Dodaj do ulubionych

Poplotkujemy?

26.01.14, 19:47
Patrycja Markowska była gościem weekendowego programu 'DD TVN'. Ze studia wyszła w niezwykle wysokich szpilkach. Rozdawała autografy i robiła sobie zdjęcia z fanami.

www.plotek.pl/plotek/10,82573,15298619,Nie_straszny_jej_proszacy_snieg__Patrycja_Markowska.html#CukVid
Wow...ale dokonanie! Pamiętacie -jak my byłyśmy piekne i młode, to nie było wtedy kozaczków,a zresztą jak szło sie na randkę czy imprezę to obowiązkowo w pantofelkach. Jak myśmy to wytrzymywały? Nie mówię o bojach stoczonych z mamą o ciepłe "niewymowne"...
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Poplotkujemy? 26.01.14, 20:27
      Wspominając "niewymowne" przypomniałaś mi obrazek z liceum, kiedy to wychowawczyni (byłam w babskiej klasie) któregoś dnia podczas równie ostrej zimy jak teraz - kazała nam stanąć obok ławek i unieść rąbek spódnicy, by pokazać, że nosimy ciepłe majtasy. Musiały być z nogawkami !
      Wyobrażacie sobie taką sytuację dzisiaj ?!
      • ewa9717 Re: Poplotkujemy? 26.01.14, 20:49
        Ba, wytrzymywałyśmy, i to nawet wówczas, kiedy nie tylko spódniczka (gdy byłam w liceum uczennica w spodniach była nie do wyobrażenia), ale i płaszczyk ledwo zakrywał pupę, a nosić grube rajstop nie honor wink
        • tamaryszek44 Re: Poplotkujemy? 26.01.14, 22:11
          Durne to według mnie. Byle co taka gwiazda zrobi a piszą o tym jakby to było nie wiem co. Bzdety i tyle.
          • zajbel Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 09:00
            Mówicie o rajstopach ale ja pamietam pończochy stylony i pasek z gumkami czyli przy krótkiej spódniczce wystawioało sie na mróz gołe uda
            • jaga_22 Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 11:02
              Ja miałam na gumki i ciągle trzeba było poprawiać.
              Ważne żeby gumy były szerokie i nie uciskały.
              • anka125 Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 12:31
                Ha Ha Ha
                pamiętam - jedna z biedniejszych dziewczyn w klasie nie miała pieniędzy na tzw "pas" do pończoch i nosiła je na...gumach od wecka( takiego słoika jak kto nie pamięta).
                Dobrze,że miała szczupłe nogi bo nie wiem jak grubaska by sobie z tym uciskiem poradziła.
                Takie były czasy...
                • aga-kosa Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 13:07
                  A wiecie, że mam jeszcze dwa pasy do pończoch w domu. Nawet wtedy gdy pończochy noszą nazwę "samonośne" zakładam pas na zasadzie strzeżonego Pan Bóg strzeże.
                  Nogi w pończochach z pasem mają swój urok a i "Gumowy Pas" uczczony w "Klimakterium" doskonale spełnia swe zadanie.
                  Na specjalne imprezy to zakładam coś w rodzaju bodów - nie muszę mieć stanika i pończochy też mają uchwyty. Wtedy nigdzie się nic nie wylewa.
                  W mojej szkole też spodnie, obcasy cienkie pończochy były zakazane. Uczeń miał wyglądać schludnie. Bal maturalny też był w białych bluzkach i czarnych spódnicach ale można już było mieć obcasik i cienkie pończochy. Rajstopy to były dostępne chyba po sześćdziesiątym roku. Repasacja - to dzisiejszej młodzi słowo nic nie mówiące. smile aga
                  • ajaksiowa Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 14:43
                    Co by nie mówić to dzisiejsze dziewczyny są mądrzejsze od nas jeśli chodzi o nakrywanie łepetynwink
      • grzech_o_1 Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 15:09
        Dlatego dzisiaj co druga w wieku 18-20 kat ma już schorzenia nerek i przydatków.
    • grzech_o_1 Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 15:14
      Polskie cielebryckie kretyństwo!
      • iryska2604 Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 17:16
        ajaksiowa 27.01.14, 14:43 Odpowiedz
        Co by nie mówić to dzisiejsze dziewczyny są mądrzejsze od nas jeśli chodzi o nakrywanie łepetynwink

Łepetyn tak ale dolne partie nie bardzo chronią - jak to młode kózki...
        • aga-kosa Re: Poplotkujemy? 27.01.14, 19:48

Widać młode dziewczyny mają mentalność dziewczyn z międzywojnia gdy zaczęły latać samoloty. Ktoś dziewczynom powiedział, że jak nisko będą samoloty latały to im głowę urwie. Kiedyś na pastwisku wylądował samolot i dziewczyna schowała głowę do kopki siana. Lotnik nie przepuścił wystającej części ciała a dziewczyna szepce do siebie: Dziub, dziub do głowy jeszcze daleko.
          A współczesne dziewczyny zakrywają głowę aby przeciągów nie było a dalej to zawsze można rozgrzać.
          Głupotki wypisuję bo z kolejnego dnia babci wróciliśmy do domu. I teraz herbatka z nalewką z pestek moreli. Ku zdrowotności. smile aga
          • anoagata Re: Poplotkujemy? 28.01.14, 12:48
            Świat bardak a ludzie bladzie,tak mówiło się dawniej
            a jak mówi się teraz ????
            • m4-6 Re: Poplotkujemy? 28.01.14, 16:31
              Przypomniała mi się pani od historii, jak to nas dziewczyny (żeńska klasa) licealistki pouczała, że trzeba zakładać obcisłe majteczki z nogawkami, coby chłopakom utrudnićbig_grin, wyręczała pana wychowawcę, a może ją prosił o to...big_grin.
              • engine8 Re: Poplotkujemy? 28.01.14, 18:30
                U nas w Liceum (mieszana klasa) stara lwowska jeszcze nauczycielka nie mogla zniesc tej mody mini i te ktore nosily krotkie spodnice (a wiekszosc nosila) - nazywla "glupice"... Mowila ze "wy glupice nosicie takie krotkie spodnice ze chlopcy zamiast w ksiazke to sie na wasze nogi patrza i nie ucza sie bo im co innego w glowie".. Nie pomoglo - wrecz przeciwnie.... hehehe
                • iryska2604 Re: Poplotkujemy? 30.01.14, 19:25
                  www.pudelek.pl/artykul/63271/na_konto_edyty_wszedl_komornik/
                  Popatrzcie tylko na czym mozna robić dobry interes.Wystarczy coś zareklamować, bywać na rozmaitego rodzaju pokazach, pozować pod ścianką... Zycie jak w Madrycie.Gorzej jak trzeba płacic podatki.
                  • iryska2604 Re: Poplotkujemy? 01.02.14, 19:32
                    Na razie jeszcze nie czuję, że to ten czas. Ale zamrożę sobie jajka na pewno. Nie chce mieć później regrets, że tego nie zrobiłam. Nie jestem jeszcze gotowa, jeden dzień jestem gotowa, drugi dzień: "ha jeszcze nie jestem gotowa".
                    www.plotek.pl/plotek/1,78649,15383686,Joanna_Krupa__Na_pewno_zamroze_sobie_jajka__Komentarz.html#BoxPlotekMT
                    Proponowałabym język - nie plotła by byle czego.
                    • m4-6 Re: Poplotkujemy? 01.02.14, 21:56
                      Pomyliła siebie z kurą?big_grin
                      • iryska2604 Re: Poplotkujemy? 04.02.14, 18:53
                        Na tak wielką i uroczystą galę niektóre gwiazdy szykują się całymi miesiącami. Razem ze stylistami wybierają kreacje, spędzają godziny u fryzjera i wizażysty. Każda chce zachwycić, ale czasem się nie udaje... Zobacz, kto zaliczył największe wpadki na tegorocznym rozdaniu Telekamer.

www.plotek.pl/plotek/56,111487,15394982,Dziury__wystajace_staniki__za_duze_buty__pogniecenia_.html
                        Nikomu nie przepuszczą...Nawet babci Lipowskiej sie dostało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka