Dodaj do ulubionych

Sąd po amerykańsku

01.06.13, 17:31
W czerwcu Sejm ma przyjąć rewolucyjne zmiany w procedurze karnej. Doczekamy się procesów prawie jak w hollywoodzkich thrillerach. Prawie robi różnicę
Obrona może pokazać własne dowody na niewinność, prokurator nie milczy tylko przepytuje świadków, a sędzia jest arbitrem w tym pojedynku. Co zmieni się na polskich salach sądowych

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,14016690,Sad_po_amerykansku.html?as=1#ixzz2UykQE17Y

No fajnie - jesli to sie przełoży na szybszą pracę sądu, sprawiedliwsze wyroki. jedno pytanie mnie zawsze nurtuje. Zawsze musimy "zrzynać " od kogoś?
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Sąd po amerykańsku 01.06.13, 18:10
      Irysko. Zrzynać powinniśmy. Tylko od właściwego państwa. Po o odkrywać Amerykę /
      Zrzynanie jest najlepszą (wg mnie) metoda na przeprowadzenie szybkich reform w państwie.
      • amityr Re: Sąd po amerykańsku 01.06.13, 19:35
        Jak założyłem sprawę cywilna o służebność przesyłu , minęło dwa lata i końca nie widać.
        • iryska2604 Re: Sąd po amerykańsku 02.06.13, 17:25
          I chyba nie zobaczysz...Niedawno wertowałam przepisy dot. tego problemu bo nam postawili słupy na granicy działki a nie jestem pewna czy na granicy. Ale mój mąz sam sobie nagrabił wiec ma. Nie będę sie w tym babrać.
          • amityr Re: Sąd po amerykańsku 02.06.13, 19:48
            Jedna już wygrałem. I tej nie puszczę.Do Brukseli droga daleka ale zawsze.
            • iryska2604 Re: Sąd po amerykańsku 03.06.13, 14:13
              Powodzenia w takim razie!
              • amityr Re: Sąd po amerykańsku 03.06.13, 19:07
                Powiem więcej. Granat wezmę jak Kargul.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka