Dodaj do ulubionych

Kij w mrowisko

15.05.13, 15:24
Wielu prawicowych polityków i publicystów ruszyło do ataku na Angelinę Jolie, która zdecydowała się na prewencyjną mastektomię obu piersi. Zrobiła to, bo lekarze stwierdzili, że istnieje bardzo wysokie ryzyko, iż zachoruje na raka piersi

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,13912888,_Pan_sobie_wycina_wszystko____Prawica_o_decyzji_Angeliny.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2TMpWVTTR

Oj, ludzie , ludzie...W tym temacie na pewno zdania będą podzielone - ale ludziom powinno sie włączać myślenie zanim coś powiedzą czy napiszą.
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 15:30
      Wczoraj napisałem o "mądrościach" Bolesława "Iwabrydyna" Piechy, ale poszło w kosmos...
      • anoagata Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 18:51
        Oddzielam pewne spawy..
        Jako aktorka i ... nie moja fanka ale..zastanowić sie trzeba,tyle dzieci... życie przed sobą...
        Życzę wszystkiego dobrego.
        • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:09
          anoagata napisała:

.
          > Jako aktorka i ... nie moja fanka

Chyba jako Aktorka i nie moja idolka? Bo Fanką to Ty jej możesz być. Tak mi się wydaje, ale mogę się mylićwink
          • anoagata Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:20
            loczek62 napisał:

> anoagata napisała:
            >
            > .
            > > Jako aktorka i ... nie moja fanka
            >
            > Chyba jako Aktorka i nie moja idolka? Bo Fanką to Ty jej możesz być. Tak mi się
            > wydaje, ale mogę się mylićwink
            >
            >
            masz rację ,dziękuję za zwrócenie uwagi ale ten szok...miesza mózg.
            • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:26
              anoagata napisała:

> ale ten szok...miesza mózg.

Też tak mamwink
              • iryska2604 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:41
                Kochani, każdy sie moze pomylic i nieraz już pisałam ze nie siedzimy w szkolnej ławce - nie wystawiamy nikomu cenzurki

stedo 15.05.13, 18:55 Odpowiedz
                No właśnie i Ty przy okazji koszenia Czarka stałeś się ofiarą Agiwink) Ona chyba w pewnym momencie cięła równo jak tylko zobaczyła, że temat może sprowokować czarusia do uczestnictwa w dyskusji, jeszcze zanim on przejawił aktywnośćwink)

Aga ma moje błogosławieństwo i pełnomocnictwo aby czuwać nad forum. Jesli tak zrobiła - miała pełne prawo.Jest moderatorką.
                Loczku jaki p. Piecha jest - każdy widzi.Na własne uszy słyszałam jak na stwierdzenie Lisa że przecież sam dokonywał aborcji odpowiedział-ale to było 25 lat temu.Więc chyba uporał sie z tym w swoim sumieniu, moze nawet dostał rozgrzeszenie. Jak to jest możliwe?
                Co do tematu wątku - śmieszy mnie to bicie piany, Angelina niewątpliwie podjeła dosc kontrowersyjną i odważną decyzję .Ją na to stać. Krzyczeć o tym u nas nie bardzo jest sens -jaka służba zdrowia jest - kazdy widzi i wie. No ale o czyms trzeba pisać.
                • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:47
                  iryska2604 napisała:
                  Krzyczeć o tym u nas nie bardzo jest sens -jaka służba zdrowia jest
                  > - kazdy widzi i wie. No ale o czyms trzeba pisać.

Na mój osąd to nie tylko krzyczeć, ale i wrzeszczeć trzeba. Ale może mam inaczej, już 3 kobiety mi bliskie nie żyją przez tego raka....
                  • iryska2604 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:00
                    Tylko kto ten wrzask usłyszy? NFZ ? U nas sie tylko mówi że kobiety zaniedbują badania profilaktyczne. Może w tym jest trochę prawdy - nie wiem, ale trzeba do nich dotrzeć.
                    • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:07
                      I próbują docierać. Co jakiś czas organizowane są akcje listownego zapraszania kobiet po 50tce na bezpłatną mammografie. Tylko niewielki procent na nie reaguje.
                      • anoagata Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:30
                        stedo napisała:

> I próbują docierać. Co jakiś czas organizowane są akcje listownego zapraszania
                        > kobiet po 50tce na bezpłatną mammografie. Tylko niewielki procent na nie reaguj
                        > e.
                        Oczywiście niewielki i w tym nie wiekim jestem ja...wszelkie zaproszenia osobiste wyrzucam do śmiwc9i ,ot ,ot tak mam.
                    • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:13
                      P.S. Kilka miesięcy temu u koleżanki będącej w grupie ryzyka i badającej się w związku z tym co pół roku wykryto nowotworowy guzek w piersi. Zakwalifikowano do zabiegu za 2mc. z NFZu. Ta spanikowana poszła prywatnie do ordynatora szpitala, gdzie miała mieć zabieg z pytaniem czy lepiej, by ona prywatnie to zrobiła zamiast czekać. Powiedział że spokojnie może czekać. A mógł pociągnąć kasę, 6tys.
                  • pia.ed Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:36
                    loczek62 napisał:
                    > Na mój osąd to nie tylko krzyczeć, ale i wrzeszczeć trzeba.
                    Ale może mam inaczej, już 3 kobiety mi bliskie nie żyją przez tego raka....

Popieram jej decyzje. Tylko bardzo mi się nie podoba, ze do dyskusji nad tym
                    zaproszono mężczyzn ... Nie pojmuje z jakiego powodu, bo to kobieta decyduje co ma robić z własnym ciałem.

Na ten temat powinien powstać program medyczny, nie rozmowy przypominające
                    show, ale telewizja polska goni przede wszystkim za sensacją ...

• amityr Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:39
                      pia.ed napisała:

Tylko bardzo mi się nie podoba, ze do dyskusji nad tym
                      > zaproszono mężczyzn ... Nie pojmuje z jakiego powodu, bo to kobieta de
                      > cyduje co ma robić z własnym ciałem.

Coś takiego . A jak chłopu wycinają prostatę ,to..............
                    • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 22:19
                      pia.ed napisała:

> Popieram jej decyzje. Tylko bardzo mi się nie podoba, ze do dyskusji nad tym
                      > zaproszono mężczyzn ... Nie pojmuje z jakiego powodu, bo to kobieta de
                      > cyduje co ma robić z własnym ciałem.

Przed godziną 21 był felieton niejakiego Michalkiewicza w RM, który właśnie nawiazał do tego co Angelina zrobiła. gdybym powiedział ze byłem zażenowany tym co mówi to bym był bardzo delikatnyuncertain
                      • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 22:28
                        Michalkiewicz to beton i to ten z najtwardszych. Kiedyś prowadzał się razem z JKM, ale ostatnio jakoś im razem nie po drodze. Korwin jest chyba bardziej laicki i bardziej liczy kasę, a tamten liczy bardziej na "siły wyższe". A tacy zawsze uważali że ingerencja w ludzki organizm jest sprzeczna z boską intencją, bo "co Bóg.." itd.Dopiero nie tak dawno np. kościół zaaprobował transplantację.
                        • pia.ed Re: Kij w mrowisko 16.05.13, 00:07
                          Ni mam czasu tłumaczyć tego co wklejam, ale to jest właśnie artykuł na temat tego, co zrobila Angelina. Przeczytałam, ze w 9 milionowej Szwecji takiej operacji poddaje sie 150 - 200 kobiet rocznie.
                          Dziennikarka napisała: Kladą się pod nóż, bo wybierają życie.

• pia.ed Re: Kij w mrowisko ... link 16.05.13, 00:14
                            Dziennikarka ktora sama miala raka, ale lżejsza forme,
                            pisze ze otwartość Angeliny Jole jest godna podziwu,
                            i tak odbierają to tez inni Szwedzi ...

www.aftonbladet.se/nyheter/article16780994.ab
                            • pia.ed Re: Kij w mrowisko ... inny link 16.05.13, 08:17
                              A tak podziwia ja wiele Polek, ktore wiedza co to jest rak

~Raven :
                              Nie mogę czytać tych bzdur, ludzie są tak beznadziejni, że to właśnie wszystkim tym zdziwionym i krytykującym (zazwyczaj w prostacki sposób) zaleciałabym rychłą amputację mózgu.

Jak wielkim ignorantem i warchołem trzeba być, żeby móc oceniać taki czyn?
                              Czy ktokolwiek wyobraża sobie w jak wielkim strachu musiała i musi nadal żyć ta kobieta?
                              Każdy wasz kretyński pojazd jest wyrazem braku szacunku dla zdrowia i życia,
                              a nazywać to „fanaberią” to moim zdaniem zakrawa na szaleństwo, takich ludzi powinno się zamykać.
                              Brawo dla Niej i brawo dla wszystkich kobiet, które cenią sobie siebie, rodzinę i życie, piękna postawa.

film.onet.pl/wiadomosci/plotki/angelina-jolie-podda-sie-kolejnej-operacji,1,5518083,wiadomosc.html
                • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:03
                  To przecież wiadomo, że gdyby nie miała Twoich pełnomocnictw to i instrumentów by nie miała.wink) Tylko chyba wczoraj trochę spanikowała i poszła na całość.
      • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 18:55
        No właśnie i Ty przy okazji koszenia Czarka stałeś się ofiarą Agiwink) Ona chyba w pewnym momencie cięła równo jak tylko zobaczyła, że temat może sprowokować czarusia do uczestnictwa w dyskusji, jeszcze zanim on przejawił aktywnośćwink)
        • anoagata Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:04
          Stedo napisz mi jaśinej.
          Ofiarą to ja juz jestem w życiu realnym,o czym tu nie piszę.
          • stedo Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:33
            Drzewko, Aniu, drzewko gałązki swe mawink). To do loczka byłowink)
            • anoagata Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:37
              stedo napisała:

> Drzewko, Aniu, drzewko gałązki swe mawink). To do loczka byłowink)
              pardon,poczekam.
              idę na kolację.
        • loczek62 Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 19:13
          Aha, to tak działa...
    • amityr Re: Kij w mrowisko 15.05.13, 20:52
      Napiszę tylko ,że szkoda ,że u nas nawet aparatura do badania jest do d....y a nie do piersi kobiecych. Kobiety mówią ,że juz lepiej badać na zwyczajnym USG. MOJA KOLEŻANKA ROBIŁA BADANIA PROFILAKTYCZNE A O RAKU DOWIEDZIAŁA SIĘ JAK MIAŁA PRZERZUT Z BIUSTU DO MÓZGU.
      • mef1910 Re: Kij w mrowisko 22.08.13, 20:21
        Czasem dobrze przeszukać internet:
        tablica.pl/oferta/5-bezplatnych-zabiegow-swiatloterapii-bioptron-ID3sCyt.html#719820db8f
        • iryska2604 Re: Kij w mrowisko 22.08.13, 20:40
          Co to ma wspólnego z tematem? I takie ogłoszenie niewiele mówi poza tym ze jest reklamą. Z reguły tu reklam nie zamieszczamy zgodnie z zasadami netykiety. Gdybyś odbębnił(ła) te 5 zabiegów i by ci pomogły -to rozuymiem. A tak ? Czego to dowodzi?
          • dwa-filary Re: Kij w mrowisko 22.08.13, 20:49
            Hmmmm. lampa jest dobra, wiem, bo ją posiadam, ale to glupie oglaszać sie na forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka