amityr 24.09.14, 18:48 PKP jak duży bank. Pół miliona odprawy dla nowej minister.Brawo, może w końcu kupi sobie babsko coś do żarcia . www.biztok.pl/biznes/pkp-jak-duzy-bank-polmiliona-odprawy-dla-nowej-minister_a17787 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amityr Re: Nowe drogi 24.09.14, 18:51 Kancelaria premiera utajnia raport z kontroli ZUS - informuje "Dziennik Gazeta Prawna". Coraz lepiej. www.biztok.pl/biznes/kancelaria-premiera-utajnia-raport-o-zus_a17765 Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 24.09.14, 18:56 amityr napisał: > PKP jak duży bank. Pół miliona odprawy dla nowej minister.Brawo, może w końcu k > upi sobie babsko coś do żarcia . > www.biztok.pl/biznes/pkp-jak-duzy-bank-polmiliona-odprawy-dla-nowej-minister_a17787 Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 24.09.14, 21:18 Następny kwiatek do kożucha Igor Ostachowicz, były Sekretarz Stanu odpowiedzialny za komunikację społeczną w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów premiera Donalda Tuska został powołany do zarządu PKN Orlen – poinformowała spółka w komunikacie. Kto zgadnie za ile i co on umie. Napisałem wcześniej , że PO równa się PZPR. Odkrywam, że dawno ją przebiła. www.bankier.pl/wiadomosc/Glowny-PR-owiec-Tuska-laduje-w-PKN-Orlen-7218409.html Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 25.09.14, 10:00 Co jest, nawet jaga się nie cieszy z nowej drogi??? Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 25.09.14, 19:53 Drobiazg. Ktoś zgubił wczorajszy dzień a może i 7 lat. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe drogi 25.09.14, 21:27 Takie są pensje ,bo to są giganci W zarządzie KGHM Polska Miedź zasiadało w ub. roku pięć osób. Ich wynagrodzenie wyglądało następująco: Herbert Wirth: 1,999 mln zł Jarosław Romanowski: 480 tys. zł Wojciech Kędzia: 1,583 mln zł Jacek Kardela: 635 tys. zł Marcin Chmielewski: 411 tys. zł PGNiG Pensje rozkładały się następująco: Jerzy Kurella: 549,58 tys. zł Jacek Murawski: 966,43 tys. zł Mirosław Szkałuba: 1,080 mln zł Mirosław Skrzypkiewicz: 57,95 tys. zł (był w zarządzie od 16 września do 16 grudnia 2013 r.) Podstawowe wynagrodzenie członków zarządu Taurona wyniosło: Dariusz Lubera: 1,190 mln z Joanna Schmid: 900 tys. zł Dariusz Stolarczyk: 1,076 mln zł Krzysztof Zawadzki: 1,080 mln zł Oto ile dokładnie zarobili w ubiegłym roku członkowie zarządu PZU: Andrzej Klesyk: 2,780 mln zł + 320 tys. zł Przemysław Dąbrowski: 1,135 mln zł + 654 tys. zł Dariusz Krzewina: 642 tys. zł + 1,121 mln zł Barbara Smalska: 593 tys. zł + 327 tys. zł Tomasz Tarkowski: 1,102 mln zł + 510 tys. zł Ryszard Trepczyński: 1,535 mln zł + 654 tys. zł Bogusław Skuza: 1,716 mln zł + 240 tys. zł PKO BP Zbigniew Jagiełło: 2,119 mln zł Piotr Alicki: 1,608 mln zł Bartosz Drabikowski: 1,777 mln zł Piotr Mazur: 1,351 mln zł Jarosław Myjak: 1,553 mln zł Jacek Obłękowski: 1,577 mln zł Jakub Papierski: 1,594 mln zł BGŻ Jacek Bartkiewicz: 3,983 mln zł, w tym 3,437 mln zł odprawy (w zarządzie do końca marca 2013 r.) Józef Wancer: 637 tys. zł (w zarządzie od 16 września 2013 r.) Gerardus Johannes Beuming: 1,172 mln zł Gerardus Cornelis Embrechts: 1,702 mln zł Magdalena Legęć: 924 tys. zł Monika Nachyła: 1,096 mln zł (w zarządzie od 1 kwietnia 2014 r.) Dariusz Odzioba: 1,697 mln zł Witold Okarma: 1,064 mln zł Wojciech Sass: 1,598 mln zł Andrzej Sieradz: 946 tys. zł PGE W zarządzie Polskiej Grupy Energetycznej zasiadało w ubiegłym roku pięć osób. Ich utrzymanie kosztowało spółkę łącznie 13,5 mln zł, w tym 6,6 mln wynagrodzenia i 6,9 mln odpraw. PGE Polska Grupa Energetyczna S.A. jest największym pod względem przychodów przedsiębiorstwem energetycznym w Polsce. Grupa w obecnym kształcie powstała w 2007. Podmiotem kontrolującym spółkę jest Skarb Państwa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe drogi 26.09.14, 10:30 Maria Wasiak zamieściła na stronie resortu infrastruktury oświadczenie: Informuję, że podjęłam decyzję o przekazaniu całej kwoty otrzymanej tytułem odprawy w związku z odwołaniem mnie, po dziesięciu latach pełnienia funkcji członka zarządu spółki PKP S.A., na cele Stowarzyszenia Centrum Młodzieży "Arka" w Radomiu. Proszę potraktować to jako wyraz mojego osobistego wsparcia dla Pani Premier w pełnieniu trudnej misji jakiej się Pani Premier podjęła przyjmując obowiązki Prezesa Rady Ministrów. Amityr jesteś zadowolony? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe drogi 26.09.14, 10:51 Polskie poczucie sprawiedliwości wyje, kiedy ktoś dostaje dużo. Milczy, kiedy ktoś dostaje mało. Nie widziałem nigdy na pierwszej stronie polskiej gazety tytułu: To skandal, że polski premier zarabia tylko 15 tys. zł. To nie porusza polskiego ducha sprawiedliwości. Bo to raczej duch zawiści i wredności - tak Jacek Żakowski komentował oburzenia, jakie wywołała informacja że Igor Ostachowicz może pracować w PKN Orlen. Za 2-2,5 mln zł rocznie. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16707062,_Paranoja_polskiego_skapstwa__populizmu__tabloidyzacji_.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 26.09.14, 11:19 jaga_22 napisała: > Polskie poczucie sprawiedliwości wyje, kiedy ktoś dostaje dużo. Milczy, kiedy > ktoś dostaje mało. Nie widziałem nigdy na pierwszej stronie polskiej gazety tyt > ułu: To skandal, że polski premier zarabia tylko 15 tys. zł. To nie porusza pol > skiego ducha sprawiedliwości. Bo to raczej duch zawiści i wredności - tak Jacek > Żakowski komentował oburzenia, jakie wywołała informacja że Igor Ostachowicz m > oże pracować w PKN Orlen. Za 2-2,5 mln zł rocznie. > > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16707062,_Paranoja_polskiego_skapstwa__populizmu__tabloidyzacji_.html#BoxSlotI3img Coś takiego. To niech idzie do prywatnej spółki. Po drugie chyba nie jest już tylko jedynym najmądrzejszym gościem w tym grajdole bezprawia. Można było zrobić konkurs. Zresztą Orlen też jak reszta zakładów cienko przędzie.Zaraz sprzedadzą złotą kurę ANWIL,żeby pokryć chociaż część zadłużenia. A zadłużenie rodzi się z takich list jakie wczoraj wkleiłaś. Z czyjegoś czyli wspólnego, łatwo się rozdaje. Tak samo było z ZACHEMEM w Bydgoszczy. Góra brała dla siebie pożyczki na wypłaty i odprawy a brakowało na wypłaty dla załogi.Niech sprywatyzują te wszystkie kołchozy i nie będzie kłopotów tak jak w prywatnych spółkach węglowych.. Więc przestań uskuteczniać drętwą nawijkę i przestań w reszcie pisać, że nic się nie stało. Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 26.09.14, 11:03 jaga_22 napisała: > Maria Wasiak zamieściła na stronie resortu infrastruktury oświadczenie: Informu > ję, że podjęłam decyzję o przekazaniu całej kwoty otrzymanej tytułem odprawy w > związku z odwołaniem mnie, po dziesięciu latach pełnienia funkcji członka zarzą > du spółki PKP S.A., na cele Stowarzyszenia Centrum Młodzieży "Arka" w Radomiu. > Proszę potraktować to jako wyraz mojego osobistego wsparcia dla Pani Premier w > pełnieniu trudnej misji jakiej się Pani Premier podjęła przyjmując obowiązki Pr > ezesa Rady Ministrów. > > Amityr jesteś zadowolony? Paranoja! Hahaha , Wasiakowej w żłobie dano. W jednym tory w drugim siano i to smaczne i to nęci, stoi Wasiakowa głową kręci... Siano to chyba wiesz co to jest ....w żargonie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe drogi 26.09.14, 11:58 amityr napisał: > Paranoja! Hahaha , Wasiakowej w żłobie dano. W jednym tory w drugim siano i > to smaczne i to nęci, stoi Wasiakowa głową kręci... Siano to chyba wiesz > co to jest ....w żargonie. > To dopowiem,że nie tylko nie zarobiła,bo będzie musiała oddać ze 100 tys podatku.Dużo osób by się na to zdecydowało? Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 26.09.14, 21:30 jaga_22 napisała: > amityr napisał: > > > Paranoja! Hahaha , Wasiakowej w żłobie dano. W jednym tory w drugim si > ano i > > to smaczne i to nęci, stoi Wasiakowa głową kręci... Siano to chyba > wiesz > > co to jest ....w żargonie. > > > > To dopowiem,że nie tylko nie zarobiła,bo będzie musiała oddać ze 100 tys pod > atku.Dużo osób by się na to zdecydowało? To ty uważasz, że to ona tak sama z siebie po dobroci , od ust odjęła i biednym dała sama niedożywiona.Ma babsko gest. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe drogi 26.09.14, 21:42 Amityr no przecież mogła siedzieć gdzie siedziała,a ile teraz jej pensja wyniesie? Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 26.09.14, 11:06 wikul napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Nowe_Drogi Wiadomo, nic ująć . Dodać można, bo przecież metody się zmieniły. Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe drogi 27.09.14, 12:15 Tak sobie wyobrażałem i wyobrażam nową RP. www.biztok.pl/biznes/amerykanski-potentat-otworzyl-fabryke-w-opolu_a17773 Odpowiedz Link