Dodaj do ulubionych

Stare dobre przeboje

• tamaryszek44 Re: Ratta ratta ra;) 13.05.13, 18:17
        Pewnie że pamiętam. Moi rodzice przy tych piosenkach bawili się na imprezach a my jako dzieci razem z nimi.
        • stedo Re: Ratta ratta ra;) 13.05.13, 18:33
          To Ty młódka jesteś!
    • stedo Warsiawski fason 13.05.13, 18:37

..sądziłam że taki styl ci bliższy
        • czarek_sz Re: Memento mori 13.05.13, 19:00
          Boże prosiłem żeby Staśka na koniec smile to są wspominki ,Ci na krzyżach wymienieni i Ci nie wymienieni. Upamiętnieni piosenką i dobrym słowem. Stachu z tego co pamiętam rozrzucali chleby na ulicy zanim ich wygarnęli. Wzięli do obozu i dupa zbita. Pięć lat kacetu to piękna księga życia człowieka. Podziwiam Grzesiuka mimo że był komunistą. Ale był kimś, był księciem Czerniakowa. Stasiek Grzesiuk. Kozak nad kozaki. Pan sam w sobie.
          • czarek_sz Re: Memento mori 13.05.13, 19:21
            Grecy mają strasznego zajoba na swoim punkcie i swojej muzyki. Gdy przyszli dla nas na kemping to Georg przyniósł magnetofon kasetowy i wciąż puszczał zorbę i śpiewał jakieś greckie klimaty. Ale w sumie co by nie powiedzieć Grecy to bardzo mili bardzo sympatyczni ludzie. Jak Demis Roussos. Bardzo lubię Grecki Naród a z Nich zapamiętałem jednego wielkiego. Pita Samprasa. Tenisowy gigant i bardzo skromny człowiek mimo że bardzo bogaty. Za każdego asa serwisowego płacił sto dolców na dzieci. To był gest.

• der-chef Re: Memento mori 13.05.13, 19:31
              czarek_sz napisał(a):

> Grecy mają strasznego zajoba na swoim punkcie i swojej muzyki. Gdy przyszli dla
              > nas na kemping to Georg przyniósł magnetofon kasetowy i wciąż puszczał zorbę i
              > śpiewał jakieś greckie klimaty. Ale w sumie co by nie powiedzieć Grecy to bard
              > zo mili bardzo sympatyczni ludzie. Jak Demis Roussos. Bardzo lubię Grecki Naród
              > a z Nich zapamiętałem jednego wielkiego. Pita Samprasa. Tenisowy gigant i bard
              > zo skromny człowiek mimo że bardzo bogaty. Za każdego asa serwisowego płacił st
              > o dolców na dzieci. To był gest.
              >
              >
              Nie obraź się, ale to się nie nazywa zorba tylko sirtaki, ten taniec i melodia oczywiście. Zorba wzięła się z filmu.
    • der-chef Coś odemnie 13.05.13, 19:28
      www.youtube.com/watch?v=tkrfyazx5Do
      www.youtube.com/watch?v=kvNLXJ1I75E
      www.youtube.com/watch?v=LBhM_NDj_oQ
      www.youtube.com/watch?v=p1H_dMrDUNo
      www.youtube.com/watch?v=A314PVRSQIM
      www.youtube.com/watch?v=Hduk1VGh4eE
      www.youtube.com/watch?v=eXVTj0yDqp8
      www.youtube.com/watch?v=Z5EpYnYpueI
      www.youtube.com/watch?v=nBmueYJ0VhA
      www.youtube.com/watch?v=-o4-9toOBEI
      www.youtube.com/watch?v=6Z0JVH6e8O0
      www.youtube.com/watch?v=jWPWT_t9upM
      www.youtube.com/watch?v=rYHhguqlTY0
      www.youtube.com/watch?v=bGoM7hqWU0Y
    • der-chef Jeszcze trochę 13.05.13, 19:37
      www.youtube.com/watch?v=DbP6TtDbszE
      www.youtube.com/watch?v=GZVzx1zaqX4
      www.youtube.com/watch?v=K-DKXuWuoYM
      www.youtube.com/watch?vshock70E5PYved4
      www.youtube.com/watch?v=clJb4zx0o1o
    • der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 19:44
      Hehehe, ale się zasłuchali.
      • czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 19:52
        Lubisz jeszcze starsze klimaty niż ja smile wiesz, moi starzy uwielbiali Hankę Ordonównę itd. Poul Anka Clif Richard Preslej to było to , jeszcze the Shadows. Znałeś to ? powaga i szacunek dla tamtych kapel i tamtych czasów. Zgodzisz się ze mną ? czerwone gitary i trubadurzy,
        • der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 19:57
          czarek_sz napisał(a):

> Lubisz jeszcze starsze klimaty niż ja smile wiesz, moi starzy uwielbiali Hankę Or
          > donównę itd. Poul Anka Clif Richard Preslej to było to , jeszcze the Shadows. Z
          > nałeś to ? powaga i szacunek dla tamtych kapel i tamtych czasów. Zgodzisz się z
          > e mną ? czerwone gitary i trubadurzy,

To też i moje klimaty+Kiepura, The Animals. Teraz słucham młodzieży Manovar, Nightwish, ze starszych Judas Priste, Saxon, Lynyrd Skynyrd, Eagles, Mamas & The Papas, AC/DC, Yngwie Malmsteen, Satriani, itd., itp.
          • der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:04
            Tu masz coś zgodnego z naszymi poglądami.

www.youtube.com/watch?v=oJP1higuWcI
            • der-chef Marsz niewolników 13.05.13, 20:12
              www.youtube.com/watch?v=2F4G5H_TTvU
            • czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:13
              Wszystko to znam smile a wiesz że mój stary wiózł Kiepurę. Na dziewięćdziesiątych pierwszych urodzinach jak zawsze opowiadał, jest gawędziarzem ale nie sądzę żeby kłamał, niby po co. Mówi że dostał wezwanie na Kiepurę i pojechał pod Grand gdzie ten tenor wtedy mieszkał, 55 rok otwarcie patyka. I wcale nie był taki do przodu taki bogacz jak mówią. Ojciec mówi że wsiadł ze swoją sekretarką i liczyli każdy grosz, proszę dopisać pięćdziesiąt gr do rachunku podyktował sekretarce. Dziś to wspomina z uśmiechem ale wtedy ? po prostu Kiepura był lichwiarzem.
              • der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:16
                Bo to był chłopak z Sosnowca, tam te typy tak "majom".
      • stedo Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:16
        Widzę że jesteś miłośnikiem piosenki francuskiej. Ja też lubię. I włoską , hiszpańską, grecką. Kiedyś/ lata 50te, 60te i początek 70tych/ te melodie były na szczytach list przebojów. A potem angole wszystko zagarnęły i teraz prawie nie uświadczysz w mediach.
        • der-chef Taką imprezę chciałbym jeszcze zobaczyć 13.05.13, 20:21
          www.youtube.com/watch?v=gpIIqUt6L6U
        • czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:28
          Stedo a nie lubisz np Rednex albo pokrewnych ? ja naprawdę lubię każdy gatunek, lubię walce Strausa lubię Grzesiuka lubię Quinn lubię czerwone gitary i trubadurów i myślę że też tak lubisz. Hej.
            • czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 21:15
              Buziaki bo też co roku to oglądam. Cudo koncert i tak co roku smile
              stedo napisała:

> Trubadurów nie lubię.Pozostałe tak. A w Nowy Rok staram się oglądać koncert z W
              > iednia wiedeńskich filharmoników z tradycyjnym Marszem Radetzkiego na koniec:
    • der-chef Ciekawostka 13.05.13, 20:28
      Stalin się w grobie przewraca.

www.youtube.com/watch?v=pFDLDmZw-Ro
    • der-chef Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 07:28
      www.youtube.com/watch?v=htuxb-m4-ng
      • aga-kosa Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 15:48
        Tu ulica Mysia z lat PRL - miało być o muzyce.
        Pamiętacie: Był bal, wielki bal, bal jak noc, bal jak żal....
        Ach nogi i ciało było młode i sala i on/ ona w ramionach... aga
    • stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 12:53
      A pompki i rowerek jak najbardziej wskazane gdy zdrowie pozwala.
    • der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:00
      stedo napisała:

> Fakt, jak na emeryta to leciwy nie jesteśwink). Ja uważam, że takie na siłę trzym
      > anie się młodości i wypieranie wieku jest mało "honorne", a tego chyba nie pref
      > erujesz. Lepsze jest starzenie z godnością, co oczywiście nie znaczy że nie nal
      > eży dbać o siebie i "używać życia", byle bez pajacowania, bo to w "pewnym" wiek
      > u śmieszne.

Zadam pytanie. Kto jest emerytem w wieku 61 lat? A człowiek ma tyle lat na ile się czuje.
    • der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:01
      stedo napisała:

> Jako leciwy emeryt to nie żle sobie poczynasz!wink)

No cóż, nic na to nie poradzę że taki rodzaj muzyki mnie kręci.
      • czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:31
        Pracowałem od szesnastego roku życia. Przepracowałem w sumie ponad czterdzieści lat. Mało ? i żeby nie było, nie byłem pijawką budżetową, pracowałem w zakładzie produkcyjnym i na produkcji a nasze wyroby były sprzedawane także za dolary. Ktoś mi czegoś żałuje ? to czerwona flaga w rękę i na ulicę smile
        • der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:38
          czarek_sz napisał(a):

> Pracowałem od szesnastego roku życia. Przepracowałem w sumie ponad czterdzieści
          > lat. Mało ? i żeby nie było, nie byłem pijawką budżetową, pracowałem w zakładz
          > ie produkcyjnym i na produkcji a nasze wyroby były sprzedawane także za dolary.
          > Ktoś mi czegoś żałuje ? to czerwona flaga w rękę i na ulicę smile

No popatrz, ja też pracuję od 15 roku życia, też pracowałem ponad 30 lat jako narzędziowiec i ustawiacz maszyn jak też mechanik maszyn w firmach produkujących głównie na eksport a od 16 lat pracuję w budżetówce bo niestety przy maszynach kręgosłup klęknął i panewki stawowe się wytarły a emerytury mi nie dali. I kurwa jak żyć panie premierze?
          • stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:26
            W 2008r. była taka możliwość przejścia mężczyzn w wieku 60 lat na emeryturę. Dotyczyło to roczników 1944-49. Ale Czarka to chyba nie sięgnęło, bo skoro ma 61 lat to urodził się w 51/2r.
            • czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:54
              Sięgnęło Czarka sięgnęło. W 2011 r przeszedłem na wcześniejszą. Miałem do wyboru, albo na mieszaną albo po nowych zasadach. Wybrałem po nowych bo dwie paczki więcej.
              stedo napisała:

> W 2008r. była taka możliwość przejścia mężczyzn w wieku 60 lat na emeryturę. Do
              > tyczyło to roczników 1944-49. Ale Czarka to chyba nie sięgnęło, bo skoro ma 61
              > lat to urodził się w 51/2r.
    • marguy Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:12
      stedo,
      piszesz, ze nalezy starzec sie z godnoscia. I slusznie.
      Osobiscie starzeje sie z muzyka mojej epoki, ktora okazuje sie tak zywotna, ze do dzis wypelnia fanami wielotysieczne stadiony.
      Brytyjska grupa Free powstala gdy mialam 15-16 lat i dlatego z przyjemnoscia slucham jej po latach. Z taka sama przyjemnoscia slucham rowniez mojego ulubienca Claptona i wielu jemu wspolczesnych.
      Wychowalam sie na jazzie i bluesie i muzyce klasycznej i tak mi zostalo do dzis.
      • loczek62 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:22
        www.youtube.com/watch?v=CjM-_JhSfR0
        • loczek62 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:32
          www.youtube.com/watch?v=jl204CfCGRg
            • loczek62 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:27
              forum.gazeta.pl/forum/w,29055,144450223,144450347,Ratta_ratta_ra_.html
            • stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:30
              Ratta, ratta, rawink)
                • czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:58
                  Łzy z oczu mi wyciskasz, weź przestań.
                  • stedo Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:10
                    http://<a href="www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qglQ0aiEGA0[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qglQ0aiEGA0

wink)
                    • stedo Re: Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:13
                      Siem omskłam. Już to dałeś, ale moja wersja dziewiczawink)
                      • czarek_sz Re: Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:42
                        Słuchaliśmy tego samego smile the Rubets a jeszcze Middle of the Road smile i kupa wspaniałych kapel z tamtych lat. Dziś młodzi do tego wracają. Mój dwudziestokilkuletni syn pasjami słucha tamtych kapel i przebojów z których do niedawna się naśmiewał. Wróciłeś do korzeni Synu powiedziałem.
                        stedo napisała:

> Siem omskłam. Już to dałeś, ale moja wersja dziewiczawink)
                  • iryska2604 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:32
                    Kochani - trochę przesadzacie. Mamy dwa muzyczne wątki i nie ma potrzeby wstawiania iluś tam i w takiej ilości videoclipów z you tube ,prawda? Forum to raczej polega na rozmowie, czasem można coś wspólnie posłuchać,ale bez przesady. Mam chyba rację...
                    • czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:48
                      Może masz może nie masz. Daj nam trochę luzu oki ? wiem że dasz Irysko wink ja zaraz przeskakuję na angieską. Piłka to mój żywioł i w ogóle sport. Podziwiam Nadala, jak powrócił do gry po kontuzji, do tenisa. Ściągam czapkę i klękam przed gościem.
                      iryska2604 napisała:

> Kochani - trochę przesadzacie. Mamy dwa muzyczne wątki i nie ma potrzeby wstawi
                      > ania iluś tam i w takiej ilości videoclipów z you tube ,prawda? Forum to racz
                      > ej polega na rozmowie, czasem można coś wspólnie posłuchać,ale bez przesady.
                      > Mam chyba rację...
                  • czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:44
                    Qrczę dopiero na gorze napisałem smile
                    stedo napisała:

> smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka