Dodaj do ulubionych

Bat na kłamców

05.01.15, 13:52
"Naukowcy opracowali nowy wykrywacz kłamstw.
Niewykluczone, że w ciągu najbliższych 10 lat będą już stosowane przez policję na całym świecie. Nowy mechanizm skupia się nie tylko na mimice twarzy, potoku słów czy ruchach rąk, które mogą wskazywać, że przesłuchiwany kłamie, ale na monitorowaniu całego ciała. Zbierane i analizowane są wszystkie reakcje kojarzone z poczuciem winy.'
tiny.pl/qzhg2

Badanie wykrywaczem kłamstw powinni przechodzić kandydaci na stanowiska z wyboru i konkursów, a także urzędnicy i wszelkiego rodzaju funkcjonariusze.

Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Bat na kłamców 05.01.15, 13:58
      Przydało by się.
      • m4-6 Re: Bat na kłamców 05.01.15, 15:07
        Dobrze prawisz Czuk, ale żeby się nie okazało, że nie ma kogo wybrać na przysłowiowy "świecznik", bo ci prawi, uczciwi niedługo opuszczą ten padół, a wśród młodych uczciwych trudno znaleźć garnących się do świecznika".
        • ajaksiowa Re: Bat na kłamców 05.01.15, 15:41
          Co ztego skoro sądy i tak nie biorą pod uwagę werdyktu wykrywacza i nie wiem czy to żle czy dobrze??? uncertain
          • czuk1 Re: Bat na kłamców 05.01.15, 23:09
            To może niech zaczną go (wykrywacz) stosować służby specjalne (Policja, CBŚ, ABW,...) i przyzwyczaja sądy do brania pod uwagę wyników badania wykrywaczem. ?
        • czuk1 Re: Bat na kłamców 05.01.15, 21:39
          Młodych do polityki i władzy jest dużo (chętnych). Więcej niż nam wydaje się.
          Pod względem uczciwości, wiedzy i intencji (wg mnie) są lepsi od 60 -latków - wypaczonych przez "S" lub PRL.
          Obserwowałem ostatnio - z bliska - miejską scenę polityczną, przed wyborami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka