czarek_sz 13.05.13, 18:07 Pamiętacie ? prażoną kukurydzę, Małgośkę czy Akropolis Mirelle Mathieu albo przeboje Denisa Russa ? jasne że pamiętacie. The Rubettes - Sugar baby love - Les années bonheur - Patrick Sébastien Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stedo Ratta ratta ra;) 13.05.13, 18:15 Noo, zeszło ci trochę jak widzę. To możemy podyskutować: The Manhattan Transfer - Chanson D'Amour Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Ratta ratta ra;) 13.05.13, 18:17 Pewnie że pamiętam. Moi rodzice przy tych piosenkach bawili się na imprezach a my jako dzieci razem z nimi. Odpowiedz Link
stedo Warsiawski fason 13.05.13, 18:37 ..sądziłam że taki styl ci bliższy W Saskim ogrodzie Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Warsiawski fason 13.05.13, 18:48 Grzesiuka Stasia to sobie zostawmy na deserek Zorba kuźwa !!!! Greek Dance - Sirtaki. Igor Moiseev's Ballet Byłem tylko raz w Grecji /87r/ ale zakochałem się w tym kraju w tej kulturze. Poznałem Gorgea i Jego małżonkę, wspaniali kochani ludzie. Biwakowaliśmy raz Oni u nas raz my u Nich i piliśmy ouzo pod wyszukane sałatki robione przez żonę Gorgea. Z Gorgem na motorówkę i na morze na ryby wieczorem rybki opatrzone i znów, miętówka itd się działo. Były nocne rozmowy. Odpowiedz Link
stedo Re: Warsiawski fason 13.05.13, 19:14 Dużo tej miętówki musiało być skoro wspólny język znależliście) A co do zorby to oryginal version podaję: ł Stanisław Grzesiuk -Niech żyje wojna (oryginalne wykonanie) I grecką knajpę też: Jacqueline Bisset, Anthony Quinn - "The Greek Tycoon" I Twój Russos: Odpowiedz Link
stedo Grak Zorba 13.05.13, 19:20 Pardon, oszibka.Poprawiam: - Anthony Quinn: Zorba The Greek Odpowiedz Link
stedo Memento mori 13.05.13, 18:51 .. ku refleksji: Stanisław Grzesiuk -Niech żyje wojna (oryginalne wykonanie) Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Memento mori 13.05.13, 19:00 Boże prosiłem żeby Staśka na koniec to są wspominki ,Ci na krzyżach wymienieni i Ci nie wymienieni. Upamiętnieni piosenką i dobrym słowem. Stachu z tego co pamiętam rozrzucali chleby na ulicy zanim ich wygarnęli. Wzięli do obozu i dupa zbita. Pięć lat kacetu to piękna księga życia człowieka. Podziwiam Grzesiuka mimo że był komunistą. Ale był kimś, był księciem Czerniakowa. Stasiek Grzesiuk. Kozak nad kozaki. Pan sam w sobie. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Memento mori 13.05.13, 19:21 Grecy mają strasznego zajoba na swoim punkcie i swojej muzyki. Gdy przyszli dla nas na kemping to Georg przyniósł magnetofon kasetowy i wciąż puszczał zorbę i śpiewał jakieś greckie klimaty. Ale w sumie co by nie powiedzieć Grecy to bardzo mili bardzo sympatyczni ludzie. Jak Demis Roussos. Bardzo lubię Grecki Naród a z Nich zapamiętałem jednego wielkiego. Pita Samprasa. Tenisowy gigant i bardzo skromny człowiek mimo że bardzo bogaty. Za każdego asa serwisowego płacił sto dolców na dzieci. To był gest. Goodbye My Love Goodbye - Demis Roussos Odpowiedz Link
der-chef Re: Memento mori 13.05.13, 19:31 czarek_sz napisał(a): > Grecy mają strasznego zajoba na swoim punkcie i swojej muzyki. Gdy przyszli dla > nas na kemping to Georg przyniósł magnetofon kasetowy i wciąż puszczał zorbę i > śpiewał jakieś greckie klimaty. Ale w sumie co by nie powiedzieć Grecy to bard > zo mili bardzo sympatyczni ludzie. Jak Demis Roussos. Bardzo lubię Grecki Naród > a z Nich zapamiętałem jednego wielkiego. Pita Samprasa. Tenisowy gigant i bard > zo skromny człowiek mimo że bardzo bogaty. Za każdego asa serwisowego płacił st > o dolców na dzieci. To był gest. > > Nie obraź się, ale to się nie nazywa zorba tylko sirtaki, ten taniec i melodia oczywiście. Zorba wzięła się z filmu. Odpowiedz Link
der-chef Coś odemnie 13.05.13, 19:28 www.youtube.com/watch?v=tkrfyazx5Do www.youtube.com/watch?v=kvNLXJ1I75E www.youtube.com/watch?v=LBhM_NDj_oQ www.youtube.com/watch?v=p1H_dMrDUNo www.youtube.com/watch?v=A314PVRSQIM www.youtube.com/watch?v=Hduk1VGh4eE www.youtube.com/watch?v=eXVTj0yDqp8 www.youtube.com/watch?v=Z5EpYnYpueI www.youtube.com/watch?v=nBmueYJ0VhA www.youtube.com/watch?v=-o4-9toOBEI www.youtube.com/watch?v=6Z0JVH6e8O0 www.youtube.com/watch?v=jWPWT_t9upM www.youtube.com/watch?v=rYHhguqlTY0 www.youtube.com/watch?v=bGoM7hqWU0Y Odpowiedz Link
der-chef Jeszcze trochę 13.05.13, 19:37 www.youtube.com/watch?v=DbP6TtDbszE www.youtube.com/watch?v=GZVzx1zaqX4 www.youtube.com/watch?v=K-DKXuWuoYM www.youtube.com/watch?v70E5PYved4 www.youtube.com/watch?v=clJb4zx0o1o Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 19:52 Lubisz jeszcze starsze klimaty niż ja wiesz, moi starzy uwielbiali Hankę Ordonównę itd. Poul Anka Clif Richard Preslej to było to , jeszcze the Shadows. Znałeś to ? powaga i szacunek dla tamtych kapel i tamtych czasów. Zgodzisz się ze mną ? czerwone gitary i trubadurzy, Odpowiedz Link
der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 19:57 czarek_sz napisał(a): > Lubisz jeszcze starsze klimaty niż ja wiesz, moi starzy uwielbiali Hankę Or > donównę itd. Poul Anka Clif Richard Preslej to było to , jeszcze the Shadows. Z > nałeś to ? powaga i szacunek dla tamtych kapel i tamtych czasów. Zgodzisz się z > e mną ? czerwone gitary i trubadurzy, To też i moje klimaty+Kiepura, The Animals. Teraz słucham młodzieży Manovar, Nightwish, ze starszych Judas Priste, Saxon, Lynyrd Skynyrd, Eagles, Mamas & The Papas, AC/DC, Yngwie Malmsteen, Satriani, itd., itp. Odpowiedz Link
der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:04 Tu masz coś zgodnego z naszymi poglądami. www.youtube.com/watch?v=oJP1higuWcI Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:13 Wszystko to znam a wiesz że mój stary wiózł Kiepurę. Na dziewięćdziesiątych pierwszych urodzinach jak zawsze opowiadał, jest gawędziarzem ale nie sądzę żeby kłamał, niby po co. Mówi że dostał wezwanie na Kiepurę i pojechał pod Grand gdzie ten tenor wtedy mieszkał, 55 rok otwarcie patyka. I wcale nie był taki do przodu taki bogacz jak mówią. Ojciec mówi że wsiadł ze swoją sekretarką i liczyli każdy grosz, proszę dopisać pięćdziesiąt gr do rachunku podyktował sekretarce. Dziś to wspomina z uśmiechem ale wtedy ? po prostu Kiepura był lichwiarzem. Odpowiedz Link
der-chef Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:16 Bo to był chłopak z Sosnowca, tam te typy tak "majom". Odpowiedz Link
stedo Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:16 Widzę że jesteś miłośnikiem piosenki francuskiej. Ja też lubię. I włoską , hiszpańską, grecką. Kiedyś/ lata 50te, 60te i początek 70tych/ te melodie były na szczytach list przebojów. A potem angole wszystko zagarnęły i teraz prawie nie uświadczysz w mediach. Odpowiedz Link
der-chef Taką imprezę chciałbym jeszcze zobaczyć 13.05.13, 20:21 www.youtube.com/watch?v=gpIIqUt6L6U Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 20:28 Stedo a nie lubisz np Rednex albo pokrewnych ? ja naprawdę lubię każdy gatunek, lubię walce Strausa lubię Grzesiuka lubię Quinn lubię czerwone gitary i trubadurów i myślę że też tak lubisz. Hej. Odpowiedz Link
stedo Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 21:09 Trubadurów nie lubię.Pozostałe tak. A w Nowy Rok staram się oglądać koncert z Wiednia wiedeńskich filharmoników z tradycyjnym Marszem Radetzkiego na koniec: Radetzky-March, op. 228, Vienna New Year's Concert, Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker 2012 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Stare dobre przeboje 13.05.13, 21:15 Buziaki bo też co roku to oglądam. Cudo koncert i tak co roku stedo napisała: > Trubadurów nie lubię.Pozostałe tak. A w Nowy Rok staram się oglądać koncert z W > iednia wiedeńskich filharmoników z tradycyjnym Marszem Radetzkiego na koniec: Odpowiedz Link
der-chef Ciekawostka 13.05.13, 20:28 Stalin się w grobie przewraca. www.youtube.com/watch?v=pFDLDmZw-Ro Odpowiedz Link
marguy Re: Ciekawostka 13.05.13, 21:25 Gdyby 40 lat temu ktos mi powiedzial, ze ich wspolny koncert z londynska orkiestra symfoniczna rozgrzeje sale do bialosci, nie uwierzylabym. Srednia wieku tych panow? +/- 65 Jimmy Page w formie do pozazdroszczenia Deep Purple & Led Zeppelin & Eric Clapton & London Shymphony Orchestra deep purple & led zeppelin & eric clapton & london shymphony orchestra smoke on the water Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 15:48 Tu ulica Mysia z lat PRL - miało być o muzyce. Pamiętacie: Był bal, wielki bal, bal jak noc, bal jak żal.... Ach nogi i ciało było młode i sala i on/ ona w ramionach... aga Odpowiedz Link
stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 12:53 A pompki i rowerek jak najbardziej wskazane gdy zdrowie pozwala. Odpowiedz Link
der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:00 stedo napisała: > Fakt, jak na emeryta to leciwy nie jesteś). Ja uważam, że takie na siłę trzym > anie się młodości i wypieranie wieku jest mało "honorne", a tego chyba nie pref > erujesz. Lepsze jest starzenie z godnością, co oczywiście nie znaczy że nie nal > eży dbać o siebie i "używać życia", byle bez pajacowania, bo to w "pewnym" wiek > u śmieszne. Zadam pytanie. Kto jest emerytem w wieku 61 lat? A człowiek ma tyle lat na ile się czuje. Odpowiedz Link
der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:01 stedo napisała: > Jako leciwy emeryt to nie żle sobie poczynasz!) No cóż, nic na to nie poradzę że taki rodzaj muzyki mnie kręci. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:31 Pracowałem od szesnastego roku życia. Przepracowałem w sumie ponad czterdzieści lat. Mało ? i żeby nie było, nie byłem pijawką budżetową, pracowałem w zakładzie produkcyjnym i na produkcji a nasze wyroby były sprzedawane także za dolary. Ktoś mi czegoś żałuje ? to czerwona flaga w rękę i na ulicę Odpowiedz Link
der-chef Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:38 czarek_sz napisał(a): > Pracowałem od szesnastego roku życia. Przepracowałem w sumie ponad czterdzieści > lat. Mało ? i żeby nie było, nie byłem pijawką budżetową, pracowałem w zakładz > ie produkcyjnym i na produkcji a nasze wyroby były sprzedawane także za dolary. > Ktoś mi czegoś żałuje ? to czerwona flaga w rękę i na ulicę No popatrz, ja też pracuję od 15 roku życia, też pracowałem ponad 30 lat jako narzędziowiec i ustawiacz maszyn jak też mechanik maszyn w firmach produkujących głównie na eksport a od 16 lat pracuję w budżetówce bo niestety przy maszynach kręgosłup klęknął i panewki stawowe się wytarły a emerytury mi nie dali. I kurwa jak żyć panie premierze? Odpowiedz Link
stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:26 W 2008r. była taka możliwość przejścia mężczyzn w wieku 60 lat na emeryturę. Dotyczyło to roczników 1944-49. Ale Czarka to chyba nie sięgnęło, bo skoro ma 61 lat to urodził się w 51/2r. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 18:54 Sięgnęło Czarka sięgnęło. W 2011 r przeszedłem na wcześniejszą. Miałem do wyboru, albo na mieszaną albo po nowych zasadach. Wybrałem po nowych bo dwie paczki więcej. stedo napisała: > W 2008r. była taka możliwość przejścia mężczyzn w wieku 60 lat na emeryturę. Do > tyczyło to roczników 1944-49. Ale Czarka to chyba nie sięgnęło, bo skoro ma 61 > lat to urodził się w 51/2r. Odpowiedz Link
marguy Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 13:12 stedo, piszesz, ze nalezy starzec sie z godnoscia. I slusznie. Osobiscie starzeje sie z muzyka mojej epoki, ktora okazuje sie tak zywotna, ze do dzis wypelnia fanami wielotysieczne stadiony. Brytyjska grupa Free powstala gdy mialam 15-16 lat i dlatego z przyjemnoscia slucham jej po latach. Z taka sama przyjemnoscia slucham rowniez mojego ulubienca Claptona i wielu jemu wspolczesnych. Wychowalam sie na jazzie i bluesie i muzyce klasycznej i tak mi zostalo do dzis. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:15 The Manhattan Transfer - Chanson D'Amour Ponadczasowy klimat. Perełka. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:27 forum.gazeta.pl/forum/w,29055,144450223,144450347,Ratta_ratta_ra_.html Odpowiedz Link
stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:52 Beach Boys - California Dreamin (Official Music Video) SMOKIE - Living Next Door To Alice (HQ) (1977) Middle Of The Road Soley, Soley promo 1972 ))) Odpowiedz Link
stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:55 Ta wersja lepsze chyba MIDDLE OF THE ROAD - SOLEY SOLEY 1971 Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 19:58 Łzy z oczu mi wyciskasz, weź przestań. Odpowiedz Link
stedo Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:10 http://<a href="www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qglQ0aiEGA0[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qglQ0aiEGA0 ) Odpowiedz Link
stedo Re: Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:13 Siem omskłam. Już to dałeś, ale moja wersja dziewicza) Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Szuiwary szuwary;)) 14.05.13, 20:42 Słuchaliśmy tego samego the Rubets a jeszcze Middle of the Road i kupa wspaniałych kapel z tamtych lat. Dziś młodzi do tego wracają. Mój dwudziestokilkuletni syn pasjami słucha tamtych kapel i przebojów z których do niedawna się naśmiewał. Wróciłeś do korzeni Synu powiedziałem. stedo napisała: > Siem omskłam. Już to dałeś, ale moja wersja dziewicza) Odpowiedz Link
stedo Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:23 )) Middle of the Road - Sacramento (1972) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:32 Kochani - trochę przesadzacie. Mamy dwa muzyczne wątki i nie ma potrzeby wstawiania iluś tam i w takiej ilości videoclipów z you tube ,prawda? Forum to raczej polega na rozmowie, czasem można coś wspólnie posłuchać,ale bez przesady. Mam chyba rację... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:48 Może masz może nie masz. Daj nam trochę luzu oki ? wiem że dasz Irysko ja zaraz przeskakuję na angieską. Piłka to mój żywioł i w ogóle sport. Podziwiam Nadala, jak powrócił do gry po kontuzji, do tenisa. Ściągam czapkę i klękam przed gościem. iryska2604 napisała: > Kochani - trochę przesadzacie. Mamy dwa muzyczne wątki i nie ma potrzeby wstawi > ania iluś tam i w takiej ilości videoclipów z you tube ,prawda? Forum to racz > ej polega na rozmowie, czasem można coś wspólnie posłuchać,ale bez przesady. > Mam chyba rację... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Wstawać, szkoda dnia 14.05.13, 20:44 Qrczę dopiero na gorze napisałem stedo napisała: > )) Odpowiedz Link