amityr 29.10.14, 21:04 Ale się porobiło, takie znakowanie żywności , to już przesada. Jak kupić ale i sprzedać ciastko, pączka itd www.ekonomia.rp.pl/artykul/1106819.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wirujacypunkt Re: Nowe etykiety 29.10.14, 21:34 To nie jest przesada, bo np. może ustrzec alergika przed chorobą a nawet śmiercią. Sprawę z pączkami lub innymi tego typu produktami, można bardzo prosto rozwiązać. Obok wyłożonego towaru, na cenówce umieszczamy wszystkie wymagane informacje. Bardzo słuszna decyzja z tymi informacjami na etykietach, bo po pierwsze wiemy co kupujemy, a po drugie producenci żywności będą może mniej nas oszukiwać i dzięki temu będziemy jedli mniej świństw, łatwiej też będzie ukarać nieuczciwego producenta żywności. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nowe etykiety 30.10.14, 12:47 Ciekawa jestem jak to wszystko zmieszczą na etykiecie,bo już teraz jest napisane maczkiem,że dopiero w domu jestem w stanie odczytać. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Nowe etykiety 30.10.14, 17:08 jaga_22 napisała: > Ciekawa jestem jak to wszystko zmieszczą na etykiecie,bo już teraz > jest napisane maczkiem,że dopiero w domu jestem w stanie odczytać. Fakt, wszystko jest napisane maczkiem, ale skoro Unia zobowiązał producentów do tego, by umieszczali na etykietach ważne dla konsumenta informacje, to powinni zrobić jeszcze jeden krok i nakazać, by te informacje były czytelne dla każdego. Odpowiedz Link
amityr Re: Nowe etykiety 30.10.14, 18:53 wirujacypunkt napisał: > Fakt, wszystko jest napisane maczkiem, ale skoro Unia zobowiązał producentów do > tego, by > umieszczali na etykietach ważne dla konsumenta informacje, to powinni zrobić je > szcze jeden krok i nakazać, by te informacje były czytelne dla każdego. > Wyobraź sobie, że właśnie te wszystkie napisy mają być czytelne. Dlatego moja wyobraźnia zaczyna zawodzić. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Nowe etykiety 30.10.14, 23:00 amityr napisał: > Wyobraź sobie, że właśnie te wszystkie napisy mają być czytelne. Dlatego moj > a wyobraźnia zaczyna zawodzić. Jeżeli w tym przypadku zawodzi Ciebie wyobraźnia, to chyba dobrze ? Odpowiedz Link