamy, a wtedy juz nic nie cieszy tylko zostaje paralizujacy strach. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoku Re: witam 27.04.05, 01:40 MZN, gratuluję pomysłu i trzymam mocno kciuki! Iśka Odpowiedz Link Zgłoś
magkow14 Re: witam 15.07.05, 09:54 Przepraszam, że dołączam do Was tak późno, ale to ze względu na natłok zajęć i brak czasu, miałam sesję. Ja nie rodziłam naturalnie, niestety, nie dane mi to było, miałam dwa razy cesarskie cięcie. Teraz juz się z tym pogodziłam, ale nie przyszło mi to łatwo, zwłaszcza kiedy patrzyłam na mamy po naturalnym, były sprawne, a ja, 30 minut przekręcałam się z lewego boku na prawy. Mimo wszystko będę się tu udzielać, bo cc to też poród, tym bardziej, że przewozili mnie na operacyjną (zarówno przy pierwszym dziecku jak przy drugim) w ostatniej fazie porodu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś