Dodaj do ulubionych

Litości! 4 litry wody w jeden dzień

05.03.12, 20:00
Jak ja to wypiję ? Jestem przerażona.I to jeszcze z jakims świństwem. Trzymajcie za mnie jutro kciuki.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:15
      Ojej ...trzymaj się dzielnie Irysko.kiss
    • www.piotr.26 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:16
      Kac!!!
      • iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:26
        Jaki kac! Niestety, będę jutro w szpitalu tą wodę żłopać.Ale po badaniu mnie wypuszczą tak że do pojutrza!
        • www.piotr.26 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 20:32
          Powodzenia,zdrowia.A to woda jest refundowano....
          • alfredka1 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:01

Już mi się zdarzyło, nic strasznego... popijałam popijałam .... i nie cierpiałam.
            • marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:42
              wypijesz, wypijesz, Polka potrafi wink
              Wiec pij i szybko wracaj smile
              • ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 05.03.12, 21:58
                To tylko 16 ćwierćlitrowych kubków wink
                Powodzenia!
                • amityr Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 08:00
                  Kolonoskopia!?
                  • voxave Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 08:32
                    Chyba nie colono bo mialam i nic takiego nie było.
                    Pytam----za co to ?
                    • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 08:47
                      Booożeszszsz ty móóój.
                      • m4-6 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 09:43
                        O jeny...tyle kubków płynu wlać w siebie, trzymam kciuki Irysko, choć sama dzisiaj mam wątpliwą przyjemność ze służbą zdrowia, jestem na nią uczulona.wink
                        • dorka556 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 10:27
                          Irysko, radzę pić z butelki.
                          Nie wiem na czym to polega, ale z butelki pije się więcej i szybciej, niż z kubka, czy szklanki.
                          Wiem to z własnego doświadczenia.
                          • super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 11:18
                            dorka556 napisała:

> Irysko, radzę pić z butelki.

Sądzisz, że zabrała laptopa? I na bieżąco śledzi napływ dobrych rad?
                            Co za beznadziejne podpowiadanie gdy pacjentka już jest w szpitalu
                            i zapewne 1 butelkę wlała. nie dość, że wątek beznadziejny, to rady
                            także do bani. Przecież wskazana jest odrobina prywatności.
                            Wypiła to i wysiusia, a i organizm się przeczyści z różnych toksyn
                            ....

• jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 16:09
                              Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? https://s16.rimg.info/c9d36c5f654ee58725bca0a281661937.gif
                              • super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 16:30
                                jaga_22 napisała:

> Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9320840
                                > 07.html]https://s16.rimg.info/c9d36c5f654ee58725bca0a281661937.gif[/u
                                > rl]
                                ----------------------------
                                Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz
                                pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt).
                                Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę?

• voxave Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:11
                                  super.222 napisała:

> jaga_22 napisała:
                                  >
                                  > > Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9
                                  > 320840
                                  > > 07.html][img]https://s16.rimg.info/c9d36c5f654ee58725bca0a281661937.gif[/i
                                  > mg][/u
                                  > > rl]

Ja tez jestem egocentryczką`jak nic---podejrzewam jeszcze pare innych osób o to samo--ale mnie to nie przeszkadza smile
                                  > ----------------------------
                                  > Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz
                                  > pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt).
                                  > Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę?
                                  >
                                  >
                                  • jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:29
                                    Super napisała

Nie bardzo rozumiem dlaczego takie stwierdzenie kierujesz
                                    pod moim adresem. Litości ... przecież to tylko badanie...egocentryczki (fakt).
                                    Trzeba o tym zawiadamiać całą Polskę?

Super,ja nie widzę tu całej Polski,tylko same znajome forumeczki
                                    co do tematu,to przecież takie ludzkie,jesteśmy w wieku,
                                    w którym raczej nie rozmawia się o zawiedzionej miłości.
                                    Iryski teraz nie ma,bo w szpitalu, a Ty ją krytykujesz za beznadziejny wątek.https://s8.rimg.info/b6ebaa9ba100f9e8971191c1476a5d86.gif
                              • super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:55
                                jaga_22 napisała:

> Najlepiej kopać leżącego,co nie Super??? [url=http://smayliki.ru/smilie-9320840
                                > 07.html]https://s16.rimg.info/c9d36c5f654ee58725bca0a281661937.gif[/u
                                > rl]
                                ------------------------------------------------
                                forum.gazeta.pl/forum/w,29055,133612544,133612544,Lepiej_pozno_niz_wcale.html
                                W tym wątku jest przykład kopania leżącej.
                            • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 17:26
                              A ja jakoś nie widzę przeszkód,by pojechała na badania z laptopem,gdyby tylko chciała to by i mogła.
                              • ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:00
                                A wyobraź sobie, że są szpitale, w których nie ma tych róznych ustrojstw do internetowych połączeń.
                                Rany boskie, kobita półzarem napisała o prawie cysternie płynów do wypicia, zadnych tu szczegółów intymnych, ale przecie dokopać zawsze można.
                                No a teraz pociągnijmy listę tego, co jeszcze mogłaby wziąć do szpitala gdyby chciała. Ja stawiam na walizkową maszynę do szycia: w przerwach między łykaniem i siusianiem mogłaby uszyć ze dwie spódnice.
                                Oczywiście gdyby chciała...
                                • super.222 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:06
                                  Gdyby chciała ... to mogłaby zabrać włóczkę i szydełko.
                                  Zrobić kilka beretów by mogła.
                                  • marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:30
                                    super.222 napisała:

> Gdyby chciała ... to mogłaby zabrać włóczkę i szydełko.
                                    > Zrobić kilka beretów by mogła.

A co? Twoj stary mohairowy zueyl sie i potrzebujesz nowy?
                                • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:21
                                  ewa9717 napisała:

> A wyobraź sobie, że są szpitale, w których nie ma tych róznych ustrojstw do int
                                  > ernetowych połączeń.
                                  > Rany boskie, kobita półzarem napisała o prawie cysternie płynów do wypicia, zad
                                  > nych tu szczegółów intymnych, ale przecie dokopać zawsze można.
                                  > No a teraz pociągnijmy listę tego, co jeszcze mogłaby wziąć do szpitala gdyby c
                                  > hciała. Ja stawiam na walizkową maszynę do szycia: w przerwach między łykaniem
                                  > i siusianiem mogłaby uszyć ze dwie spódnice.
                                  > Oczywiście gdyby chciała...
                                  Np do mego laptopa żadne ustrojstwo jest nie potrzebne,wystarczy gniazdko do prądu a kilka godzin to i bez tego mogłabym się obejść. Nie wiem po co ta złośliwość.
                                  • ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:42
                                    No bo nie wszyscy mają na przykład taki laptop jak ty. Owszem, każdy laptop chodzi na baterie, ale Internet skąd?
                                    • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:53
                                      Internet mam z modemu,który jest taki malutki jak pół paczki papierosów wzdłuż,którego mogę nawet komuś użyczyć do odbioru.
                                      • ewa9717 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 18:58
                                        A może jednak nie wszyscy mają taki modem? A moze jednak odpuscisz i zrozumiesz, ze jak kto idzie na nieprzyjemne jednodniowe badania, to niekoniecznie CHCE brać laptop, maszynę do szycia, druty, szydełko i co tam jeszcze?
                                        • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:04
                                          Nie ma nic do zrozumienia ani do odpuszczania,napisałam jasno - gdyby chciała- ale chcieć nie musi.Kilka lat temu gdy jechałam do szpitala to bałam się nawet wziążć komórkę.
                                        • jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:10
                                          Super,napisałam leżącego ,bo chyba będzie leżeć? wink
                                          a nie może się bronić,to fakt,bo jej tu nie ma.
                                          Ostatnio jak Iryska była w szpitalu,miała laptop i pisała do nas (na moje forum)
                                          • amityr Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:25
                                            A teraz przecież wzięła tableta,zamiast maszyny do pisania.
                                    • marguy Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 06.03.12, 19:34
                                      ewo,
                                      nie kazdy wie co to jest wi-fi wink
                                      • iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 16:13
                                        Ale dyskusję rozpętałam! Jestem juz w domu, p. dr miał ochotę potrzymać mnie do jutra ale go uprosiłam. Słówko o tym szpitalu - byłam teraz w szpitalu górniczym w Lubinie i muszę wam powiedziec ze czułam sie jak w Lesnej Górze. ( marquy -to nasz taki serial o szpitalu nie z tej bajki w jakiej zyjemy) Po dosc szczególowym wywiadzie dostałam 1- osobowy pokoik i nie stałam z papierami pod gabinetem lekarza czekajac na badania ale najpierw przyszła p,doktor do mnie ,zbadała za pół godziny przyszedł prowadzący gastrolog, znów zbadał i stwierdził że skoro juz tu jestem to oprócz kolonoskopii zrobi jeszcze gastroskopię.Nie powiem że to były przyjemne badania -szczególnie ta woda i jej konsekwencje - ale przeżyłam. Pielęgniarki bardzo miłe, lekarze też ,wyposażenie wspaniałe- chyba dlatego ze to miedziowe centrum zdrowia.Mają bogatego sponsora.
                                        Zobaczcie - kraj jeden a szpital szpitalowi nierówny.
                                        Laptopa nie brałam bo na 1 -2 dni nie był sensu go taszczyc, wi -fi jest na 1 piętrze, a ja i tak mam modem. Więc zeby super mogła mi jeszcze jedna łatkę przypiąć -21 będę w szpitalu na dłużej i nie omieszkam go zabrac.
                                        A czy napisałam bzdurny wątek - znamy sie wszyscy dosc długo, rozmawiamy o wszystkim, co sie składa na tzw. życie. Nie musimy sie wznosić na wyzyny intelektualne i udawać uduchowione istoty. Kto ma taka potrzebę - ma prawo.
                                        • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 18:53
                                          To tylko po zazdrościć że byłaś w 'Leśnej Górze ',bardzo lubię dr 'Latoszka'.Chciałam dziś wykupić recept z 31-go stycznia,niemiła aptekarka szmergnęła mi z wyrażeniem -nieważna-.
                                          • iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:05
                                            A co - miałaś do wykupienia jakis antybiotyk? Bo jak nie to powinna być ważna.
                                            • jaga_22 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:10
                                              O ile pamiętam,to recepta ważna 1 m-c,a na antybiotyk tydzień.
                                              • iryska2604 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:22
                                                Chba ze jakieś nowe przepisy weszły?
                                              • anoagata Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 07.03.12, 19:26
                                                Tak,ważna m-c,wypisano mi jakieś leki,które mam zażywać łącznie z rehabilitacją a rehabilitacja dopiero nastąpi za tydzień,to na gwałt jej nie wykupywałam.
                                                • wiesia650 Re: Litości! 4 litry wody w jeden dzień 08.03.12, 11:26
                                                  Witam.Wątek dobry jak każdy,w naszym wieku to już norma.Chciałabym z kimś popisać na pocztę,gdyby był ktoś chętny byłabym wdzięczna. wiesia.grzesiak@onet.pl Z góry dziękuję.
                                                  • polnaro Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:16
                                                    Niech wyniki będą super dobre, tego kobita kobiecie życzy w tym dniu babskim.

A skoro już o ważności papierków zaczęłyście...., wiecie ile ważne jest skierowanie do specjalisty?
                                                  • anoagata Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:25
                                                    https://www.e-gify.pl/gify/rozne/jedzenie_i_picie/jedzenie_i_picie73.gif To Polnarko na zdrowie,ponoć pifko w małych ilościach wspomaga serce.Nie wiem ile takie skierowanie jest ważne,obecnie gdy takie dostałam to odrazu sie rejestrowałam w kolejkę i nastepnie juz tylko czekanie.
                                                  • polnaro Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:30
                                                    Zdrowie smile
                                                  • iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie 08.03.12, 13:45
                                                    No popatrz,amatorki pifka sie znalazły, no, no...no to najwyzej wam zaserwuję
                                                    https://i41.tinypic.com/33n7zip.gif
                                                  • jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 13:58
                                                    Może z tego coś wywnioskujesz.

www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/kom_01022012
                                                  • polnaro Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 19:36
                                                    Dzięki Jago.
                                                    Skierowanie jest dla ojca, a z nim mogę się wybrać kiedy u nas zniknie śnieg i lód, a jest tego jeszcze duuużo, więc niepokoję się, że drugi raz będę tyczeć w kolejce do rodzinnego, bo mu to straci ważność
                                                  • jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 19:55
                                                    Nie wiem jak u Ciebie,ale najlepiej się dowiedz w przychodni kiedy są zapisy,żeby się zarejestrować do specjalisty ,bo u mnie to się czeka m-ce.
                                                    Mało tego ,dostałam skierowanie na USG tarczycy,ale już w styczniu nie mogłam
                                                    zostać zapisana,bo zapisy były w październiku i już na cały 2012 rok nie ma zapisów.sad
                                                  • anoagata Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:09
                                                    No właśnie Polnaro,to ty idziesz z ojcem tak z marszu,czy musisz sie zaregistrować?? i czekać na swoją kolej.
                                                  • iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:09
                                                    To ja nie wiem - bo u nas do specjalisty rejestrować sie mozna cały czas, tylko w rejestracji pani mówi mi kiedy jest wolny termin. W zeszłym roku tylko kardiolog był raczej niedostępny. Jak zapłacę 60 zł to mam szybciej.
                                                  • jaga_22 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:27
                                                    Irysko,jest nas po prostu za dużo,a specjalistów nie przybywa.
                                                  • iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie-Polnaro 08.03.12, 20:33
                                                    A raczej ubywa bo sie rozjechali za chlebem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka