Dodaj do ulubionych

Żakowski o Cyprze

25.03.13, 17:35
Nie żal mi Cypryjczyków. Mają z grubsza to, na co zasłużyli. Zbudowali państwo gapowicza pasożytujące na innych krajach Unii oraz okolic i na nielojalności ich obywateli. Chcieli żyć z udzielania pomocy oszustom. Nie bardzo mnie dziwi, że teraz inni niespecjalnie się kwapią, żeby im w tym pomagać.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,13623020,Nie_zal_mi_Cypryjczykow___.html#Cuk#ixzz2OZPRjmMc

I wiecie co? Popieram jego zdanie. Ma rację.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Żakowski o Cyprze 25.03.13, 18:49
      "Żyliśmy pod kloszem, mieliśmy wszystko", "To wina Merkel i banków, eksperymentują na nas" - młodzi Cypryjczycy o kryzysie

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114881,13627912,_Zylismy_pod_kloszem__mielismy_wszystko____To_wina.html
      No tak - winnego trzeba znaleźć. A jak człowiek sie przyzwyczai do pewnych standartów, do odpowiedniego poziomu to bieda jak trzeba odpuscić i zacisnąć pasa.
      • polnaro Re: Żakowski o Cyprze 25.03.13, 19:41
        I tak im się upiekło.
        • jaga_22 Re: Żakowski o Cyprze 25.03.13, 19:53
          Żakowski ma całkowitą rację.
          • iryska2604 Re: Upadła pralnia 27.03.13, 22:11
            Upadła pralnia

"Bye,bye Cyprze! Witaj... Hongkongu?" - pisze rosyjski analityk ekonomiczny Maksim Osadczi w moskiewskim piśmie politycznym "The New Times". Plajta cypryjskich banków zmusza bowiem właścicieli depozytów do pożegnania się z wyspą, która w UE cieszyła się niechlubną sławą 'pralni brudnych pieniędzy'. Ekspert wylicza, że około 30 proc. depozytów w cypryjskich bankach należało do Rosjan. Mowa jest o prawie 20 mld euro.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103090,13643305,Bye__bye_Cyprze__Rosjanie_szykuja_sie_do_szturmu_na.html
            No i klops. Zdążą czy nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka