ewa553 14.12.09, 17:22 www.corinfantis.org/index.php?news=108 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: bez komentarza 15.12.09, 09:24 Na te prośbę powinno się iść do banku i przelać odpowiednia kwotę na podane konto. Ponieważ mam najniższą emeryturę, bo pracowałam w budżetówce, miałam trzy urlopy wychowawcze, liczone przy emeryturze jako wskaźnik 0,7 a nie 1,3 i do tego przeszłam na wcześniejszą z pół etatu, bo pracy dla mnie nie było, do tego mam dziecko niepełnosprawne, i jeszcze jedno uczące się, dlatego do banku nie pójdę i nic nie przeleję. Nie kupie też nic od aniołka w supermarkecie dla potrzebujących dzieci, do tego sama jestem inwalidką i oszczędzam na swoich lekach i na wszystkim co się da. Mam marny wystrój wnętrza w mieszkaniu. Jak widzę w tv mieszkania tych poszkodowanych i biednych ludzi, którzy maja nowomodne wersalki, fotele i in. to mi wstyd, czuje sie biedniejsza od nich. Odpowiedz Link
mifredo Re: bez komentarza 18.12.09, 14:57 Babo i mężu , odpuść to sobie! Bo poszkodowane przez los , jesteśmy obie! Zdaj się na Boga, i na nieprzewidywalny los . Ja swojemu choremu różne dania gotuję, bo on mięsa, sera i jaj nie toleruje. Więc ode mnie otrzymał dziś, duszona cebulę, z tartą marchewką i huj wi kisz... Odpowiedz Link
irsila Re: bez komentarza 18.12.09, 17:32 Jak się nie odzywa rodzic dziecka chory i poszkodowany, i nie ma żadnego ani na tak , ani na nie, komentarza to trudno tu jakoweś truizmy powtarzać! Wal się, i idź do Ojca Rydzyka, bo tu cię spotka tylko krytyka! Sama mam dziecko na schizofrenię chore i nikogo nie proszę by był jego sponsorem! Odpowiedz Link
cortyzol Re: eurytka 18.12.09, 19:12 A moja znajoma pracowała w budżetówce i ma wskaźnik 1,3.Nie rozumiem . Odpowiedz Link
eurytka Re: eurytka 18.12.09, 23:18 Oh, Cortyzolu! 1,3 to ma się za każdy rok składkowy. Widocznie nie chorowała, babcie do dzieci miała, sama się nie poświęcała. mnie kasa i pieniądz pier... nie będę się tak niżyć. i tak potrafię tanio kupić i wyżyć. Hinduskich potraw synowi nie gotuje z biedy, ale on po prostu w tej swej chorobie takie ma potrzeby. Jajka nie zje bo tam cipka cip cip cip, taki z niego chory typ... Gotowanie soczewicy, serki tofu, wędlina sojowa i inne takie chu są droższe od normalnych, tfu , tfu. Ale mi się pitoli, wyżalam się tu do woli. bo ostatnio bardzo dusza mnie boli. Przed świętami psychika ma chora, ale nie ma od tego doktora. Wszystko wykpię se i wyśmieję, niech nam jednak dobrze się dzieje. Pozdrowionka dla wszystkich forumkowiczów. Odpowiedz Link
pragata Re: eurytka 19.12.09, 20:07 trzymaj się eurytko, Tyś Baba z żelaza i stali, Taką chce Cię widać świat Taką chce się pochwalić. Odpowiedz Link
eurytka Re: eurytka 19.12.09, 21:28 Tytuł tego wątku jest :"bez komentarza", a ja się niepotrzebnie i demonicznie tu nakomentowałam. Termin tej operacji już minął, to był 15 grudzień. Ci państwo maja kilka dzieci, to jedno biedactwo chore. To straszny ból i ciężar. W niczym nie pomogłam, sama się tylko nad sobą naużalałam Pragato, jam nie z żelaza i stali, nieraz nie wytrzymuje, buntuje się, szału dostaję. Niektórzy narzekają, że dzieci poszły w świat, usamodzielniły się. Też bym tak chciała, by każde dziecko było samodzielne. pragata napisała: > Taką chce się pochwalić. Wiesz, początkowo odczytałam te słowa: taka chcę cie wywalić Odpowiedz Link
pragata Re: eurytka 19.12.09, 21:40 ...ot, widzisz kochana czasami przyklei się do człowieka jakieś niepochlebne świństwo przez kogoś tam w nerwach napisane a inni też w emocjach cali podchwycą itak się to wlecze. ja przy kompie długo nie siedzę, więc odpowiadam dopiero rano,albo długo potem.Inni już oczym dalszym i niesporo mi wracać, Miałaś o mnie jakieś złe zdanie i tak to poszło. już idę spać i tak dzisiaj wyjątkowo długo byłam za sprawą pewnej krajanki Basi, dodrze ją znasz. dobranoc. Odpowiedz Link
eurytka Re: eurytka 19.12.09, 22:12 Ależ ja do Ciebie nigdy nie miałam żadnego złego zdania! Chodzi Ci zapewne o post "podzielmy się opłatkiem?" Akurat tego dnia przyczepiły mi się jakieś parszywe strony z erotyka związane, jakieś gry, i weszło mi to na główną, dostałam okant od dziecka, że to moja wina, że co ja za linki otwieram, byłam zdenerwowana, odreagowałam i ...poszło. Basia od razu zwęszyła u mnie jad, choć ja nie czuję się żmiją, nie miałam złych intencji choć jęzor mam nie powiem, ostry jak brzytwa (zaczęła mnie pouczać, czego nie cierpię) no i poszło dalej. Przeprosiłam tam, ale nic z tego. Pisanie na jakichś tam {warunkach} zbyt trudne dla mnie jest. Przepraszam tu Ciebie jeśli czujesz się urażona. Musisz jednak przyznać, że post składający się z samego linka, nie jest zbyt elegancki. Dobrej nocki, pa! Odpowiedz Link
pragata Re:do Pragaty 20.12.09, 18:54 kochana, ja do Ciebie akurat żalu nie mam.Jeśli Ci czas i chęć pozwolą to poserfuj po sąsiedzkim forum,dowiesz się,jak bardzo zalazłam za skórę niektórym.Sama się dziwię i pytam a czym? O tym akurat nic.Po prostu ponieważ nie i już. Kompa mi zablokowało, nic nie wiedziałam przez długi czas. No, ale sobie z Adminką popiasałyśmy.Jak nigdy siedziałam i czekałam na odp.już zmęczona porządnie-święta przecież, ale nic nie było.No to powiedziałam grzecznie -dobranoc i zamknęłam komp.A dziś widzę napisany post na który czekałam i nie nadchodził. Cuda takie,bo przecież ja czekałam. Admin to Admin, nie wchodż mu na linię strzału,ja weszłam.Ot co Odpowiedz Link
eurytka Re:do Pragaty 21.12.09, 00:19 Zerknęłam li tylko i nie wiem czym zalazłaś za skórę. Nie będę przecież przeprowadzać analizy każdej wypowiedzi! Ja piszę nieraz szybko pod wpływem jakieś emocji, mam różne problemy w domu, to rzutuje na mój stan ducha. Jeśli się czepiam to sprawy, problemu a nie ludzi. Jeśli ktoś się mnie czepia, to potrafię się tak samo odszczekać i tyle. Dziś nastrój mam pogodny i może nie urażę. Tu też jest admin, nie czerwony, jakiś ukryty ale pewnie bardziej wyrozumiały, bo mnie nie ruga. Do kilku moich zdań i słów, mógłby się przyczepić, ale nie, jest cicho i bardzo dobrze. Jak się zacznie, to po prostu ucieknę. Odpowiedz Link
maria73 Re:do Pragaty 22.12.09, 15:23 Bądżmy dobrzy dla siebie z Nowym Rokiem..... sobie i wszystkim tego życzę ) Odpowiedz Link
cortyzol Re:do Pragaty 22.12.09, 21:22 I nie będziemy pisać na innych forach, o innych administratorach!!! Amen Odpowiedz Link
super222 Re:do cortyzola 22.12.09, 22:16 O!.. kurcze...! Nawróciłeś się? --- cortyzol napisał Amen. Odpowiedz Link