03.03.13, 16:17

Na prowincji nie jest tak źle. Można zobaczyć jak nasi zapobiegliwi rodacy umieją lokować kapitał. Gdzie byś nie spojrzał mnóstwo samochodów. Stoją całymi dniami nawet razu nie odpalane a jak już ,to od wielkiego święta. Pewno zresztą były kupione nie po to żeby nimi jeździć ale właśnie jako zabezpieczenie losowe w postaci z ł o m u. Powie ktoś ,że rdzewieją i wartość ich spada. Fakt ,ale wartość złota też spada. Polak potrafi.
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Lokaty 03.03.13, 19:34
      Może nie tyle lokata kapitału jak udowodnienie statusu społecznego. Tak samo jak meble na wysoki połysk kiedyś.
      • m4-6 Re: Lokaty 03.03.13, 20:00
        Oj tam, oj tam... to czasami niezbędny środek lokomocji do pracy, lekarza, na większe zakupy, a że nie wszystkich stać na limuzyny, to kupują za tysiaka, pojadą dwa razy i odstawiają na bocznicę, i następny może będzie lepszy, to za 1.200 zł itd i powstaje smutne złomowisko.
        • iryska2604 Re: Lokaty 04.03.13, 19:23
          A jesli nie mają potrzeby jeździć codziennie? Tak jak my na przykład, jeździ sie do dzieci, na zakupy, do lekarza. A ze nie jest to nowiutkie porsche ? Jak wygram parę milionów w totka to kupię a póki co muszę sie zadowolić naszą, nie najnowszą meganką.
          • polnaro Re: Lokaty 05.03.13, 08:42
            Toś mnie wkurzył big_grin, gadasz jak mój M, nie ma dnia żebym nie słyszała jak bezsensownym zakupem był mój samochód - a mnie on daje poczucie wolności i sio mi chłopy wrednoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka