Dodaj do ulubionych

ranking dobrobytu

28.05.14, 10:45
Ranking dobrobytu, ranking szczęśliwości, ranking zamożności…
www.biztok.pl/gospodarka/polska-krajem-niedoli-niestety-wciaz-tak_a16386
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: ranking dobrobytu 28.05.14, 15:04
      Polska zajęła trzecie miejsce w Europie pod względem nowo utworzonych miejsc pracy

Jak podkreśla E&Y, w 2013 roku Polska przyciągnęła 107 nowych inwestycji, co dało nam dziesiąte miejsce w Europie. Pod względem liczby nowych projektów odnotowaliśmy spadek z pozycji siódmej. Natomiast pod względem nowo utworzonych miejsc pracy utrzymaliśmy trzecią lokatę na Starym Kontynencie, plasując się za Wielką Brytanią i Francją.

finanse.wp.pl/kat,1013819,title,Placa-500-zl-za-chodzenie-do-pracy,wid,16636800,wiadomosc.html
      • estella50 Re: ranking dobrobytu 28.05.14, 15:17
        No proszę, jakie dobre wiadomości ! W trakcie kampanii wyborczej o tym właśnie powinniśmy dyskutować, a nie o personaliach, reminiscencjach i fantasmagoriach.
      • julinka601 Re: ranking dobrobytu 28.05.14, 15:21
        Brawo Jaguś, ja też szukałabym w czym Polska jest dobra a nie dopatrywałabym się co w niej jest złego. Zmieniło się dużo i tym powinniśmy się cieszyć.Przecież mamy wiele straconych lat i dużo do odrobienia.
      • amityr Re: ranking dobrobytu 30.05.14, 11:17
        jaga_22 napisała:

> Polska zajęła trzecie miejsce w Europie pod względem nowo utworzonych miejsc pr
        > acy
        >
        > Jak podkreśla E&Y, w 2013 roku Polska przyciągnęła 107 nowych inwestycji, co da
        > ło nam dziesiąte miejsce w Europie. Pod względem liczby nowych projektów odnoto
        > waliśmy spadek z pozycji siódmej. Natomiast pod względem nowo utworzonych miejs
        > c pracy utrzymaliśmy trzecią lokatę na Starym Kontynencie, plasując się za Wiel
        > ką Brytanią i Francją.
        >
        > finanse.wp.pl/kat,1013819,title,Placa-500-zl-za-chodzenie-do-pracy,wid,16636800,wiadomosc.html

A jak przyjdzie Kononowicz ze swoją ekipą to dokończy i ...........
        • jaga_22 Re: ranking dobrobytu 30.05.14, 12:35
          W Wielkiej Brytanii działa już 40 tys. polskich firm. Własną działalność gospodarczą może prowadzić nawet co szósty Polak pracujący na wyspach. Dzięki członkostwu w UE wzrosła też wymiana handlowa, która w ciągu 10 lat przekroczyła 400 mld zł. Z kolei brytyjscy inwestorzy, tacy jak Tesco czy GlaxoSmithKline, napędzają polską gospodarkę.

Tylko w okresie od stycznia do października 2013 r., zgodnie z danymi GUS, eksport Polski do Wielkiej Brytanii wyniósł 30,7 mld zł, a import – 12,7 mld zł. Stanowiło to odpowiednio 6,5 proc. i 2,7 proc. polskiej wymiany handlowej.

Oxley zauważa jednak, że poza wymianą handlową, Polska korzysta też na bezpośrednich inwestycjach brytyjskich inwestorów. W 2013 r. według danych PAIiIZ przedsiębiorcy z Wielkiej Brytanii zainwestowali w Polsce bezpośrednio 3,5 mld zł. Więcej zainwestowali tylko Francuzi i Niemcy.

www.wprost.pl/ar/450227/W-Wielkiej-Brytanii-powstalo-juz-ponad-40-tys-polskich-firm/

Jak widać ,nie tylko na zmywaku pracujemy. http://s4.rimg.info/d3bf18df97ec43e3db83b2cad974d4fc.gif
    • amityr Re: ranking dobrobytu 28.05.14, 20:59
      Hahaha
      • amityr Re: ranking dobrobytu 04.06.14, 19:09
        Litwa gotowa do euro, Polska nie spełnia kryteriów
        tiny.pl/q8x6k
        • jaga_22 Re: ranking dobrobytu 04.06.14, 19:17
          My po prostu jeszcze nie chcemy,a czy dobrze? to nie wiem.
          • iryska2604 Re: ranking dobrobytu 04.06.14, 20:04
            Amityr musi pokrakać - dla niego szklanka jest zawsze do połowy pusta.
            • amityr Re: ranking dobrobytu 06.06.14, 22:20
              iryska2604 napisała:

> Amityr musi pokrakać - dla niego szklanka jest zawsze do połowy pusta.
              Nie koniecznie!
              • alfredka1 Re: ranking dobrobytu 06.06.14, 22:32

Amityr, czy to jest podwójne zaprzeczenie czy pisownia z fantazją?
                Dzisiaj widziałam na targowisku pęki tataraku, tylko mlodych brzózek nie było.-
                Nie jestem pewna czy DUCH sie ucieszy .....-
                http://i48.tinypic.com/dwqped.jpg
                • amityr Re: ranking dobrobytu 07.06.14, 08:36
                  alfredka1 napisała:

>
                  > Amityr, czy to jest podwójne zaprzeczenie czy pisownia z fantazją?
                  > Dzisiaj widziałam na targowisku pęki tataraku, tylko mlodych brzózek nie było.-
                  > Nie jestem pewna czy DUCH sie ucieszy .....-
                  > http://i48.tinypic.com/dwqped.jpg

Jakby ująć filozoficzne Twoje pytanie, to odpowiedź jest w nim zawarta i rzeczywiście jest prawidłowa i wg. Hegla brzmi: negacja negacji.
                  • jaga_22 Re: ranking dobrobytu 07.06.14, 11:03
                    Musisz się na coś zdecydować Amityr,albo nie,albo koniecznie,
                    bo tak to nie wiadomo. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/tongue.gif
                    • amityr Re: ranking dobrobytu 07.06.14, 12:25
                      jaga_22 napisała:

> Musisz się na coś zdecydować Amityr,albo nie,albo koniecznie,
                      > bo tak to nie wiadomo. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/ton
> gue.gif

Ja Hegla już przerabiałem! Fakt trzeba by odświeżyć , bo to było tak dawno, że większość twierdzeń zapomniałem. Trójkąt mam jednak zawsze przed oczami( oczyma) i nie tylko ten.
                      • iryska2604 Re: ranking dobrobytu 07.06.14, 20:40
                        A co ma piernik do wiatraka?
                        • amityr Re: ranking dobrobytu 07.06.14, 21:06
                          iryska2604 napisała:

> A co ma piernik do wiatraka?

A jaki piernik i jaki wiatrak ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka