Dodaj do ulubionych

Kolejna fala phishingu

17.10.14, 19:42
Fakt, że w PKO konto mają ludzie co najmniej naiwni ale może ktoś z tąd przez sentyment też ma, więc niech uważa , żeby go nie skubnęli.

www.bankier.pl/wiadomosc/Kolejna-fala-phishingu-na-celowniku-PKO-BP-7219297.html#dod_komentarz
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Kolejna fala phishingu 17.10.14, 19:57
      Chyba w listopadzie ubiegłego roku zmieniłam bank. Ale inne banki tez są atakowane, nie tylko PKO.
    • wikul Re: Kolejna fala phishingu 17.10.14, 20:47
      amityr napisał:

> Fakt, że w PKO konto mają ludzie co najmniej naiwni ale może ktoś z tąd przez s
      > entyment też ma, więc niech uważa , żeby go nie skubnęli.
      >
      >
      > www.bankier.pl/wiadomosc/Kolejna-fala-phishingu-na-celowniku-PKO-BP-7219297.html#dod_komentarz

Podzielam pogląd o PKO, niestety moja żona mnie nie słucha i założyła sobie u nich konto bo akurat w bliskim sąsiedztwie otworzyli placówkę PKO.
      • dorka556 Re: Kolejna fala phishingu 18.10.14, 07:23
        Konto w PKO bp mam od kilkudziesięciu lat. Wtedy to był jedyny bank w mojej miejscowości.
        Zgodzę się, że to straszni zdziercy, każą sobie płacić za to co w innych bankach jest za darmo. Jednak mają też plusy. Kiedy potrzebowałam kredyt hipoteczny dostałam go w ciągu tygodnia a moi znajomi w dobrym banku załatwiali kredyt ponad 2 mies. Mają też najwięcej bankomatów, praktycznie są wszędzie.
        • jaga_22 Re: Kolejna fala phishingu 18.10.14, 10:47
          Nie czuję się naiwna tylko spokojna,a konto w PKO BP
          mam ohho,albo i dłużej.Nie dać się tylko na żadne super oferty.
          • jagodajna Re: Kolejna fala phishingu 18.10.14, 11:04
            Tu głownie chodzi o atak na klientów bankowości elektronicznej iPKO w postaci wyłudzania haseł do kont internetowych.
    • wikul Coś a propos 18.10.14, 15:03
      Test kont z premią. Na których da się zarobić?

Chodzi o "moneyback", czyli program bonusów przyznawanych klientom za korzystanie z rachunków oszczędnościowo-rozliczeniowych (ROR) i używanie kart debetowych i kredytowych. Można go znaleźć w ofercie blisko dziesięciu banków w kilku wariantach (nie uwzględniliśmy tu podobnych programów oferowanych na kartach kredytowych i programów rabatowych).

wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,141415,16810747,Test_kont_z_premia__Na_ktorych_da_sie_zarobic_.html#ixzz3GV8OERjT
      • iryska2604 Re: Coś a propos 18.10.14, 18:26
        Pkobp każe sobie płacic za wszystko,każdy przelew, korzystanie z karty itp. Mam teraz konto w BPH , wszystkie bankomaty bez prowizji,przelewy za darmo i praktycznie o wiele tańszy koszt utrzymania konta.No i mamy bardzo miłą konsultantkę. Ale cos znowu jest jkies zamieszanie wokół tego banku -tyle że człowiek milionów nie ma więc co się przejmowac.
      • amityr Re: Coś a propos 19.10.14, 20:05
        wikul napisał:

> Test kont z premią. Na których da się zarobić?
        >
        > Chodzi o "moneyback", czyli program bonusów przyznawanych klientom za korzystan
        > ie z rachunków oszczędnościowo-rozliczeniowych (ROR) i używanie kart debetowych
        > i kredytowych. Można go znaleźć w ofercie blisko dziesięciu banków w kilku war
        > iantach (nie uwzględniliśmy tu podobnych programów oferowanych na kartach kredy
        > towych i programów rabatowych).
        >
        > wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,141415,16810747,Test_kont_z_premia__Na_ktorych_da_sie_zarobic_.html#ixzz3GV8OERjT
        Walenie rogi.
        • anoagata Re: Coś a propos 20.10.14, 08:25
          O tak Amityr mam sentyment do PKO BP już chyba ze 20 lat ale gdy ostatnio zaczęli mnie 'skubać' za wszystko,nawet za kody kreskowe,to powiedziałam dość tego...
          Mam konto bezpłatne tz konto za Zero ale przez sentyment też w PKO BP.
          • iryska2604 Re: Coś a propos 20.10.14, 12:22
            Jak zamykaliśmy konto w PKOBP to pani obsługująca się zapytała , czy jak zaoferuje nam darmowe konto na rok to się rozmyślimy może... Zapytałam ją czemu wcześniej nie dawała znać o jakichkilwiek możliwościach zmian.Bez odpowiedzi. Natomiast konsultantka z BPH - jak tylko jest coś nowego to dzwoni i nawet kartkę z zyczeniami świątecznymi dostajemy.
    • amityr Re: Kolejna fala phishingu 21.10.14, 18:18
      Wreszcie pomyśleli za swoich klientów.Prosty sposób.
      www.bankier.pl/wiadomosc/PKO-BP-znalazl-sposob-na-phishing-Zmiany-w-kodach-zdrapkach-7219677.html
      • iryska2604 Re: Kolejna fala phishingu 21.10.14, 19:15
        W PKO też mozna przejść na SMS-y. Mam tak w swoim banku.
    • kot_mrau Re: Kolejna fala phishingu 21.10.14, 20:09
      amityr daje Wam do zrozumienia, że należy pieniądze swoje chronić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka