stedo 30.12.12, 00:15 tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/swiat,27/lato-juz-w-pelni-43-st-c,71803,1,0.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: O Copacabana!! 30.12.12, 12:22 Nie podali GDZIE zostala zmierzona tak wysoka temperatura. Bo jeśli w samym mieście, gdzie nie ma przewiewu, a jeszcze nagrzane ulice i mury generują ciepło, to wcale sie nie dziwie... Ale na samej plaży powinno byc chłodniej, bo tam jest przewiew ... To ze turyści, tacy który od miesięcy letnich w Europie nie byli na słońcu, nie wytrzymuja nawet na plaży to rozumiem, bo jak się ma nieopalona skore, to już po kwadransie spędzonym na płazy w żarze słońca, można się poparzyć ... Bez wątpienia temperatura jest wysoka, skoro został pobity jakiś rekord, ale dobrze byłoby wiedzieć, jaka jest normalna temperatura o tej porze roku, może 40 C? Odpowiedz Link
pia.ed O Copacabana!! 30.12.12, 12:40 Przypomniałam sobie patrząc na zdjęcia, ze słynna plaza Copacabana nie jest wcale taka długa jak biura turystyczne chcą ja pokazać i leży w malej zatoczce ... Jest zabudowana od strony lądu co rzeczywiście może sprawić, ze powietrze tam aż "stoi" od gorąca. Czy ktos potrafi znalezc kamerke z Copacabana? Na innym Forum byla kamerka, ale ponieważ wtedy byla w Brazylii zima, wiec kamerka byla nieczynna. Na kamerce podana jest tez zawsze aktualna temperatura. turystyka.wp.pl/gid,11238223,title,brazylia-goraca-zima-w-rio-de-janeiro,galeria_zdjecie.html Odpowiedz Link
chris.w2 Re: O Copacabana! 30.12.12, 12:36 ...43°C, nie zazdroszczę, i jeden z komentarzy: "...w Rio, kolega poszedł na plażę i od razu został pozbawiony zegarka, obrączki a żona złotej bransoletki. Na szczęście myśmy zrezygnowali z takiej wątpliwej przyjemności." Odpowiedz Link
pia.ed Copacabana ... Beach party in New Year 2010 30.12.12, 12:56 chris.w2 napisał: > i jeden z komentarzy: "...w Rio, kolega poszedł na plażę i od razu został pozba > wiony zegarka, obrączki a żona złotej bransoletki." Na plaży zerwali im z reki??? Czy może byli tak głupi, ze zostawili w pokoju hotelowym? Czyżby nie przeczytali przed wyjazdem,ze Rio de Janeiro to miasto,w którym jest największa ilość kradzieży na świecie? Szczególnie trzeba sie wystrzegać kieszonkowców grasujących na ulicach .... www.youtube.com/watch?v=-xL_ca2jokI Odpowiedz Link
chris.w2 Re: O Copacabana! 30.12.12, 13:18 chris.w2 napisał: > ...poszedł na plażę i od razu został pozbawiony zegarka... ...jeden z komentarzy (z 28.12.12) do mojego zdjęcia na FotoForum: "...Niedawno temu było spotkanie Prezydentów Polski Włoch i Niemiec, chodziło o dotacje Unijne. Wieczorem ochrona Prezydenta Niemiec wyszła na ulice, i została wyrabowana. Afery z tego nie chcieli Niemcy robić, bo ukradzione zegarki, były tylko tanie duplikaty. (Wyczytane z prasy pod stołem)" Odpowiedz Link
iryska2604 Re: O Copacabana! 30.12.12, 14:45 Pia wejdz tutaj i poczytaj, trzeba chyba sciągnąć program,na stronie sa informacje www.dobreprogramy.pl/Google-Earth,Program,Windows,12819.html od razu trochę o programie support.google.com/earth/?hl=pl www.google.pl/intl/pl/earth/index.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: O Copacabana! 31.12.12, 10:46 Kamerkę do Copacabana znalazłam po pierwszym wpisie, ale wydala mi sie slabiutka, bo zmienia sie tylko co 30 sekund ... Szukałam czegoś lepszego, ale na wszystkich stronkach z Brazylii jest ta sama kamerka. Na forum "A gdyby tak nieba przybliżyć .... jest " specjalista od kamerek i szukania na Earl, mattos, ale on się bardzo rzadko teraz wpisuje ... Właśnie on i jeszcze jeden pan, wędrowali po ulicach całego świata jeszcze na wiosnę ... Teraz temat poszedł w zapomnienie, bo tego typu umiejętności nie lezą w mojej gestii, niestety nie udaje mi się nic nowego nauczyć ... Moze da mi się zwerbować tu mattosa ... jeśli jakiś inny znawca nie podejmie się zadania spaceru po Copacabana. www.homesinrio.com/apartment-rio-de-janeiro-copacabana-beach-webcam.htm Odpowiedz Link
iryska2604 Re: O Copacabana! 31.12.12, 13:09 Zapytam się syna z jakiego programu albo strony on korzysta bo wiem ze ogłądał huragan w NY ostatnio i nieraz mi ciekawe rzeczy pokazuje.Jak sie czegos dowiem to dam znać. Mattos sie kiedys obraził i przestał pisać.Nie pamiętam o co mu poszło. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O Copacabana! 01.01.13, 01:21 Mattos odezwał sie, ale jest bardzo zmęczony ... co jest bez wątpienia prawda, bo co raz mniej się udziela ... Ten huragan w Nowym Jorku był pokazywany wszędzie... i linki byly z mediów. Wiem, ze chris tez dobry w szukaniu na internecie i jesli bedzie tylko chcial to nam znajdzie ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: O Copacabana! 01.01.13, 14:37 Miejscowy czas na Copacabana to 09 38, i plaza zaczyna się zapełniać... Jak dotąd nie znalazłam stronki z aktualna temperatura w Rio de Janeiro, a wiem ze istnieje, bo w zeszłym roku widziałam ... Odpowiedz Link
pia.ed Slabiutka kamera z tak slynnej plazy ... 01.01.13, 14:39 www.homesinrio.com/apartment-rio-de-janeiro-copacabana-beach-webcam.htm Odpowiedz Link
pia.ed Temperatura z PLAŻY Coppacabana 02.01.13, 16:42 Wcale tak wysoka normalnie nie jest ... Najwyższa do 30 C, a najniższa 24 C ... Godzin słonecznych przeciętnie tylko 5, i niemal cały czas małe opady. Cały rok jest ta sama wysoka temperatura ze względu na bliskość równika. Na mapce z prawej strony można klikać od 1 do 8 ... www.mittresvader.se/l/brasilien/vaderprognos-copacabana-vadret-just-nu-temperatur.php > > www.homesinrio.com/apartment-rio-de-janeiro-copacabana-beach-webcam.htm Odpowiedz Link